FOK!games deelt zijn mening

Naast alle rijkdommen die wij vergaren als FOK!games-crew ontstaan er achter de schermen ook weleens kleine discussies over verschillende onderwerpen. In deze blog is een stelling gegeven achter de schermen waar verschillende redacteuren vrij op kunnen reageren. Die reacties verzamel ik dan en plaats ik hier netjes in volgorde zodat jullie ook mee kunnen genieten/discussiëren.

De eerste stelling die neergezet is gaat over de afwezigheid van Nintendo tijdens de presentatieronde op de E3:

Nintendo ziet een sombere toekomst tegemoet zonder een E3-presentatie zoals ze deze jaarlijks geven.

JoeyDB:
Ik sta er gek van te kijken dat Nintendo geen presentatie doet op E3. In mijn opzicht zijn ze zelf misschien wel zover dat ze denken dat het einde nabij is voor Nintendo. Ik vind het zelf geen slimme zet. Nintendo moet wel van goede huize komen eer ze weer uit het gat kunnen komen waar ze op het moment in zijn gevallen.

Kensuke:
Absoluut niet. Nintendo heeft al bewezen dat ze via Nintendo Direct grote aankondigingen kunnen doen (A Link to the Past 2). Daar heb je geen theaterzaal met grote schermen voor nodig. Nintendo Direct is in feite een digitale persconferentie zonder alle bombastische poespas die je bij de E3-shows hebt. Zolang het volume van aangekondigde games en de opwinding eromheen onverminderd groot blijft is er geen vuiltje aan de lucht.

quote: JoeyDB
In mijn opzicht zijn ze zelf misschien wel zover dat ze denken dat het einde nabij is voor Nintendo.


Dude. Nintendo heeft vele miljarden op de bank. Ze kunnen het verlies van vorig jaar nog eens dertig jaar achtereen lijden voordat dat op is (geen hyperbool).

Dr.Mikey:
Nintendo geeft door niet mee te doen met de E3 zelf toe dat ze niet meer meedoen en afhaken als concurrentie voor Sony en Microsoft.

StefanW:
Nintendo heeft blijkbaar als enige door dat een grote E3-persconferentie achterhaald aan het worden is. Niemand van de grote jongens wil binnen 24 uur van zijn concurrent een megaton brengen. Dat doen ze allemaal op een punt en tijdstip doen waarbij ze wel echte exclusiviteit hebben.

Sony heeft dat gedaan met de PS4-aankondiging, Microsoft gaat dat 21 mei doen met de Xbox-aankondiging en Nintendo is dat steeds meer aan het doen via Nintendo Direct. Kortom gaat Nintendo zonder E3-personferentie niet een sombere toekomst tegemoet, ze gaan juist met hun tijd mee en maken daar blijkbaar duidelijke keuzes in. Sony en Microsoft vinden het blijkbaar niet erg dat zij een bak geld uitgeven in juni om heel veel mensen te laten luisteren naar oud of onbeduidend nieuws.

D-vide:
Ik hoorde dat Nintendo ook geen nieuwjaar meer gaat vieren. In plaats daarvan steken ze elke maand een paar pijltjes af.

Nee, maar serieus. Waarom zou je op de grote beurs waar iedereen naar uitkijkt geen tijd nemen om dikke megatons te releasen. Als ze Bravely Default, LTTP2 en Wind Waker HD op de E3 hadden aangekondigd hadden mensen er tien keer zo lang over doorgepraat omdat je als toeschouwer ook ziet dat de zaal uit zijn plaat gaat. Nu is het allemaal een beetje tussen neus en lippen door. Ze hebben eigenlijk gewoon geen presentatie omdat Reggies lichaam er niet klaar voor is.

Tom261:
Ik ben van mening dat de manier waarop Nintendo nu aankondigingen maakt (via Nintendo Direct) ook geen goede oplossing is. Sony en Microsoft tonen hoe het wel moet. Door een specifieke dag af te spreken die alleen om jouw console draait, zorg je ervoor dat er nog wekenlang over nagepraat wordt.

Op E3 wordt men vanaf dag 1 gebombardeerd met nieuwe info waardoor vele aankondigingen niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Nintendo Direct is dan weer te veel van het goede, er wordt nauwelijks over gesproken, er wordt nauwelijks hype gecreëerd en de presentatie zelf is meestal niet veel soeps. Een eigen evenement organiseren is the way to go.

Notorious_Roy:
.....

;(

Dr.Mikey:
De E3 is dan ook een event die mainstream heel veel aandacht krijgt. Zo een Nintendo Direct is leuk voor fans en mensen die echt veel meer met games bezig zijn dan de gemiddelde Japanner zeg maar.

Ik ken genoeg casual gamers die nieuws meekrijgen dankzij de E3. Met een zo een losse aankondiging/event bereik je doorgaans minder mensen. Iets wat juist voor Nintendo onlogisch is aangezien ze zich op ouders met kinderen willen richten.

Pheno:
Nintendo ziet in dat wat ze ook doen dit jaar, de aandacht dit jaar volledig naar PlayStation 4 en de next-gen Xbox gaat. En alle spellen van uitgevers die daarvoor aangekondigd zijn en gaan worden. Ze zullen vast met prima first-party aankondigingen komen, iedereen wacht op een Mario Kart U, Zelda U, Metroid U, Donkey Kong U en Smash U Brothers. Maar de third party zal vooral aandacht gaan geven aan hun next-gen games en niet voor een console die straks de grote multiplatformgames niet meer kan bijbenen bij gebrek aan processorkracht en geheugen.

D-vide:
Alsof dit:

evenveel gevoel heeft als dit: