FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 augustus 2010

Anita: "Ooijer zei dat ik meer ballen moest vragen"

Vurnon Anita maakte zaterdagavond zijn eerste competitietreffer voor Ajax. De linksback van de Amsterdammers werd daarvoor geadviseerd door routinier André Ooijer. De ervaren verdediger tekende deze week bij Ajax.

Anita maakte het vierde doelpunt voor Ajax bij de 4-2 zege op Vitesse. In de pauze stonden beide ploeg nog op een gelijke stand (2-2). "Ik kreeg in de eerste helft veel ruimte, maar daar werd weinig mee gedaan", aldus Anita tegen NUSport.

"In de rust zei Ooijer me dat ik meer ballen moest vragen en daardoor kon ik in de tweede helft scoren. Na de wedstrijd kwam Ooijer naar me toe en zei hij: 'Ik zei het toch'", liet de linksback weten, die vijf jaar geleden zijn debuut maakte.

"Er werd onderling wel eens gedold dat ik nog nooit gescoord heb. Ik ben erg blij met mijn doelpunt. Hij zat er lekker in", besluit tweevoudig international Anita. De linksback scoorde alleen een keer in het bekertoernooi voor Ajax.

Liverpool gewilde overnamekandidaat

Liverpool heeft vandaag bekendgemaakt dat verschillende partijen geïnteresseerd zijn om de club over te nemen. Momenteel zijn Tom Hicks en George Gillett jr. de eigenaren van de fameuze club, maar zij willen er van af.

"We nemen de tijd om de aanbiedingen te bekijken. Ik kan nu nog niet zeggen wat het beste bod is. Dat zou niet eerlijk zijn voor de partijen," meldt algemeen directeur Christian Purslow vandaag.

Uitslagen België speelronde 3

Een knotsgekke wedstrijd tussen Standard en Lokeren vormde het openingsduel van de derde speelronde in de Belgische Jupiler Pro League. Maar liefst zes wedstrijden zijn er op de zaterdag afgewerkt. Vandaag stonden er ook nog twee duels op het programma.

Standard - Lokeren

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en wist een hoop kansen te creëren alleen deed het zichzelf geen plezier door deze kansen te verspelen. Vlak voor rust was het Koen Persoons die de bezoekers uit Lokeren op voorsprong wist te brengen. Een kleine acht minuten na de herstart van de wedstrijd was het opniew Lokeren dat wist te scoren. Persoons was opnieuw belangrijk door de bal af te leggen op Nill de Pauw die de bal wist te raken.

Een doelpunt van Stefan Defour voorafgegaan door een verschrikkelijke blunder van doelman Copa bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. Toen ook Carcela na zeventig minuten het net wist te raken, was de spanning terug in de wedstrijd. Carcela was nog niet klaar met juichen toen hij opnieuw zijn handen in de hemel kon steken. De ploeg uit Luik dacht lange tijd de punten niet te hoeven delen maar twee minuten voor tijd was het Katuka Tshimanga die Lokeren op gelijke hoogte bracht.

Racing Genk - Charleroi

Koploper Racing Genk blijft nog een week de aanvoerder van de Belgische ranglijst. De ploeg uit Genk was met 5-0 te sterk voor de bezoekers uit Charleroi. Jelle Vossen wist na een tiental minuten al keeper Baguette te passeren. Toen voor het rustsignaal ook Kevin de Bruyne tweemaal en Elianiv Barda eenmaal het net wisten te vinden leek het al onbegonnen werk voor de ploeg uit Charleroi.

Dat bleek ook al snel in de tweede helft toen ook Barda voor de tweede maal het net wist te vinden. In het resterende gedeelte van de wedstrijd deden beide ploegen rustig aan en zo stond na 48 minuten al de eindstand op de borden.

Alle uitslagen uit de Belgische Jupiler Pro League kun je hier vinden

Petraeus: Bin Laden nog steeds prioriteit

Het gevangennemen of doden van Al Qaida-leider Osama bin Laden is nog steeds een van de voornaamste doelen van de Amerikaanse strijdmacht. Dat heeft de Amerikaanse generaal David Petraeus zondag gezegd.

Petraeus zei in het tv-programma 'Meet the press' dat Bin Laden een 'iconisch figuur' is en dat zijn arrestatie een 'zeer belangrijke taak is voor iedereen die betrokken is bij het contraterrorisme in de gehele wereld'.

De generaal zei dat Bin Laden zich vermoedelijk schuilhoudt in een extreem afgelegen berggebied in Pakistan.

Stadswachten beëindigen straatbarbecue

Stadswachten hebben gisteravond in Rotterdam-Hillegersberg een straatbarbecue beëindigd. Volgens de afdeling stadstoezicht van de gemeente Rotterdam was het straatfeest aan de Burgemeester Le Févre de Montignylaan illegaal.

De buurtbewoners zouden geen vergunning hebben aangevraagd en het is verboden om op de openbare weg sterke drank te nuttigen. De feestende Hillegersbergers reageerden boos op de actie van stadstoezicht. Volgens hen hielden ze een rustig feestje. De gemeente Rotterdam vindt juist dat de medewerkers correct en goedhartig hebben gehandeld. Zo negeerde een stadswacht een discriminerende opmerking. Bovendien kregen de buurtbewoners een half uur de tijd om de spullen op te ruimen.

Binnenvaartschip ramt sluisdeuren

Een binnenvaartschip is zondagmiddag rond half een tegen de sluisdeuren van een sluis bij het Groningse Gaarkeuken gevaren. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zondag.

De sluisdeuren zijn dusdanig beschadigd dat ze meteen vervangen moeten worden. Het vaarverkeer op het Van Starkenborghkanaal, waar het voorval zich afspeelde, zal hierdoor zeker tot middernacht gestremd zijn, aldus een woordvoerder.

Volgens de zegsman heeft de schipper, die na het incident gehoord werd, een verkeerde manoeuvre gemaakt waardoor hij de deuren van de sluis ramde. Hij was met zijn schip vol sojaschroot onderweg van Friesland naar Groningen.

Manen en staarten pony's afgeknipt

Onbekenden hebben in het Zeeuwse Rilland zes pony's van hun manen en staart ontdaan. Ook het haar aan de benen werd weggeknipt. Dat meldt de politie vandaag.

De knipactie vond plaats tussen zondag 8 augustus en woensdag 11 augustus. De shetlandpony's staan op een weitje aan de Kapucijnenweg in Rilland. Paarden gebruiken hun staart om vliegen weg te slaan. In de zomer hebben de dieren veel last van deze insecten.

Z-Korea roept op tot vrede met N-Korea

De Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak heeft Noord-Korea opgeroepen te stoppen met militaire provocaties en een 'moedige ommekeer' richting vrede te maken. Hij zei dit zondag in een toespraak over de bevrijding van het Koreaans schiereiland van de Japanse overheerser.

Lee stelde een hereniging in drie fasen voor. In de eerste fase moeten de beide Korea's een 'vredesgemeenschap' vormen, nucleaire ontwapening speelt daarbij een belangrijke rol. Vervolgens moeten de twee landen een 'economische gemeenschap' vormen om zo de economische integratie te bevorderen. De derde fase is het vormen van een 'gemeenschap van de Koreaanse natie', waarbij er tussen de landen geen institutionele barrières meer zijn.

"Met dit proces kunnen we uiteindelijk komen tot de vreedzame hereniging van Korea", aldus Lee. Hij zei tevens dat Zuid-Korea zich op moet maken voor een hereniging met Noord-Korea door onderzoek te doen naar maatregelen zoals het aannemen van een 'herenigingsbelasting'. De belasting moet zorgen voor de financiering van de integratie.

De relatie tussen beide Korea's verkeert op dit moment op een dieptepunt. In maart zonk een Zuid-Koreaanse oorlogsbodem na een torpedoaanval. Uit een internationaal onderzoek bleek dat Noord-Korea achter de aanslag zat. Bij de ramp met de Cheonan kwamen 46 matrozen om het leven. Pyongyang ontkent alle betrokkenheid bij de ramp.

"Het Noorden moet zich nooit meer wagen aan een provocatie. We zullen het niet tolereren als ze dit ooit nog doen", aldus Lee. De Zuid-Koreaanse president noemde de ramp met de Cheonan een 'niet uitgelokte aanval' en eist van Pyongyang dat het de eerste stap zet om de banden met Seoul te verbeteren.

Noord-Korea reageerde niet direct op het voorstel van Lee, maar gaf een waarschuwing uit. Het land zei dat het Noord-Koreaanse leger een 'genadeloze' tegenaanval inzet als de geplande militaire oefening van Zuid-Korea en de Verenigde Staten doorgaat.

Voorhoeve kritisch over samenwerking met PVV

Voormalig VVD-leider Joris Voorhoeve is niet blij met de samenwerking die de VVD en CDA met de PVV willen aangaan. De oud-minister van Defensie zei zondagavond op Radio 1 het 'merkwaardig' te vinden dat 'twee democratische partijen zich afhankelijk maken van een organisatie die zelf geen democratische partij is'.

De oud-minister van Defensie wees hierbij op het feit dat de PVV geen 'eigen democratische verkiezingen kent en de Nederlandse grondwet wil veranderen'. De VVD-prominent wil nog geen oordeel uitspreken over een coalitie van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, omdat het eindresultaat van de onderhandelingen nog niet bekend is.

De drie partijen hebben echter afgesproken dat de VVD en het CDA accepteren dat 'de groep-Wilders' wezenlijk andere gedachten heeft 'op een aantal fundamentele terreinen van de democratie en een volledige vrijheid houdt om die gedachten naar buiten te brengen'. Dat geeft volgens hem te denken, evenals het feit dat de PVV geen politieke verantwoordelijkheid neemt in de coalitie.

VVD-prominent Frans Weisglas sprak zich eerder al uit tegen de PVV. Volgens Weisglas klinken er vanuit zijn partij te weinig bezwaren tegen de 'verwerpelijke opvattingen' van PVV-leider Geert Wilders. "Ik vind dat een liberale partij als de mijne, de VVD, niet hoort samen te werken met een partij die stelselmatig hele bevolkingsgroepen discrimineert."

Guardiola: "We kunnen de Super Cup nog winnen"

FC Barcelona heeft in de eerste ontmoeting van de Spaanse Supercup een 3-1 nederlaag geleden, maar coach Josep Guardiola denkt niet dat de strijd al gestreden is.

De Catalanen spelen namelijk nog een return tegen Sevilla en Guardiola gaat ervan uit dat Barça nog een serieuze kans maakt om de prijs in de wacht te slepen. "Ik ben tevreden met het team. In de tweede helft hebben we een hoge prijs betaald, maar het verlies is te overklassen."

"Sevilla is een Champions League-ploeg en we zaten behoorlijk achter de bal aan. Dat heeft uiteindelijk zijn tol geëist", zo voegde Guardiola er tijdens de persconferentie aan toe. De coach gaf niet aan of hij verrassingen aan zal brengen aan de formatie die tegen Sevilla aantrad.

"Ik zal de ploeg volgen, alvorens ik mijn beslissing zal nemen. Om dit resultaat te overklassen moeten we een geweldige wedstrijd in Camp Nou spelen. We zijn het aan onze supporters verschuldigd om niet te falen", zo concludeert de voormalige middenvelder.

Ferguson: "Ferdinand is nog lang niet fit"

Rio Ferdinand staat volgens Sir Alex Ferguson nog enige tijd buitenspel. De verdediger van Manchester United kampt al langere tijd met een knieblessure, die de Engels international ook het WK in Zuid-Afrika kostte.

"Het is een blessure aan zijn kniebanden. De blessure is niet heel ernstig, maar wel behoorlijk hardnekkig. Dan moet je het rustig de tijd gunnen", aldus United-manager Ferguson tegen de Sunday Express. "Hij is nog lang niet fit. Hij kan voorzichtig lopen en ik denk dat hij zeker nog een maand zoet is met zijn revalidatie."

"Rio heeft een slecht jaar achter de rug met blessures en ik hoop dat het hem dit seizoen beter zal vergaan", vervolgt de Schotse oefenmeester. Ferdinand kreeg het afgelopen jaar met diverse blessures te maken. De mandekker had onder meer pijntjes aan zijn lies, rug en knie, waardoor Ferguson twijfels heeft over zijn toekomst.

"Het is een erg slechte zaak als een speler ouder dan dertig dat soort blessures allemaal na elkaar krijgt", stelt de trainer van United. Ferdinand kan mogelijk op 19 september weer in actie komen in de beladen ontmoeting met Liverpool. Manchester United start het seizoen morgen tegen promovendus Newcastle United.

Been: "Complete wanprestatie"

Mario Been baalde vandaag, na afloop van het duel tegen Excelsior, als een stekker. De oefenmeester van Feyenoord zag zijn manschappen namelijk met 3-2 van de de derde ploeg uit Rotterdam verliezen.

Na afloop was de analyse van Been dan ook glashelder. "We moeten ons doodschamen. Dit was een complete wanprestatie", foeterde de trainer. "Er ging helemaal niks goed. De opbouw was veel te traag en met het vele balbezit hebben we amper iets gedaan. Daar is geen enkel excuus voor, ook het kunstgrasveld niet."

"We hebben de doelpunten kinderlijk eenvoudig weggegeven. Het was van onze kant een schandalige vertoning. Dat doet verder niets af aan de prestatie van Excelsior. Ze hebben verdiend gewonnen."

Volgens Been kwamen de spelers van Feyenoord tegen Excelsior veel tekort. "Ze stoppen te weinig van zichzelf in de wedstrijd. Ze spelen niet met hun hart. Dat was vorige week in de eerste helft tegen FC Utrecht ook al het geval. Het is een gek fenomeen. Ik krijg het er maar niet uit. Maar de spelers moeten dat ook uit zichzelf kunnen opbrengen. Als de spelers van Excelsior het kunnen, moeten we daartoe toch ook in staat zijn?"

Been heeft in elk geval weinig tijd om herstelwerkzaamheden door te voeren, aangezien komende donderdag AA Gent alweer wacht. Het duel tegen de Belgen staat in het kader van de vierde voorronde van de Europa League. "In dat duel moeten we er toch weer staan. Maar met deze wedstrijd zijn we voorlopig nog niet klaar."

Wenger: "Gelijkspel is goed resultaat bij Liverpool"

Arsène Wenger is tevreden over het gelijkspel van Arsenal tegen Liverpool. The Gunners kregen in de slotfase de gelijkmaker cadeau van Liverpool-doelman Pepe Reina. Wenger was tevreden over de werklust van zijn team.

"We hadden veel balbezit", analyseerde Wenger tegenover Sky Sports. "Liverpool was echter sterk en creëerde een aantal goede kansen. Zij verdienen complimenten. Maar wij bleven in een gelijkspel geloven. Het was goed om te zien dat we de strijd niet opgaven. Een punt is een goed resultaat op Anfield Road."

Wenger was zeer te spreken over aanwinst Laurent Koscielny, die tegen Liverpool zijn officiële debuut maakte voor Arsenal. De Franse verdediger werd in de blessuretijd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Maar Koscielny was vlak voor rust ook het slachtoffer van een grove charge van Joe Cole.

Cole werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Wenger had niet goed zicht op de situatie. "Ik zag dat Koschielny de bal had, maar niet hoe Cole de tackle inzette", aldus Wenger. "Koscielny speelde een uitstekende wedstrijd, hij heeft mij geïmponeerd", looft de trainer zijn nieuwe aanwinst.

Wenger, die deze week een nieuw contract ondertekende bij Arsenal, wilde niet ingaan op geruchten over de mogelijke komst van Shay Given naar Londen. De Ierse doelman van Manchester City zou net als Mark Schwarzer (Fulham) in beeld zijn om de problematische keeperspositie bij Arsenal in te vullen.

Fiscus wil miljoenen van 'Crocodile Dundee'

'Crocodile Dundee'-acteur Paul Hogan heeft een betalingsachterstand bij de belastingdienst van vijftien miljoen Australische dollar, meer dan tien miljoen euro. De Australische acteur wordt ervan verdacht meer dan 26 miljoen euro aan inkomsten niet te hebben aangegeven.

De 70-jarige Hogan woont al jaren in de Verenigde Staten en betaalt daar ook belasting. Maar de Australische belastingdienst heeft laten weten de acteur fiscaal gezien nog steeds als Australiër te beschouwen, schrijft de krant The Australier.

'Dundee' ligt al jaren in de clinch met de belastingdienst, die beweert dat de acteur over een bepaalde periode noch in Amerika, noch in Australië belasting heeft afgedragen. Zijn financieel adviseur is inmiddels aangeklaagd wegens het aangeven van valse teruggaves.

Hogan zei eerder al tijdens een Amerikaans televisie-interview dat de belasting kon fluiten naar het geld. "Kom me maar halen, stelletje bastaarden", riep de acteur. Hogan woont sinds 1995, met tussenpozen, in de Verenigde Staten, samen met zijn vrouw Linda Koslowski. De 52-jarige actrice speelde zijn geliefde in de filmreeks van 'Crocodile Dundee'.

Fiscus wil miljoenen van 'Crocodile Dundee' (foto: Novum)

Man rijdt met uzi door Sevenum

Een 41-jarige man uit Sevenum die met een uzi met enkele volle magazijnhouders en een hagelgeweer in zijn auto rondreed in zijn woonplaats, is zaterdagavond aangehouden. Bij een daaropvolgende huiszoeking bleken in zijn woning ook nog eens stroomstootwapens, patronen, messen, hennep en munitie te liggen.

De man was onder invloed van drugs en kon na een achtervolging op de Heerstraat worden ingerekend, meldt de politie zondag. De politie kwam de man op het spoor na een tip dat de Limburger met vuurwapens in zijn auto reed. De man is overgebracht naar een politiebureau. Hij zit nog vast en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vuurwapens zijn in beslag genomen. Waarom de man rondreed met de vuurwapens, is nog onduidelijk.

Veel actie voor reddingsstations door harde wind

Twintig reddingsstations hebben zondag zo'n dertig keer moeten uitrukken voor watersporters die in de problemen waren gekomen. Zo moest worden ingegrepen omdat zeiljachten vastliepen op zandbanken, moesten vijf surfers worden gered en werd een zoekactie naar een vermiste zwemmer bij Goeree opgezet, die zelf even later boven water kwam.

Dat meldt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zondag. Hoewel dit soort zaken vaker voorkomt, was het zondag mede door de harde wind en hoge golven extra vaak raak. Langs de hele Nederlandse kust en op het IJsselmeer kwamen de problemen voor, zegt de woordvoerder. "Het was mooi verspreid."

Devolder Belgisch kampioen tijdrijden

Stijn Devolder is in  Habay-la-Neuve Belgisch kampioen tijdrijden geworden. Eerder dit jaar werd de renner van Quick Step ook al nationaal kampioen in de wegwedstrijd.

Devolder had één uur en 45 seconden nodig om het 46 kilometer lange parcours af te leggen. Sebastien Rosseler eindigde op 40 seconden als tweede, Leif Hoste werd op 52 seconde achterstand derde.

Devolder is daarmee de eerste Belg die in één jaar nationaal kampioen wordt op zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. "Dit is een droom die uitkomt", aldus Devolder na zijn overwinning. "Ik heb alles gegeven om tot dit historische resultaat te komen."

Automobilist onder vuur genomen op A58

Een 30-jarige automobilist is zondagochtend vroeg op de A58 bij Breda onder vuur genomen. De man, die uit angst voor represailles geen aangifte wilde doen, zei dat hij was beschoten vanwege een afspraak met een meisje, meldt de politie.

De schietpartij had rond 03.30 uur plaats. Agenten troffen de 30-jarige man, die erg was geschrokken, aan bij een tankstation. Van de schutter, die richting Sint Willebrord reed, was geen spoor meer te bekennen. De auto van het slachtoffer is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Huta Galung wint challenger Trani

Jesse Huta Galung heeft het challengertoernooi in het Italiaanse Trani gewonnen. De 24-jarige Haarlemmer versloeg Filippo Volandri in twee sets: 7-6, 6-4. Voor Huta Galung is het zijn eerste challengerzege dit jaar. Vorige week reikte hij in het Spaanse Segovia al tot de halve finale. Dat deed hij eerder dit jaar in Rome ook al eens.

Huta Galung keerde deze week terug in de top 200 van de wereldranglijst. Door zijn prestaties in Segovia klom hij naar de 193e plaats. Vorig jaar juni stond hij ook op die plaats, maar daarna zakte hij ruim 350 plaatsen. Het kostte Huta Galung een jaar om weer terug te keren. In 2008 stond hij 143e, zijn hoogste positie ooit.

Van Nistelrooy op dreef voor HSV

Hamburger SV speelde vandaag zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de eerste ronde van de Duitse beker moest het aantreden tegen amateurclub SV Greif, dat in de vijfde klasse acteert. Ruud van Nistelrooy begon alvast scherp aan het seizoen, door drie keer te scoren in het met 5-1 gewonnen duel.

Naast Van Nistelrooy speelden ook Oranje-internationals Joris Mathijsen en Eljero Elia mee in de wedstrijd, waarbij allebei de spelers in de verdediging moesten spelen. Voor Mathijsen is dit niets nieuws, maar Elia is normaal gesproken linksbuiten bij de Duitse club.

Elia speelde vandaag mee als linksback als gevolg van enkele blessures binnen de selectie. "Eljero heeft als jeugdspeler ook op deze positie gespeeld," zei Armin Veh, de nieuwe coach van HSV. "Kennelijk weten niet veel mensen dat. Maar zo vreemd was het niet dat hij linksachterin stond."

Vriendin moet bovenstukje aanhouden

Hoewel een gezonde man zijn ogen massaal de kost geeft als hij een topless vrouw ontwaart, moet zijn eigen vriendin haar borsten goed bedekken op het strand. Deze paradox is naar voren gekomen uit een onderzoek van een Britse reisagent.

Zo'n 56 procent van de ondervraagde mannen geeft zijn partner geen toestemming om topless te gaan zonnen op het strand. Een beetje hypocriet zijn ze wel, want maar liefst 89 procent van de mannen heeft er geen problemen mee als een andere vrouw haar borsten toont.

