FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 oktober 2003

Ronde 4 herberekend

Zoals jullie al hebben kunnen lezen ging het geven van de punten voor ronde 4 niet helemaal soepel.
Het heeft even geduurd, maar de punten zijn herberekend en zouden nu wel goed moeten zijn. Ook de teams zijn teruggezet naar zoals ze stonden op het moment dat de teams voor de tweede helft van ronde 4 zijn vastgezet. De mensen die na ronde 4 gewisseld hebben zullen hun aankopen dus opnieuw moeten doen. De budgetten zijn uiteraard ook aangepast.

Overigens blijft het wisselen nog even niet mogelijk. Dit zal waarschijnlijk in de loop van zondag veranderen, zodat er weer gewisseld kan worden op het moment dat de punten voor ronde 5 berekend zijn.

Je kunt je eigen team bekijken via de optie "Persoonlijke pagina" in het menu "Manager". Het team zoals het nu in de database staat wordt gebruikt voor de puntenverdeling van ronde 5, en is hetzelfde als wat is gebruikt voor de punten van de tweede helft van ronde 4.

We hopen dat alle problemen met de puntentelling nu zijn opgelost en bieden onze excuses aan voor het ongemak dat veroorzaakt is door het niet kunnen wisselen.

De Managercrew

FA straft Arsenal en spelers flink

De Engelse bond (FA) heeft Arsenal flink beboet voor de ongeregeldheden op het veld tijdens Arsenal-Manchester United. Ook enkele spelers kregen straffen.

Tijdens het bewuste duel vonden er tal van onvriendelijkheden plaats. Ruud van Nistelrooij werd flink belaagd in die wedstrijd. Hem werd verweten dat hij Patrick Vieira zijn tweede gele kaart had aangesmeerd. De aanvaller bleef echter koel.

Arsenal ontving zelf een boete van ruim 250.000 euro. Middenvelder Lauren ontving de zwaarste straf: een schorsing van vier duels en een boete van 40.000 pond. Martin Keown kreeg drie wedstrijden een boete van 20.000 pond. Patrick Vieira en Ray Parlour ontvingen elk een schorsing van ťťn duel en een boete van 10.000 pond. Verdediger Ashley Cole moet alleen een boete van 10.000 pond betalen. Doelman Jens Lehmann en trainer ArsŤne Wenger werden vrijgesproken.

Arsenal kan in beroep gaan tegen de straffen.

2.000 deelnemers stille tocht Kerkrade

In het Limburgse Kerkrade hebben vandaag naar schatting 2.000 mensen meegelopen in een stille tocht die werd gehouden ter nagedachtenis aan de vermoorde familie Vromen.

De tocht verliep rustig. Bij de sportschool aan de Tunnelweg en bij de woning van de familie aan de Renierstraat, de plaatsen waar de slachtoffers werden omgebracht, werden bloemen neergelegd en kaarsen ontstoken. Loco-burgemeester Krasovec liep mee namens de gemeente Kerkrade.

Lei (61) en Josť (56) Vromen en hun kinderen Patrick (34) en DaniŽla (29) werden afgelopen vrijdag vermoord, hoofdverdachte is de 37-jarige Paul S. Hij heeft de moorden inmiddels bekend.

Man verdacht van ombrengen echtgenote

t1m.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is een man uit Roermond gearresteerd op verdenking van moord op zijn echtgenote. De 30-jarige vrouw werd afgelopen nacht dood in haar huis aangetroffen.

De politie wil niet kwijt hoe en waarom de vrouw, die net als haar man van Bosnische afkomst is, omgebracht is. Wel is medegedeeld dat de twee jonge kinderen van het stel in de woning aanwezig waren toen de vrouw vermoord werd.

McLaren MP4/19 snel in actie

De McLaren MP4/19, zal eind november tijdens een test worden ingezet. Hiermee kan de MP4/18, die nooit een Grand Prix heeft mogen meemaken, als duurste showauto ooit worden betiteld worden.

Hoewel het de bedoeling was om al vrij vroeg in het seizoen met de MP4/18 gaan rijden, is het er door problemen met de betrouwbaarheid nooit van gekomen. Ook voldeed de auto na drie crashtests nog niet aan de veiligheidseisen van de FIA.

De splinternieuwe MP4/19 zal op 25 november zijn eerste testkilometers maken op het circuit van Valencia. Hoewel er werd gespeculeerd dat model 19 een doorontwikkeling van de 17 zou zijn, maakt Ron Dennis korte metten met deze geruchten: "Als je de nieuwe auto ziet, dan wordt meteen duidelijk dat het een nakomeling van de MP4/18 is."

Vrouw (69) zwanger van dode echtgenoot

spambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een IVF-behandeling is een 69-jarige vrouw uit Mexico zwanger geworden van haar dode echtgenoot. De voormalig actrice en senator Irma Serrano werd bevrucht met het sperma van haar man dat sinds zijn dood in 1997 bewaard werd.

Serrano verklaarde nooit moedergevoelens gehad te hebben, tot op heden. Ze gaat ervan uit dat alles goed gaat komen: "Als er iets verkeerd gaat met me zal mijn nichtje het moederschap overnemen." Verder zei ze het kind op natuurlijke wijze ter wereld te willen brengen en dat het in haar familie normaal is op latere leeftijd zwanger te worden. Zelf werd ze pas geboren toen haar moeder al 56 was.

VMBO te moeilijk en te theoretisch

konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van de SP is gebleken dat het VMBO nog steeds te moeilijk en theoretisch is. Het rapport hierover werd vandaag in de Tweede Kamer besproken.

Het VMBO (Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs) werd in 1999 ingevoerd en is een samenvoeging van het VBO en de MAVO. Door de hoge moeilijkheidsgraad raken veel leerlingen gedemotiveerd en verlaten ze de school zonder diploma.

SBS gaat "all the way"

itsgreen wist ons vandaag het volgende te melden:

Formule 1 minnend Nederland zal wat rustiger slapen, SBS Broadcasting heeft laten weten dat ze alles willen uitzenden. "Wij gaan voor het totale pakket", is wat de persvoorlichter te zeggen had. Ook de vrijdagmiddag en zaterdagochtend zullen worden uitgezonden. "dat is inderdaad wat wij van plan zijn."

Er zijn echter nog wel besprekingen gaande, maar er zijn geen grote obstakels meer. "Wij verwachten binnen enkele weken de onderhandelingen succesvol te kunnen afronden. Bij een dergelijke groot contract moeten verschillende mensen het eens zijn over het contract."

Ook werd gemeld dat men op de hoogte was van het feit dat een dergelijk sportevenement niet onderbroken mag worden door reclame: "Wij hebben ons niet vergist en wij zijn al jaren bekend met deze Nederlandse wetgeving. Wij onderzoeken nu dan ook de mogelijkheden hoe we ons binnen de Nederlandse wetgeving kunnen handhaven."

RTL5 moest reclame uitzenden aangezien het vanuit Luxemburg de programma's de wereld instuurt en daar gelden andere reclameregels dan in Nederland.

Helaas waren er over de exacte invulling van de programma's geen nieuws. "Wij hebben inderdaad eerste gesprekken met Olav Mol gehad. Ook is het nog niet zeker als wij de rechten kunnen bemachtigen op welke zender de Formule 1 zal worden uitgezonden. Wel hebben zich al heel veel partijen gemeld met een verzoek om samenwerking, dit varieert van bladen tot bedrijven."

Kort geding Gretta Duisenberg vs Koelman

Columnist Luuk Koelman blijft weigeren om zijn column over Gretta Duisenberg van zijn site te halen. Vorige week ontstond er al ophef over de column, die in eerste instantie in de gratis treinkrant Metro was geplaatst.

De hoofdredactie van de Metro heeft inmiddels wel een verklaring doen uitgaan. Daarin zegt men het te betreuren dat columnist Koelman zich heeft uitgelaten over mevrouw Duisenberg. Hoofdredacteur Jan Dijkgraaf: ,,We betreuren het dat mevrouw Duisenberg de column grievend en een ontoelaatbare inbreuk op haar integriteit noemt, maar we nemen geen afstand van de tekst''. Volgens Dijkgraaf is er geen onenigheid met Luuk Koelman, die hij als ťťn van de beste columnisten van Nederland beschouwt.

Gretta Duisenberg was boos omdat zij in de column werd geportretteerd als een groupie van de Palestijnse leider Yasser Arafat. Haar advocaat eiste vorige week al dat Koelman de column van zijn site zou halen, maar ook toen weigerde hij.

De advocaat kondigt nu een kort geding aan als Koelman de teksten niet verwijdert. Het kort geding dient volgens advocaat Trojan op vrijdag 7 november bij de rechtbank van Breda. Gretta Duisenberg eist verwijdering van de column, alsmede 30.000 euro geleden immatriŽle schade en de betaling van advocaatkosten.

Koelman laat de column staan en zegt het kort geding af te wachten. ,,De rechter moet maar een oordeel vellen over wat ik geschreven heb. Metro en ik hebben in deze een eigen verantwoordelijkheid''.

-
De gewraakte column.

''Plan VVD in strijd met artikel 23''

CDA-minister Maria Van der Hoeven van Onderwijs heeft gezegd dat de VVD, met haar plan om islamitische scholen hard aan te pakken, ingaat tegen artikel 23 van de Grondwet over onderwijsvrijheid. De VVD wil scherpere richtlijnen voor het moslimonderwijs, en wil ook alle nieuwe scholen op religieuze grondslag aan scherpere regels binden; die zouden niet alleen achterstandskinderen mogen trekken.

Volgens Van der Hoeven moet de VVD geen afspraken over deze kwestie in het regeerakkoord negeren, anders krijgt de coalitie problemen.

Brard woedend op schrijfsels Nico Dijkshoorn

Wim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Patty Brard is woedend op internet-columnist Nico Dijkshoorn, die twee valse voorpublicaties van haar volgende maand te verschijnen boek heeft geschreven. Dijkshoorn schreef de eerste ''voorpublicatie'' als column op de site van Veronicatv.nl. Een tweede zag Veronica niet zitten, maar de weblog Geenstijl.nl was niet te beroerd hem wel te publiceren.

Dijkshoorn, die vroeger voor Fok! Big-Brother columns schreef , schrijft in de nep-voorpublicatie op Geenstijl.nl onder meer: ''Raar is dat, dat mensen bijna altijd aan me vragen hoe Ron Brandsteder in bed was. Ik zal er eerlijk in zijn. Slecht. Hij wilde altijd op mijn buik klaarkomen, dat was dan porno of zo. Hij had wat ik en mijn vriendinnen een hondenpikkie noemen....''

''Laatst nog , na de awards, komt die ene jongen op me af, die zoon van Frequin. Dat hij nog nooit een Indonesische in haar kont had geneukt. Ik zeg, ga weg engerd, rare mafkees. Ga je vader in zijn reet naaien. Ik heb hem helemaal verrot gescholden, want dan ben ik een heel raar wijf...''.

Brard kan totaal de lol van Dijkshoorns schrijfsels niet inzien en heeft haar juristen op de zaak gezet. Het boek van Brard, dat autobiografisch is, verschijnt over twee weken.

De gewraakte publicatie op Geenstijl.nl
De eerste ''voorpublicatie'' op Veronica.nl.

14- en 15-jarige plegen gewapende overval

Korneel, moonflower343, the-undertaker, Roel's Weblog en Mitch-Hell hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groningen zijn twee jongens van 14 en 15 jaar opgepakt die er van worden verdacht gewapende overvallen gepleegd te hebben. Bij de twee overvallen werden vuistvuurwapens gebruikt.

Het duo zou eerder deze maand in de stad Groningen een snackbar overvallen hebben. Daarnaast overviel ťťn van de verdachten in zijn eentje een tankstation. De buit bedroeg enkele honderden euro's.

Ook de vader van de 15-jarige jongen is opgepakt. Hij bezat de wapens waarmee de overvallen werden gepleegd. De man is naar eigen zeggen een wapenverzamelaar. Hij wordt niet verdacht van directe betrokkenheid bij de overvallen. Twee andere mannen van 27 en 40 jaar werden ook aangehouden. Zij worden ervan verdacht de overval op het pompstation te hebben uitgelokt en advies te hebben gegeven.

De twee jongens zitten voor ten minste dertig dagen vast in een jeugdinrichting.

Van Wonderen mist Groningen

Kees van Wonderen speelt zondag niet mee tegen FC Groningen.

Feyenoord speler Kees van Wonderen kan komend weekend niet meespelen tegen FC Groningen. Van Wonderen heeft nog teveel last van zijn hamstring om met de groep mee te trainen.

Naar verwachting zal de routinier volgende week weer de normale groepstraining hervatten. Van Wonderen raakte geblesseerd in de voorbereiding van de UEFA Cup wedstrijd tegen FC Kšrnten.

Lobont langer bij Ajax

Keeper Bogdan Lobont heeft zijn contract verlengd.

Ajax doelman Bogdan Lobont heeft zijn contract met twee jaar verlengd tot de zomer van 2008. De Roemeen heeft het erg naar zijn zin in de ArenA en is blij een verlengd en verbeterd contract te kunnen tekenen.

Lobont kwam in 2000 over van Rapid Boekarest, maar kwam mede door blessures weinig aan spelen toe. Na een kort uitstapje naar Dinamo Boekarest keerde hij in het seizoen 2002/2003 terug in Amsterdam en tegenwoordig is hij de vaste keus van trainer Ronald Koeman.

School gesloten na uitbraak diarree

Twee scholen in het Oostenrijkse plaatsje Andau zijn gesloten omdat 126 van de in totaal 168 leerlingen allen last kregen van misselijkheid en diarree. Ook twee leraressen werden ziek.

Dinsdag kregen de eerste 20 leerlingen last van de verschijnselen, woensdagochtend was echter al 75 procent van de leerlingen ziek. De kinderen zitten op de Volksschule, voor leerlingen van zes tot en met tien jaar, en de Hauptschule, van tien tot en met veertien jaar, die zich beiden in hetzelfde gebouw bevinden.

De scholen zijn in ieder geval tot vrijdag gesloten. De oorzaak van de massale uitbraak van diarree is nog niet bekend. Een salmonellabesmetting wordt uitgesloten, waarschijnlijk is er sprake van een virus.

TiŽsto wint eerste Dutch DJ Award

Domo en belikewater hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

TiŽsto heeft gisteravond de eerste Dutch DJ Award gewonnen tijdens een feest in Amsterdam. Bijna 30.000 mensen hebben via het internet op hun favoriete DJ kunnen stemmen. Na telling van de stemming kwam DJ TiŽsto als winnaar uit de bus met 4821 stemmen gevolgd door Dana met 2253 stemmen. TiŽsto mocht gisterenavond niet alleen de publieksprijs in ontvangst nemen maar ook de prijs van de vakjury.

FC Den Bosch fluit supporters terug

Voetbalcub FC Den Bosch heeft besloten geen fans toe te laten bij het uitduel met TOP Oss komende zondag. De club neemt de maatregel naar aanleiding van het gedrag van een deel van de fans bij het bekerduel met Jong Ajax (0-2) van gister.

De club zegt de maatregel te moeten nemen vanwege "het beschamende en niet te tolereren gedrag van een deel van de fans voor, tijdens en na het duel met Jong Ajax."

Nijs: Studenten moeten meer lenen

Nasus en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten moeten naast hun beurs meer gaan lenen om hun studie te bekostigen. Staatssecretaris Nijs (Onderwijs) maakte dit vanochtend bij de presentatie van het rapport van de commissie-Vermeend bekend.

De commissie-Vermeend heeft een aantal opties voor een nieuw stelsel voor studiefinanciering op een rijtje gezet. Studenten krijgen nu een beurs en kunnen deze aanvullen met een lening.

Nijs ziet graag dat studenten meer gaan lenen en daardoor minder afhankelijk zijn van bijbaantjes, wat de studieresultaten ten goede zal komen.

Hoeveel studenten in een nieuw stelsel meer moeten gaan lenen wilde Nijs nog niet zeggen. Ze gaat eerst de komende tijd nog met groepen individuele studenten in gesprek hierover. Pas volgend jaar zal ze een definitief voorstel doen.

Bij de begroting van volgend jaar hoopt ze een nieuwe vorm van studiefinanciering te kunnen presenteren. Wel maakte ze duidelijk dat de prestatiebeurs blijft, wat inhoudt dat studenten voldoende studiepunten moeten halen om voor een beurs in aanmerking te komen.

