Van den Boog gooit olie op het vuur

Algemeen directeur van Ajax Rik van den Boog heeft een plotselinge wending gemaakt in het conflict dat bij de club speelt. Gisteren maakte hij bekend vijf 'Cruijff-aanhangers' op non-actief te stellen.

Gistermiddag riep hij de aanwezige jeugdtrainers bij elkaar op jeugdcomplex De Toekomst. Samen met commercieel directeur Henri van de Aat maakte hij bekend dat een aantal 'Cruijff-aanhangers' binnen de club op 30 juni op non-actief worden gesteld.

Het gaat om hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink en de jeugdtrainers Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Ruben Jongkind en Bryan Roy. De laatste vier hebben ook meegeschreven aan het technisch rapport van Cruijff: Op weg naar georganiseerde chaos. De bewuste personen waren gisteren niet aanwezig op De Toekomst.

Het besluit van Van den Boog valt op een raar moment. Deze week ging nog een delegatie (met onder meer ereleden Michael van Praag en Arie van Os) naar Cruijff voor 'vredesbesprekingen'. Van den Boog zegt dat hij als directeur niets te maken heeft met deze actie.