FOK!games deelt zijn mening: GTA V

Rockstar bracht 30 april drie nieuwe trailers uit voor Grand Theft Auto V. FOK!gamers reageerden verschillend. Waar de één het helemaal geweldig vond, was de ander twijfelachtig of moesten ze meer zien voordat ze gingen oordelen. Maar wat vind de gamescrew er nu van?

Header

Nu Rockstar met drie uitgebreide trailers is gekomen voor de hoofdpersonen van GTA V en er meer informatie komt uit verschillende previews, is het tijd om met zijn allen de hype train te bestijgen.

wc-eend:
Na de drie laatste trailers had ik mijn spullen gepakt om met de hype train mee te gaan naar het beloofde land. Maar als ik daarna lees dat de hoofdpersonages allemaal een eigen vaardigheid krijgen zoals bullet-time en een rage-mode dan pak ik denk ik een trein later.

Niet alles in de GTA-serie is gekoppeld aan realisme en het is een spel dus daar kun je wel vaker dingen met korreltje zout nemen. Maar voor mij zat de kracht in de GTA-serie dat het hoofdpersonage eigenlijk een normaal persoon is en geen 'speciale' krachten heeft. Ik wacht het dus nog even af.

Roflol:
Mwah, denk dat het echt een klein iets is in een gigantische game. Doet me zelf ook niks, maar buiten dat is mijn hype train al ontspoord. Geweldige beelden, nu al een heerlijke sfeer en alle informatie klinkt als muziek in mijn oren.

Het lijkt erop dat Rockstar bezig is om alle geweldige dingen uit Grand Theft Auto, Red Dead Redemption en Max Payne in een game te stoppen. Een ding is zeker, mijn Xbox 360 mag sterven als ik helemaal klaar ben met GTA V, dat is de game of the forever wel waard.

Kensuke:

Quote wc-eend:
Na de drie laatste trailers had ik mijn spullen gepakt om met de hype train mee te gaan naar het beloofde land. Maar als ik daarna lees dat de hoofdpersonages allemaal een eigen vaardigheid krijgen zoals Bullettime en een Rage-mode dan pak ik denk ik een trein later.
Niet alles in de GTA-serie is gekoppeld aan realisme en het is een spel dus daar kun je wel vaker dingen met korreltje zout nemen. Maar voor mij zat de kracht in de GTA-serie dat het hoofdpersonage eigenlijk een normaal persoon is en geen 'speciale' krachten heeft. Ik wacht het dus nog even af.

Normale personen vliegen niet met jetpacks over woestijnen en vallen met een half uurtje fietsen geen 50 kilo af, eend.

De previews lijken een GTA tussen de absurde San Andreas en de serieuze GTA IV te schetsen. Plus drie hoofdpersonages, plus een grote nadruk op heists, plus daadwerkelijke keuzes in het aanpakken van missies, plus haaien. Bovendien hebben ze de schietmechanieken van Max Payne 3 overgenomen. Het kan dus zijn dat GTA voor het eerst daadwerkelijk lekker speelt.

Allemaal mooie beloftes, er is ook niemand zo goed als Rockstar in het generen van hype. Ik ben enthousiast, maar zoals altijd wacht ik tot de game uit is voor ik conclusies ga trekken.

Quote Roflol:
Doet me zelf ook niks, maar buiten dat is mijn hype train al ontspoord.

Dat klinkt eerder negatief.  

WesleyB:
Deze game wordt awesome.

Kn0x:
Het is Rockstar, hypes maken kunnen ze wel. Nu is het afwachten op de eerste beelden en kijken of ze de hype kunnen waarmaken. Feit blijft wel dat ze de hype train perfect van voer voorzien. Een trailer die uit drie trailers bestaat. Eén trailer per personage die perfect de verschillende kanten van de game belichten: de absurditeit van Trevor, de 'gangsta-San Andreas-kant' van Franklin en de oudere 'Vice City-kant' van Michael die in een midlife crisis zit. Het kan een hele interessante combinatie worden. Of juist compleet omslaan en dat ze teveel in een game willen hebben.

WesleyB:
Een trein voer je niet

StefanW:
Ondanks dat ik eerder een Saint's Row-fan ben dan een GTA-fan (absurditeit ftw) hebben de drie trailers mijn hype train in ieder geval opgestart. Juist het feit dat je drie verschillende personages hebt met een eigen verhaal en eigen moves maakt voor mij de game interessant. Niet een heel spel dezelfde gameplay, maar afwisselend houdt het leuk wat mij betreft.

Hoe de gameplay zich verder gaat ontwikkelen maakt voor mij dat mijn trein gaat vertrekken of juist stil blijft staan. Wordt het een stijl zoals Pulp Fiction waarbij je elke keer een ander deel van de drie verhalen gaat spelen die aan het eind bij elkaar komen dan kan de conducteur mijn kaartje komen knippen.

Wc-eend:

Quote Kensuke:
Normale personen vliegen niet met jetpacks over woestijnen en vallen met een half uurtje fietsen geen 50 kilo af, eend.

Nee ik snap wel dat het geen echte normale personen zijn... Ik moet het gewoon even afwachten..

WoutD:
Ik heb nooit echt iets gehad met de Grand Theft Auto-serie, maar deze vijfde telg lijkt daar verandering in te brengen. Na Red Dead Redemption en L.A. Noire ben ik overtuigd van het kunnen van Rockstar en de drie trailers doen me echt al uitkijken naar de geweldige sfeer die over de stad hangt.