Jenson Button gaat trouwen.

Jenson Button gaat trouwen, dat meldt The Sun

Jenson Button zal in het huwelijk treden met zijn vriendin Louise Griffiths. Het aanzoek is gedaan tijdens de vakantie van het stel op Barbados. Een woordvoerder van de coureur liet weten dat Button een ring tijdens een diner in het Sandy Lane Hotel aan Louise aanbood.

De twee zijn al drie jaar samen en leerden elkaar kennen toen Louise tijdens een filmpremiŤre Button tegen het lijf liep. De 23-jarige Louise oversteeg deze zomer haar vriend in bekendheid, toen ze meedeed in het BBC programma Fame Academy.

De monteurs van BAR vonden dit uitermate vermakelijk en beplakten hierop Button's bolide met alternatieve stickers waarop te lezen viel: "Louise's boyfriend".

Opvallend genoeg liet Jenson Button na deze actie weer zien waartoe hij in staat was, en wat hij eerder deels liet afweten, namelijk hard rijden.

'Familie Beckham zet de bloemetjes buiten'

vanDaal en piertje2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse stervoetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria, de voormalige Spice-girl Posh, hebben het goed naar hun zin. In een hotel in Madrid hebben ze in elf weken tijd een rekening van 635.000 euro opgebouwd. De Beckhams zijn de favoriete gasten in het hotel. Beckham speelt vanaf de zomer voor Real Madrid en woont er tijdelijk.

Huur van twee suites: 117.000 euro
Rekening van het restaurant: 80.000 euro
Feestje voor zoontje Romeo: 261.000 euro
Het ontvangen van gasten: 113.000 euro
Barrekening: 10.000 euro

Beckhams werkgever Real Madrid is minder gelukkig met de exorbitante levensstijl van het gezin. Er is tot op heden nog steeds geen geschikt huis voor hun gevonden en de rekening is voor de club.

Mannen blind voor flirten vrouwen

Suzanna en Kokane_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is voor mannen bijna onmogelijk om versiertrucs van vrouwen te herkennen, ze lijken daarvoor een blindegeleidehond nodig te hebben. Mannen zijn vaak bijna blind voor de avances die het vrouwelijke geslacht naar ze maakt. Dit is de pijnlijke conclusie van een onderzoek naar het herkennen van vrouwelijke versiertrucs. Van alle mannen herkende slechts 1,6 procent alle pogingen.

Een quiz op het internet, georganiseerd door het deodorantmerk Axe, heeft deze resultaten bekendgemaakt. Signalen die vrouwen onbewust en bewust uitzenden zijn te subtiel voor de man, zo bleek na afloop van de test, waaraan meer dan 10.000 bezoekers meededen.

Een voorbeeld van signalen die mannen niet oppikken is het groter worden van vrouwelijke pupillen en de manier waarop vrouwen naar de man luisteren, oftewel 'aan hun lippen hangen'. Mannen zien dit niet als een versiertruc. Axe heeft daarom op haar website maar wat tips gegeven om de onbewuste flirtsignalen van vrouwen te herkennen.

Met dank aan Suzanna voor het herschrijven!

Mclaren zegt Nee!

Het McLaren Team heeft te kennen gegeven niet geÔnteresseerd te zijn in Ex-Wereldkampioen Jacques Villeneuve

Het team verklaarde dit tegenover RacePlace.nl, Mclaren ziet er geen toekomst in om Villeneuve als test-coureur aan te stellen. Het team begrijpt Łberhaupt niet waarom Villeneuve naar Mclaren zou willen komen, dat omdat Mclaren al 4 coureurs onder een contract hebben.

"We hebben contact gehad met Craig Pollock die informeerde voor een testplaats bij McLaren," vertelde Ellen Kolby, persvoorlichter McLaren. "Maar we hebben al twee Grand Prix coureurs en twee testcoureurs, dit is voor ons meer dan genoeg."


Van Bommel uit de roulatie door operatie

Mark van Bommel heeft een operatie ondergaan aan zijn lies. De aanvoerder van PSV is naar verwachting vier weken uitgeschakeld.

Van Bommel mist in elk geval de play-off-duels van Oranje met Schotland op 15 en 19 november. Hij ontbreekt ook in de Champions League-wedstrijden van PSV thuis tegen AEK Athene en uit bij AS Monaco.

Woensdag maakte de openbaar aanklager Betaald Voetbal bekend een vooronderzoek te beginnen naar de armbeweging die Van Bommel zondag maakte naar Rafael van der Vaart in het duel met Ajax (2-2). In afwachting van een mogelijke schorsing besloot de middenvelder de noodzakelijke ingreep aan zijn lies niet langer uit te stellen.

Edelstenen op Mars aangetroffen

Op Mars zijn enorme hoeveelheden edelstenen aangetroffen. De ontdekking is gedaan door de Mars Global Surveyor, een ruimtesonde van de NASA die om de planeet Mars cirkelt. Dit hebben wetenschappers van de US Geological Survey in Denver, Colorado in het nieuwsblad Science gezegd.

Op aarde is het materiaal bekend als peridot, een relatief goedkope edelsteen die in juwelen wordt gebruikt. De aanwezigheid van deze materialen geeft inzicht in het verleden van Mars. Het materiaal is vrijgekomen in een warm, nat klimaat. Daarna is het daar na een klimaatverandering miljoenen jaren blijven liggen. Het moeten toen relatief droge tijden geweest zijn.


