Over de muur

Column door 0033

From: Luc
To: Marc
Subject: Over de muur

Beste Marc,

Heb je er al spijt van dat je destijds niet meteen naar Vlaanderen bent overgestapt? Ik hoor dat ze zijn begonnen met het bouwen van een Muur rondom het Franstalige gedeelte, over de oude rondweg. Schijnbaar willen teveel Walen de oversteek maken naar Vlaanderen. Het is maar goed dat jullie een metroverbinding met Zaventem houden, anders zou Waals Brussel -of moet ik Bruxelles zeggen- volledig van de buitenwereld worden afgesloten. Het lijkt Berlijn wel, dertig jaar geleden, met die luchtbrug, maar nu onder de grond. Checkpoint Charles Quint. Hier in Wemmel is er weinig veranderd. Het stikt er nog van de saaie provincialen. Ik verhuis volgende week naar Eindhoven om me in te zetten voor het Belgisch belang. Als je je wilt aansluiten weet je me te vinden, ik neem aan dat je inmiddels perfect Nederlands spreekt. Als je toch besluit om in die bodemloze put die Wallonië heet te blijven wonen, het ga je goed,

Gegroet,

Luc


From: Marc
To: Luc
Subject: Re: Over de muur

Luc,

Omdat je niet zoals ik tweetalig bent opgevoed zal ik je niet in het Frans terugschrijven. Ik weet dat jij Wallonië nog steeds ziet als achtergesteld gebied, maar gelukkig zijn er zat Vlamingen die wel verstand in hun kop hebben en net zoals ik strijden voor het herstel van de staat België. Helaas laat jij je nog steeds leiden door die anti-Walloonse gevoelens die je destijds door de media zijn aangepraat. Denk je nu werkelijk dat Noord-Brabant en Nederlands-Limburg er ook maar iets in zien om met dat zooitje ongeregeld dat zich Vlaanderen noemt in zee te gaan. Zoals je weet heeft Rotterdam in Antwerpen toch al de touwtjes in handen en meer dan de haven valt er voor ze niet te halen in Vlaanderen. Ze zullen wel uitkijken om zich nog meer grootstedelijke ellende op de hals te halen.

Vanuit het altijd zonnige Bruxelles,

Marc


From: Luc
To: Marc
Subject: Re: Re: Over de muur

Marc,

Volgens mij zou Nederland als het erop aankomt maar wat graag haar stem in Europa een beetje uitbreiden door Vlaanderen in te lijven. Hoe voelt het nou om opgesloten te worden in je eigen woonplaats? Ik was toevallig vandaag in Vlaams Brussel en het lijkt wel alsof men zich bevrijd voelt van de pest die Bruxelles heet. Men spreekt nu al van het moment dat iedere Waal onze stad heeft verlaten en de muur weer afgebroken kan worden om het centrum te bevolken met Vlamingen. Je weet dat mijn aanbod nog altijd staat om me te vergezellen in Eindhoven. Het lijkt me niet echt gezellig meer, daar in Bruxelles.

Luc


From: Marc
To: Luc
Subject: Re: Re: Re: Over de muur

Beste Luc,

Zoals je best weet blijf ik liever verhongeren in Bruxelles dan dat ik bij dat stelletje landverraders in Eindhoven ga zitten. Ik begrijp niet dat jij je daarmee inlaat nadat blijkt dat ze destijds bewust hebben aangestuurd op het uiteenvallen van België. Voor mij is België nog steeds mijn vaderland, maar voor jou blijkbaar niet. Ik had je toch wel wat hoger ingeschat. Mijn ouders zijn inmiddels naar Arlon verhuisd, gevlucht, en denken erover om zich in Frankrijk te vestigen. Ik weiger om Bruxelles te verlaten al wordt het wel iedere dag moeilijker om aan boodschappen te komen. De Colryut is gestopt met betalen dus ik leef nu van m'n laatste beetje spaargeld. Vertel dit maar aan je vriendjes in Eindhoven, en denk er dan nog maar eens over of je op deze manier afscheid wilt nemen van je voormalig landgenoten.

Marc.


From: Luc
To: Marc
Subject: Re: Re: Re: Re: Over de muur

Beste Marc,

Ik weet je of je deze mail nog ontvangt, maar het spijt me om te zeggen dat ik je voorlopig niet meer zal schrijven. Als men er hier achterkomt dat ik contact heb met iemand van binnen De Muur dan kan ik mijn mooie positie binnen de partij wel vergeten. Het ligt niet aan jou.

Luc