De kijkers hebben mazzel, want van de 2.392 vrouwen die de vragenlijst invulden, gaf 68 procent aan om zonder bovenstukje op het strand te liggen. De voornaamste reden om dit te doen is om lelijke strepen op hun zongebruinde lichaam te voorkomen.

"Ik denk dat op topless zonnebaden nog een groot taboe rust voor veel mensen", verklaart medeoprichter Chris Brown van reisbureau sunshine.co.uk. "Toch zijn veel vrouwen er duidelijk blij mee dit te doen."


Met bovenstukje ook minder last van bierdrinkende aso's

Verhaeren: "Cultuuromslag nodig in het zwemmen"

Volgens zwembondcoach Jacco Verhaeren is het nu de tijd om te gaan kiezen voor een nieuwe cultuur in het Nederlandse topzwemmen. Er kan worden gekozen voor het huidige beleid waarbij op een beperkt aantal nummers wordt gemikt, of dat de investeringen worden vergroot om zo de strijd met grote zwemnaties aan te gaan als Australië en Amerika.

"Als we die landen willen verslaan, dan moeten we eenzelfde model realiseren," zei Verhaeren na het EK langebaan waar zes medailles werden gescoord, ondanks het ontbreken van toppers als Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo.

"Zij hebben echt nog wel een grote stap te maken," zei Verhaeren over de medaillewinnaars in Boedapest. "Zo'n jongen als Verschuren zal op de 200 vrij naar de 1.45 moeten gaan, wil hij écht iets bereiken. Maar goed, gezien zijn progressie heb ik goede hoop dat dat gaat lukken."

Verhaeren wil echter meer dan dat. Hij wil dat de topsportplannen die NOC*NSF later deze maand voorstelt ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Door deze plannen zou Nederland structureel in de top tien van sportlanden moeten komen te staan. Zwemmen zou daarbij het speerpunt kunnen worden, aangezien daar verreweg de meeste medailles in te behalen zijn op de Olympische Spelen.

"We moeten in Nederland durven een keuze te maken," zei Verhaeren, die weet dat goedkeuring van de plannen allerminst een formaliteit is. "Als we dat niet doen, dan moeten we ook niet meer praten over top tien."

De zwembond weet al hoe men het extra geld wil gebruiken. Het aantal betaalde coaches wordt opgevoerd van acht naar dertig tot veertig. De olympische selectie zal moeten worden uitgebouwd naar veertig leden, die geregeld op trainingskamp gaan en er moet een veelvoud van het huidige aantal talenten worden 'opgevist'.

Voor dat laatste element moet er een cultuuromslag in het Nederlandse zwemmen plaatsvinden, meent Verhaeren. "Er moet bij de coaches een bereidheid ontstaan om hun talenten naar een regionaal of nationaal trainingscentrum te laten gaan. Dat gebeurt nu al, maar het kan nog beter. Dat je als vrijwilliger kampioenen kunt maken, is een gedachte die ik bestrijd. Misschien incidenteel, maar absoluut niet structureel. We hebben in Nederland genoeg talenten. Ze moeten alleen nog de weg naar onze trainingscentra vinden."

'Jol en Maradona in beeld bij Aston Villa'

Martin Jol en Diego Armando Maradona worden vandaag in diverse Britse tabloids genoemd als nieuwe trainer van Aston Villa. De huidige coach van Ajax en de inmiddels oud-bondscoach van Argentinië zouden de eerste keuzes zijn om Martin O'Neill op te volgen.

Volgens News of the World en de Daily Mail zou de club uit de Premier League al contact hebben gezocht met Jol, die bovenaan het lijstje zou staan van de club uit Birmingham. Jol stond eerder al in de belangstelling bij Fulham, maar zei toen bij Ajax op zijn plek te zijn.

Ook Maradona zou interesse hebben in de functie. Dit meldt zijn zaakwaarnemer Walter Soriano in The Mirror: "Als Villa-eigenaar Randy Lerner met een goede aanbieding komt, weet ik zeker dat Diego geïnteresseerd is. Maradona voelt zich aangetrokken tot het Engelse voetbal."

Releasedatum van RAGE bekend

Ontwikkelaar Bethesda heeft haar bloederige First Person Shooter RAGE een releasedatum gegeven. De game komt 15 september 2011 uit op de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. RAGE won op de E3 meerdere Best of E3 prijzen.

De aankondiging kwam op Quakecon 2010 waar id RAGE liet zien op elke console lopend op 60 frames per second. RAGE gebruikt de nieuwe engine Tech 5 door velen gezien als de opvolger van de Unreal 3 engine. Toch zal id de engine niet aan andere developers verstrekken. Hieronder kun je wat gameplay-beelden van de game zien:

Van den Brom baalt: "Goed spel, geen punten"

ADO Den Haag heeft na twee speelronden nog altijd nul punten. John van den Brom, trainer van de Haagse formatie, was na afloop van de verloren wedstrijd tegen Roda JC (1-3) vooral teleurgesteld.

"Het is zuur als je twee keer goed hebt gespeeld en op nul punten staat. Ik had er mij veel meer van voorgesteld", liet Van den Brom na afloop weten. Toch deelde de oefenmeester ook een aantal complimenten uit. Zo was hij zeer te spreken over het harde werken, de manier van spelen en het creëren van kansen.

Van den Brom keek echter ook met een kritische blik naar zijn elftal. "Bij de eerste twee doelpunten van Roda JC hebben wij kinderlijk lopen verdedigen. De tweede goal was van onze kant zelfs lachwekkend."

Harm van Velthoven, trainer van Roda JC, was opgetogen na de zege en loofde het spel van zijn aanvallers. "Mooie combinaties van ons. Daarna werd ADO sterk. Die ploeg heeft het in die fase laten liggen, wij waren de kluts volledig kwijt. Na rust hebben we het beter gedaan en konden wij zelfs winnen met een derde doelpunt. Wij staan er met vier punten uit de eerste twee duels goed voor."

Uitslagen Engeland speelronde 1

Dit weekend is in Engeland de Premier League weer van start gegaan. FOK!sport brengt je vanaf vandaag wekelijks een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie. Hier vind je een overzicht van de eerste speelronde terug.

In de eerste speelronde was er gelijk een mooi affiche, namelijk het treffen tussen Liverpool en Arsenal. Een verslag van dit duel kun je hier rustig nalezen.

Promovendus Blackpool verpulvert Wigan Athletic

Blackpool heeft in de eerste ronde van de Premier League voor een enorme verrassing gezorgd door Wigan Ahtletic met 4-0 te verslaan. Marlon Harewood was, met twee doelpunten in de eerste helft, de grote man aan de zijde van de promovendus.

Wigan Athletic keek na zestien minuten al tegen een achterstand aan, nadat Gary Taylor-Fletcher de score had geopend. In de 38e minuut gaf Harewood zijn visitekaartje af door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld toen hij zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

In het tweede bedrijf wist alleen Alex John-Baptiste nog te scoren, waardoor de ploeg nu op de tweede plaats in de hoogste Engelse voetbalklasse staat.

Chelsea boekt grote zege op West Bromwich Albion

Naast Blackpool wist ook Chelsea in de seizoensouverture een forse uitslag te boeken. West Bromwich Albion werd vakkundig op de pijnbank gelegd en werd met 6-0 verslagen.