De blootligging van het mineraal toont aan dat de momenteel koude onbewoonbare planeet ooit warm en vochtig als de aarde geweest moet zijn. In deze omstandigheden zou er leven op Mars geweest kunnen zijn.

Big Bang klonk als een diepe toon

"In den beginne was het Woord", aldus het bijbelse scheppingsverhaal. Dat hier een kern van waarheid in kan zitten heeft analyse van straling aangetoond die achtergebleven is na de Big Bang. De Big Bang klonk meer als een diepe toon dan een knal.

Natuurkundigen van de universiteit van Washington hebben het "Woord" nagebootst (geluidsfragment) wat door de hete materie trilde kort na de Big Bang. Deze toon kneep materie samen, en trok materie uit elkaar tot het helaal gekneed was zoals het nu is.

Hoewel het heelal uitgedijd en afgekoeld is, hebben deze geluidsgolven hun vingerafdrukken achtergelaten. De zijn te meten als temperatuurvariaties in de nagalm van de big-bang, de zogenaamde "cosmic microwave background".

Om het geluid te bepalen werden er gegevens gebruikt die door de NASA Wilkinson Microwave Anisotropy Probe gemeten zijn. De probe heeft kleine verschillen in temperatuur in het heelal gemeten. Met behulp van deze variaties zijn de frequenties van de geluidsgolven afgeleid die de eerste 760 duizend jaar van het begin van het heelal door het heelal trilden.

Omdat de frequenties te laag zijn om te horen zijn ze herschaald tot hoorbare frequenties. Desalniettemin zijn de luidheid en de hoogte van de geluidsgolven genoeg om te horen wat er gebeurde in het begin. Gedurdende de honderd seconden durende opname wordt de frequentie naar verloop van tijd trager. Dit komt omdat de geluidsgolven langer worden naarmate het heelal groter werd.

CD Review: Headbangers Ball


Metal is een muziekstroming die, vooral de laatste jaren, erg slecht vertegenwoordigd is op de landelijke muziekzenders. Toch is er tussen de commerciele massa-tv al jaren een zender die de liefhebber van alternatieve muziek voorziet in zijn behoeftes: MTV 2, inderdaad het broertje van... Laat nou net deze zender ongeveer nergens te ontvangen zijn. Om dat leed een beetje te verzachten is er nu MTV 2 Headbangers Ball: 40 metaltracks op twee cd's. Goed alternatief?

Britney Spears toch weer uit de kleren

ivo_wijnen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney SpearsOp de cover van de komende 'Britain's Q magazine' is zangeres Britney Spears in niets meer te zien dan een leren bh en een heel klein slipje knielend op de motorkap van een sportwagen. En dat is opvallend omdat het tieneridool nog geen drie weken geleden woedend was op 'Esquire Magazine' omdat het blad pikante foto's van haar geplaatst had. Toen gaf ze aan voorlopig niet meer voor de camera uit de kleren te gaan.

Daarbij komt nog dat Britney vorige week in diverse nachtclubs in New York drie bijna-stripteases deed. Andere bezoekers van de club schrokken zelfs van haar 'hitsige en uitdagende' gedrag. De stap-avondjes eindigden voor Britney uiteindelijk slechts gehuld in een minuscuul minirokje en een roze bh'tje op straat. Haar bodyguards hebben die nacht twee fotografen tegen de grond geslagen die dit Britney-moment echt dolgraag hadden vastgelegd.

Van Bronckhorst wil terug naar Arsenal

Giovanni van Bronckhorst wil terug naar Arsenal. De Nederlandse international laat dat weten op zijn website op icons.com.

"Ik ben dan wel voor een jaar uitgeleend aan Barcelona, maar ik blijf een Arsenal-speler. Ik ben van plan terug te keren naar Highbury en me daar te bewijzen", aldus Van Bronckhorst op de website.

De uitspraken van de linksbenige middenvelder zijn opmerkelijk. Een maand geleden vertelde hij televisiezender Sky Sports nog graag langer bij Barcelona te willen blijven. "Het leven bevalt me hier goed. Ik voel me helemaal thuis", aldus van Bronckhorst. "Bovendien speel ik hier elke week. Dat was bij Arsenal helaas niet het geval."

Dieven met spijt sturen buit terug

moonflower343 en Whizard hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar dieven uit Den Haag had zoveel spijt van de diefstal van vijf kentekenplaten, dat ze de buit terug stuurde naar de politie in Scheveningen. In een pakketje met de buit daarin zaten ook vijf brieven gericht aan de eigenaars van de platen met daarin een spijtbetuiging.

De dieven hadden in een dronken bui de kentekenplaten van de auto's gehaald en mee naar huis genomen. Thuis kregen ze echter spijt en vonden ze dat ze een hekel hadden aan dit soort vandalisme. Ze besloten dan ook de platen terug te sturen met een schadevergoeding van twintig euro bij iedere kentekenplaat.

De politie gaat ervoor zorgen dat de kentekenplaten bij de rechtmatige eigenaars terechtkomen.

Hoogste punt van Nederland wellicht in Landgraaf

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het hoogste punt van Nederland ligt straks misschien niet meer in Vaals, maar in Landgraaf. De directie van het skicentrum 'Snowworld' in Landgraaf wil namelijk een 110 meter hoge toren bouwen die meteen de hoogste van Limburg moet worden. Nu is de Wilhelminatoren op het Drielandenpunt in Vaals nog het hoogste punt van Nederland met 337 meter boven NAP. De toren in Landgraaf moet daar bovenuit komen met 340 meter boven de zeespiegel. De kosten van het project zijn anderhalf miljoen euro.

