Bendtner gelooft nog altijd in kampioenschap

Arsenal-spits Nicklas Bendtner geeft de hoop op de landstitel nog niet op. The Gunners staan zeven punten achter op Manchester United, maar de Deen ziet nog steeds kansen.

Arsenal heeft nog een wedstrijd tegoed op United en ontvangt de koploper in de Premier League nog in Londen. De formatie van Arsène Wenger verspeelde de afgelopen weken veel onnodige punten. "Tegen Blackburn (0-0) speelden we niet alsof we voor onze laatste kansen knokten", zei Bendtner tegen Arsenal TV. The Gunners liepen daardoor weer averij op in de Engelse titelrace.

"We hebben zoveel kwaliteiten in de groep, dan moet je dat soort wedstrijden gewoon winnen. Het leek erop alsof alles tegenzat voor ons. Erg frustrerend. Ik ben er echter van overtuigd dat we de laatste acht wedstrijden kunnen winnen en dan kampioen kunnen worden. We moet daarvoor wel alles goed doen", zei Bendtner, die zondag met Arsenal naar Blackpool moet.

"Iedereen is gefocust bij ons. Het geloof is er, maar we moeten dit ook op het veld laten zien. We moeten alles geven tijdens het slot van de competitie. Als een ware kampioen moet je omgaan met teleurstellingen en er sterker uitkomen", aldus de Deen, die niet denkt dat Arsenal makkelijk wint bij Blackpool. "We zullen voor elke meter moeten vechten. Het wordt geen eenvoudige wedstrijd. Ze hebben in eigen huis al verrassende resultaten neergezet", besluit Bendtner.