Rudi Carrell begraaft zijn vrouw in eigen tuin

Jan Paul Kramer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van het stadje Syke bij Bremen in Duitsland, zal voorlopig geen onderzoek instellen naar showmaster Rudi Carrell. Hij zou het lijk van zijn vrouw in zijn eigen tuin hebben begraven, iets dat verboden is bij de wet.
De gemeente bij Bremen ziet echter geen aanleiding in te grijpen tegen haar Nederlandse bewoner. "Het begraven van een stoffelijk overschot in de eigen tuin is verboden. Maar zolang wij het niet weten, stellen wij ook geen onderzoek in", aldus de chef van de afdeling burgerzaken in Syke.
Verder wijst hij erop dat Carrell in Syke bekend staat als een voorbeeldig burger. De Duitse media speculeert al sinds het overlijden van de 59-jarige Anke. C. Carrell over de verblijfplaats van de stoffelijke resten.
In het boulevardblad Bild am Sonntag kondigde Rudi Carrell aan dat hij de urn met de as van zijn echtgenote op hun eigen terrein zou bijzetten. Anke had in de parkachtige tuin van twaalf hectare al een lievelingsplekje bij een oude grafsteen. De Bond van Vrije Begrafenisondernemingen in de Bondsrepubliek reageerde furieus op het voornemen. "Ook Rudi Carrell mag zijn gestorven familieleden niet eenvoudig daar begraven waar hij wil", stelde voorzitter Wilfried Leiweke in het weekblad Stern.

Ach, laat de man toch. Hij zal 't al moeilijk genoeg hebben...

Submitter:  Bron: <a href="http://www.wanadoo.nl/informeren/nieuws/" target=new>Wanadoo</a>