Polonia-preses ziet af van stappen tegen Bos

Józef Wojciechowski gaat geen verdere stappen ondernemen tegen Theo Bos. De eigenaar van Polonia Warschau zei eerder een rechtszaak aan te spannen tegen de oefenmeester.

Bos was enkele maanden in dienst van Polonia, maar werd onlangs aan de kant gezet door voorzitter Wojciechowski. De oud-trainer van FC Den Bosch en Vitesse deed vervolgens een boekje open over de werkwijze van de eigenaar van de Poolse club. Bos omschreef Wojciechowski als 'een gek' en als 'een blaaskaak die geen verstand van voetbal heeft'.

"Ik heb overwogen een zaak te beginnen tegen Theo Bos, maar het blijkt nu dat dit juridisch moeilijk ligt", zei Wojciechowski tegen Voetbal International. "Het interview heb ik inmiddels in een volledig Poolse vertaling gelezen. Ik heb eigenlijk vooral grote moeite met één citaat in het interview: De voorzitter van Polonia is gek. Die woorden van Bos heb ik als zeer beledigend ervaren en mijn eerste gedachte was om hem hiervoor aan te klagen."

"Het probleem is dat ik en mijn juristen daarvoor naar Nederland zouden moeten afreizen en we in jullie land een bedrijf zouden moeten inhuren om er echt een zaak van te maken', vervolgt Wojciechowski. 'Mijn advocaten kijken nog altijd naar de tekst, maar voorlopig lijkt het een moeilijk verhaal te worden. Ook omdat ons niet goed duidelijk is of dergelijke uitspraken in Nederland wel strafbaar zijn."