FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 april 2011

Van Houwelingen: "Podium Gesink beter dan verwacht"

Robert Gesink eindigde vandaag in het eindklassement van de Ronde van het Baskenland op de derde plaats. De Rabobank-renner werd in de afsluitende tijdrit zevende op vijftig seconden van specialist Toni Martin, een prestatie waar ploegleider Adri van Houwelingen zeer tevreden mee is.

"Het mooie is dat Robert dit weer klaarspeelt in een tijdrit. Dat is toch het terrein waarop het vorig seizoen een enkele keer is mis gegaan. Daar is dit seizoen geen enkele sprake meer van. Integendeel zelfs. Het podium is uiteindelijk toch wel boven verwachting. Gezien de bezetting hier en het koersverloop van afgelopen week waarin Robert probleempjes kende op de explosieve klimmetjes, is dit een geweldige kentering voor ons en een teken dat hij toch heel goed in orde is," zei een zeer tevreden Van Houwelingen.

Volgens de ploegleider moet het nog beter kunnen. "Robert zelf was er nog nuchter over. Na de finish had hij iets van: 'dit had nog beter gekund'. Dat is dan een goede wetenschap voor de toekomst. Er zit in die tijdrit kennelijk nog rek."

Uitslag Willem II - Heracles Almelo

Vanavond stond in de Eredivisie om 20:45 uur het duel tussen Willem II en Heracles Almelo op het programma. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

Willem II

2 - 6

Heracles Almelo

 4' Lasnik (pen)
 82' Halilovic
   6' Everton
 40' Everton
 45+3' Overtoom (pen)
 58' Everton
 88' Overtoom
 90+2' Quansah
 
 Gele kaart: Biemans, Strihavka (Willem II),
 Rode kaart: Looms (4) (Heracles Almelo)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.700
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Kujovic
Lampi (Levchenko/46)
Biemans
Halilovic
Pereira
Hakola
Gravenbeek
Lasnik
Van der Heijden
Rigters
Janga (Strihavka/46)
  Pasveer
Breukers
Maertens
 Van der Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic
Douglas (Ter Horst/10)
Armenteros (Plet/72)
Everton (Bruns/79)

Schiphol: Verbod taxfree tabaksverkoop dreigt

Luchthavenbedrijf Schiphol houdt er rekening mee dat op de luchthaven op termijn geen belastingvrije sigaretten meer mogen worden verkocht, zo valt te lezen in het jaarverslag van Schiphol. Volgens Schiphol wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de belastingvrije tabaksverkoop van sigaretten en shag op luchthavens verbieden. "Dat kan ons behoorlijk wat omzet kosten", aldus een woordvoerster zaterdag.

Het afgelopen jaar werd in de winkels op Schiphol 58,3 miljoen euro omgezet, dat is ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. De bestedingen per passagier namen toe van 15,13 euro per persoon in 2009 tot 15,84 euro het afgelopen jaar, een toename van 4,7 procent. "Meer dan het gemiddelde in Nederland."

Regisseur Sidney Lumet overleden

De Amerikaanse filmregisseur Sidney Lumet is overleden. Dat meldt The New York Times zaterdag. Lumet was 86 jaar. Hij is overleden aan de gevolgen van lymfeklierkanker, zo maakte zijn stiefdochter bekend.

Hij regisseerde meer dan vijftig films, waaronder klassiekers als 12 Angry Men (1957), Dog Day Afternoon (1975) en Network (1976). In 2005 kreeg hij een Oscar voor zijn hele oeuvre.

'Regisseur Sidney Lumet overleden'
'Regisseur Sidney Lumet overleden' (Foto: ANP)

Wozniacki naar finale in Charleston

Caroline Wozniacki heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Charleston. De als eerste ingeschaalde Deense klopte de Servische Jelena Jankovic in de halve finale met 6-4 en 6-4.

In de finale zal Wozniacki het op gaan nemen tegen de Oekraïnse Jelena Vesnina. De in Rusland woonachtige nummer 56 van de WTA-ranglijst klopte Shuai Peng (30) uit China verrassend met 7-6 (4) en 6-3. Wozmiacki en Vesnina ontmoeten elkaar zondag voor de zesde keer in hun loopbaan. In de onderlinge stand leidt de Deense met 4-1.

8-strip-combo in Akiba's Trip

Dat Japanners een rare game-smaak kunnen hebben dat is algemeen bekend. Zo is er nu ook Akiba's Trip, een game waar je verschillende vampier-jongens en -meisjes moet ontdoen van kleding. De game geeft je zelf de mogelijk om een strip-combo te maken zoals je kan zien in onderstaande gameplay-filmpje.

Mocht je interesse in de game hebben, er is ook een webgame die je kan spelen. De webgame bevat geen vampieren-schoolmeisjes maar alleen gewone schoolmeisjes. Speel de web-game hier en bekijk het filmpje hieronder.

OM: Geen duidelijk motief in afscheidsbrief

Uit de afscheidsbrief die de 24-jarige Tristan van der Vlis achterliet komt geen duidelijk motief naar voren. Dat heeft het OM zaterdagavond gemeld.

Politie en justitie doen de komende dagen nader onderzoek om het motief van de man die zaterdag een bloedbad aanrichtte in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn te achterhalen, meldt het OM.

OM: geen duidelijk motief in afscheidsbrief
OM: Geen duidelijk motief in afscheidsbrief (Foto: ANP)

Gadhafi-troepen voor de poorten van Ajdabiya

Troepen van de Libische leider Moammar Gadhafi hebben zaterdag de strategisch gelegen stad Ajdabiya in het oosten van Libië zwaar beschoten. Het regeringsleger staat voor de poorten van de stad, zo vertelden van het front teruggekeerde rebellen aan de pers.

Er wordt man tegen man gevochten. Voor de opstandelingen zou het verlies van Ajdabiya, een belangrijk verkeersknooppunt, een zware domper zijn. Hun bolwerk Benghazi zou daardoor geïsoleerder komen te liggen.

De meeste inwoners hebben het belaagde Ajdabiya inmiddels verlaten. Er zijn enkele arme gezinnen achtergebleven die zich de reis naar het 160 kilometer verderop gelegen Benghazi niet kunnen permitteren.

Kaddafi-troepen voor de poorten van Ajdabiya
Gadhafi-troepen voor de poorten van Ajdabiya (Foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie (09/04/2011)

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

ADO Den Haag

1 - 0

Vitesse

 28' Buijs
 
 
 Gele kaart: , Pröpper, Bony, (Vitesse)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 14.700
Arbiter: V. Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi (Visser/14)
Derijck
Kum
Bosschaart
Buijs (Gielisse/62)
Radosavljevic
Leeuwin
Toornstra
Boelykin
Kubik (Rankovic/90)
  Room
Yasuda
Kashia
v.d.Struijk
Büttner
Riverola ( Pröpper/25)
López
Aissati
Matic
v.Ginkel
Bony


Excelsior

0 - 0

De Graafschap

 
 Gele kaart: Vincken, Koolwijk, (Excelsior), De Ridder, Poepon, Fränkel, (De Graafschap)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Pellatz
Bovenberg
Nieveld
Ramsteijn
Nelom
Roorda
Clasie (Bergkamp/88)
Koolwijk
Vincken (Lagouireh/83)
Fernandez (v. Steensel/87)
Zeegelaar
  Waterman
Evers
J.Buijs
Wormgoor
Fränkel
Jungschläger
Kujala
Rose
Breinburg (R. Sebens/84)
De Ridder
Poepon

Agent lost schot bij mislukte steekpartij

Bij de arrestatie van een 29-jarige man uit Enschede heeft de politie in Leiden vrijdagavond een waarschuwingsschot gelost. De man had eerder geprobeerd een 22-jarige man uit Leiden neer te steken, maar gaf geen gehoor toen de politie hem staande wilde houden.

De man stak rond 20.30 uur de straat over maar bleef vervolgens midden op de weg lopen. Toen de 22-jarige en een 24-jarige man daar wat van zeiden, probeerde de Tukker de jongste man neer te steken. Hij miste echter, waarna hij op de vlucht sloeg.

De mannen zetten de achtervolging in, later geholpen door de politie. Agenten waarschuwden de Enschedeër dat als hij niet zou stoppen er geschoten zou worden. De man negeerde de oproep maar toen de politie een schot loste, stopte hij wel. Hij is aangehouden.

Noord-Ierse politie ontmantelt bom

De Noord-Ierse politie heeft in een bestelbusje nabij de belangrijkste spoor- en wegverbinding tussen Dublin en Belfast een bom aangetroffen. Waarschijnlijk is het explosief door dissidenten van de IRA achtergelaten, zei de politie zaterdag. De bom woog 225 kilo en is inmiddels onschadelijk gemaakt.

Het bestelbusje was onder een viaduct achtergelaten. Mogelijk besloten de daders hun plan niet uit te voeren omdat ze een controlepost van de politie naderden. In het centrum van een stad had de bom een 'enorme verwoesting' kunnen veroorzaken met een 'groot verlies aan levens', zei de politie. Het nieuws zorgde voor grote verkeersopstoppingen tussen de twee steden.

Splintergroeperingen van de IRA zijn gekant tegen het vredesproces in Noord-Ierland en plaatsen geregeld bommen. Vorige week kwam bij een bomaanslag een agent om het leven. Drie verdachten zijn in verband met de moord opgepakt voor verhoor.

Berlusconi: Misschien beter EU op te splitsen

De andere EU-landen moeten zich solidair opstellen bij de opvang van de 'menselijke tsunami' van bootvluchteligen die Italië overspoelt. Anders is het misschien beter de EU weer op te splitsen; dan kan iedereen 'zijn eigen angsten en zijn eigen egoïsmes volgen'.

Dit zei de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zaterdag op Lampedusa waar sinds vrijdagavond opnieuw bijna duizend vluchtelingen uit Noord-Afrika arriveerden. Het kabinet-Berlusconi kreeg eerder deze week ruzie met Frankrijk en Duitsland over Italiaanse plannen duizenden bootvluchtelingen een 'humanitair visum' te geven waarmee zij ook naar andere Schengenlanden kunnen reizen.

Berlusconi beloofde de inwoners van Lampedusa, die al jaren zuchten onder de vluchtelingenstroom, zaterdag opnieuw soelaas. Afrikanen worden van het kleine eiland naar het Italiaanse vasteland overgebracht.

Berlusconi: misschien beter EU op te splitsen
Berlusconi: Misschien beter EU op te splitsen (Foto: ANP)

Voetbalclubs staan stil bij drama Alphen

Ajax houdt zondag, voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd tegen FC Groningen, een minuut stilte om de slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn te herdenken. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub op de website bekend.

Ook het duel tussen ADO Den Haag en Vitesse begon zaterdagavond met een minuut stilte. De Hagenaars namen het initiatief tot de actie. Het Kyocera Stadion van ADO ligt op ruim 26 kilometer van het winkelcentrum in Alphen aan den Rijn waar het drama zaterdag plaatsvond.

De KNVB verplicht andere clubs niet om zondag ook met een minuut stilte te beginnen. "Clubs kunnen bij ons een verzoek indienen", aldus een woordvoerster zaterdag.

Honderdvijftig man politie op onderzoek

De politie in Alphen aan den Rijn krijgt bijstand van korpsen vanuit het hele land. Op dit moment zijn 150 politiemensen bezig met het onderzoek naar de schietpartij, die zaterdag zeven mensen het leven heeft gekost. Dat zei korpschef Jan Stikvoort zaterdagavond tijdens een persconferentie.

De gevolgen van de schietpartij hebben ook veel indruk gemaakt op de hulpverleners en politieagenten, zei Stikvoort. "Dit is iets verschrikkelijks. Maar het motiveert ze ook extra om de zaak op te pakken. Vele collega's uit het land helpen ons hierbij. Daar maken we dankbaar gebruik van."

Bij winkelcentrum De Ridderhof en de drie andere ontruimde winkelcentra houden momenteel nog eens zo'n honderd agenten een oogje in het zeil. "Op het plaats delict vindt nog forensisch onderzoek plaats. We gaan uiterst minutieus te werk", aldus de korpschef.

Achtervleugelprobleem voor Mercedes in kwalificatie

Mercedes Grand Prix kende vandaag in Maleisië met een negende en elfde plaats een teleurstellende kwalificatie. Nico Rosberg en Michael Schumacher kampten met haperende achtervleugels waardoor ze niet het maximale uit de auto's konden halen.

"Mijn laatste run in Q2 werd verpest doordat de activatie van de vleugel niet goed werkte. Dat maakte de auto lastig te besturen. Erg spijtig, want daarvoor ging het juist erg goed. Desondanks kan ik vaststellen dat het team een stap vooruit heeft gemaakt. In de race is nog van alles mogelijk," zei Schumacher.

Rosberg ging nipt door naar Q3, maar kon daar weinig meer uitrichten. "De balans was in Q2 nog in orde, maar dat gevoel was in Q3 verdwenen. Het is frustrerend dat we niet het maximale uit de auto hebben kunnen halen. Het team heeft namelijk wel degelijk progressie geboekt. We moeten nu de problemen van vandaag bestuderen en kijken hoe we de situatie kunnen verbeteren voor morgen," Rosberg.

Verrassende tennisfinale in Marokko

Potito Starace heeft de eindstrijd van het ATP-toernooi van Casablanca bereikt. De 29-jarige Italiaan klopte Victor Hanescu in een spannende partij met 6-1, 6-7 (3), 7-6 (2). Starace veroverde nog nooit een ATP-titel en treft in de eindstrijd Pablo Andujar, die topfavoriet Albert Montanes met 6-4, 6-4 uitschakelde.

Starace was heer en meester in de openingsset en leek ook in het tweede bedrijf de lakens uit te delen. De Roemeen Hanescu vocht zich echter knap terug in de partij en trok de setstand gelijk in de tiebreak. Starace kwam opnieuw op voorsprong in de derde set, zag Hanescu halverwege langszij komen maar besliste de partij alsnog in de tiebreak.

In de andere halve finale was Andujar in een Spaans onderonsje te sterk voor de als eerste geplaatste Montanes. Voor Andujar, nummer 69 van de ATP-ranglijst, is het pas de tweede finaleplaats op het hoogste tennisniveau.

Pole naar rechts verplaatst in Maleisië

Sebastian Vettel zal morgen de Grand Prix van Maleisië aan gaan vangen van de andere zijde dan gebruikelijk is. De eerste startplaats bevond zich aan de linkerzijde van het rechte stuk, maar is op aandringen van de coureurs naar rechts verplaatst. Dit omdat die plaats op de baan schoner zou zijn.

Normaal is de poleposition aan de linkerzijde van de baan omdat de eerste rijder na de start zo de beste lijn naar de eerste bocht heeft. In Maleisië steken de rijders echter het rechte stuk over, waardoor een groter deel van het rechte stuk schoon is. Buiten deze lijn liggen stukjes die de Pirelli-banden achter laten. De coureurs verwachten dat de rechterzijde van de baan hierdoor beter te berijden is en dat daarom de poleman daar mag starten.

