wc-eend naar de E3

wc-eend

De beurs der beurzen komt eraan! In Los Angeles zal over drie weken de Electronic Entertainment Expo losbarsten en FOK!games, inclusief mijzelf, is daarbij. Dit wordt mijn eerste trip naar Amerika en ik heb er gigantisch veel zin in… al kijk ik wel wat tegen het vliegen op.

De duur van de vlucht maakt me niet zoveel uit maar het vliegen zelf is, laten we zeggen niet mijn favoriete manier van transport. In Amerika zelf heb ik geen idee wat ik ga doen behalve de beurs zelf. Ik vind het leuk om misschien wat winkels te bekijken, maar echte toeristische hotspots zijn er niet voor mij. Hoogstwaarschijnlijk hang ik dus het meest in het zwembad van het hotel waar we zitten. Of er moet een obscuur pre-E3-Boothbabe-feestje zijn, dan doe ik daar natuurlijk graag verslag van. Maar ontspannen in het zwembad en obscure feestjes zijn natuurlijk niet het enige wat we daar gaan doen. We komen namelijk voor de E3.

Ik verwacht dit jaar een hoop spektakel op de beurs. Niet alleen van Nintendo en hun nieuwe console die ze gaan onthullen, maar ook van Microsoft en Sony. Sony komt namelijk met hun nieuwe handheld, de NGP. Stiekem hoop ik dat ze een tipje van de sluier gaan oplichten van een nieuwe console. Daarnaast zit ik met spanning te wachten op meer informatie rondom Uncharted 3. De eerste twee delen heb ik namelijk recentelijk verkregen en ik ben bijna aan het einde van het tweede deel.

Van Microsoft hoop ik ook wat te gaan opvangen over een nieuwe console. De Xbox 360 is misschien nog niet aan het eind der dagen maar ik moet nog zien wat voor plannen ze hebben met Kinect. Er is nog maar weinig core-gericht en het bedrijf is erg stil rondom de toekomst van de Xbox 360 en de Kinect. Ik verwacht dus van Microsoft dat ze gaan knallen met een verrassingsaankondiging en eventueel een aantal nieuwe exclusieve games aankondigen.

Naast eventuele nieuwe hardware ben ik zeer benieuwd naar de aankomende toppers van games waar mijn oog op gevallen is. Battlefield 3, Mass Effect 3, Uncharted 3, Max Payne 3 (wel veel drieën), Star Wars: The Old Republic, Elder Scrolls: Skyrim, Batman: Arkham City, een eventueel nieuw deel in de Hello Kitty-serie en waarschijnlijk een aantal andere games die ik ondertussen alweer vergeten ben op te noemen.

Het is dus wel duidelijk dat ik me zal gaan vermaken op de beurs en alle tijd er omheen. Eerst nog een aantal nachten slapen en een stukje vliegen maar dan kunnen de obscure feesten gaan beginnen. Los Angeles zal niet weten wat er gebeurt als de wc-eend los gaat.