SBS gaat "all the way"

itsgreen wist ons vandaag het volgende te melden:

Formule 1 minnend Nederland zal wat rustiger slapen, SBS Broadcasting heeft laten weten dat ze alles willen uitzenden. "Wij gaan voor het totale pakket", is wat de persvoorlichter te zeggen had. Ook de vrijdagmiddag en zaterdagochtend zullen worden uitgezonden. "dat is inderdaad wat wij van plan zijn."

Er zijn echter nog wel besprekingen gaande, maar er zijn geen grote obstakels meer. "Wij verwachten binnen enkele weken de onderhandelingen succesvol te kunnen afronden. Bij een dergelijke groot contract moeten verschillende mensen het eens zijn over het contract."

Ook werd gemeld dat men op de hoogte was van het feit dat een dergelijk sportevenement niet onderbroken mag worden door reclame: "Wij hebben ons niet vergist en wij zijn al jaren bekend met deze Nederlandse wetgeving. Wij onderzoeken nu dan ook de mogelijkheden hoe we ons binnen de Nederlandse wetgeving kunnen handhaven."

RTL5 moest reclame uitzenden aangezien het vanuit Luxemburg de programma's de wereld instuurt en daar gelden andere reclameregels dan in Nederland.

Helaas waren er over de exacte invulling van de programma's geen nieuws. "Wij hebben inderdaad eerste gesprekken met Olav Mol gehad. Ook is het nog niet zeker als wij de rechten kunnen bemachtigen op welke zender de Formule 1 zal worden uitgezonden. Wel hebben zich al heel veel partijen gemeld met een verzoek om samenwerking, dit varieert van bladen tot bedrijven."