Uitslag VVV-Venlo - N.E.C. Nijmegen

Vanavond om 18:45 uur begon het duel tussen VVV-Venlo en N.E.C. Nijmegen. Hieronder vind je de uitslag en de bijbehorende karakteristieken.

VVV-Venlo

1 - 4

N.E.C. Nijmegen

 90+3' Moussa (pen)
   22' Davids
 58' Goossens
 60' Vleminckx
 80' Goossens
 
 Gele kaart: Tóth, Leemans, Vujicevic (VVV-Venlo), George, Sibum, Otten (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
De Regt
Yoshida
El-Akchaoui
Fleuren
Tóth (Uchebo/45)
Vujicevic (Linssen/75)
Leemans
Musa
Boymans
Cullen
  Cillessen
Will (Otten/24)
Nuytinck
Zomer
Amieux
Sibum (Loen/77)
Schöne
Davids
George (Chatelle/80)
Vleminckx
Goossens

[Upd] Doden bij schietpartij Alphen

In het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn heeft een ernstige schietpartij plaatsgevonden.

Dit meldden TV West en een verslaggever van Alphen Stad FM. Volgens de verslaggever zou er een dode en tenminste een gewonde zijn gevallen. Ter plaatse zijn twee traumahelikopters waarbij nog een politiehelikopter.

De situatie is door de politie opgeschaald naar GRIP-3, dit houdt in dat de situatie gevaarlijk is en de daders mogelijk nog rond lopen.

Update 14.17 uur
Inmiddels heeft de politie vier doden bevestigd, waaronder de dader, die zichzelf na zijn daad doodschoot. Zestien mensen zijn gewond geraakt. Geruchten gingen er over een tweede dader, maar deze werd niet in het winkelcentrum aangetroffen. 

Update 14.48 uur
Het dodental is bijgesteld naar zes, zo meldt waarnemend burgemeester Eenhoorn van Alphen aan den Rijn op een persconferentie. Vier mensen zijn zwaargewond geraakt. Omstanders zijn opgevangen in een naburig kerkgebouw en in het politiebureau in de stad.

Update 15.52 uur
In de persconferentie is bekendgemaakt dat de geruchten over een tweede dader niet op waarheid berusten. Er zijn in ieder geval zes doden, waaronder de dader, vijf zwaargewonden, vier middelzwaargewonden en drie lichtgewonden. De dader zou een 24-jarige man zijn met blond haar, die in bomberjack en legerbroek rustig aan kwam lopen en zijn automatische wapen in het winkelcentrum leegschoot, waarna hij zichzelf dus ook doodschoot.

De identiteit van de dader wordt nog niet bekendgemaakt en ook over het motief is nog niets bekend. Op geruchten dat het een voormalig militair betreft willen de burgemeester en het OM niet ingaan.

Update 17.18 uur
De identiteit van de dader is bekend, maar wordt nog niet gedeeld met het publiek. Het gaat om een bekende van de politie, die geen (ex-)militair zou zijn. Het was een autochtone man van ongeveer 24 jaar uit Alphen. Op welke manier de dader precies een bekende is, is niet duidelijk geworden. Onder de gewonden zijn ook enkele kinderen. Hoe de gewonden er momenteel aan toe zijn is nog niet bekend.

Uit voorzorg zijn vier andere winkelcentra ontruimd. Waarom dit precies is gebeurd is niet duidelijk, maar onderzoek zou aanwijzingen hebben opgeleverd waaruit blijkt dat men 'voorzichtig' moet zijn, aldus de gemeente.

Update 18.21 uur
De winkels in de andere winkelcentra in de omgeving zijn gesloten nadat er een briefje is gevonden in de auto van de dader. De Explosieven Opruimings Dienst heeft de auto onderzocht op explosieven. Ook is het huis van de dader doorzocht op zoek naar aanwijzingen naar het motief. 

Er is bekend geworden dat een van de gewonden van het drama is overleden, daarmee komt het dodental op zeven te staan.

Update 18.53 uur
De identiteit van de dader is bekend. Het gaat om de 24-jarige Tristan van der Vlis uit Alphen aan Den Rijn. De man woonde nog bij zijn ouders in een flat aan de Wederikstraat. De flat ligt in de directe omgeving van het winkelcentrum. Hij is eerder al in aanraking geweest met de politie wegens wapenbezit en bedreiging. Mogelijk heeft hij vorige maand ook zijn vriendin mishandeld.

Update 20.34 uur
De dader woonde bij zijn vader. Het gerucht dat hij een ex-militair is, blijkt niet waar te zijn. In de woning is door de moeder van de dader een afscheidsbrief gevonden. Zij is dus niet gedood door de dader.

Van der Vlis was lid van een schietvereniging. Hij had een vergunning voor vijf wapens, waarvan hij er drie in zijn bezit had. Of het gebruikte wapen één van die drie wapens was is niet bekend. Voor het winkelcentrum stond zijn auto met het briefje over de bommen erin.

Jetpack-actie in Firefall dev diary

Ontwikkelaar Red 5 Studios heeft een dev diary gemaakt met beelden van hun gratis te spelen game Firefall. De beelden zijn gemaakt tijdens de PAX East-beurs in Amerika. Volgens de bezoekers van de stand kunnen we veel verwachten van deze game die ergens tegen het einde van 2011 moet uitkomen.

Firefall wordt een gratis te spelen MMOFPS die erg aan Tribes doet denken qua actie. Je zal met je personage door een grote open wereld heen kunnen voortbewegen met jetpacks. Bekijk de dev diary hieronder.

Vlaamse pedobisschop verlaat België

De Congregatie voor de Geloofsleer, die voor het Vaticaan de zwaarste delicten tegen de goede zeden onderzoekt, heeft beslist dat monseigneur Roger Vangheluwe (74), oud-bisschop van Brugge, België moet verlaten en een spirituele en psychologische behandeling moet volgen. Dat heeft de apostolische nuntiatuur in België zaterdag bekendgemaakt.

Volgens de diplomatieke missie is Vangheluwe, die sinds zijn ontslag bijna een jaar geleden wegens seksueel misbruik van een kind op verschillende plaatsen en zonder vast adres verbleef, reeds uit België vertrokken in uitvoering van de beslissing van de Congregatie voor de Geloofsleer.

Critici in België repten zaterdag over een te lichte straf van de kerk voor de bisschop. Van de rechter heeft hij niets meer te vrezen omdat de feiten verjaard zijn.

Einde seizoen voor M. Pedersen

Vitesse kan in de laatste wedstrijden van het seizoen niet meer over Marcus Pedersen beschikken. Dit liet trainer Albert Ferrer voorafgaand aan het competitieduel met ADO Den Haag aan Eredivisie Live weten.

Pedersen heeft een blessure aan zijn meniscus en moet daarvoor een operatieve ingreep ondergaan. Half februari was de aanvaller ook al enkele weken uitgeschakeld. Toen was een kwetsuur aan zijn lies de oorzaak. Door de problemen aan zijn knie is het seizoen voor hem nu voorbij.

De Noorse spits kwam dit seizoen zeventien keer in actie voorVitesse en trof daarin vijf keer doel.

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag werd de zesentwintigste speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. Daarin lijkt Rijnsburgse Boys af te haken in de titelrace. De Uien gingen onderuit bij ARC, waarbij het opmerkelijk was dat deze wedstrijd ondanks het drama in Alphen aan den Rijn gewoon werd gespeeld. Spakenburg en IJsselmeervogels wonnen allebei en staan nu zeven en zes punten voor op Rijnsburg. Volgende week is de Spakenburgse derby, waarin beide aartsrivalen mogen bepalen wie als lijstaanvoerder de laatste weken van de competitie in gaat.

Onderin wist hekkensluiter Hoek zowaar te winnen van HHC Hardenberg. De Zeeuwen mogen dus nog een beetje hopen op lijfsbehoud. Flevo Boys en CSV Apeldoorn verloren en staan nu op degradatieplaatsen, terwijl ARC steeg naar de twaalfde plaats. De Alphenaren staan in punten gelijk met Sparta Nijkerk, de nummer dertien. De ploeg die als dertiende eindigt speelt play-offs om handhaving.

Uitslag:

Thuis Uit Uitslag
ARC Rijnsburgse Boys 2-0
Barendrecht IJsselmeervogels 1-2
Excelsior '31 Harkemase Boys 0-3
SC Genemuiden CSV Apeldoorn 4-2
Hoek HHC Hardenberg 2-1
Katwijk Sparta Nijkerk 2-2
FC Lisse Flevo Boys Emmeloord 4-2
Spakenburg Capelle 3-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 26 16 6 4 54 66-32
2 IJsselmeervogels 26 16 5 5 53 58-33
3 Rijnsburgse Boys 26 13 8 5 47 61-37
4 Katwijk 26 13 5 8 44 41-32
5 HHC Hardenberg 26 11 5 10 38 42-28
6 Excelsior '31 26 10 8 8 38 40-40
7 Capelle 26 10 7 9 37 36-31
8 Harkemase Boys 26 10 5 11 35 47-43
9 FC Lisse 26 9 7 11 34 46-45
10 SC Genemuiden 26 10 4 12 34 44-56
11 Barendrecht 26 9 6 11 33 25-31
12 ARC 26 7 6 13 27 35-52
13 Sparta Nijkerk 26 7 6 13 27 30-47
14 Flevo Boys E. 26 6 8 12 26 34-55
15 CSV Apeldoorn 26 6 8 12 26 37-59
16 Hoek 26 5 6 15 21 19-40

Robben pakt domme rode kaart

Arjen Robben heeft zichzelf en Bayern München vanmiddag een slechte dienst bewezen. De aanvaller van de Duitse club liet zijn frustraties, na het gelijke spel tegen FC Nürnberg (1-1), namelijk de vrije loop en liep prompt tegen een rode kaart aan.

Na het laatste fluitsignaal beklaagde Robben zich bij arbiter Knut Kircher. De beste man voelde zich dermate beledigd, dat hij de Nederlandse sterspeler een rode kaart gaf. Robben heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. "De rode kaart is het ergste. Ik wil me verontschuldigen bij de fans en mijn medespelers. Dat mag ik niet doen."

De Duitse voetbalbond zal zich nu over de zaak gaan buigen, waardoor er een kans is dat trainer Louis van Gaal voorlopig niet over Robben kan beschikken.

Twente mist De Jong tegen Roda JC

FC Twente moet het morgen in het thuisduel met Roda JC stellen zonder Luuk de Jong. De lange aanvaller verzwikte zijn enkel donderdag tijdens het met 5-1 verloren Europa League-treffen met Villarreal en zit niet bij de wedstrijdselectie van trainer Michel Preud'homme. Dat melden de Tukkers zaterdag op de clubwebsite.

Door het afhaken van De Jong, wiens blessure volgens Preud'homme niet al te ernstig is, is er mogelijk plaats voor Arnold Bruggink. De 33-jarige Almeloër kwam deze zomer over van Hannover 96, maar startte nog nooit in de basis. In zes invalbeurten scoorde de voormalig PSV'er nog niet.

Twente is koploper in de Eredivisie. De regerend kampioen heeft een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger PSV, dat zondag sc Heerenveen ontvangt. Ajax staat op drie punten van de Eindhovenaren en wacht de lastige thuiswedstrijd met nummer zes FC Groningen.

Super Meat Boy-ontwikkelaars zijn bezig

De ontwikkelaar van Super Meat Boy is druk bezig. De Super Meat Boy Ultra Edition is naar winkels in Amerika verscheept en is nu ook te verkrijgen op Amazon voor $20. Wat deze ultra editie voor de PC allemaal bevat kan je onderaan het bericht lezen. Naast deze editie is Team Meat ook bezig met andere dingen.

Zo zal er binnenkort een level editor komen, een linux-port komen, twee nieuwe SMB-hoofdstukken (dit weekend) en drie nieuwe XBLA-hoofdstukken (15 april) komen. Wat de Ultra Edition bevat kan je hieronder lezen:

  • 40 pagina tellend boekje met schetsen en een comic
  • mini-poster
  • spelen als Alien Hominid
  • digitale soundtrack van vijftien nummers
  • warp-zone art -verzameling
  • hoge resolutie personage tekeningen
  • zestien fx-geluiden
  • zes piano liedjes
  • trailers en extra's
  • cubecrafts
  • wallpapers

SMB UE

Dodelijkste etmaal in Gaza in jaren

Door Israëlische beschietingen is zaterdag in de Gazastrook opnieuw een Palestijn om het leven gekomen, de twaalfde dode binnen 24 uur. Sinds de verwoestende Israëlische aanval in 2008/09 zijn in het Arabische gebied niet zoveel mensen binnen een etmaal om het leven gekomen.

Palestijnse militanten op hun beurt hebben de afgelopen dagen tientallen projectielen afgevuurd op het zuiden van Israël. Donderdag werd een Israëlische schoolbus geraakt, waarbij een tiener en de bestuurder gewond raakten.

Een hoge Israëlische functionaris die niet met naam genoemd wil worden, verklaarde zaterdag dat Hamas om een staakt-het-vuren heeft gevraagd. De radicale beweging heeft al jaren de macht in de Gazastrook.

De afgelopen dagen werden in de Gazastrook zeker zeventien Palestijnen gedood en raakten 57 gewond door Israëlische aanvallen.

[Premier League] United maakt geen fout tegen Fulham

Manchester United is weer een stapje dichter bij de negentiende landstitel in de clubhistorie. Op Old Trafford boekten de Mancunians een eenvoudige 2-0 zege op Fulham. Na iets meer dan een halfuur stond door doelpunten van Dimitar Berbatov en Antonio Valencia de eindstand al op het scorebord. Nani gaf voor beide goals de assist.

Manchester komt door de overwinning op 69 punten uit 32 wedstrijden. Naaste belager Arsenal heeft een achterstand van tien punten, maar nog wel twee wedstrijden tegoed. Morgen gaan de Gunners op bezoek bij Blackpool.


United maakt geen fout tegen Fulham (Foto: Novum)

[Bundesliga] Uitslag Hamburger SV - Borussia Dortmund

Hamburger SV is er niet in geslaagd om vanmiddag van Borussia Dortmund te winnen. Ruud van Nistelrooy bracht de thuisploeg via een strafschop nog wel op voorsprong, maar in de slotfase trok Jacob Blaszczykowski de stand weer gelijk.

Borussia Dortmund was voorafgaand aan het treffen met Hamburger SV de uitgesproken favoriet. De ploeg had echter moeite om deze status waar te maken. De bezoekers hadden in de eerste helft op voorsprong kunnen komen, maar een doelpunt van Lucas Barrios werd afgekeurd. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak, nadat Van Nistelrooy een penalty verzilverde.

Aan het begin van de tweede helft was Borussia Dortmund dichtbij de gelijkmaker, maar Barrios schoot de bal tegen de lat. Toch slaagde Hamburger SV er uiteindelijk niet in om de nul et houden. Daar ging wel een tweede gele kaart voor Anis Ben-Hatira aan vooraf. De bezoekers slaagden er vervolgens in om het veldoverwicht in de gelijkmaker uit te drukken. Blaszczykowski verschalkte doelman Rost ver in blessuretijd, waardoor beide ploegen de punten moesten delen.

