Robert Pattinson wil paparazzi afrossen

Robert Pattinson wordt dagelijks achtervolg door meutes paparazzi. De Twilight-acteur heeft al plannen met dat soort types als de Twilight-gekte over 15 jaar allang is overgewaaid. "Ik kan niet wachten tot er dan een halfbakken paparazzo op me afkomt om een plaatje te schieten en dat ik 'm dan finaal in elkaar beuk", zegt hij tegen het damesblad Elle.

"Gewoon vanuit het niets, terwijl mijn foto's dan al geen fluit meer waard zijn", gaat het 24-jarige tieneridool uit de vampierfilms bloeddorstig verder. "En ik heb al m'n Twilight-geld dan allang uitgegeven, dus het heeft ook geen zin me aan te klagen!"

En Pattinson heeft genoeg ervaring met vervelende paparazzi, maar was ze onlangs te slim af. Hij zette zijn auto langs de kant van de weg en zei geen woord meer. "Daar worden ze gek van", legt hij uit. "Ze haten het als ze maar één plaatje kunnen schieten met steeds dezelfde achtergrond."

Uiteindelijk raakten de roddelfotografen zo gefrustreerd dat ze probeerden drugsdealers naar Pattinsons auto te lokken om zo een mooie 'primeur' te scoren. "Ik dacht bij mezelf, o god dit kun je niet menen", zegt de 24-jarige Engelsman. "En ik ben al zo'n belabberde chauffeur. Iedere keer als ik achter het stuur kruip, bel ik m'n ouders om afscheid te nemen."

Pattinson is momenteel bezig met de opnames voor The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, het voorlaatste deel van de filmreeks. De film verschijnt in november in de Verenigde Staten, een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend. Part 2 staat gepland voor eind volgend jaar.


(Foto: Novum)