De gemeente Landgraaf is enthousiast over het plan. De eerste voorlopige schetsen van de toren liggen dan ook al bij een architectenbureau. Begin volgende week krijgt wethouder Hans Erfkemper van Landgraaf de tekeningen pas onder ogen, maar nu is hij al vol lof. "Ik heb tegen Snowworld gezegd dat op de top van de Wilhelminaberg niet een geslepen glassteen moet komen maar een parel. Een eenvoudige houten uitkijktoren vind ik niet acceptabel. Het moet iets voorstellen. Stiekem heb ik toen de suggestie gedaan om hoger dan Vaals te bouwen. Dat betekent niet dat we boven de Boudewijntoren op de Vaalserberg uit hoeven te komen, want die staat in BelgiŽ", zegt Erfkemper. Snowworld-directeur Koos Hendriks en architect Vandenbergh zien de wens van de wethouder helemaal zitten.

Onderaan de toren moet een restaurant komen waar 250 mensen kunnen eten.

Medewerker alarmcentrale live getuige van moord

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van het centrale politienummer 0900-8844 is afgelopen vrijdag live via de telefoon getuige geweest van een moord. Sportschoolhouder Lei Vromen zocht hulp bij de dienst nadat zijn vrouw, zoon en dochter waren vermoord door mede-oprichter Paul S. van de sportschool. Terwijl hij de hulp zocht werd hij zelf neergeschoten.

Vromen belde het call-center in Maastricht met de melding dat er "in het sportcentrum Spike's problemen waren met de vorige eigenaar". Tijdens het gesprek hoorde de medewerker schoten. Vervolgens bleef de lijn openstaan, maar bleef het stil.

De gesprekken met het call-center zijn openbaar gemaakt omdat de politie de zaak intern onderzocht. Dit omdat er berichten waren dat het politieonderzoek in de eerste uren na de moord op Lei Vromen niet adequaat zou zijn verlopen. Districtschef D. van Rossum van de politie in Kerkrade vindt dan ook dat de politie geen fouten heeft gemaakt.

Wel zegt Van Rossum dat hij het "jammer" vindt dat de politie de lichamen van de vermoorde familieleden van Vromen pas om 13:50 uur vond. Uit een reconstructie die de politie maakte van de uren na de moord blijkt dat de politie in het uur na de moord dacht dat ene B. uit Heerlen het dodelijke slachtoffer was en niet Lei Vromen. De rechercherende agenten op het bureau kregen de mededeling dat het ging om de 'ex-schoonvader' en dat zou volgens de burgerlijke stand die meneer B. moeten zijn.

Overmars wil duidelijkheid

Het geduld van wisselspeler Marc Overmars raakt op bij FC Barcelona.

De aanvaller zat woensdag bij het thuisduel tegen Real Murcia in de Primera Divisiůn (3-0) voor de derde keer op rij op de bank. "Nu kan ik alleen afwachten. Als er over twee, drie maanden niets is veranderd, dan hebben we een probleem", zei Overmars in de Spaanse krant Marca.

De international vraagt zich in de krant openlijk af of er meer achter zijn rol als wisselspeler schuilt. "Mijn contract loopt nog anderhalf jaar door. Het zou kunnen dat de club me wil verkopen en de tijd daar nu rijp voor acht", aldus Overmars.

De dertigjarige linkerspits kwam in de zomer van 2000 voor een bedrag van ruim dertig miljoen euro over van Arsenal. Mede door blessures heeft Overmars zich nooit opgewerkt tot een vaste basisspeler.

VK: partijleider Tories weggestuurd

Iain Duncan Smith, de partijleider van de conservatieven in Engeland, werd gisteravond weggestemd. 90 van de 165 conservatieve leden van het Engelse Lagerhuis gaven het vertrouwen in hun leider op. Duncan Smith kreeg binnen zijn partij kritiek omdat hij er niet voor kon zorgen dat de Tories er beter voor stonden in de opiniepeilingen, ondanks het feit dat de populariteit van Blairs Labourparty erg daalde na de oorlog in Irak en de dood van wapenexpert David Kelly.

HowardIn de partij die ooit geleid werd door Winston Churchill en Margaret Thatcher is nu een leiderschapscrisis ontstaan. De favoriete opvolger is op dit moment voormalig minister van Binnenlandse Zaken Michael Howard, die zichzelf waarschijnlijk vandaag kandidaat zal stellen. Zijn rivaal, voormalig partijvoorzitter David Davis, heeft al toegezegd Howard te steunen in plaats van zich zelf kandidaat te stellen.

Als andere mogelijke kandidaten worden onder andere de huidige partijvoozitter Theresa May, voormalig voorzitter van het Hogerhuis Kenneth Clarke en voormalig minister van Defensie Michael Portillo genoemd. De laatste heeft echter nooit officieel aangegeven geÔnteresseerd te zijn in de functie.

Duncan SmithDuncan Smith zei zelf na de stemming: "De partij heeft gesproken en ik zal als leider aftreden wanneer er een opvolger is gekozen." Hij voegde daaraan toe dat hij de nieuwe leider al zijn steun en trouw zal geven. Verder zei hij dat het een "immense eer" was geweest om de partij te leiden en dat hij het "bijzonder jammer" vond dat hij niet meer de kans zou krijgen om zijn beloften aan sommige van de armste mensen in het land waar te maken. Tenslotte merkte de oud-leider op dat hij inderdaad fouten had gemaakt, maar dat een nieuwe leider door hetzelfde leerproces heen zou moeten.