Sesamstraat naar Pakistan

Kinderen in Pakistan kunnen in de loop van dit jaar kijken naar een lokale versie van het bekende televisieprogramma Sesamstraat. De figuren in de serie zullen Urdu spreken. De opnames gaan plaatsvinden in de Pakistaanse stad Lahore. Dat meldde de BBC zaterdag.

De productie wordt mogelijk gemaakt door een donatie van bijna 14 miljoen euro van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (Usaid). Deze organisatie hoopt dat de Pakistaanse kinderen spelenderwijs iets zullen opsteken van Sesamstraat. Veel Pakistaanse kinderen gaan, bijvoorbeeld door geldgebrek, niet naar school.

De Pakistaanse versie van Sesamstraat zal zich gaan afspelen in een dorp, compleet met theehuis en inwoners die op de veranda van hun huis zitten. Een van de hoofdrolspelers wordt de pop Rani, de zes jaar oude dochter van een boer.

Sesamstraat naar Pakistan
Sesamstraat naar Pakistan (Foto: ANP)

Geen Kinderen voor Kinderenfestival in Alphen

Omroep VARA heeft het Kinderen voor Kinderen Songfestival dat zondag in Alphen aan den Rijn zou plaats vinden, afgelast uit piëteit met de slachtoffers van de schietpartij zaterdagmiddag. Dat heeft de VARA laten weten.

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Zuid-Hollandse plaats zijn zaterdag zeven mensen om het leven gekomen, waaronder de dader. Vijftien personen raakten gewond.

De omroep maakt later een nieuwe datum voor het songfestival bekend, aldus een woordvoerder van de VARA.

[Upd] Man doodgeschoten in Rotterdam-Zuid

Bij een politiebureau in Rotterdam-Zuid is zaterdagmiddag een man neergeschoten. Het nog onbekende slachtoffer werd een keer in zijn hoofd en een keer in het lichaam geraakt. Hij wordt momenteel gereanimeerd, zegt een woordvoerder van de politie. Of het om een liquidatie gaat is nog niet bekend.

De schietpartij vond aan het einde van de middag plaats op de Dorpsweg. Volgens een woordvoerder gebeurde het dicht bij een politiebureau, maar is er voor zover bekend geen verband met het bureau.

Update 18.33 uur
Het ANP meldt inmiddels dat de man is overleden aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer en van de dader is nog niet bekend. De schutter is nog voortvluchtig zo meldt de politie.

Roux pakt eindzege Omloop van de Sarthe

Anthony Roux heeft de 59e Omloop van de Sarthe op zijn naam weten te schrijven. De Fransman, in dienst van Française de Jeux, bleef in de laatste etappe zonder problemen in het bezit van de leiderstrui. Daniele Benatti won de laatste rit.

De laatste rit, met een afstand van 166,7 kilometer, startte in Abbaye de L-'Epeau en had als finishplaats Bonnetable. De etappe eindigde in een massasprint en daarin was Benatti opnieuw de sterkste. Nacer Bouhanni en Stéphane Bonsergent eindigden achter de Italiaan als tweede en derde.

De coureur van Leopard-Trek pakte daarmee zijn derde zege in deze Omloop. Donderdag had hij de leiding in het algemeen klassement moeten afstaan aan de 23-jarige Roux.

Tienduizenden betogen tegen bezuinigingen EU

Ongeveer veertigduizend mensen zijn zaterdag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de straat opgegaan om te betogen tegen het financiële saneringsbeleid van de EU. Dat meldden de Europese vakbonden, die de betoging organiseren.

De demonstranten van 45 vakbonden uit 22 landen liepen door het centrum van de stad, terwijl in het nabijgelegen Gödöllö de EU-ministers van Financiën vergaderden. De betogers droegen borden bij zich met teksten als 'geen bezuinigingen' en eisten 'eerlijke betaling en banen'.

Volgens de vakbonden leidt de EU-politiek tot ingrepen in lonen en pensioenen en worden de zwaksten gestraft voor de economische crisis. "We willen banen, groei en het intact houden van de welvaartsstaat. En we zullen niet betalen voor de fouten van de bankiers", aldus vakbondsleider John Monks.

De EU dwingt de lidstaten tot forse bezuinigingen en meer economische coördinatie. Dat beleid moet voorkomen dat opnieuw eurolanden in een schuldencrisis belanden. Griekenland en Ierland moesten eerder al geholpen worden met noodleningen. Ook Portugal wil een beroep doen op het noodfonds voor de euro. De ministers van Financiën hebben daarvoor vrijdag de procedure in gang gezet.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën zei in de marge van het beraad in Gödöllö dat bezuinigen wel degelijk de goede manier is om uit de crisis te komen. Volgens de minister hoeven de vakbonden niet bang te zijn voor 'een loondictaat uit Brussel'. Het maken van loonafspraken blijft een zaak van de sociale partners in de lidstaten.

Duizenden betogen tegen bezuinigingen EU
Tienduizenden betogen tegen bezuinigingen EU (Foto: ANP)

Beangstigende monsters in F.3.A.R.

F.3.A.R. wordt het derde deel in de horror-shooter, ontwikkeld door Day 1 Studios. In het spel zullen monsters je de nodige stuipen op het lijf jagen. Welke monsters onder andere verantwoordelijk zijn voor een verhoogde hartslag zie je hieronder in wat concepttekeningen.

Alma, de kwaadaardige paranormale moeder van de hoofdrolspeler, gaat bevallen van een derde kind en haar twee zonen gaan samenwerken om haar te stoppen. Haar eigen wereld is ondertussen aan het samensmelten met de echte wereld, dus verwacht veel schrikmomenten in het spel wanneer ze haar gedachten ook loslaat op de realiteit.

De bijna-moeder stuurt een bonte gezelschap op je af, waaronder cultists, scavengers, kannibalen en creeps. 

F.3.A.R. komt 27 mei uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

F.3.A.R.
Cannibal

F.3.A.R.
Cultist

F.3.A.R.
Creep

F.3.A.R.
Scavenger

Bendtner gelooft nog altijd in kampioenschap

Arsenal-spits Nicklas Bendtner geeft de hoop op de landstitel nog niet op. The Gunners staan zeven punten achter op Manchester United, maar de Deen ziet nog steeds kansen.

Arsenal heeft nog een wedstrijd tegoed op United en ontvangt de koploper in de Premier League nog in Londen. De formatie van Arsène Wenger verspeelde de afgelopen weken veel onnodige punten. "Tegen Blackburn (0-0) speelden we niet alsof we voor onze laatste kansen knokten", zei Bendtner tegen Arsenal TV. The Gunners liepen daardoor weer averij op in de Engelse titelrace.

"We hebben zoveel kwaliteiten in de groep, dan moet je dat soort wedstrijden gewoon winnen. Het leek erop alsof alles tegenzat voor ons. Erg frustrerend. Ik ben er echter van overtuigd dat we de laatste acht wedstrijden kunnen winnen en dan kampioen kunnen worden. We moet daarvoor wel alles goed doen", zei Bendtner, die zondag met Arsenal naar Blackpool moet.

"Iedereen is gefocust bij ons. Het geloof is er, maar we moeten dit ook op het veld laten zien. We moeten alles geven tijdens het slot van de competitie. Als een ware kampioen moet je omgaan met teleurstellingen en er sterker uitkomen", aldus de Deen, die niet denkt dat Arsenal makkelijk wint bij Blackpool. "We zullen voor elke meter moeten vechten. Het wordt geen eenvoudige wedstrijd. Ze hebben in eigen huis al verrassende resultaten neergezet", besluit Bendtner.

Crypte van Assisi gerenoveerd

De renovatiewerkzaamheden aan de crypte van de heilige Franciscus van Assisi zijn voltooid. Franciscanen, restaurateurs en vertegenwoordigers van het Italiaanse ministerie van Cultuur onthulden de opgeknapte tombe zaterdag.

Van de wanden van de crypte, die onder de beroemde basiliek van Assisi is gelegen, is een in decennia opgebouwde dikke laag rook en as verwijderd. Hoewel het slechts om een geringe renovatie ging, is de originele roze steen weer goed zichtbaar.

Eerder werden al de fresco's van Cimabue en Giotto opgeknapt. Deze liggen een verdieping hoger en werden in 1997 door een aardbeving verwoest.

Doden bij bomaanslag stembureau Nigeria

Bij een explosie bij een stembureau in het noordoosten van Nigeria zijn zaterdag tien mensen om het leven gekomen. De bom explodeerde op het moment dat zo'n driehonderd mensen stonden te wachten om hun stem uit te brengen in de verkiezingen voor de Nationale Vergadering.

Een verslaggever van Associated Press zag in het universitair medisch centrum van de stad Maiduguri de lichamen van tien slachtoffers van de aanslag. Onder de doden was een agent die bij het stembureau een oogje in het zeil hield.

Verkiezingsgeweld is een grote zorg in Nigeria. Vrijdag werden in de stad Suleja, nabij de hoofdstad, al zeker acht mensen gedood bij een bomaanslag.

Beenderen gevonden in Twentse tuin

In een tuin bij een woning in Enschede zijn vrijdagavond beenderen aangetroffen. Of het om menselijke resten gaat wordt nog onderzocht. De bewoner stuitte tijdens werkzaamheden in de tuin op de botten en sloeg direct alarm, meldt de politie zaterdagmiddag.

De resten zijn overgebracht naar het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI). Het NFI onderzoekt of het om menselijke botten gaat en probeert in dat geval met de politie te achterhalen waar die vandaan komen.

Klöden wint Ronde van het Baskenland

Andreas Klöden heeft de 51ste Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De Duitser reed in vandaag in de afsluitende tijdrit Joaquin Rodriguez uit de leiderstrui. Robert Gesink eindigde door een sterke tijdrit op een knappe derde plaats in het eindklassement.

Tony Martin won de 25 kilometer lange tijdrit in een tijd van 32 minuten en 15 secondes. Hij was negen tellen sneller dan zijn landgenoot Klöden, die tweede werd. Zowel Rodriguez als Samuel Sanchez, die voorafgaand de tijdrit als derde stond in het klassement, konden niet imponeren. Halverwege hadden beide coureurs al een ruime achterstand op Klöden. Het verschil liep in het tweede deel alleen maar op.

Gesink reed vandaag een sterke tijdrit en eindigde op een knappe zevende plaats. De achterstand op winnaar Martin bleef beperkt tot vijftig secondes.  Door het wegvallen van Rodriguez en Sanchez eindigde onze landgenoot op de derde plaats in het eindklassement, kort achter Amerikaan Chris Horner.

Secret Story blundert met tweet

Terwijl Nederland nog bijkomt van de schietpartij in Alphen aan den Rijn, is de organisatie van het Net5-programma Secret Story heel ergens anders mee bezig. Sterker nog, er staat een spel te wachten voor de deelnemers dat niet echt handig gekozen is qua timing.

Op Twitter plaatst de organisatie namelijk dat bewoners Sharon en Monique levende schietschijven worden. Niet erg slim geformuleerd na de schietpartij, waarbij zeven mensen (inclusief de dader) zijn omgekomen en ook nog eens vijftien gewonden zijn gevallen. De organisatie heeft nog niet gereageerd op de slechte timing.


Secret Story blundert met tweet (bron: Twitter)

Crysis 2 krijgt DX 11-patch

Op het officiële forum van Crysis 2 heeft een medewerker van Crytek laten weten dat er momenteel aan een DX 11-patch gewerkt wordt. Helaas is er verder niks bekend want de ontwikkelaars willen pas enige features bekendmaken als ze dichtbij de release van de patch komen.

"We would like to announce that there will be a DX11 patch released for Crysis 2. We are working to get the best out of DX11, so we’ll wait to announce the features until a little closer to release," aldus een medewerker van Crytek. Momenteel draait Crysis 2 op DX 9 en veel gamers betreuren dit, gelukkig is er binnenkort een patch.

Koningin sprakeloos door bloedbad Alphen

Koningin Beatrix is sprakeloos door het bloedbad dat zaterdagmiddag in Alphen aan den Rijn is aangericht. De Rijksvoorlichtingdienst laat via Twitter weten dat ze intens meeleeft met de slachtoffers en nabestaanden in het grote verdriet dat zovelen is aangedaan.

Ook minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en premier Mark Rutte (VVD) zijn geschokt door de schietpartij. "Dit is een drama voor Alphen aan den Rijn en voor Nederland", zegt Opstelten. "Onze zorg en medeleven gaan uit naar de slachtoffers en hun dierbaren."

Rutte laat weten dat deze 'onbegrijpelijke wandaad ieders verstand te boven gaat'. Hij leeft mee met de slachtoffers, nabestaanden en de hulpdiensten. "Ook op hulpverleners, politie en gemeentebestuur wordt een zware wissel getrokken; zij verdienen groot respect", zegt hij via een woordvoerder.

Rond het middaguur opende een man met een automatisch wapen het vuur op het winkelend publiek in en om winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Daarbij zijn zes doden en ten minste zestien gewonden gevallen, van wie een deel zwaar gewond.

Op een persconferentie eerder op zaterdag legde burgemeester Bas Eenhoorn een eerste verklaring af. "Het is een ramp van enorme omvang die Alphen heeft getroffen." Opstelten heeft inmiddels ook contact gehad met de burgemeester en ondersteuning vanuit de nationale overheid toegezegd.


Ivo Opstelten (Foto: Novum)

'Nigeriaan Taiwo bereikt akkoord met Milan'

Taye Taiwo verhuist vermoedelijk volgend seizoen naar AC Milan. De linksback van Olympique Marseille heeft volgens L'Équipe een akkoord bereikt met de Italianen. Taiwo kan komende zomer transfervrij vertrekken bij Marseille. De Nigeriaans international kan daardoor voor niets naar Milan vertrekken.

De 25-jarige Taiwo verklaarde onlangs dat Milan zijn eerste keuze was voor een nieuwe club. De droom van de verdediger lijkt nu ook uit te komen. Taiwo verklaarde vrijdag al dat hij met een club een akkoord had bereikt over zijn toekomst. Dit blijkt nu AC Milan te zijn. Daarmee komt er na zes jaar een einde aan de samenwerking tussen de geblokte verdediger en zijn werkgever Marseille, waarmee hij vorig seizoen de landstitel won.

L'OM haalde de Nigeriaan in 2005 naar de Franse havenstad, waarna hij zich sterk ontwikkelde. In de afgelopen seizoenen toonden onder meer Real Madrid, Juventus en enkele Engelse clubs interesse in Taiwo. Dit seizoen speelde hij 29 duels voor Marseille, waarin hij drie keer scoorde.

Elmander hoopt na dit seizoen op topclub

Johan Elmander lijkt na dit seizoen te gaan vertrekken bij Bolton Wanderers. The Trotters willen graag door met de Zweed, maar hij heeft zelf aangegeven voorlopig niet bij te willen tekenen. Trainer Owen Coyle geeft de hoop nog niet op. "We gaan aan het einde van het seizoen weer proberen."

