Been: "Italië onverstandige zet voor Ryo"

Jeffrey

Mario Been is in zijn nopjes met Ryo Miyaichi. De Japanse speler is een revelatie bij Feyenoord. Er gaan geruchten dat hij naar Italië zou gaan, maar Been maakt zich geen zorgen.

Ryo staat onder contract bij Arsenal en is verhuurd aan Feyenoord. "Het lijkt mij niet verstandig om Ryo nu naar Napels te laten verhuizen. Wij zijn duidelijk: we willen Ryo dolgraag nog een jaar huren van Arsenal. Hij raakt gewend aan het leven in Nederland en voelt zich thuis bij de club."

Morgen heeft Ryo weer een basisplaats tegen Utrecht, ondanks een mindere vorm de laatste tijd. "Een terugslag is niet ongewoon bij een jonge speler. Bovendien gebeurt er de laatste tijd natuurlijk nogal wat in zijn vaderland. Die ellende speelt toch in zijn hoofd, dat merken wij."

De 18-jarige Miyaichi speelde tot nu toe vijf wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij één keer scoorde. Na de eerste twee wedstrijden gaf Feyenoord een mediastilte aan voor de Japanner, omdat de druk en al die aandacht hem anders teveel zouden worden.