De zes doelpunten werden door drie spelers gemaakt. Didier Drogba, die onlangs terugkeerde na een hernia-operatie, zag zijn naam na afloop van het duel drie keer op het scorebord prijken. Florent Malouda scoorde twee keer en Frank Lampard trof één keer doel.

Het is voor Chelsea de derde grote zege op rij. In het slot van vorig seizoen werden Wigan Ahtletic (8-0) en Stoke City (7-0) in eigen huis met ruime cijfers verslagen. In de laatste drie thuisduels scoorden The Blues al 21 keer.



Uitslagen eerste speelronde:

Thuis Uit Uitslag
Tottenham Hotspur Manchester City 0-0
Aston Villa West Ham United 3-0
Wigan Athletic Blackpool FC 0-4
Bolton Wanderers Fulham 0-0
Sunderland Birmingham City 2-2
Wolves Stoke City 2-1
Blackburn Rovers Everton 1-0
Chelsea West Bromwich Albion 6-0
Liverpool Arsenal 1-1


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 1 1 0 0 3 6-0
2 Blackpool 1 1 0 0 3 4-0
3 Aston Villa 1 1 0 0 3 3-0
4 Wolverhampton Wanderes 1 1 0 0 3 2-1
5 Blackburn Rovers 1 1 0 0 3 1-0
6 Birmingham City 1 0 1 0 1 2-2
7 Sunderland 1 0 1 0 1 2-2
8 Arsenal 1 0 1 0 1 1-1
9 Liverpool 1 0 1 0 1 1-1
10 Bolton Wanderers 1 0 1 0 1 0-0
11 Fulham 1 0 1 0 1 0-0
12 Manchester City 1 0 1 0 1 0-0
13 Tottenham Hotspur 1 0 1 0 1 0-0
14 Manchester United 0 0 0 0 0 0-0
15 Newcastle United 0 0 0 0 0 0-0
16 Stoke City 1 0 0 1 0 1-2
17 Everton 1 0 0 1 0 0-1
18 West Ham United 1 0 0 1 0 0-3
19 Wigan Athletic 1 0 0 1 0 0-4
20 West Bromwich Albion 1 0 0 1 0 0-6


Alle andere statistieken uit de Premier League kun je op deze pagina terugvinden!

[EK] Estafetteploeg blij met brons

De Nederlandse estafettemannen veroverden vandaag op de 4x100 meter wisselslag een knappe bronzen medaille. Voor Joeri Verlinden, Lennart Stekelenburg en Sebastian Verschuren betekende dit hun tweede medaille tijdens het EK in Boedapest.

"Zij hadden alledrie al een medaille, maar ik nog niet," zei rugslagzwemmer Nick Driebergen achteraf tegen de NOS. "Ik ben zo blij dat we het gered hebben." Ook schoolslagzwemmer Stekelenburg was blij, maar ontevreden over zijn eigen race. "Het was een mooie race, al zakte ik het laatste stuk een beetje in."

"Het is zo mooi om, als drie man er al alles aan gedaan hebben, het af te maken. Je kunt dan alleen maar hard zwemmen," sloot slotzwemmer Verschuren af.

Bertens verliest finale ITF-toernooi Koksijde

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de finale van het ITF-toernooi van het Belgische Koksijde te winnen. In de finale bleek de Poolse Katarzyna Piter met twee keer 6-4 te sterk voor Bertens.

Het was de eerste finale voor Bertens in een $25.000-toernooi, die al wel drie keer de halve finales bereikte in de afgelopen twee maanden. Bertens staat momenteel 339e op de wereldranglijst.

VN-chef roept op tot versnellen hulp aan Pakistan

De overstromingen in Pakistan zijn de ergste natuurramp die secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon ooit heeft gezien. Dat zei hij zondag nadat hij over het rampgebied was gevlogen. Hij riep de internationale gemeenschap op om de hulpverlening aan de ongeveer twintig miljoen getroffen Pakistanen te versnellen.

"Dit is een hartverscheurende dag voor mij", zei Ban. "Ik zal de vernietiging en het lijden dat ik vandaag heb gezien nooit vergeten. In het verleden heb ik veel natuurrampen in de hele wereld gezien, maar nog nooit zoiets als dit."

De VN heeft de lidstaten gevraagd om 460 miljoen dollar (ruim 360 miljoen euro) voor noodhulp, maar slechts twintig procent daarvan is binnengekomen. Als het water zich terugtrekt zijn er nog eens miljarden nodig om het land weer op te bouwen en mensen aan het werk te krijgen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde bovendien dat de overstromingen enorme economische gevolgen zullen hebben voor het land dat al zwaar steunt op buitenlandse hulp om de economie op peil te houden.

"Golven van water moeten tegemoet worden getreden met golven van steun vanuit de hele wereld", zo zei Ban. "Ik ben hier om de wereld op te roepen de hulpverlening op te voeren."

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari werd zwaar bekritiseerd voor zijn optreden na de ramp. Zijn reis naar Europa op het moment dat de crisis zich ontvouwde was in het bijzonder tegen het zere been van de bevolking. Zondag sprak voor hij voor eerst met de media sinds zijn terugkeer in Pakistan. "De regering heeft zeer verantwoordelijk gereageerd", zo zei hij. "Ik zou de pers graag willen vragen om de omvang van de ramp te laten doordringen."

De overstromingen begonnen ruim twee weken geleden. Ongeveer een kwart van Pakistan staat onder water en het afgelopen weekend werden opnieuw honderden huizen verzwolgen door het water.

Hoewel het dodental van ongeveer vijftienhonderd relatief laag is in vergelijking met andere natuurrampen is de omvang van de watersnood en het aantal mensen wiens leven door de ramp is aangetast onthutsend.

[EK] Schreuder: "Ben geweldig tevreden"

Hinkelien Schreuder had er vier finales voor nodig, maar ze wist in haar vierde en laatste finale toch eindelijk een medaille te halen. Na mislukte pogingen op de estafette, de 50 meter rug en 50 meter vlinder was het met zilver op de 50 meter vrij toch raak.

"Ik ben geweldig tevreden," zei Schreuder na afloop tegen de NOS. "Ik kon wat tijd winnen met mijn start en kwam daarna heerlijk in mijn slag. Helaas kon ik die krachtige slagen niet tot het einde volhouden."

Talpa biedt beelden Laura internationaal aan

Mediabedrijf Talpa gaat kijken of er internationaal belangstelling is voor de beelden van het zeilmeisje Laura Dekker. Vrijdagavond kwam productiebedrijf MasMedia met Dekker overeen dat het de beelden van het Nederlandse kind gaat schieten terwijl zij haar zeiltocht rond de wereld maakt.

Welke omroep de beelden in Nederland gaat uitzenden, is nog onbekend. Talpa vertegenwoordigt de programma's van MasMedia in het buitenland. "Wij hebben natuurlijk onze eigen portefeuille van Talpa-producties die we verkopen. De contacten die wij daarbij hebben opgedaan, kunnen wij ook gebruiken bij de verkoop van de producties van MasMedia", legt de woordvoerder van Talpa uit.

Of er veel belangstelling vanuit het buitenland zal zijn voor de beelden, is nog onduidelijk. "De overeenkomst is vrijdagavond gesloten. Maandag gaan we ermee aan de slag."

Laura Dekker kwam zaterdagmiddag samen met haar vader aan in de Portugese havenplaats Portimao. De 14-jarige zeilster testte de afgelopen tien dagen samen met haar vader of haar boot helemaal in orde was. Dat bleek het geval. Eind volgende week begint ze officieel aan haar solozeiltocht rond de wereld en vertrekt ze richting de Canarische Eilanden. Ze hoopt de jongste te worden die ooit alleen de tocht maakt.