"Als er een club komt die in de Champions League uitkomt, dan zal hij natuurlijk de keuze maken, die elke speler zou maken in zijn positie", zei Coyle tegen Engelse media. Mocht Elmander niet bij willen tekenen dan kan hij transfervrij vertrekken bij de middenmoter in de Premier League.

Na een moeizaam eerste seizoen bij Bolton is de oud-Feyenoorder inmiddels een belangrijke kracht in het team van Coyle. Arsenal, Fenerbahçe en Juventus werden al gelinkt aan de spits. Bolton moet ook vrezen voor het vertrek van Gary Cahill, die wordt begeerd door Arsenal.

Robert Pattinson wil paparazzi afrossen

Robert Pattinson wordt dagelijks achtervolg door meutes paparazzi. De Twilight-acteur heeft al plannen met dat soort types als de Twilight-gekte over 15 jaar allang is overgewaaid. "Ik kan niet wachten tot er dan een halfbakken paparazzo op me afkomt om een plaatje te schieten en dat ik 'm dan finaal in elkaar beuk", zegt hij tegen het damesblad Elle.

"Gewoon vanuit het niets, terwijl mijn foto's dan al geen fluit meer waard zijn", gaat het 24-jarige tieneridool uit de vampierfilms bloeddorstig verder. "En ik heb al m'n Twilight-geld dan allang uitgegeven, dus het heeft ook geen zin me aan te klagen!"

En Pattinson heeft genoeg ervaring met vervelende paparazzi, maar was ze onlangs te slim af. Hij zette zijn auto langs de kant van de weg en zei geen woord meer. "Daar worden ze gek van", legt hij uit. "Ze haten het als ze maar één plaatje kunnen schieten met steeds dezelfde achtergrond."

Uiteindelijk raakten de roddelfotografen zo gefrustreerd dat ze probeerden drugsdealers naar Pattinsons auto te lokken om zo een mooie 'primeur' te scoren. "Ik dacht bij mezelf, o god dit kun je niet menen", zegt de 24-jarige Engelsman. "En ik ben al zo'n belabberde chauffeur. Iedere keer als ik achter het stuur kruip, bel ik m'n ouders om afscheid te nemen."

Pattinson is momenteel bezig met de opnames voor The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, het voorlaatste deel van de filmreeks. De film verschijnt in november in de Verenigde Staten, een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend. Part 2 staat gepland voor eind volgend jaar.


(Foto: Novum)

Pete Doherty mak schaap op filmset

Pete Doherty mag zich naast zanger, drugsverslaafde en ex van Kate Moss nu ook acteur noemen. En niet geheel onverdienstelijk, vindt de Franse regisseuse Sylvie Verheyde. Tijdens de opnames van Confession of a Child of the Century hield de enfant terrible zich opvallend goed aan de regeltjes.

"Het ging heel goed", zegt Verheyde tegen de Britse krant The Guardian. "Ik was hiervoor geen fan en ik kende zijn reputatie, maar ik heb aan het begin enkele regels gesteld en daar heeft hij zich prima aan gehouden. Hij was elke dag op tijd, is niet één keer met een kater op komen dagen en heeft geen opnames gemist."

Verheyde gaat nog verder en zegt dat haar samenwerking met de 32-jarige Doherty zelfs plezieriger was dan die met veel professionele acteurs. "Hij is ontwikkeld, literair onderlegd, oprecht en heeft emotionele diepgang."

In de Engelstalige film Confession of a Child of the Century speelt Doherty een 19e-eeuwse dandy die een relatie krijgt met een tien jaar oudere weduwe, een rol van de Engels/Franse actrice Charlotte Gainsbourg. Hij wordt overmand door verdriet en zelfhaat als hij denkt dat ze hem bedrogen heeft.

Het is de tweede film waaraan Doherty meewerkt. Vorig jaar maakte hij het voor hem wat meer voor de hand liggende Rock and Roll Fuck'n'Lovely, een film over een door drugs overheerste toer van een rockband. Deze film moet nog uitkomen en het is niet duidelijk of de film ook in Nederland verschijnt.

De première voor Confession of a Child of the Century, met een budget van nog geen drie miljoen euro nauwelijks groot te noemen, staat gepland voor ergens dit jaar. De film kampt echter met een budgettekort van 25 duizend euro waardoor de producent zich gedwongen ziet souvenirs van de set en stukjes filmopname te slijten aan gretige fans. Op een van deze foto's is Doherty te zien met de tatoeage van de naam van zijn zoontje, Astile, die boven zijn zijden kraag uitkomt.


(Foto: Novum)

Arrestaties rond schietpartij school Rio

De politie in Brazilië heeft twee mannen opgepakt die in verband worden gebracht met de schietpartij op een school in Rio de Janeiro, eerder deze week. Bij de schietpartij vonden dertien mensen, onder wie de schutter, de dood.

Een van de twee gearresteerde mannen zou de schutter in contact hebben gebracht met de andere verdachte, die de dader op zijn beurt een pistool zou hebben verkocht.

De schutter was de 23-jarige Wellington Oliveira. Donderdag betrad hij gewapend de school in Rio en opende het vuur. Hij liet scholieren in een rij voor een muur staan, waarna hij hen van dichtbij neerschoot. Nadat de politie was gearriveerd schoot hij zichzelf dood.

Lang verwachte DLC Red Dead Redemption komt volgende week

Aanstaande dinsdag en woensdag zal de langverwachte DLC van Red Dead Redemption uitkomen. Het pakketje had er al lang moeten zijn maar had vanwege wat technische problemen vertraging. Wie niet meer weet wat de DLC bevat kan dat hieronder allemaal lezen.

De DLC bestaat uit de extra's uit de collectors edition van het spel en bestaat uit:

  • The Deadly Assassin Outfit
  • The Golden Guns Weapon Pack
  • The War Horse

De DLC zal dinsdag beschikbaar zijn voor 80 MSP op XBLA en woensdag rond de €0,80 op PSN.

rdr warhorse

Qualifier Begu treft Azarenka in finale Marbella

Qualifier Irina-Camelia Begu heeft tijdens het ATP-toernooi van Marbella haar eerste WTA-finale bereikt.. De 20-jarige Roemeense was  in de halve finales met 3-6, 7-6 (3), 6-4 te sterk voor Svetlana Kuznetsova en treft Caroline Wozniacki in de finale. De Deense mondiale nummer één was eerder vandaag met 6-2, 6-1 te sterk voor Sara Errani uit Italië.

Begu, die zich in de vorige ronde al had ontdaan van de als zesde geplaatste Tsjechische Klara Zakopalova, begon zwak en leverde de eerste set in met twee servicebreaks tegen. De nummer 138 rechtte haar rug in het tweede bedrijf en sleepte ondanks drie servicebreaks tegen een tiebreak uit het vuur, waarin ze de setstand gelijk trok.

In de laatste set won Begu drie games op rij, waarna Kuznetsova zich knap terug vocht en de stand weer gelijk trok. De Roemeense plaatste een nieuwe break, werkte in totaal liefst acht breakpunten weg op haar eigen opslag en besliste de partij in de tiende game.

De wapens in RAGE

Bethesda heeft het druk met de spellen die zij dit jaar gaan uitgeven. RAGE, dat ontwikkeld wordt door id Software zal dit jaar nog verschijnen. Het spel maakt gebruik van de nieuwe id Tech 5-engine. In de onderstaande video zien we wat van de wapens die gebruikt kunnen worden.

RAGE speelt zich af in een post-apocalyptische setting nadat een meteoor bijna al het leven op onze planeet heeft uitgeroeid. Je zult met dorpelingen tegen mutanten, monsters en een kwaadaardig regime moeten vechten. Je kunt gebruik maken een pistool, gatling gun, kruisboog en meer wapentuig.

Mensen met een pc, Xbox 360 of PlayStation 3 kunnen vanaf 16 september naar de winkel om RAGE te kopen.

Twee pooiers vast na actie Haagse hoerenbuurt

Tijdens de grote politieactie vrijdagavond in een Haagse rosse buurt zijn twee mannen aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen en mensenhandel. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie zaterdag. De omgeving van de Doubletstraat werd urenlang uitgekamd met 350 agenten en 50 ambtenaren.

In de Doubletstraat zijn 163 prostitutieramen gevestigd. De politieactie was gericht tegen mensenhandel en uitbuiting van de vrouwen die in de straat werken.

In totaal zijn 157 prostituees naar het stadhuis overgebracht, waar ze zijn ondervraagd over signalen van mensenhandel en andere misstanden in de Haagse hoerenbuurt. Ook zijn 124 klanten, pooiers en voorbijgangers gecontroleerd.

Ook twee horecagelegenheden in de straat werden bezocht. In een van de zaken werden op zolder twee peeskamers gevonden met menselijke uitwerpselen en gebruikte condooms.

De meeste prostituees bleken afkomstig uit Hongarije, Bulgarije en Zuid-Amerika. De namen van een aantal vrouwen waren al bekend bij de politie, omdat zij in nationale en internationale onderzoeken naar mensenhandel al als slachtoffer naar voren waren gekomen.

Er zijn volgens justitie veel signalen dat de vrouwen worden uitgebuit. De informatie die in de gesprekken naar voren is gekomen wordt de komende tijd verder onderzocht. De vrouwen reageerden volgens het OM positief op de actie en waardeerden de aandacht voor hun positie.

Bij de actie is ook beslag gelegd op 31.000 euro contant geld en kleine hoeveelheden softdrugs. In de dakgoot van een van de prostitutiepanden werd een kilo cocaïne gevonden.

De inrichting van een aantal panden bleek niet overeen te komen met de vergunningen. De gemeente gaat zich hier de komende tijd verder in verdiepen.

[EK] Van Gelder zesde in ringenfinale

Yuri van Gelder is bij de Europese kampioenschappen turnen zesde geworden op het onderdeel ringen. De titel ging naar de Rus Konstantin Ploezjnikov.

Van Gelder,  terug na tal van affaires, kwam tot een score van 15,475. Ploezjnikov won de titel met 15,850. De tweede plek was voor zijn landgenoot Aleksandr Balandin in 15,775. Het brons ging naar de Griek Eleftherios Petrounias dankzij een score van 15,675.

Bijzonder duel voor W. Janssen

FC Twente en Roda JC staan morgenmiddag tegenover elkaar. Deze wedstrijd zal voor Willem Janssen extra bijzonder zijn. De middenvelder speelt nu nog bij de Limburgers, maar gaat na dit seizoen in het shirt van de Tukkers spelen.

"Ja, het is zeker apart", liet Janssen in een interview met Roda JC TV weten. "Wij zijn met Roda JC in de race voor de play-offs, FC Twente voor de titel."

Janssen zei echter wel dat hij op dit moment voor Roda JC speelt en dus alles voor de Limburgse club zal geven. "Maar toch is het wel apart. Ik ga het veld op om de wedstrijd te winnen. Ik ben niet het type speler om met de handrem erop te spelen."

Haase treft Davydenko in Monte Carlo

Robin Haase is in de eerste ronde van het Masterstoernooi van Monte Carlo gekoppeld aan Nikolai Davydenko. Dit heeft de loting uitgewezen die vandaag plaatsvond.

Davydenko stond lange tijd in de top van de wereldranglijst, maar is de laatste maanden afgezakt naar de 42e plaats. Daardoor is de Rus niet geplaatst voor het graveltoernooi. Haase, op dit moment 62e op de wereldranglijst, is door de afwezigheid van Thiemo de Bakker de enige Nederlandse deelnemer in Monte Carlo.

De winnaar van de partij tussen Haase en Davydenko treft in de tweede ronde de als zevende geplaatste Jurgen Melzer. De top acht van de plaatsingslijst heeft een bye in de eerste ronde. Novak Djokovic meldde zich gisteren wegens een blessure af voor het toernooi.

[Premier League] Everton met ruime cijfers langs Wolves

Everton is bezig aan een goede serie in de Premier League. Met John Heitinga in de basis werd uit bij Wolverhampton Wanderers een overtuigende 3-0 overwinning geboekt. Everton, dat zevende staat, bouwt de ongeslagen reeks daarmee uit tot zes wedstrijden. Wolverhampton blijft steken op de voorlaatste plaats.

Everton maakte het verschil in de eerste helft. In de 21e minuut opende Jermaine Beckford met een fraaie kopbal de score, waarna Phil Neville en Diniyar Bilyaletdinov nog voor rust de drie punten voor de ploeg uit Liverpool veiligstelden. Heitinga maakte de negentig minuten vol.

[EK] Van Gerner zevende in brugfinale

Céline van Gerner heeft tijdens het Europees kampioenschap turnen in Berlijn niet voor een stunt weten te zorgen. In de brugfinale eindigde de Emmeloordse met een score van 13,975 punten op de zevende plaats.

De winst in de finale ging naar wereldkampioene Elizabeth Tweddle. Voor de Britse betekende dit haar vierde Europese titel in haar loopbaan op dit onderdeel.

Gisteren veroverde Van Gerner in de meerkampfinale een punten totaal van 14,375. Daarmee zou ze een dag later vijfde zijn geworden.

[EK] Goud voor Koczi, Berki en Izbasa

Flavius Koczi, Krisztián Berki en Sandra Izbasa hebben beiden tijdens het EK turnen in Berlijn de Europese titel weten te veroveren. Koczi wist dit te presteren op het onderdeel vloer, terwijl Berki de beste was op het paard voltige. Izbasa was de beste op het onderdeel sprong.

De 23-jarige Koczi, die gisteren al zilver won op de meerkamp, hield vandaag zijn concurrenten Alexander Shatilov en de Rus Anton Golotsoetskov achter zich. In de afgelopen jaren won Koczi al zeven EK-medailles, waarvan twee op strong en twee op voltige. Bij het WK van 2009 wist de Roemeen zilver te winnen. Hij pakte vandaag voor het eerst eremetaal op vloer.

Berki won voor de vijfde keer in zijn actieve turnloopbaan de Europese titel op het onderdeel paard voltige. De Hongaar, die tevens wereldkampioen is op dit onderdeel, kreeg voor zijn oefening een half punt meer dan de Fransman Cyril Tomassone.

De twintigjarge Izbasa, die in 2006 en 2008 ook al de beste was op vloer en regerend wereldkampioen is op dit onderdeel, kreeg voor haar beide sprongen een score van 14,675 punten. Daarmee hield ze de Duitse Oksana Chusovitina en de Zwitserse Arielle Kaeslin achter zig. Titelverdedigster Jekaterina Koerbatova was niet van de partij in Berlijn. Alja Moestafina, winnares van het zilver op het afgelopen WK, raakte gisteren geblesseerd.

Franse helikopters beschoten in Ivoorkust

Troepen van de in het nauw gedreven Ivoriaanse president Laurent Gbagbo hebben vrijdagavond Franse helikopters onder vuur genomen die bezig waren met een evacuatiemissie. Dat heeft een woordvoerder van het Franse leger zaterdag gezegd.

De helikopters beantwoordden het vuur en schakelden daarbij een pantservoertuig uit. Er raakten geen Franse militairen gewond. De missie, het evacueren van Franse diplomaten, werd afgebroken.