Dekker wil huren fors laten stijgen

mobie en Bloemkool hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Dekker van Volkshuisvesting wil de huren vanaf juli 2005 fors laten verhogen. Ze hoopt zo de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren.Verhuurders mogen van de minister meer huur vragen voor hun woningen, maar dan moeten ze er wel voor zorgen dat het huren van een huis voor de lagere inkomens betaalbaar blijft.

Momenteel mag de gemiddelde huurverhoging niet hoger zijn dan 0,4 procent, met onder voorwaarden een uitloop tot 2 procent, boven de gemiddelde inflatie over de afgelopen vijf jaar. Dat beleid zal ook nog per 1 juli 2004 gelden.

De huurverhoging moet mensen prikkelen te verhuizen naar een koopwoning of een duurdere huurwoning. Nu blijven mensen met een hoog inkomen in goedkope huurhuizen wonen, terwijl die vooral bedoeld zijn voor starters. Het is nog niet bekend met welk percentage de huren mogen stijgen. Dat moet met de Tweede Kamer,verhuurders en organisaties van huurders besproken worden, aldus de minister.

De Woonbond reageert afwijzend. De bond noemt de plannen "desastreus" voor huurders die, volgens de bond, ook al getroffen worden door andere bezuinigingen, zoals de huursubsidie. Bezitters van koophuizen worden volgens de bond ten onrechte buiten schot gelaten.

Immigratie en emigratie in evenwicht

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dit jaar komt Nederland waarschijnlijk uit op de laagste bevolkingsgroei van de afgelopen twintig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit woensdag gepubliceerde cijfers blijkt dat de groei van het aantal inwoners van Nederland dit jaar op ongeveer 65.000 zal uitkomen, het laagste aantal in twintig jaar.

In het derde kwartaal van dit jaar is het aantal inwoners van Nederland met bijna 20.000 mensen toegenomen, ten opzichte van 30.000 mensen in dezelfde periode vorig jaar.

Begin jaren tachtig waren het geboortecijfer en het aantal immigranten laag door de economische teruggang. Nu ligt het geboortecijfer wel hoog, maar de immigratie neemt sterk af. Er kwamen het afgelopen kwartaal 31.000 immigranten naar Nederland. Ook stierven er meer mensen vanwege de hete zomer. Er overleden door de hitte in de zomermaanden 1000 tot 1400 mensen meer dan normaal.

Volgens het CBS is het aantal immigranten en emigranten momenteel in evenwicht. Door de daling van het aantal asielzoekers neemt de immigratie uit Afrika en AziŽ af. In het derde kwartaal kwamen bijna 31.000 immigranten naar ons land, 7000 minder dan in die periode vorig jaar. De grootste daling deed zich voor onder Antillianen en Arubanen.

_
Het document van het CBS is hier te lezen en hier als PDF file te zien.

Artsen verwijderen 32 kilo aan tumoren

VeiligGlijden en Suzanna hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Artsen hebben bij een 46-jarige vrouw in Mexico-stad drie tumoren verwijderd, die bij elkaar 32 kilo wogen. Dat werd woensdag door de Mexicaanse media gemeld op gezag van een woordvoerder van het ziekenhuis waar de vrouw in behandeling was.

De kankergezwellen zaten vergroeid in de maag van de vrouw, en waren door de snelle celdeling enorm in omvang gestegen. Door het enorme gewicht van die gezwellen kon ze al een half jaar niet meer lopen. De operatie moest uitgevoerd worden terwijl de vrouw op haar zij lag. De vrouw maakt het goed volgens de artsen, en binnenkort mag ze weer naar huis.

Met dank aan Suzanna voor het herschrijven!

Juwelen van rapper Nelly gestolen

AnTjUh en NeMe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse media meldden gisteren dat de rapper Nelly in een hotel in Las Vegas is bestolen. Uit zijn hotelkamer zijn juwelen gestolen met een totale waarde van bijna 1 miljoen dollar. De zaak wordt onderzocht door de politie van Las Vegas.

De rapper was in de stad voor de uitreiking van de Amerikaanse Radio Music Awards die afgelopen maandag plaatsvond. Daar won Nelly de award voor beste liedje met "Shake ya tail feather", een samenwerking tussen Nelly en de rappers P. Diddy en Murphy Lee.

Zangeres Michelle Branch verbleef ook in het Aladdin Hotel in Las Vegas. Zij deed aangifte van diefstal van een computer uit haar kamer.

Senaatscommissie stelt CIA ultimatum

Irak In de VS heeft de Senaatscommissie voor inlichtingendiensten de CIA een ultimatum gesteld. De geheime dienst moet voor morgen 18 uur Nederlandse tijd alle documenten over het Irak van Saddam Hussein aan de commissie overleggen. Dat staat in een brief van de commissie aan de omstreden CIA-directeur Tenet.

De beschuldigingen komen de Amerikaanse president Bush uiterst ongelegen, aangezien hij verder onder druk is komen te staan vanwege de oorlog. De afgelopen dagen hebben in het teken gestaan van bijna onophoudelijke series zware aanslagen op humanitaire doelen in Irak. Hierbij kwamen veel Amerikaanse militairen en Iraakse burgers om. Zo beginnen critici al te spreken van Vietnam-II. Bush legde de ontwikkelingen van de afgelopen dagen volgens zijn eigen denkwijze uit: "Hoe meer succes we boeken in Irak, hoe groter de kansen zijn op aanslagen."

De commissie wil te weten komen of de CIA informatie over de aanwezigheid van massavernietigingswapens gemanipuleerd heeft om de aanval op Irak te rechtvaardigen. Volgens president Bush bestond er hierover onomstotelijk bewijs en moest het land daarom worden aangevallen. Tot nu toe is in Irak echter nog geen enkel massavernietigingswapen gevonden.

