Want ik verveel me zo, in Amsterdam West



Aan:Danny
Van: SunChaser

Betreft: Ik verveel me zo, in Amsterdam West

Reactie op: Weg met het mes, Nederland aan de sches

Hey Danny,

Ik snap er niks van. Ik had je gisteren nog gemaild, maar hij bleek vanochtend onbezorgbaar te zijn? Is je mailbox vol? Kan ik me wel iets bij voorstellen, want ik zie aan de CC’s dat BaaijGardian je er 200 heeft gestuurd. Hij is dankzij FOK!tv ineens zo populair dat hij met allerlei merchandiserverzoeken komt. Zelf zie ik wel wat in BG Servies, kun je lekker stukgooien als je kwaad bent. Ik zou echter niet ingaan op de BG Magnetronmaaltijden, FOK!kers zijn niet zo van de gevulde paprika’s ben ik bang.

Ik heb werkelijk nog nooit gehoord van het woord sches. Is het alleen om het te laten rijmen. Dan was dit toch beter geweest: Weg met het mes, pak liever een gebroken fles. Of: Weg met het mes, het is hier geen kindercrèche. Dat laatste kunnen ze wel als slogan gebruiken in Amsterdam West trouwens. Want daar is het momenteel een kindercrèche. Opgeschoten reljeugd die zich verveelt nu de Ramadan is afgelopen. Meestal gingen ze naar Pathé om daar films te verstieren door hard te roepen en mensen uit te dagen en popcorn te gooien. Ik heb wel meegemaakt dat de halve zaal in de City ging klagen en er toch geen personeel kwam. De schijtlijsters. Tegenwoordig heeft Pathé wél bewaking, naar verluidt de bewaking die Ayaan Hirsi Ali drie jaar lang meekreeg. Toch fijn voor deze brede mannen in pak, zitten ze niet werkeloos thuis.
Hoe dan ook, Job Cohen wil deze kutjeugd met zachte hand aanpakken. Want het is wel zijn kutjeugd. Ik kan er werkelijk niet bij dat Cohen denkt dat ze met een aai over de bol wel stoppen met auto’s in de fik steken. Nee, hard aanpakken is mijn devies. Waar is de ME die in de jaren zeventig en tachtig de krakers met harde hand de les las? De beelden van krakersrellen tijdens de kroning van Bea, ze staan nog steeds op mijn netvlies. Zijn ze wegbezuinigd? Bang? Hadden ze ATV? Deze kids zijn gewoon uit op een rel, want je kunt mij niet wijsmaken dat ze zich één seconde druk maken om de dood van die labiele Bilal B. Nee, ze willen rellen, dus daar past maar één antwoord op: traangas, knuppels, waterkanonnen en honden. Maar nee, ze gaan verhaal halen bij de ouders en het enige Nederlands dat ze kennen is: ‘Zoiets doet mijn kind niet.’

Het doet me denken aan een liedje uit de jaren tachtig van Drukwerk:

Ze noemen met een vandalist.
Maar als je eenieder hebt doorgetwist.
Wat het is om in Noord te wonen
Het kost veel tijd om in de stad te komen.
Weinig kroegen en geen bioscopen.
Alleen een telefooncel, die zullen we slopen…

Ik verveel, want ik verveel, ik verveel, ik verveel,
Ik verveel me zo.. In Amsterdam Noord.


Vervang Noord door West, laat Ali B er een rap overheengooien en we hebben een hit. Het nummer kan trouwens ook worden gezongen door Jan Smit: Ik verveel me zo, in Volendam Noord. Want Smitje mag drie maanden niks zeggen en zal zich doodvervelen. Hij heeft last van zijn stem! Nou heb ik ook al een paar jaar last van zijn stem, dus die stilte komt mij wel goed uit. Maar hoe zou Jan nu zijn tijd doorkomen? Yolanthe is een lekker wijf, maar om die nu 24/7 te neuken gaat volgens mij ook vervelen. En hij kan niet eens meer zeggen: “Dat vind je lekker hè slet, who’s your Daddy, who’s your Daddy, doe je mond open en smeek me om mijn zaad.” Nee, nu is het klaarkomen en rustig kreunen, want de stembanden moeten genezen. Net als de arm van Yolanthe trouwens, want de Bokitio van Volendam was te snel met autodeur dichtgooien in zijn woede. Het meiske was net haar handtasje van de achterbank aan het vissen. Maar bij Paul de Leeuw zaterdagavond vond ik dat die mitella haar toch goed stond. En een stille Jan Smit, heeeeeeeeeerlijk. Alleen praat die manager nu voor Jan en die is helemaal niet te verstaan.

Tot volgende week en leeg je mailbox he!

Groeten

Stefan

PS: het maakt mij eigenlijk niet veel uit of Ellemieke al of niet een hoer is. Ik kan haar toch niet betalen.