Diezelfde avond werd de Franse ambassade in Abidjan getroffen door twee mortiergranaten en een raket, die door de troepen van Gbagbo werden afgevuurd.

Gbagbo weigert nog altijd zijn macht over te dragen en het land te verlaten. Onderhandelingen met de Verenigde Naties waren slechts bedoeld als 'truc' om meer tijd te winnen en zijn positie te consolideren, zei Alain le Roy, woordvoerder van de VN-vredesmissie in het land.

Momenteel houdt Gbagbo zich schuil in een bunker onder zijn ambtswoning. Daarom is het nu slechts een kwestie van wachten tot hij zonder voedsel en water komt te zitten, zei de democratisch gekozen president van het land Alassane Ouattara.

Israël bestookt doelen in Gaza

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben zaterdag doelen in de Gazastrook bestookt en daarbij vier Palestijnse strijders gedood. Vanuit Gaza werden zeventien raketten en zeven mortiergranaten op het zuiden van Israël afgevuurd. Deze projectielen troffen geen doel.

In totaal zijn sinds donderdag, toen Hamas een anti-tankraket afvuurde op een vrijwel lege schoolbus in Israël, achttien inwoners van Gaza, zowel burgers als strijders, om het leven gekomen. Bij de aanval op de bus raakten de chauffeur en de enige passagier, een 16-jarige jongen, gewond.

Na twee jaar van relatieve rust is de vicieuze cirkel van geweld tussen Israël en de heersers van Hamas in Gaza weer opgelaaid. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu waarschuwde voor zware vergeldingsacties in het geval Hamas doelen in Israël aanvalt, terwijl Hamas zaterdag meedeelde niet terug te schrikken voor geweld als de Israëlische aanvallen blijven voortduren.

Grote heidebrand in Weert

In Weert staat zaterdagmiddag een heidegebied van zes hectare in brand. De brandweer heeft de brand onder controle, maar heeft het sein brand meester nog niet gegeven. Er wordt getracht te voorkomen dat de brand een paar kilometer van de Belgische grens overslaat op een naastgelegen bosgebied, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer gaat het vuur te lijf met vier bluswagens. De tankautospuiten worden van water voorzien door drie watertankwagens. Een van de waterwagens komt van de brandweer uit België. Er is ook een Belgische brandweercommandant ter plaatse.

De brand brak rond 13.45 uur uit in het droge heidegebied aan de Belgische kant van de Vetpeelweg. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand vanwege de droogte moeilijk te bestrijden. Het zal naar verwachting nog tot in de avond duren voordat de brand geheel gedoofd is.

Massa verwacht ook niet veel van de race

Coureur Felipe Massa zal morgen tijdens de Grand Prix van Maleisië als zevende van start gaan. De Braziliaan baalt dat hij niet in de top mee kon rijden.

"Dit was zeker niet een gemakkelijke kwalificatie, vooral niet als je kijkt naar de tijden die de top-vier wist te rijden. Ondertussen moesten wij met de andere teams vechten voor de plekken daarachter", aldus Massa. "We zullen een defensieve race rijden en verwachten dat we drie tot vier pitstops moeten maken. Als het gaat regenen, kan er echter nog van alles gebeuren, dus we zullen overal op voorbereid moeten zijn."

"Vijfde was helaas het maximaal haalbare vandaag. Het enige positieve aan deze kwalificatie is dat ik morgen aan de schone kant van de baan vertrek."

Ballan aangeklaagd voor bloeddoping

Wielrenner Alessandro Ballan wordt beschuldigd van het ondergaan van illegale bloedtransfusies. Dat liet openbaar aanklager Antonino Condorelli weten nadat hij zijn meer dan een jaar durende onderzoek had afgerond. Net als de wereldkampioen van 2008 moeten ook toprenners als Damiano Cunego en Marzio Bruseghin zich binnenkort verantwoorden.

De resultaten van het onderzoek zouden zijn gebaseerd op afgetapte telefoongesprekken en informatie van het Italiaanse antidopingagentschap. "Zo ontdekten we dat Ballan in 2009 in een ziekenhuis in Montichiari een illegale bloedtransfusie heeft ondergaan", vertelde Condorelli aan de Italiaanse krant Corriere della Serra. "Ook de rol van de betrokken arts wordt onderzocht."

Toen vorig jaar bekend werd dat Ballan werd genoemd in een dopingzaak, werd hij door zijn ploeg BMC direct op non-actief gesteld. Enkele maanden later mocht hij toch weer koersen. Ook morgen in Parijs-Roubaix gaat de Italiaan gewoon van start, liet de ploegleiding weten. De beschuldigingen hebben betrekking op de tijd dat Ballan nog voor Lampre reed.

Wernbloom teleurgesteld na remise van AZ

AZ verspeelde gisteravond twee belangrijke punten tegen NAC Breda (1-1). Middenvelder Pontus Wernbloom beseft dat er veel meer had ingezeten voor de Alkmaarders.

"Het had voor rust zeker 2-0 of 3-0 moeten zijn", zei de Zweed op de clubsite van AZ. "Dit gelijkspel was niet nodig. Wij waren de baas op het veld en hadden controle over de wedstrijd. NAC heeft bijna geen kans gecreëerd. Dat deden wij ook niet overmatig, maar we zijn voor rust toch een aantal keer dreigend doorgekomen", vervolgt Wernbloom, die zelf een grote kans kreeg.

"In de eerste helft hadden we de kans om de wedstrijd te beslissen. Dat hebben we helaas nagelaten." Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen concurrent ADO Den Haag. "We hebben niet verloren, maar met een gelijkspel in eigen huis zijn we bij AZ nooit tevreden. Volgende week moeten we revanche nemen tegen ADO Den Haag. Dat wordt een kraker."

"Die wedstrijd is heel belangrijk voor de vierde plaats", aldus Wernbloom, die tegen ADO op het middenveld moet spelen zonder aanvoerder Stijn Schaars, die dan geschorst is. "Dat Stijn niet kan meespelen is natuurlijk jammer. We hebben echter andere spelers die op zijn plaats kunnen spelen. Nick Viergever heeft het al eens prima gedaan en Erik Falkenburg kan goed op het middenveld uit de voeten. We zullen zien wat de trainer in gedachte heeft", besluit de Zweed.

[WvdW] Voorbeschouwing Excelsior - De Graafschap

Deze week beschouwt FOK!sport voor het laatst voor op een wedstrijd van de week, namelijk Excelsior tegen De Graafschap. Vanaf volgende week kijken we steeds naar de situatie omtrent het kampioenschap, het Europees voetbal en de strijd tegen degradatie. Grote duels krijgen echter nog wel een extra voorbeschouwing.

Excelsior

Excelsior staat al sinds speelronde zestien op de zestiende plaats in de competitie en het ziet er niet naar uit dat zij deze nog gaan verlaten. Het verschil met directe concurrent Vitesse bedraagt momenteel zeven punten. Als de Rotterdammers naar beneden kijken, dan zien zij VVV-Venlo staan. Het verschil met de Limburgers is ook groot, namelijk acht punten. Mocht er niets meer veranderen, dan spelen de Rotterdammers aan het einde van het seizoen play-offs om promotie/degradatie.

De trainer van Excelsior, Alex Pastoor, mist vanavond in elk geval Andrea Fileccia (rug) en Edwin de Graaf (buik/lies). Jordy Clasie keert wel weer terug. Afgelopen weekend miste hij het duel tegen sc Heerenveen (3-2) door een blessure aan zijn schouder, maar is nu weer inzetbaar.

De Graafschap

De Graafschap, dat momenteel op de veertiende plaats staat, hoopt de voorsprong op de vier achterblijvers vanavond verder uit te bouwen. Dan zal de ploeg van trainer Darije Kalezic wel van Excelsior moeten winnen. Daarnaast zou een zege ook kunnen betekenen dat Feyenoord wordt gepasseerd. De club uit Rotterdam-Zuid speelt morgenmiddag namelijk tegen FC Utrecht, dat nog altijd mee doet in de strijd om Europees voetbal.

Kalezic kent in Rotterdam de nodige personele problemen. Soufian El Hassnaoui (knie), Muslu Nalbantoglu (knie), Jan-Paul Saeijs (knie), Youssof Hersi (knie) en Tyrone Loran (knie) zijn allen geblesseerd en doen niet mee. Daarnaast zitten Hugo Bargas, Leon Broekhof en Rogier Meijer een schorsing uit. Tot slot staat er nog een vraagteken achter de namen van Steve de Ridder (knie) en Purrel Fränkel (been). De verwachting is echter dat dit duo gewoon mee zal spelen.

Alex Pastoor

Voor trainer Pastoor van Excelsior was het een zeer bewogen periode. Halverwege deze week leek alles er op te wijzen dat hij volgend seizoen de opvolger van Kalezic zou worden, maar uiteindelijk bleek niets minder waar te zijn. Enkele dagen na de verspreiding van dit bericht kwam het nieuws dat de oefenmeester naar N.E.C. Nijmegen verhuist. Hij volgt daar Wiljan Vloet op, die als algemeen/technisch directeur aan de slag gaat bij Sparta Rotterdam.

Voor De Graafschap is dit slecht nieuws. Zij rekenden al min of meer op de komst van Pastoor, maar zullen de zoektocht nu voort moeten zetten. Zo wilde Erwin Koeman niet naar Doetinchem komen en werd ook Erik ten Hag benaderd. De assistent-trainer van PSV gaf echter aan nog even te willen wachten en voorlopig niet alleen voor een selectie te willen staan.


Historie

In de Eredivisie speelden Excelsior en De Graafschap pas vier keer eerder op Woudestein. In 2008 eindigde de wedstrijd een gelijkspel door goals van respectievelijk Kees Luijckx en Niklas Tarvajärvi. In 2003 vond er ook een editie in Rotterdam plaats. Destijds waren De Superboeren met 3-4 te sterk en scoorden Tim Bakens, Dennis Schulp, Damien Hertog en Arvid Smit. Said Boutahar, Brian Pinas en Brett Holman deden wat terug voor de thuisploeg.

Eerder dit seizoen was De Graafschap in eigen huis veel te sterk voor Excelsior, dat met 3-0 ten onder ging. Rydell Poepon opende in de achtste minuut de score, waarna Muslu Nalbantoglu en Steve de Ridder in de tweede helft de eindstand op het bord zetten.

De grootste overwinning van Excelsior op De Graafschap werd in het jaar 1988, toen beide ploegen in de Jupiler League uitkwamen, geboekt. Toen wonnen de Rotterdammers in eigen huis met 5-0 van de formatie uit Doetinchem. Deze uitslag is in de onderlinge duel tussen de twee clubs nog altijd het grootst.

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen Excelsior en De Graafschap, dat op Woudestein wordt gespeeld, begint vanavond omstreeks 19:45 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük. Hij wordt in Rotterdam bijgestaan door zijn assistenten Inia en Van der Hilst. De heer Abbink fungeert als vierde man.

Het komt wel goed hoor, schatje

Het komt er weer bijna aan: examenstress. De examenkandidaten van de middelbare school hebben er afgelopen week al een klein beetje van kunnen voelen; de meeste scholieren zij nog in hun schoolexamenweek of hebben deze week net afgerond. Waarschijnlijk hebben talloze tieners afgelopen week een nacht doorgehaald om te leren, of ze waren het van plan maar verloren het van Klaas Vaak. Zo ook mijn zoon. 's Middags moet hij nog even gamen of naar vrienden met als gevolg dat al zijn leerwerk 's avonds moet gebeuren.

Väyrynen twijfelt over toekomst

Mika Väyrynen heeft een aflopend contract bij sc Heerenveen. Hij is een basisspeler bij de Friezen, maar hij heeft nog niet toegezegd te willen blijven bij de club.

"Als de club met een goed bod komt, wil ik daarover nadenken. Ik heb geen haast. Als we er niet uitkomen, ligt mijn toekomst ergens anders. Ik ben straks transfervrij, dat is geen nadeel", vertelt de 29-jarige Fin aan het Algemeen Dagblad.

Väyrynen kwam in 2008 van PSV terug bij de club waar hij van 2001 tot 2005 al speelde. Met Heerenveen won hij in 2009 de beker. De 42-voudig international van Finland kon de Friezen alleen niet richting het linkerrijtje krijgen en prestaties zijn belangrijk voor Väyrynen.

"Iedereen wil zo hoog mogelijk spelen, maar de laatste twee seizoenen waren een drama. We hebben genoeg individuele kwaliteiten. Het probleem is alleen dat we nooit een team zijn geweest", zegt hij teleurgesteld.

Record Lijesen, WK-ticket Verlinden

Bij de Swim Cup in Eindhoven heeft Bastiaan Lijesen in de series van de 50 meter rugslag het Nederlands record verbeterd. Lijesen tikte aan in een tijd van 25,04.

Het oude record stond sinds 2009 met een tijd van 25,08 op naam van Nick Driebergen. Lijesen bleef met zijn tijd vanmorgen 0,02 seconden boven de WK-limiet.

Op de 100 meter vlinderslag toonde Joeri Verlinden vormbehoud. Verlinden plaatste zich daarmee voor het WK in Shanghai komende zomer.

Opnieuw onrust op Tahrirplein in Caïro

Op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro is het zaterdagochtend opnieuw gekomen tot botsingen tussen demonstranten en veiligheidstroepen. Daarbij zijn volgens medici zeker twee doden gevallen en achttien mensen gewond geraakt.

De betogers, die eisen dat oud-president Hosni Mubarak en andere leden van het voormalige regime worden berecht, staken een bus en een vrachtwagen in brand. Agenten vuurden in de lucht om de menigte uiteen te drijven. Zij zouden volgens ooggetuigen ook gericht hebben geschoten, maar het leger spreekt dat tegen.

Vrijdag waren op het plein ook al massale protesten. De betogers vrezen dat Mubarak, die in februari na wekenlange straatprotesten aftrad, zich niet zoals beloofd voor de rechter zal hoeven verantwoorden voor onder meer corruptie. Ook keerden zij zich tegen de militaire raad onder leiding van veldmaarschalk Hussein Tantawi, die het land sinds de val van Mubarak tijdelijk bestuurt.

Ooggetuigen spraken van de grootste demonstratie in een maand tijd op het Tahrirplein, dat in januari en februari het centrum was van de volksopstand tegen Mubarak. Enkele honderden betogers, voornamelijk jongeren, trotseerden de avondklok en brachten de nacht door op het plein. Zij spraken van een "tegenrevolutie" door de strijdkrachten die moet worden verijdeld.

De militaire raad heeft grondwetswijzigingen doorgevoerd en verkiezingen aangekondigd. De Egyptenaren mogen in september naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Voor de presidentsverkiezingen is nog geen datum vastgesteld. Een deel van de oppositie is echter ontevreden over het democratische gehalte van de nieuwe constitutie en vrezen dat die niet tot de politieke hervormingen zal leiden waarop de demonstranten die Mubarak ten val brachten hoopten.