De CIA wringt zich al vijf maanden in allerlei bochten om de documenten niet af te hoeven staan. Als de CIA in gebreke blijft, zal de commissie met huiszoekingsbevelen en dagvaardingen op de proppen komen, dreigt de Republikeinse commissievoorzitter Roberts.

CIA-woordvoerder Harlow zegt dat de dienst de brief van Roberts zorgvuldig zal lezen. "We hebben tot nu toe hard gewerkt om aan de wensen van de commissie tegemoet te komen en zullen daarmee doorgaan", luidde de officiŽle reactie.

Moskou bouwt schuilkelders

Sessy stuurde ons via de newssubmit dit geheel vertaalde bericht:

Dinsdag heeft de regering van Moskou, Rusland, besloten om voor het jaar 2008 oude schuilkelders gebruiksklaar te maken. Daarnaast is men van plan om veel nieuwe plaatsen te bouwen waar de inwoners van Moskou zich veilig zullen kunnen voelen voor bommen.

"Hoewel het niet waarschijnlijk is dat er grootschalige agressieve handelingen tegen de Russische Federatie komen, is het wel zo dat Šls Moskou wordt aangevallen, er erg veel burgerslachtoffers zullen vallen. Daar willen we iets aan doen," liet A. Eliseev weten. Volgens hem zijn er op dit moment maar 7000 operationele schuilkelders in Moskou, en "dit is niet genoeg voor iedereen."

Het is de bedoeling dat vooral onder nieuw te bouwen winkelcentra en flatgebouwen grote schuilplaatsen komen. Op dit moment worden veel schuilplaatsen gebruikt als opbergruimte of bioscoop.

Fan Mel C stuurt eigen porno en dreigementen

calvobbes stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Een 38 jarige man uit Utrecht ging wel heel erg ver om zijn liefde voor de voormalige Spice Girl Melanie C te tonen. Van juni tot oktober 2001 stuurde hij haar postpakketten met o.a. videobanden waarop te zien was hoe hij masturbeerde boven een foto van de zangeres.

Naast die banden waren er ook diverse dreigementen aan haar adres en dat was de reden dat de man is opgepakt door de politie. Ondertussen heeft de verdachte al 3 maanden in de cel heeft gezeten. Bij de behandeling van de rechtszaak gisteren eiste de officier van Justitie geen extra onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Melanie CIn de brieven aan de zangeres schreef de man dat hij haar nodig had "als ik door de poort loop" en dat ze vanaf 8 oktober 2001 samen zouden zijn. Deskundigen die de brieven lazen namen de dreigementen serieus en adviseerden de politie dat ook te doen.

In de rechtzaal verklaarde de verdachte aan "fans en familie" dat hij haar nooit kwaad zou hebben gedaan. Als hem verteld was dat de zangeres niet gediend was van de post, zou die ook wel gestopt zijn na 2 pakketten, zo verweet hij de politie.

Volgens een psychiater verkeerde de man in de periode waarin hij de pakketten stuurde in een psychose, en was de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van Justitie vond daarom dat de man zich moet laten begeleiden door de reclassering. Uitspraak in deze rechtszaak volgt op 12 november.

Nederlands protest tegen aanpak Frans tekort

Nederland zal niet akkoord gaan met de tijdelijke versoepeling van de begrotingsregels van het stabiliteitspact. Zo zal Minister Zalm van FinanciŽn zich dinsdag tijdens een vergadering van de EU-ministers van FinanciŽn verzetten tegen het voorstel om Frankrijk nog een jaar uitstel te geven om het financieringstekort terug te brengen. Dit zei een woordvoerder namens Zalm

Net als Frankrijk komt Duitsland boven de drie procentnorm van het stabiliteitspact van de Europese Unie. De eurolanden hebben afgesproken dat het begrotingstekort van ieder lid van de Europese Unie niet boven de drie procent van het bruto binnenlands product (bbp) mag uitkomen. Als dat voor het derde achtereenvolgende jaar wel gebeurt, kan een land een miljardenboete krijgen. De regels zijn opgesteld om de stabiliteit van de Euro te kunnen garanderen. Frankrijk overschrijdt voor het derde achtereenvolgende jaar de grens van drie procent.

De Tweede Kamer bespreekt donderdag de Nederlandse opstelling tijdens de vergadering van komende dinsdag.

Kamer tegen vrijlating na helft van straf

Een Kamermeerderheid wil niet dat criminelen die de helft van hun straf hebben uitgezeten straks onder voorwaarden vrijkomen, zoals minister Donner had voorgesteld. Dat is gebleken tijdens het debat over de begroting van Justitie.

Op dit moment is het nog dat gevangenen vrijkomen nadat zij tweederde van hun straf hebben uitgezeten. Donner wil dat dit ook na de helft van de opgelegde straf al kan als betrokkenen zich aan bepaalde afspraken houden. Doen zij dat niet, moeten ze de rest van hun straf alsnog uitzitten.

Volgens LPF'er Eerdmans doet de voorwaardelijke invrijheidstelling "afbreuk aan het algemene rechtsgevoel". Hij roept Donner in een motie op de ondergrens van tweederde niet te verlaten. Het CDA en de VVD steunen de LPF daarin.

De commissie-Otte oordeelde in april ook al dat voorwaardelijke invrijheidstelling op de helft van de straf geen wijs idee is. Commissievoorzitter Otte vreesde er onder andere voor dat rechters dan langere straffen zouden gaan opleggen.
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.