Been: "Hoef De Cler nooit meer te zien"

Tim de Cler werd vanmiddag, in de rust van het duel tussen Excelsior en Feyenoord (3-2), gewisseld. De verdediger van de club uit Rotterdam-Zuid zou na de eerste helft een aanvaring met trainer Mario Been hebben gehad.

Volgens Been zou De Cler zijn eigen belangen boven die van het team hebben gesteld. "Als je zo je eigen belang boven dat van je team stelt, kan je wat mij betreft een andere club zoeken", liet Been in niet mis te verstane woorden weten.

"Ik heb De Cler na de wissel niet meer gezien en wat mij betreft, hoef ik hem ook nooit meer te zien. Als je in de rust met 1-1 gelijkstaat tegen Excelsior met het spel dat we hebben laten zien, dan moet het schaamrood op je kaken staan. Ik ben er klaar mee."

Uitslag Liverpool - Arsenal

Liverpool en Arsenal hebben in de eerste speelronde van de Premier League al averij opgelopen. Beide grootmachten stonden vanavond tegenover elkaar en kwamen beide één keer tot scoren. Hierdoor zullen beide ploegen nu al in de achtervolging moeten.

Het duel kwam pas in de slotminuut van de eerste helft echt op gang. David N'Gog was voor Liverpool dichtbij een doelpunt, maar Gaël Clichy wist de bal nog van de lijn te halen. Vlak daarna moesten The Reds met tien man verder, omdat Joe Cole de rode kaart kreeg voorgehouden. De middenvelder maakte een harde overtreding op Laurent Koscielny.

Na de pauze ging Liverpool, ondanks het ondertal, fanatiek verder. Dit leverde de formatie uiteindelijk ook de voorsprong op. N'Gog wist vanaf een moeilijke hoek raak te schieten. Arsenal was er tot op dat moment nog niet in geslaagd om ook maar één fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

Ook het inbrengen van Robin van Persie en Theo Walcott gaf niet het gewenste resultaat voor Arsenal, dat uiteindelijk toch op 1-1 zou komen. Tijdens een vreemde scrimmage werkte de goalie van Liverpool, José Reina, de bal in zijn eigen doel.

Beide ploegen zouden het duel overigens met tien spelers beëindigen. In de laatste seconden van de wedstrijd kon ook Koscielny (Arsenal) met een rode kaart vertrekken.

Knaven neemt afscheid met tweede plaats

Servais Knaven heeft zijn afscheidskoers opgeluisterd met een tweede plaats. De 39-jarige renner nam vandaag in Etten-Leur afscheid na 18 seizoenen rondrijden in het profpeloton. Knaven zal de rest van het seizoen ploegleider zijn bij Milram, de ploeg waarvoor hij de laatste twee seizoenen reed.

Knaven boekte in zijn carrière drie grote zeges. Naast het nationaal kampioenschap in 1995 won hij in 2001 na prachtig ploegenspel van Domo-Farm Frites Parijs-Roubaix en in 2003 won hij een rit in de Tour de France.


Knaven boekte zijn mooiste zege in Parijs - Roubaix (2001)

[MotoGP] Rossi vertrekt naar Ducati

Valentino Rossi vertrekt bij Yamaha en staat volgend seizoen bij Ducati onder contract. Dit maakte de motorcoureur na afloop van de Grand Prix van Tsjechië wereldkundig. "Het moment is gekomen om te kijken naar nieuwe uitdagingen", lichtte Rossi zijn keuze toe. "Mijn werk bij Yamaha is af."

Rossi zal bij Ducati als vervanger van Casey Stoner gaan fungeren. De Australiër maakte eerder al bekend vanaf volgend seizoen voor het team van Honda te gaan rijden.

De verwachting is dat Yamaha Ben Spies als vervanger van Rossi zal aantrekken.

[EK] Brons voor mannenestafette

De Nederlandse mannenploeg heeft brons behaald bij het EK zwemmen op de 4x100 meter wisselslagestafette. In Boedapest werd de ploeg derde achter de nieuwe kampioen Frankrijk en Rusland. Met 3.33,99 zwom de ploeg ook een dik Nederlands record.

De gehele race lag de Nederlandse ploeg al rond de derde plaats. Nick Driebergen en Lennart Stekelenburg begonnen al sterk op de rug- en schoolslag, maar de twee laatste zwemmers, Joeri Verlinden en Sebastian Verschuren zorgden voor het verschil bij de vlinderslag en vrije slag.

De titel ging in 3.31,32 dus naar Frankrijk, die daarmee de Russen bijna twee seconden voorbleef.

[EK] Bousquet pakt Europese titel op 50 vrij

De Fransman Frederick Bousquet heeft vandaag de Europese titel op de 50 meter vrije slag veroverd. Hij volbracht het sprintnummer in 21,49 seconden en troefde daarmee al zijn concurrenten in Boedapest af. De Zweed Stefan Nystrand was 0,2 seconde minder snel en werd met zilver beloond. Het brons ging naar de Fransman Fabien Gilot: 21,76.

De 200 meter vlinderslag voor vrouwen en de 400 meter wisselslag voor mannen werden volledig beheerst door de Hongaren. Katinka Hosszu tikte op de 200 vlinder tot groot enthousiasme van het thuispubliek aan na 2.06,71, haar landgenote Zsuzsanna Jakobos veroverde zilver met een tijd van 2.07,06. De Britse Ellen Gandy werd derde: 2.07,54. De Europese titel op de 400 wissel ging naar de topfavoriet Laszlo Cseh (4.10,95), die zijn landgenoot David Verraszto (zilver in 4.12,96) naast zich zag op het podium.

De 400 meter vrije slag voor vrouwen werd een prooi voor Rebecca Adlington, die op deze discipline een klasse apart bleek.

Schuil/Nummerdor Europees kampioen beachvolleybal

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn samen voor de derde keer op rij Europees kampioen beachvolleybal geworden. Het succesvolle duo won na een spannende eindstrijd in Berlijn van het Oostenrijkse koppel Clemens Doppler en Matthias Mellitzer.

Het werd na drie zenuwslopende sets 21-18, 28-30 en 20-18 voor Schuil/Nummerdor, die in de tweede set al drie matchpoints lieten leggen. Doppler/Mellizer kreeg in de derde set ook twee matchpoints, maar die werden goed weggewerkt door Schuil/Nummerdor, die zelf toesloegen op hun achtste matchpoint.

Leezer goud waard voor startplekken WK wielrennnen

Tom Leezer eindigde vandaag als zevende in de Vattenfall Cyclassics. Op zich een weinig bijzondere prestatie, maar het resultaat bleek achteraf goud waard te zijn voor Nederland. Door de klassering van de Rabobank-renner mag Nederland namelijk negen renners afleveren voor het WK wielrennen in Australië.

Door de derde plaats van André Greipel ging Duitsland Nederland voorbij, maar doordat Leezer dus zevende werd behaalde Nederland genoeg punten om zowel Kazachstan als Luxemburg voorbij te gaan. Luxemburg is hierdoor het grootste slachtoffer, want die mogen nu maar met vijf renners afreizen naar Melbourne.

PES 2011 beta keys morgen verkrijgbaar

Konami zal morgen haar beta keys voor de PES 2011 Master League Online beta versturen en jij hebt nog tijd om je op te geven. Op de site staat namelijk een countdown klok die nog achttien uur naar beneden tikt, wat je genoeg tijd moet geven om je op te geven.