Opnieuw onrust op Tahrirplein in Caïro
Egyptenaren hebben de smaak te pakken (Foto: ANP)

Ajax ontkent op non-actief stellen jeugdtrainers

Jeugdtrainers Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Ruben Jongkind en Bryan Roy worden vanaf 30 juni niet op non-actief gesteld. Dat zegt algemeen directeur Rik van den Boog. Hij spreekt daarmee het bericht tegen dat vanmorgen verscheen in De Telegraaf. De vier betrokken jeugdtrainers werkten mee aan het technisch rapport van Johan Cruijff.

Van Den Boog laat weten dat Ajax, gezien de huidige onrustige situatie, voorlopig wel wacht met het verlengen van aflopende contracten. "Dat is iets anders dan dat we mensen ontslaan of op non-actief zetten, want dat is helemaal niet aan de orde en dat hebben we ook niet als zodanig besproken met de betrokkenen."

Been: "Italië onverstandige zet voor Ryo"

Mario Been is in zijn nopjes met Ryo Miyaichi. De Japanse speler is een revelatie bij Feyenoord. Er gaan geruchten dat hij naar Italië zou gaan, maar Been maakt zich geen zorgen.

Ryo staat onder contract bij Arsenal en is verhuurd aan Feyenoord. "Het lijkt mij niet verstandig om Ryo nu naar Napels te laten verhuizen. Wij zijn duidelijk: we willen Ryo dolgraag nog een jaar huren van Arsenal. Hij raakt gewend aan het leven in Nederland en voelt zich thuis bij de club."

Morgen heeft Ryo weer een basisplaats tegen Utrecht, ondanks een mindere vorm de laatste tijd. "Een terugslag is niet ongewoon bij een jonge speler. Bovendien gebeurt er de laatste tijd natuurlijk nogal wat in zijn vaderland. Die ellende speelt toch in zijn hoofd, dat merken wij."

De 18-jarige Miyaichi speelde tot nu toe vijf wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij één keer scoorde. Na de eerste twee wedstrijden gaf Feyenoord een mediastilte aan voor de Japanner, omdat de druk en al die aandacht hem anders teveel zouden worden.

Hamilton niet teleurgesteld over missen pole

Ondanks dat Sebastian Vettel hem pas op het allerlaatste moment de pole-position afhandig maakte is Lewis Hamilton niet ontevreden met zijn tweede startplek. Vettel was op de streep een tiende sneller dan de Brit.

"We mogen niet teleurgesteld zijn", aldus Hamilton. "Het team heeft geweldig werk verricht en de nieuwe onderdelen die we hebben meegenomen naar deze race, lijken goed te werken. Natuurlijk had ik liever op pole-position gestaan, maar Red Bull lijkt nog altijd iets voor te staan op ons. Het is echter goed om te zien dat we het gat iets hebben gedicht. Mijn ronde was verder niet perfect, dus er had nog iets meer in gezeten. Maar goed, het is moeilijk om hier een volledig foutloze ronde te rijden, dus ik ben eigenlijk wel tevreden."

Fish onderuit in Houston

De Japanner Kei Nishikori heeft in Houston voor een verrassing gezorgd door in het Amerikaans gravelkampioenschap Mardy Fish uit te schakelen. Opvallend was dat Nishikori geen enkel moment in de problemen kwam. Het werd 6-3 en 6-2 voor de Japanner.

Ivo Karlovic stond in tegenstelling tot die twee langer op de baan tegen concurrent John Isner. Het werden drie lange sets, die allemaal met een tiebreak werden beslist, in het voordeel van Karlovic. Ryan Sweeting en Pablo Cuevas zijn de andere halve finalisten.

'Pranjic begeerd door Feyenoord en Ajax'

Daniel Pranjic wordt in verband gebracht met een vertrek uit München. Verschillende topclubs zouden voor hem in de rij staan, waaronder Ajax en Feyenoord.

De dertigjarige Pranjic is niet gelukkig bij Bayern München. Na zijn overstap in 2009 van Heerenveen naar de Duitse club speelde hij pas 34 wedstrijden, waaronder veel invalbeurten. Daarom zou hij weg willen bij de Rekordmeister van Duitsland.

Volgens Kroatische kranten staan onder meer Ajax en Feyenoord in de rij om Pranjic over te nemen. Voor Feyenoord zou Pranjic veel ervaring brengen in het overwegend jonge team. Bij Ajax speelt Pranjic' goede vriend Miralem Sulejmani, wat een doorslag zou kunnen geven. Maar Duitse kranten brengen Pranjic ook in verband met het Engelse Tottenham Hotspur.

Pranjic gaat waarschijnlijk niet afwachten of hij onder de nieuwe trainer Jupp Heynckes wel meer speeltijd gaat krijgen. De Duitser heeft namelijk volgend seizoen een transferbudget van 60 miljoen euro gekregen, waardoor de kans groter is dat de Kroaat weer op een zijspoor belandt.

Vettel: "Zonder KERS had ik het niet gered"

Coureur Sebastian Vettel was zeer blij met zijn pole-position. Het was alweer de tweede pole van het jaar voor de Duitser. Op het allerlaatste moment ging het met zijn 1.34,870 onder de tijd van Lewis Hamilton.

"Tot aan de kwalificatie ging het allemaal niet zo lekker bij", aldus Vettel na afloop. "Ik was tevreden over de auto, maar had moeite om zelf in een goed ritme te komen. Het ging daardoor niet echt soepel tijdens de vrije trainingen. Ik wist echter dat de auto in orde was, dus het belangrijkste was om erin te blijven geloven en in de kwalificatie kwam het er opeens wel allemaal uit. Ik ben enorm blij met deze pole en wil de jongens van het team enorm bedanken. Vooral de jongens die aan het Kinetic Energy Recovery System hebben gewerkt. Alle problemen met dat systeem zijn nu opgelost en zonder dat KERS hadden Webber en ik niet op de posities gestaan waar we nu staan."

Chinese interesse voor NedCar

Autofabriek NedCar in Born lijkt gered. Er is Chinese interesse om in Nederland auto's te gaan bouwen als het Japanse Mitsubishi stopt met de productie, schrijft De Telegraaf zaterdag.

De Chinese automobielfabrikant Landwind, die deze maand zijn nieuwe model de CV9 in Europa op de markt brengt, zou met NedCar afspraken hebben gemaakt over een vergaande vorm van samenwerking. Mogelijk is daardoor de fabriek gered nadat Mitsubishi eerder aankondigde te gaan stoppen met het produceren van de Colt en de Outlander in Born.

NedCar gaat in eerste instantie de zogenoemde 'Pre Delivery Inspection' voor Landwind verzorgen. Later worden wellicht ook auto's geproduceerd voor het Chinese bedrijf.

Automobilist komt om bij ongeluk op A1

Op de A1 richting Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige automobilist uit Naarden om het leven gekomen. Hij belandde door nog onbekende oorzaak in het water, meldt de politie zaterdag.

Een vrachtwagenchauffeur ontdekte de auto en schakelde de hulpdiensten in. Hulp van agenten kwam echter te laat. De brandweer heeft met duikers gezocht naar meer slachtoffers, maar vond niemand. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Op de A27 richting Breda zorgt een gekantelde vrachtwagen zaterdagochtend bij knooppunt Hooipolder voor overlast. De VerkeersInformatieDienst raadt automobilisten aan om om te rijden via Roosendaal over de A59, A16 en A58.

Kaymer al uitgeschakeld in Augusta

Golfer Martin Kaymer heeft bij de Masters in Augusta geen potten kunnen breken. De Duitse nummer één van de wereld stond na twee dagen slechts 82e en wist daarmee de cut niet te halen. De leiding is in handen van Rory McIlroy. De 21-jarige Noord-Ier liep een ronde van 65 slagen en staat daarmee tien onder par. Hij kan de jongste winnaar van een Masters worden in veertien jaar.

Tiger Woods is ook nog volop in de race. De voormalig nummer één staat net als KJ Choi op -7 en bezet daarmee een gedeelde derde plaats. Jason Day, die net als McIlroy nog nooit een Masters-toernooi heeft gewonnen, deed het met acht onder par net iets beter.

[F1] Uitslag kwalificatie Maleisië

Sebastian Vettel heeft ook voor de tweede race van het Formule 1-seizoen 2011 de poleposition gepakt. De Red Bull-rijder klokte in het Maleisische Sepang een tijd van 1.34,870 en bleef hiermee McLaren-coureur Lewis Hamilton en zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber nipt voor.

Het eerste deel van de kwalificatie zorgde bijna voor een verrassing doordat Red Bull-rijder Mark Webber zich met moeite als vijftiende wist te plaatsen voor het tweede deel. Voor de rest zaten alle toppers er goed bij en leek er een verrassing in de maak, maar Team Lotus-rijder Heikki Kovalainen kon zich uiteindelijk net niet plaatsen voor het tweede deel. De Hispania-rijders Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan reden binnen 107% van de snelste tijd van Ferrari-rijder Felipe Massa en kwalificeerden zich voor de race.

Opvallend was nog dat de sessie even stilgelegd moest worden omdat een deel van de linkersidepot van de Toro Rosso van Sébastien Buemi afbrak en een deel van het bodywork op de baan belandde. De afvallers deze sessie waren Pastor Maldonado, Kovalainen, Jarno Trulli, Timo Glock, Jerôme d'Ambrosio, Liuzzi en Karthikeyan.

Jenson Button liet zich in het tweede deel van de sessie gelden met de snelste tijd, voor de Red Bulls waar Webber het tempo weer gevonden leek te hebben. De Lotus Renaults van Nick Heidfeld en Vitaly Petrov deden slechts één run, maar reden zich wel bij de beste tien. Michael Schumacher leek het derde deel ook te halen, maar hij werd er op het laatste moment nog uit gereden door Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg. De afvallers waren Schumacher, Buemi, Jaime Alguersuari, Paul di Resta, Rubens Barrichello, Sergio Perez en Adrian Sutil.

In het derde deel ging het tussen McLaren en Red Bull om de poleposition. Lewis Hamilton opende het bal met een 1.35,000 veruit de snelste tijd van het weekend. Red Bull-rijder Sebastian Vettel en Webber kwamen hier evenals McLaren-coureur Button niet aan. Alle vier gingen op voor een tweede run, waarbij Hamilton zijn tijd verbeterde, maar tegen de tijd van Vettel kon hij niet op. Webber bleef derde, voor Button, Alonso, Heidfeld, Massa, Petrov, Rosberg en Kamui Kobayashi.

Uitslag kwalficatie

Pos. Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 S. Vettel Red Bull 1.37,468 1.35,934 1.34,870 12
2 L. Hamilton McLaren 1.36,861 1.35,852 1.34,974 19
3 M. Webber Red Bull 1.37,924 1.36,080 1.35,179 17
4 J. Button McLaren 1.37,033 1.35,569 1.35,200 15
5 F. Alonso Ferrari 1.36,897 1.36,320 1.35,802 14
6 N. Heidfeld Lotus Renault 1.37,224 1.36,811 1.36,124 9
7 F. Massa Ferrari 1.36,744 1.36,557 1.36,251 13
8 V. Petrov Lotus Renault 1.37,210 1.36,642 1.36,324 9
9 N. Rosberg Mercedes GP 1.37,316 1.36,388 1.36,809 17
10 K. Kobayashi Sauber 1.36,994 1.36,691 1.36.820 13
11 M. Schumacher Mercedes GP 1.36,904 1.37,035   12
12 S. Buemi Toro Rosso 1.37,693 1.37,160   13
13 J. Alguersuari Toro Rosso 1.37.677 1.37,347   12
14 P. di Resta Force India 1.38,045 1.37,370   12
15 R. Barrichello Williams 1.38,163 1.37,496   15
16 S. Perez Sauber 1.37,759 1.37,528   10
17 A. Sutil Force India 1.37,693 1.37,593   9
18 P. Maldonado Williams 1.38,276     8
19 H. Kovalainen Team Lotus 1.38,675     8
20 J. Trulli Team Lotus 1.38,791     8
21 T. Glock Virgin 1.40,648     8
22 J. d'Ambrosio Virgin 1.41,001     7
23 V. Liuzzi HRT 1.41,549     7
24 N. Karthikeyan HRT 1,42.574     7

Varkens te water door gekantelde truck

In het Overijsselse Hellendoorn zijn zaterdag diverse varkens te water geraakt toen de vrachtwagen waarin zij zaten kantelde. Een duikteam probeert de dieren weer op het droge te krijgen, meldt de brandweer.

In de truck zaten zo'n tweehonderd varkens. Hoe zij er aan toe zijn, is nog niet duidelijk. De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond. Het ongeluk gebeurde op de Hancateweg, die langs de rivier de Regge loopt. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Boonen: "Hopelijk geen last van valpartij"

Tom Boonen kan zondag opgaan voor zijn vierde zege in Parijs -Roubaix en daarmee gelijk komen met de recordhouder Roger De Vlaeminck. De Belg van Quick Step ging woensdag tijdens de finale van de Scheldeprijs echter onderuit en hoopt daar morgen tijdens de wedstrijd geen last van te vinden.

"Ik voelde me woensdag super, maar nu maak ik me wel zorgen door die valpartijen," zei Boonen op de persconferentie van Quick Step. "Ik kan nu nog goed herstellen tot zondag en hopelijk heb ik dan geen last van mijn blessures."

"Het zal een gesloten koers worden, mede door de wind die verwacht wordt. Ik denk niet dat de winnaar alleen op de wielerbaan van Roubaix aankomt."

 

Cancellara: "Vooral genieten en dan zien we het wel"

Fabian Cancellara gaat morgen op voor zijn derde zege in Parijs - Roubaix. De Zwitser leek ook dit jaar de te kloppen man, maar na zijn inzinking in de finale van de Ronde van Vlaanderen, waar hij nog wel derde werd, lijkt hij niet zo ongenaakbaar als vorig jaar.

"Ook al wordt het zwaarder dan de vorige jaren en heb je wat geluk nodig," zei Cancellara op een persconferentie van zijn ploeg Leopard-Trek. "Ik wil het beste uit mijn vorm halen en mijn derde Parijs-Roubaix winnen."

"Het zal zwaarder zijn dan de andere jaren. Ik ben de favoriet en de rest houdt mij daarom erg in de gaten. Ik moet gewoon gaan fietsen en van het moment genieten. Dit is een wedstrijd vol passie, wat het zo uniek maakt. Daar ga ik van genieten en dan zien we de rest wel."

Nieuwe trailer voor Warrior

Onlangs is er een nieuwe trailer uitgekomen voor de aankomende actie-drama film Warrior. De film gaat over een gepensioneerde boxer (Nolte) waarvan zijn gezin uit elkaar is gebroken door zijn alcohol verslaving.

Zijn zoon komt bij hem terug waarna Nolte hem traint om mee te doen in een Martial Arts tournooi. Mocht hij deze winnen dan staat hem een flinke prijzenpot te wachten. Hierdoor komt de zoon echter wel in de problemen met zijn oudere broer. 

Warrior moet op 9 September uitkomen in de VS en wordt daarnaast geproduceerd en geregisseerd door Gavin O'Connor.

