Zelfmoord is geen optie

Kött! Geen bazbo! Da’s een erg rare donderdagochtend. Na ontelbare jaren trouwe dienst en zonder ook maar één keer te verzuimen heeft bazbo het toetsenbord voorlopig aan de wilgen gehangen. Zonder twijfel in de buurt van een fietspad waar mooie, jonge meisjes passeren, op weg naar een nieuwe afwerkplek. Het was een weloverwogen en alleszins begrijpelijk besluit van bazbo, maar zijn vertrek-voor-onbepaalde-tijd is een groot verlies. Zijn serie ‘De Schrijver’ gaf de lezer een openhartig inkijkje van wat er aan de hand is.

Graag laat ik een paar collega’s aan het woord:

Jigzoz:
Enige tijd later, hoe lang precies mag Bas weten, keek De Schrijver achterom. Hij keek daarna naar zijn voeten en zag dat het achter zich beter was. Achter zich, waar hij die pen had laten vallen. De Schrijver keek even omhoog, draaide zich om, keek nog even, vergat zijn oude pen en kocht een nieuwe. De Schrijver komt terug, beter dan ooit!

Superworm:
Bas was al toen ik in 2007 voor FOK!columns kwam schrijven een oudgediende. Hij was een illuster voorbeeld en altijd een fijne gesprekspartner. Zijn stukken over mooie meisjes en stinkende streekbussen waren altijd een genot om te lezen en de Carlo Piemol-reeks was hysterisch grappig. En denk ik aan Bas, dan denk ik vooral aan het allerbeste Kassameisje dat ooit voor FOK! schreef. Alleen om al die (inmiddels ook alweer) steenoude initiatieven als Kassameisje en Carlo: hulde en dank. En we gaan je vanzelfsprekend missen - niet alleen op donderdag maar achter de schermen ook de andere zes dagen van de week.

Luc van Lier:
Het valt niet mee om af en toe in de huid van een ander te kruipen. Jezelf een geheel andere schrijfstijl aan te meten, en de lezer in het ongewisse laten over je ware identiteit. Jouw moed om die uitdaging aan te gaan, stimuleert mij zeer. Diep respect voor alles wat je hebt gedaan!

Bakoenin:
Ik heb een aantal jaren het voorrecht mogen hebben om met bazbo als spellingsbuddy te werken. Ik heb aardig wat van hem geleerd en heb hem leren kennen als iemand met humor en geduld. Ik hoop dat hij later toch nog weer zijn geweldige stukjes gaat schrijven voor FOK!.

Asics:
Bazbo, bedankt voor al je columns. Heel veel succes met je volgende stap.

Gramps:
Bert vertelde me een paar uur geleden, toen ik thuiskwam dat jij ermee gaat stoppen bij FOK!. Daar moest ik wel even van slikken. Gaat nu het niveau hier omhoog of omlaag? Grapje natuurlijk, je gaat enorm gemist worden. Weer een vaste waarde weg. En dat is jammer, tismaardatjetweet. Alle begrip overigens, welke beweegredenen je ook hebt. Mocht het met je gezondheid te maken hebben, of met die van je vrouw, dan wens ik je veel kracht een herstel toe. We zullen zonder je vondsten en woordspelingen verder moeten. Je bent toch een van de weinige echte schrijvers hier. Het ga je goed

Driek Oplopers:
Dankjewel voor alles, bazbo! Niet alleen voor je puike columns, maar ook voor je hartelijkheid. Je vriendschap. Je steun in lastige tijden. Dank ook voor je gastvrijheid in Huize bazbo. Ik zal nooit vergeten, hoe jij ooit voor mij door het vuur ging toen een lezer wild tegen mij tekeer ging onder een van mijn schotschriften. Doe De Vrouw en De Zoon mijn hartelijke groeten. Veel sterkte bij de ingewikkelde weg die je moet gaan om weer de oude te worden, en vergeet nooit: zelfmoord is geen optie.

Zonnetje40:
Zie je nou wel, dat zo’n groentepakket met gekke soorten als zijnde pastinaken, schorseneren en koolraap niet goed is voor een mens? Je krijgt er een burn-out van, zo blijkt maar weer eens. Ook een nieuwe werkplek is niet het grootste geluk op aarde. Van bier krijg je oprispingen, welk soort dan ook, en van concerten van Led Zeppelin de kolder in je kop. Bovendien gaan al die kippen je ook niet in je kouwe kleren zitten. Gelukkig heb je een lieve vrouw en een lieve zoon die jou er vast weer bovenop gaan krijgen, maar uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen. Ook door verstandige beslissingen te nemen, al doen die pijn in het hart. Jij hebt nu besloten om voorlopig te stoppen met schrijven voor FOK!. Alleszins begrijpelijk, maar kom gauw terug, voordat wij met z’n allen in een depressie belanden! Sterkte bazbo, diep respect voor al je werk op FOK! en voor jou als mens. Liefs, Zonnetje.