Hoe geef je jezelf op? Simpel, ga naar deze site en kies op welk platform jij de beta wilt spelen (PlayStation 3 of Xbox 360). Verder geef je je geboortedatum en e-mailadres en klaar is Kees. Konami stuurt de beta keys naar een aantal gelukkige mensen, dus grijp je kans en misschien zit jij erbij.

PES 2011 komt in oktober uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii, PlayStation 2 en de PC. FOK!games heeft al een kans gehad om met PES 2011 te spelen, morgen komt hier een preview van op de site. 

[EK] Nijhuis grijpt net naast medaille

Moniek Nijhuis heeft op het EK zwemmen in Boedapast net naast de medailles gegrepen op de 50 meter schoolslag. De zwemster werd in de finale vierde in 31,41 en miste het brons op 0,17.

Het goud was voor de Russin Yulya Efinova die in 30,29 de rest van de deelneemsters verreweg de baas was. Het was voor Efinova al de tweede gouden medaille, na het goud op de 100 meter schoolslag.

Leipheimer pakt record Armstrong

Levi Leipheimer heeft gisteravond (lokale tijd) de Leadville 100 op zijn naam geschreven. Dit is een mountainbike-race over 100 mijlen door de Rocky Mountains. Leipheimer deed over de tocht zes uur, zestien minuten en 37 seconden, waarmee hij het parcoursrecord van ploeggenoot Lance Armstrong met twaalf minuten verbeterde.

"Het was echt krankzinnig zwaar. Volgens mij heb ik nog nooit zo veel afgezien. Ik ben het niet gewend om op grote hoogte te presteren," zei Leipheimer die Jeremy Horgan-Kobelski negen minuten voorbleef. Lance Armstrong is nog niet hersteld van al zijn valpartijen van de Tour de France en deed niet mee.

[EK] Zilver voor Schreuder op 50 vrij

Hinkelien Schreuder heeft een zilveren medaille weten te veroveren bij het EK langebaan zwemmen in Boedapest. Schreuder werd in 24.66 tweede achter Therese Alshammer, die 0,21 sneller was. Schreuder veroverde daarmee de vijfde medaille voor de Nederlandse ploeg.

Twee jaar geleden werd Schreuder ook al tweede op het EK. In Eindhoven werd ze toentertijd verslagen door Marleen Veldhuis, die op dit toernooi afwezig is doordat ze niet zo lang geleden is bevallen van haar eerste kind.

Uitslagen Eredivisie speelronde 2

Dit weekend werd de tweede speelronde gespeeld in de Eredivisie. FC Twente speelde wederom gelijk, Ajax en PSV wisten thuis de drie punten te houden. Feyenoord verloor verrassend uit bij Excelsior. NEC en PSV zijn de koplopers na deze speelronde.

PSV had een gemakkelijke avond tegen De Graafschap. De promovendus, die een week lang de ranglijst mocht aanvoeren, stond al na vier minuten met een man minder op het veld. Fränkel maakte een overtreding op Lens en mocht zich met een rode kaart naar de douches begeven. De toegekende strafschop werd benut door Dzsudzsák: 1-0. Dankzij drie doelpunten van de Zweed Toivonen in de 25e, 46e en 55e minuut liep PSV uit naar 4-0. Amrabat (80e minuut), ingevallen voor Lens, en Afellay (84e minuut), ingevallen voor Toivonen, bepaalden de eindstand op 6-0.

Vitesse leek zich gisteren op bezoek bij Ajax lange tijd te kunnen meten aan de tegenstander. De Arnhemmers kwamen zelfs op voorsprong in de 26e minuut via Pröpper. Vertonghen (37e minuut) en Van der Wiel (40e minuut) bogen die achterstand nog voor rust om in een voorsprong, maar Vitesse kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte door Van Ginkel. Vlak na rust kwam Ajax echter al snel weer op voorsprong, De Jong maakte in de 47e minuut de 3-2, elf minuten later gevolgd door de 4-2 van Anita. Aan Ajax-zijde maakten twee jeugdspelers hun debuut, Bonevacia startte in de basis en mocht de wedstrijd uitspelen, Jozefzoon verving in de rust Emanuelson.

De doelpuntrijkste wedstrijd van het weekend was Willem II - NEC. NEC stond lange tijd met 2-1 achter, maar wist in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mede door drie goals van Vleminckx werd het uiteindelijk 3-5 in het voordeel van de Nijmegenaren. Door de tweede winst van het seizoen gaat NEC nu samen met PSV aan de leiding in de Eredivisie.

FC Twente wist gisteravond wederom niet te winnen, thuis tegen sc Heerenveen bleef de ploeg wederom steken op 0-0. VVV-Venlo won toch wel verrassend van Heracles Almelo met 1-0, en FC Groningen nam een punt mee uit Alkmaar tegen AZ: 1-1. Vandaag verloor het sterk verzwakte NAC Breda met 3-1 van FC Utrecht en wist Roda JC met 3-1 te winnen van en bij ADO Den Haag.

De Wedstrijd van de Week was die tussen Excelsior en Feyenoord. Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Twente SC Heerenveen 0-0
PSV De Graafschap 6-0
Ajax Vitesse 4-2
AZ FC Groningen 1-1
VVV-Venlo Heracles Almelo 1-0
Excelsior Feyenoord 3-2
FC Utrecht NAC Breda 3-1
Willem II NEC 3-5
ADO Den Haag Roda JC 1-3


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 2 2 0 0 6 9-1
2 NEC 2 2 0 0 6 6-3
3 Ajax 2 1 1 0 4 6-4
4 Roda JC 2 1 1 0 4 3-1
5 Heracles Almelo 2 1 0 1 3 3-1
6 Feyenoord 2 1 0 1 3 5-4
7 Vitesse 2 1 0 1 3 5-5
8 FC Utrecht 2 1 0 1 3 4-4
9 VVV-Venlo 2 1 0 1 3 1-1
10 Excelsior 2 1 0 1 3 3-5
11 De Graafschap 2 1 0 1 3 3-6
12 FC Groningen 2 0 2 0 2 3-3
13 AZ 2 0 2 0 2 2-2
14 FC Twente 2 0 2 0 2 0-0
15 SC Heerenveen 2 0 1 1 1 1-3
16 NAC Breda* 2 0 1 1 0 2-4
17 ADO Den Haag 2 0 0 2 0 2-6
18 Willem II 2 0 0 2 0 3-8

* NAC Breda heeft één punt in mindering


Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie
Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Tweetal zwaar mishandeld op rijbaan A27

Twee mensen zijn zaterdagavond zwaar mishandeld op de linkerrijbaan van de A27 ter hoogte van Hoogblokland. Aanleiding voor de matpartij zou een aanrijding tussen twee voertuigen op de snelweg even daarvoor zijn geweest. De twee gewonden zaten in een van die voertuigen. Zij liggen met zwaar hoofdletsel in een ziekenhuis.

Een 32-jarige man uit Zwijndrecht, die de klappen zou hebben uitgedeeld, is aangehouden. Hij zit nog vast. De twee slachtoffers zijn mannen van 40 en 44 jaar uit Schelluinen en Bleskensgraaf.