Nieuwjaarsspringen Garmisch op de tocht

Het traditionele schansspringen op 1 januari in Garmisch-Partenkirchen staat op de tocht. Voor komende winter is de wedstrijd door de internationale ski-federatie niet op de kalender gezet.

Er wordt pas groen licht voor de wedstrijd gegeven als er langs de schans windschermen worden geplaatst. Dit jaar waren de schansspringers al na één sprong klaar omdat de wedstrijd vanwege te harde wind gestaakt moest worden.

Tot eind juni heeft de organisatie in Garmisch de tijd om aan de eisen van de ski-federatie tegemoet te komen.

"Xbox 360 en Wii niet meer relevant"

Jack Tretton, president van Sony Computer Entertainment America, heeft uitgehaald naar de Xbox 360 en de Wii. Eerder deze week verdedigde hij de hoge prijs van elektronica, nu laat hij weten dat de Wii en de Xbox 360 in 2011 niet meer relevant zullen zijn.

Zo vraagt Tretton zich af waarom mensen tegenwoordig nog een console zouden kopen zonder harde schijf en vindt hij de motion controls van Kinect niet precies genoeg.

“I mean, you’ve gotta be kidding me. Why would I buy a gaming system without a hard drive in it? How does this thing scale?”

“Motion gaming is cute, but if I can only wave my arms six inches, how does this really feel like I’m doing true accurate motion gaming?”

Ook ziet hij de handhelds van Nintendo als 'baby sitting-tools' en vraagt hij zich af welke zichzelf respecterende twintigplusser deze daadwerkelijk gebruiken.

“Our view of the ‘Game Boy experience’ is that it’s a great babysitting tool, something young kids do on airplanes, but no self-respecting twenty-something is going to be sitting on an airplane with one of those. He’s too old for that.”

Jack Tretton

ProRail: Oplossing spoorproblemen kost jaren

De aanhoudende problemen op het spoor zijn niet op korte termijn verholpen. Er is zeker een aantal jaar nodig voor verbeteringen. Dat zegt Marion Gout, vanaf maandag de nieuwe baas van spoorbeheerder ProRail in een interview met NRC Handelsblad. "Ik kan niet ineens van niveau brons naar niveau goud gaan."

Volgens Gout heeft ProRail in het verleden te veel beloftes gedaan die het niet waar kon maken. Ze noemt de spotjes dat het spoor winterklaar zou zijn 'heel onverstandig'. "En gevaarlijk ook nog eens, als je dat niet 100 procent hebt geverifieerd, geoefend en getraind." Ze wil wel beloven dat mensen op tijd worden geïnformeerd bij calamiteiten.

De van defensie afkomstige saneerder Gout hoopt het imago van ProRail te verbeteren door de verwachtingen te temperen. "Beloof niet te veel, want dat blijft vervelend voor al die medewerkers. Je ziet dat het goede teniet wordt gedaan als op een cruciaal onderdeel gefaald wordt."

Hoewel de voorganger van Gout, Bert Klerk, het verwijt kreeg dat de reizigers niet genoeg centraal stonden, richt ook Gout zich niet in de eerste plaats op de reiziger. "Het gaat altijd via de vervoerders. Reizigers zijn een gedeelte van het bestaansrecht van ons product, naast, ik blijf het zeggen, het goederenvervoer."


ProRail is het spoor bijster (Foto: Novum)

Elf gewonden bij woningbrand Amsterdam

Bij een brand in twee woningen aan de Rustenburgerstraat in Amsterdam zijn zaterdagochtend elf mensen gewond geraakt. Zij zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar een ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer.

De brand ontstond op de benedenverdieping aan de achterzijde van een van de woningen. Het vuur breidde zich daarna snel uit naar de eerste verdieping en een naastgelegen pand. Beide huizen zijn onbewoonbaar verklaard door de brandweer. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onduidelijk.

Syrië: VS veroordeelt 'weerzinwekkend geweld'

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag (lokale tijd) felle kritiek geuit op het autoritaire bewind in Syrië. "Ik veroordeel het weerzinwekkende geweld dat vandaag en in de afgelopen weken door de Syrische regering is gepleegd tegen vreedzame betogers", aldus de president van de Verenigde Staten in een verklaring. "Ik veroordeel ook elke vorm van geweldspleging door betogers."

Mensenrechtengroepen meldden dat er vrijdag minstens 22 betogers om het leven zijn gekomen door toedoen van het Syrische veiligheidsapparaat. Het bewind van president Bashar al-Assad stelde dat zeker negentien werknemers van de politie en andere veiligheidsdiensten het slachtoffer werden van geweld.

Volgens Amnesty International zijn door het politieke geweld in Syrië sinds 18 maart al zeker 171 betogers om het leven gekomen. De meesten lijken te zijn doodgeschoten door de veiligheidsdiensten.

IJslanders stemmen over Icesave

De bevolking van IJsland spreekt zich zaterdag voor de tweede keer in een referendum uit over een akkoord in het Icesave-debacle. Het gaat om het akkoord dat Groot-Brittannië en Nederland met IJsland sloten over het terugbetalen van schulden, die de inmiddels failliete Landsbanki via internetbank Icesave achterliet bij spaarders.

Nederland en Groot-Brittannië schoten het bedrag voor aan spaarders om ze te compenseren voor de ondergang van Icesave in oktober 2008.

In maart vorig jaar werd ook al een referendum gehouden over terugbetaling van de Icesaveschulden en toen stemden de IJslanders tegen, waarna het voorstel van tafel ging. In het voorstel van Nederland en Groot-Brittannië krijgt IJsland tot 2046 de tijd om het geld terug te betalen.

Het referendum, waaraan 230.000 IJslanders kunnen deelnemen, begint zaterdagochtend om 10.00 uur Nederlandse tijd. De stembussen sluiten om middernacht Nederlandse tijd.

IJslanders stemmen over Icesave
IJslanders stemmen over Icesave (Foto: ANP)

'Een verloskundig systeem tegen babysterfte'

Gynaecologen en verloskundigen moeten beter samenwerken om babysterfte te voorkomen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van een rapport van gynaecologenvereniging NVOG.

Beide groepen werken nu nog gescheiden, waardoor het percentage baby's dat rond de geboorte sterft onnodig hoog is. De gynaecologenvereniging pleit voor een verloskundig systeem naar voorbeeld van andere Europese landen.

"Voor zwangere vrouwen mag er geen muur meer staan tussen de verloskundige en de gynaecoloog", zegt NVOG-bestuurslid Jan van Lith. Nu is er nog te veel miscommunicatie tussen beide groepen waardoor gynaecologen informatie missen bij spoedsituaties.

"Als je met zijn allen in een organisatie zit, zou die gynaecoloog al van tevoren weten dat er een vrouw thuis aan het bevallen is, en eventueel kunnen kijken. Ook heb je dan een verloskundig dossier waarin iedereen kan kijken." Vrouwen die thuis bevallen en plotseling naar het ziekenhuis moeten, lopen bijna vier keer zo veel kans dat hun baby overlijdt als vrouwen die direct bij een gynaecoloog een kind krijgen.

De vereniging van verloskundigen KNOV denkt niet dat alle problemen zijn opgelost bij een gezamenlijk systeem. "We vrezen dat een verkeerde keuze gaat leiden tot verdere medicalisering van de zwangere", zegt directeur Jos Becker Hoff. KNOV ziet wel dat er een gebrek is aan vertrouwen tussen beide partijen. "Juist dat zou moeten worden opgelost."

Nederland heeft bijna het hoogste percentage babysterfte van Europa. Ongeveer een op de honderd baby's sterft rond de geboorte.

Gematigde imam vermoord in Zuid-Rusland

Een prominente imam die jongeren afraadde zich aan te sluiten bij militante islamitische bewegingen, is doodgeschoten in zijn huis in de onrustige Zuid-Russische deelrepubliek Dagestan. Dat berichtten Russische media zaterdag op gezag van de lokale autoriteiten.

De imam, Mogomed Saipoetdinov, kwam door geweervuur om het leven in zijn woning in Kizlyar, vlakbij de grens met Tsjetsjenië. "Hij stond bekend om zijn compromisloze standpunt tegen iedere vorm van geweld", aldus de plaatselijke politie. Saipoetdinov is de zesde islamitische geestelijke in een jaar tijd die wordt vermoord door extremisten.

Vermissing schoolreismeisjes kost college vermogen

De vermissing van de twee Maastrichtse meisjes in Parijs heeft het Sint-Maartenscollege een flinke rekening opgeleverd. Het incident kost de school ruim 15.000 euro, schrijft dagblad De Limburger zaterdag.

"We hebben een psycholoog moeten inhuren en iemand om de pers te woord te staan", zegt sectordirecteur Johan Moes. "Bovendien is veel van het gewone werk blijven liggen en hebben we alle vierdejaars maandagochtend de eerste twee uur vrij gegeven."

Het schoolbestuur gaat bekijken of zij de kosten op de ouders van de twee meisjes kunnen verhalen. Het college vindt het verhaal van de twee waarom ze pas op maandag naar de politie gingen 'volstrekt ongeloofwaardig'.

"Ons vertrouwen in beiden en hun familie is ernstig beschadigd. Zodanig, dat terugkeer op school ongewenst en onmogelijk is." Dat besloot Moes vrijdag na een gesprek met de meisjes. Ze boden wel hun excuses aan.

De meisjes zijn voorlopig geschorst. Het Sint-Maartenscollege beslist nog of de twee hun vmbo-eindexamen mogen doen.

Van den Boog gooit olie op het vuur

Algemeen directeur van Ajax Rik van den Boog heeft een plotselinge wending gemaakt in het conflict dat bij de club speelt. Gisteren maakte hij bekend vijf 'Cruijff-aanhangers' op non-actief te stellen.

Gistermiddag riep hij de aanwezige jeugdtrainers bij elkaar op jeugdcomplex De Toekomst. Samen met commercieel directeur Henri van de Aat maakte hij bekend dat een aantal 'Cruijff-aanhangers' binnen de club op 30 juni op non-actief worden gesteld.

Het gaat om hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink en de jeugdtrainers Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Ruben Jongkind en Bryan Roy. De laatste vier hebben ook meegeschreven aan het technisch rapport van Cruijff: Op weg naar georganiseerde chaos. De bewuste personen waren gisteren niet aanwezig op De Toekomst.

Het besluit van Van den Boog valt op een raar moment. Deze week ging nog een delegatie (met onder meer ereleden Michael van Praag en Arie van Os) naar Cruijff voor 'vredesbesprekingen'. Van den Boog zegt dat hij als directeur niets te maken heeft met deze actie.

[NBA] Grizzlies naar play-offs

In de Amerikaanse NBA heeft Memphis Grizzlies zich als laatste geplaatst voor de play-offs. Sacramento Kings werd met 101-96 verslagen.

De Grizzlies leken de buit al snel binnen te hebben maar met nog 0,39 seconden op de klok leken de Kings terug te komen tot een punt. Met drie benutte vrije worpen loodste Randolph zijn ploeg echter in veilige haven.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Indiana Atlanta 114-102
New Jersey New York 93-116
Philadelphia Toronto 98-93
Boston Washington 104-88
Cleveland Chicago 82-93
Detroit Milwaukee 110-100
Miami Charlotte 112-103
New Orleans Phoenix 109-97
Oklahoma Denver 104-89
Memphis Sacramento 101-96
Dallas LA Clippers 107-96
Portland LA Lakers 93-86

3JS lunchen met concurrenten songfestival

De 3JS lunchen zaterdag in Volendam met hun concurrenten van het Eurovisie Songfestival. Artiesten van ruim 20 van de 38 deelnemende landen treden 's avonds op in Amsterdam. De 3JS kunnen daar niet bij zijn vanwege een concert in Assen. Daarom hebben de Volendammers hun tegenstanders in hun thuisstad uitgenodigd voor een kennismaking.

Enkele artiesten die deel uitmaken van de Europese promotietour zijn de Britse popformatie Blue en de Russische zanger Alex Sparrow. Ze treden 's avonds in de Amsterdamse club AIR op tijdens Eurovision in Concert.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf vinden plaats op 10 en 12 mei. Op die tweede datum treden de Volendamse 3JS als derde op. De finale is op 14 mei.

3JS lunchen met concurrenten songfestival
3JS lunchen met concurrenten songfestival (Foto: ANP)

Ancelotti: "Ik zie Roma in de toekomst zitten"

Carlo Ancelotti wordt genoemd als toekomstig trainer van AS Roma. De oefenmeester van Chelsea verklaart dat hij niet weg wil uit Londen, maar dat hij wel gecharmeerd is van Roma.

Ancelotti sluit een baan als trainer van Roma in de toekomst niet. De Italiaan werd eerder dit seizoen al gelinkt aan een overgang naar de Italiaanse topclub, maar hij blijft voorlopig bij Chelsea. Uitschakeling in de Champions League zou zijn vertrek weleens kunnen bevorderen.

De 51-jarige Ancelotti laat weten wel terug te willen keren naar de Serie A. Internazionale sluit hij uit als toekomstig werkgever. "Als Inter bij mij aanklopt, dan zeg ik nee. Ik heb dat besluit in het verleden genomen en daar houd ik mij aan", aldus de oud-speler en -trainer van AC Milan.

"Ik ben voornemens om bij Chelsea te blijven en ik wil ook volgend seizoen hier werken", zei Ancelotti tegen Sport Mediaset. In de toekomst zou ik echter weleens bij Roma willen werken. Chelsea speelt dit weekend tegen Wigan Athletic en treft volgende week opnieuw Man.United.

Vrees voor bosbranden door kurkdroge natuur

Veiligheidsinstanties vrezen de komende tijd voor meer natuurbranden. Ze maken zich zorgen omdat door de aanhoudende droogte de bodem in bos-, heide- en duingebieden kurkdroog is, schrijft De Telegraaf.

Al sinds eind februari wordt op de meetstations voor natuurbranden een verhoogde risicostatus gemeten. "Dat is een trend die steeds vroeger in het voorjaar voorkomt", zegt veiligheidscoördinator Van Gulik van de regio Noord- en Oost-Veluwe. "Vooral de lagere groeisoorten, zoals gras en heide, vormen een risico. De bodem is gortdroog en met opstekende wind is elk vuurtje dan al snel gevaarlijk."

In de afgelopen weken werden de eerst natuurbranden al gemeld in de Noord-Hollandse duinen bij Bergen en Petten. Vrijdag woedde daar opnieuw een brand, net als op de Veluwe. Ook deden zich enkele bermbranden voor.

Van Gulik vreest dat grote branden in de toekomst minder goed te bestrijden zijn door de aankomende bezuinigingen van Defensie. Helikopters zijn niet langer beschikbaar en ook assistentie van militairen lijkt niet meer te kunnen. "We moeten nu echt op zoek naar een goed alternatief. We zijn er beslist ongelukkig mee."


Vrees voor bosbranden door kurkdroge natuur (Foto: Novum)

Wozniacki moeizaam langs Wickmayer in Charleston

Yanina Wickmayer is uitgeschakeld in het WTA-toernooi van Charleston. De Belgische nummer 20 van de wereld won in de kwartfinale de eerste set van Caroline Wozniacki, maar trok alsnog aan het kortste eind: 6-4, 4-6, 4-6. De Deense treft de winnaar van het duel tussen Jelena Jankovic uit Servië en de Amerikaanse Christina McHale in de halve finale.

