Van den Herik alsnog in beroep tegen Feyenoord

Peterselieman

Het geschil tussen Feyenoord en Jorien van den Herik krijgt nog een staartje. De oud-voorzitter van de Rotterdamse club kondigde in het tv-programma Voetbal International aan alsnog in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.

Het voortdurende conflict tussen beide partijen leek deze week tot de geschiedenis te behoren, maar Van den Herik recht nog één keer zijn rug. De 67-jarige zakenman had zich aanvankelijk neergelegd bij de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank, maar besloot na enkele publicaties op de website van Feyenoord alsnog tot actie over te gaan.

"Ik kan uit de berichtgeving op de officiële site van Feyenoord geen andere conclusie trekken dan dat de clubleiding nog steeds wil blijven strijden over wie er nu gelijk heeft," verklaart de Grote Kale Leider voor de camera's van RTL7. "Dat zou geen probleem zijn als het niet openbaar gebeurde. Dat is voor mij aanleiding om in hoger beroep te gaan."

Van den Herik heeft volgens de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank recht op een vergoeding van drieënveertigduizend euro. Het bedrag bestaat uit de rente die de oud-preses misliep over geld dat hij besteedde aan een rechtszaak vanwege vermeende fraude en belastingontduiking bij de transfers van een reeks spelers in de jaren negentig.

Vlak voordat Van den Herik in 2006 vertrok als voorzitter van Feyenoord, bedong hij dat de club zijn juridische kosten zou betalen voor zover hij die niet van de Nederlandse Staat terug kon vorderen. Van een vordering van 1,3 miljoen euro kreeg Van den Herik uiteindelijk slechts 350 duizend euro vergoed.