[Bundesliga] Uitslag Hamburger SV - Borussia Dortmund

Sjors (Sj0rSz)

Hamburger SV is er niet in geslaagd om vanmiddag van Borussia Dortmund te winnen. Ruud van Nistelrooy bracht de thuisploeg via een strafschop nog wel op voorsprong, maar in de slotfase trok Jacob Blaszczykowski de stand weer gelijk.

Borussia Dortmund was voorafgaand aan het treffen met Hamburger SV de uitgesproken favoriet. De ploeg had echter moeite om deze status waar te maken. De bezoekers hadden in de eerste helft op voorsprong kunnen komen, maar een doelpunt van Lucas Barrios werd afgekeurd. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak, nadat Van Nistelrooy een penalty verzilverde.

Aan het begin van de tweede helft was Borussia Dortmund dichtbij de gelijkmaker, maar Barrios schoot de bal tegen de lat. Toch slaagde Hamburger SV er uiteindelijk niet in om de nul et houden. Daar ging wel een tweede gele kaart voor Anis Ben-Hatira aan vooraf. De bezoekers slaagden er vervolgens in om het veldoverwicht in de gelijkmaker uit te drukken. Blaszczykowski verschalkte doelman Rost ver in blessuretijd, waardoor beide ploegen de punten moesten delen.