In de andere kwartfinale was de Chinese Shuai Peng in drie sets testerk voor Sania Mirza: 2-6, 6-2, 6-2. Peng, de nummer elf van de plaatsinglijst, neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van de partij tussen de Duitse Julia Görges en Elena Vesnina uit Rusland.


Wozniacki moeizaam langs Wickmayer in Charleston (Foto: Novum)

'Gemeentes lopen 235 miljoen risico door voetbal'

De 33 gemeentes met profvoetbalclubs lopen samen voor zeker 235 miljoen euro risico. Het gaat om investeringen in stadions (130 miljoen euro), leningen aan de club of stadioneigenaar (78 miljoen) of garantstelling voor leningen (27 miljoen). Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van een enquête bij de gemeentes.

Sinds 2000 hebben gemeenten de clubs voor 30.000 euro aan schulden moeten kwijtschelden. Ook hebben zij garantstellingen een paar keer aangesproken.

De helft van de 36 profclubs staat onder curatele van de KNVB vanwege begrotingsproblemen. De gemeentebesturen hebben genoeg van clubs uit het betaalde voetbal die de hand op houden als de begroting niet sluitend is. Overheidssteun voor een profvoetbalclub vinden ze eigenlijk principieel niet kunnen.

Wethouder Jan Hamming van Tilburg verwacht dat er een punt komt waarop clubs niet worden geholpen en failliet gaan. Zijn gemeente moest voetbalclub Willem II uit de brand helpen.


De ufo van Amsterdam (Foto: Novum)

Uitslag derde vrije training Maleisië

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Maleisië. De Brit bleef Mark Webber bijna drie tienden voor. Jenson Button reed de derde tijd gevolgd door Nick Heidfeld. Sebastian Vettel reed de vijfde tijd.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1:36.340 11
2 M. Webber Red Bull 1:36.630 +0:00.290 16
3 J. Button McLaren 1:36.762 +0:00.422 14
4 N. Heidfeld Renault 1:37.115 +0:00.775 17
5 S. Vettel Red Bull 1:37.175 +0:00.835 14
6 F. Alonso Ferrari 1:37.284 +0:00.944 11
7 V. Petrov Renault 1:37.297 +0:00.957 17
8 F. Massa Ferrari 1:37.762 +0:01.422 12
9 K. Kobayashi Sauber 1:38.059 +0:01.719 18
10 M. Schumacher Mercedes 1:38.300 +0:01.960 20
11 N. Rosberg Mercedes 1:38.307 +0:01.967 20
12 S. Perez Sauber 1:38.448 +0:02.108 17
13 A. Sutil Force India 1:38.464 +0:02.124 16
14 P. Maldonado Williams 1:38.597 +0:02.257 15
15 S. Buemi Toro Rosso 1:38.665 +0:02.325 14
16 R. Barrichello Williams 1:38.681 +0:02.341 16
17 J. Alguersuari Toro Rosso 1:38.716 +0:02.376 14
18 P. di Resta Force India 1:38.864 +0:02.524 13
19 H. Kovalainen Lotus 1:39.260 +0:02.920 19
20 J. Trulli Lotus 1:39.699 +0:03.359 15
21 J. D'Ambrosio Marussia-Virgin 1:41.215 +0:04.875 17
22 T. Glock Marussia-Virgin 1:41.414 +0:05.074 18
23 V. Liuzzi HRT 1:43.147 +0:06.807 6
24 N. Karthikeyan HRT 1:43.383 +0:07.043 11

Polonia-preses ziet af van stappen tegen Bos

Józef Wojciechowski gaat geen verdere stappen ondernemen tegen Theo Bos. De eigenaar van Polonia Warschau zei eerder een rechtszaak aan te spannen tegen de oefenmeester.

Bos was enkele maanden in dienst van Polonia, maar werd onlangs aan de kant gezet door voorzitter Wojciechowski. De oud-trainer van FC Den Bosch en Vitesse deed vervolgens een boekje open over de werkwijze van de eigenaar van de Poolse club. Bos omschreef Wojciechowski als 'een gek' en als 'een blaaskaak die geen verstand van voetbal heeft'.

"Ik heb overwogen een zaak te beginnen tegen Theo Bos, maar het blijkt nu dat dit juridisch moeilijk ligt", zei Wojciechowski tegen Voetbal International. "Het interview heb ik inmiddels in een volledig Poolse vertaling gelezen. Ik heb eigenlijk vooral grote moeite met één citaat in het interview: De voorzitter van Polonia is gek. Die woorden van Bos heb ik als zeer beledigend ervaren en mijn eerste gedachte was om hem hiervoor aan te klagen."

"Het probleem is dat ik en mijn juristen daarvoor naar Nederland zouden moeten afreizen en we in jullie land een bedrijf zouden moeten inhuren om er echt een zaak van te maken', vervolgt Wojciechowski. 'Mijn advocaten kijken nog altijd naar de tekst, maar voorlopig lijkt het een moeilijk verhaal te worden. Ook omdat ons niet goed duidelijk is of dergelijke uitspraken in Nederland wel strafbaar zijn."

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer: 

  • Een oudje: kat plagen. Met dank aan elkravo.
  • Raar dat dit geen succes geworden is. Met dank aan Blue Thunder
  • Hoe maak je geloof hot? Met zo'n site misschien? Met dank aan Intrepidity
  • Zangers Ke$ha zonder auto tune. Met dank aan Hardrebel

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Laserstraal jouw originele bijdrage maar in onze submit.

Marineschip terug van piratenjacht

Het marineschip Hr. Ms. De Ruyter komt zaterdagochtend vroeg aan in thuishaven Den Helder na deelname aan de antipiratenoperatie Ocean Shield in de Somalische wateren. Minister Hans Hillen van Defensie en het thuisfront van de bemanningsleden zullen het schip welkom heten.

Na binnenkomst reiken Hillen en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom de medaille voor vredesoperaties uit aan de commandant van het schip, kapitein-luitenant-ter-zee Richard Keulen, en zijn bemanning.

Het schip opereerde sinds eind november voor de kust van Somalië. Het marinefregat hield ruim twintig verdachte schepen aan, sloeg meerdere piratenaanvallen af en begeleidde diverse transporten. Het marineschip Hr. Ms. Tromp heeft de taken van de De Ruyter overgenomen.

De terugkeer van het schip is later dan gepland, omdat zijn inzet werd verlengd. Dat gebeurde omdat aflossingsschip Hr. Ms. Tromp werd ingezet voor de kust van Libië.

Marineschip terug van piratenjacht
Marineschip terug van piratenjacht (Foto: ANP)

'Hamas-commandant en lijfwachten gedood'

Een Hamas-commandant en twee lijfwachten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen door een luchtaanval in de Gazastrook. Die werd uitgevoerd door het Israëlische leger, zo meldden Palestijnse artsen.

De slachtoffers zaten in een voertuig, dat werd geraakt door een explosief. De strijdkrachten van Israël hebben nog geen reactie gegeven op het incident.

In totaal zijn er sinds donderdag al zeventien Palestijnen om het leven gebracht tijdens operaties van het Israëlische leger. Dat kwam in actie nadat een bus met scholieren in Israël werd geraakt door een raket, die was afgeschoten vanuit de Gazastrook. Dit gebied staat onder controle van de militante Hamasbeweging. Een 16-jarige scholier raakte zwaargewond door de explosie van donderdag.

Het Israëlische leger reageerde met grof geweld. Alleen op vrijdag kwamen al negen militanten en burgers om het leven door een reeks luchtaanvallen in de Gazastrook. Een van de slachtoffers was een 11-jarige jongen. Militanten vuurden op hun beurt tientallen raketten af richting Israël. Een militair raakte gewond en een huis werd beschadigd door deze explosieven.

In de afgelopen maand namen de spanningen tussen Israël en Hamas weer toe, als gevolg van een reeks raketbeschietingen vanuit de Gazastrook op Israël. Het Israëlische leger doodde sinds 20 maart al zeker 35 inwoners van de Gazastrook.

Waarnemers vrezen dat Hamas en Israël opnieuw afkoersen op een grootschalig gewapend conflict. In de eerste drie weken van 2009 stierven er ongeveer 1400 Palestijnen en 13 Israëli's tijdens een militair offensief van het Israëlische leger in de Gazastrook.

'Hamas-commandant en lijfwachten gedood'
'Hamas-commandant en lijfwachten gedood' (Foto: ANP)

Actie Japan brengt ruim 2 ton op

Een benefietactie voor de slachtoffers van de natuurramp in Japan, die vrijdag werd gehouden in het Okura in Amsterdam, heeft ruim 2 ton opgeleverd. Dat liet een woordvoerster van het hotel weten. De actie heeft alle verwachtingen overtroffen, aldus de zegsvrouw.

De chefs van het Hotel Okura Amsterdam bereidden voor de avond een viergangenmenu van 300 euro voor bijna vijfhonderd gasten. Ook werd een veiling en een loterij gehouden. De opbrengst van het diner gaat naar de Stichting Nederland Helpt Japan en andere organisaties die de slachtoffers van de natuurramp helpen.

Het topstuk van de veiling, een volledig verzorgde reis naar Zuid-Afrika, bracht 16.000 euro op. Een drumworkshop voor 150 personen bracht 3000 euro in het laatje.

Woensdag wordt voor de stichting en de andere organisaties ook een benefietavond gehouden. Daar geven de Toppers, Jan Smit, Nick & Simon en 3JS acte de présence.

15-jarige beroofd met stroomstootwapen

Twee mannen zijn woensdagavond op heterdaad aangehouden na het plegen van een straatroof in Amsterdam Noord. De rovers gebruikten daarbij een stroomstootwapen.

Het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit De Meern, liep rond 20.30 uur met enkele vrienden vanaf de pont over het IJ via de Buiksloterweg naar de Zilverschoonstraat. Daar werd hij door de twee verdachten, mannen van 18 jaar oud, bedreigd, geschopt en beroofd van onder andere zijn horloge. Het slachtoffer volgde zijn belagers toen zij wegrenden en wist met zijn mobiele telefoon de politie te waarschuwen. Agenten konden na een korte achtervolging het tweetal aanhouden.

Vlak voor de aanhouding van één van de verdachten probeerde deze een stroomstootwapen weg te gooien. Dit wapen is in beslag genomen. De afgelopen tijd werden meerdere aangiften opgenomen van straatroof waarbij een stroomstootwapen of taser werd gebruikt. De politie onderzoekt of de verdachten meer berovingen op hun geweten hebben.

Karelse wordt hoofdcoach NAC Breda

John Karelse wordt volgend seizoen de hoofdtrainer van NAC Breda. Op dit moment vangt hij, samen met Gert Aandewiel, het vertrek van Robert Maaskant op. Vanaf volgend seizoen gaat de voormalig keeper van de Brabanders alleen verder.

"Het contract is rond," liet Karelse, na afloop van de remise tegen AZ (1-1), aan Eredivisie Live weten. "Ik word hoofdcoach van NAC. Voor hoe lang ik heb getekend? Voor 23 jaar, haha. Nee, voor een jaar. De club wilde niet langer en ik vond het ook niet nodig. Als het goed gaat, kan je toch wel met elkaar doorgaan, als het niet goed gaat, kun je gemakkelijk van elkaar af."

Voor Aandewiel is er mogelijk ook nog een rol weggelegd, namelijk die van assistent-trainer. Karelse hoopt dan ook op een langer verblijf van zijn collega. "Maar hij heeft ook ambities. Voor een bepaalde datum mag hij nog naar een andere club. Maar ik hoop dat hij blijft. Hij is een prima trainer en een fantastische assistent."

Van den Herik alsnog in beroep tegen Feyenoord

Het geschil tussen Feyenoord en Jorien van den Herik krijgt nog een staartje. De oud-voorzitter van de Rotterdamse club kondigde in het tv-programma Voetbal International aan alsnog in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.

Het voortdurende conflict tussen beide partijen leek deze week tot de geschiedenis te behoren, maar Van den Herik recht nog één keer zijn rug. De 67-jarige zakenman had zich aanvankelijk neergelegd bij de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank, maar besloot na enkele publicaties op de website van Feyenoord alsnog tot actie over te gaan.

"Ik kan uit de berichtgeving op de officiële site van Feyenoord geen andere conclusie trekken dan dat de clubleiding nog steeds wil blijven strijden over wie er nu gelijk heeft," verklaart de Grote Kale Leider voor de camera's van RTL7. "Dat zou geen probleem zijn als het niet openbaar gebeurde. Dat is voor mij aanleiding om in hoger beroep te gaan."

Van den Herik heeft volgens de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank recht op een vergoeding van drieënveertigduizend euro. Het bedrag bestaat uit de rente die de oud-preses misliep over geld dat hij besteedde aan een rechtszaak vanwege vermeende fraude en belastingontduiking bij de transfers van een reeks spelers in de jaren negentig.

Vlak voordat Van den Herik in 2006 vertrok als voorzitter van Feyenoord, bedong hij dat de club zijn juridische kosten zou betalen voor zover hij die niet van de Nederlandse Staat terug kon vorderen. Van een vordering van 1,3 miljoen euro kreeg Van den Herik uiteindelijk slechts 350 duizend euro vergoed.

Inval in Amsterdams café om illegaal gokken

De politie is vrijdagavond een café op het Stadionplein in Amsterdam binnengevallen. De politie vermoedde dat daar illegale gokpraktijken plaatsvonden.

Om wat voor soort gokactiviteiten het zou gaan, wilde een woordvoerder vrijdag niet zeggen. In totaal zijn er 17 mensen aangehouden. Daaronder bevonden zich spelers, maar ook mensen die het gokken faciliteerden en organiseerden. Bovendien liepen bij de actie mensen tegen de lamp die nog boetes open hadden staan. Hoe hoog deze boetes waren, kon de zegsman nog niet zeggen.

Daarnaast heeft de politie bij de actie twee wapens, waaronder een vuurwapen, in beslag genomen.

Berlusconi tapt mop tegen studentes

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi blijft ondanks alle seksschandalen in een goede bui. Deze week werd een rechtzitting gehouden over de bunga bunga-feestjes waarbij Berlusconi terecht stond voor de bevordering van prostitutie van minderjarigen en ambtsmisbruik.

Vrijdag reikte Berlusconi prijzen uit aan twee veelbelovende studentes. "Gefeliciteerd, jullie zijn goed. Ik denk dat ik jullie uit ga nodigen voor 'n bunga bunga-feestje", grapte de premier tegen de blonde studentes.

Eerder deze week tapte de baas van Italië ook al een mop tegen de pers: "Heb je gehoord wat de laatste resultaten van de enquête zijn die werd gedaan onder jonge vrouwen? De vraag was: Wil je slapen met Berlusconi? 33 procent heeft beantwoord: Waarom niet? De overige 67 procent heeft gezegd: Alweer?"


Berlusconi tapt mop tegen studentes (Beeld: P&W)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.