De aanrijding zou rond 21.45 uur hebben plaatsgehad op de A27 tussen Meerkerk en Hoogblokland. Na de botsing stopten de twee voertuigen op de linkerrijbaan, waarop de mishandeling volgde. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Uitslagen Eredivisie (15/08/2010)

Om 14.30 uur begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Utrecht

3 - 1

NAC Breda

 13' v. Wolfswinkel
 46' Mertens
 80' v. Wolfswinkel(pen)
   25' Amoah
 
 Gele kaart: Mulenga, (FC Utrecht), Loran, Schilder, (NAC Breda)
 Rode kaart: , Janse (68/2xg)Gorter (79) (NAC Breda)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu (Duplan/46)
Asare (Oar/87)
Silberbauer
Lensky
Mertens (Nijholt/74)
Mulenga
v.Wolfswinkel
  Ten Rouwelaar
Loran
Penders
Kwakman (Gudelj/24)
Janse
Gorter
Luijckx
Schilder
Leonardo
Amoah
Kolkka


Willem II

3 - 5

N.E.C. Nijmegen

 6' Hakola
 30' Demouge
 70' Lasnik(pen)
   18' Schone
 56' Vleminckx (pen)
 62' Vleminckx
 68' Sibum
 90+4' Vleminckx
 
 Gele kaart: v.d Heijden, Pereira, (Willem II), Nuytinck, Vlemincks, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.300
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Mäenpää
Lampi
Biemans
van der Heijden
Swinkels (Livramento/75)
Pereira Freire (Sheotahul/75)
Lasnik
Levtsjenko
Hakola
Demouge
van Zaanen (Hutten/85)
  Babos
Will
van Eijden
Zomer
Nuytinck
Sibum
Schöne (Davinds/85)
Zimling
Chatelle
Vleminckx
George (Ten Voorde/90)

ADO Den Haag

1 - 3

Roda JC

 4' Kubik
   9' Junker (pen)
 12' Delorge
 70' Hempte
 
 Gele kaart: Kum, Derijck, v.d. Bergh, Ammi, Toornstra, (ADO Den Haag), Lachambre, Skoubo, Addo, Tyton, Hadouir, (Roda JC)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.000
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Derijck
Kum
Bosschaart
Ammi
Visser
v.d.Bergh (Gielisse/82)
Toornstra
Verhoek (Vicento/81)
Immers
Kubik (Hulst/78)
  Tyton
Addo
Kah (Horsten/90+3)
Hempte
Lachambre
Delorge
Vormer
Hadouir (Yulu Matondo/82)
Janssen
Junker (Sutchuin Djoum/45+1)
Skoubo

 

Iraanse topvoetballer ontslagen om ramadan

De Iraanse topvoetballer Ali Karimi heeft vandaag zijn biezen kunnen pakken. Reden voor het ontslag is dat de middenvelder van Steel Azin FC weigert mee te doen aan de ramadan.

"Wij zien ons genoodzaakt Karimi te ontslaan," meldt de club uit Qatar op haar website over de Maradona van Azië. In 2004 werd de 31-jarige Iraniër nog uitgeroepen tot Aziatisch Speler van het Jaar. In het verleden speelde Karimi nog veertig wedstrijden voor Bayern München waarin hij viermaal doel trof.

Farrar weer winnaar Vattenfall Cyclassics

Tyler Farrar is voor de tweede keer op rij de winnaar geworden van de Vattelfall Cyclassics. De renner van Garmin was de snelste in de massasprint voor Edvald Boasson Hagen en André Greipel

De koers werd lange tijd gekleurd door een kopgroep van vijf man die een maximale voorsprong kreeg van elk en een halve minuut. Daarbij zat één Nederlander, namelijk Robin Chaigneau, Verder zaten Anthony Geslin, Sebastian Lang, Nikolaj Trussov en Gatis Smukulis.

Trussov ging er op een passage van de Waseberg op lveertig kilometer van de meet alleen vandoor en kreeg Geslin en Smukulis achter zich aan, die niet veel later aansloten. Lang en Chaigneau waren gezien.

Bij de laatste passage van de Waseberg lieten enkele grote namen zich zien. Philippe Gilbert, Filippo Pozatto en Peter Sagan gingen maar ze werden op ruim tien kilometer van de streep ingelopen. De drie renners voorop hadden op dat moment nog een kleine halve minuut voorsprong. De drie werden uiteindelijk op zeven kilometer van de streep ingelopen door het door Sky aangevoerde peloton.

Ondanks enkele uitlooppogingen liep het toch uit op een massaprint. Edvald Boasson Hagen ging vroeg aan, maar werd nog voorbijgestoken door Tyler Farrar, die voor de tweede keer op rij de koers won. Tom Leezer (Rabobank) werd zevende en beste Nederlander.

Uitslag

# Renner Ploeg Tijd
1 Tyler Farrar (USA) Garmin 5:02.35
2 Edvald Boasson Hagen (Noo) Sky z.t.
3 Andre Greipel (Dui) HTC-Columbia z.t.
4 Aleksander Kristoff (Noo) BMC z.t.
5 Allan Davis (Aus) Astana z.t.
6 Daniele Benatti (Ita) Liquigas z.t.
7 Tom Leezer Rabobank z.t.

FA wil Engelse opvolger Capello

De volgende bondscoach van Engeland moet een Engelsman zijn. Die intentie heeft de Engelse voetbalbond FA vandaag uitgesproken. De uitspraken zijn opmerkelijk, want Fabio Capello heeft nog een contract tot na het EK in 2012. De Italiaan is na Sven-Göran Eriksson de tweede buitenlandse bondscoach van Engeland.

"Na Fabio's contract is iedereen het er over eens dat we voor de toekomst weer een Engelse bondscoach moeten hebben", liet communicatiedirecteur Adrian Bevington aan de BBC weten.

Capello's positie staat sinds het WK onder druk in Engeland. De Italiaan werd met Engeland in Zuid-Afrika in de tweede ronde door Duitsland uitgeschakeld. Deze week kreeg hij weer veel kritiek te verwerken toen hij op televisie het einde van de interlandloopbaan van icoon David Beckham aankondigde zonder dat hij eerst met de middenvelder had gesproken.

"Veel mensen hebben sinds het WK een ander beeld van Fabio Capello dan ze daarvoor hadden", gaf Bevington toe. "Het is onze taak om hem zo goed mogelijk bij te staan. Misschien kunnen we hem helpen en misschien is dit het moment om de communicatie tussen de bondscoach en de spelers te verbeteren."

Sven-Göran Eriksson was in 2001 de eerste niet-Engelse bondscoach van Engeland. Toen de Zweed in 2006 vertrok werd hij opgevolgd door zijn assistent Steve McClaren. Die werd in 2007 ontslagen en opgevolgd door Capello. Onder de Italiaan won Engeland negen van de tien kwalificatiewedstrijden, maar op het WK ging Engeland slechts met moeite door naar de tweede ronde, die het eindpunt werd.

Speel met jezelf in Kung-Fu Live trailer

Altijd al Kung Fu-meester willen zijn? Haal een PlayStation Eye in huis, en maak je klaar voor Kung-Fu Live. In dit spel moet je horden ninja's verslaan met je allerbeste Kung Fu-moves. 

Alhoewel het spel op Sony's lijst van Move-titels stond is de game enkel te spelen met een PlayStation Eye, welke met de Move wordt meegeleverd. Virtual Air Guitar (de developer van het spel) heeft onlangs een trailer gemaakt die je hieronder kunt bekijken. Het spel verschijnt enkel op het PlayStation Network, en zal niet meer dan 15 euro kosten. De game komt voor het einde van dit jaar op de PlayStation Store.

Wilders wint aan vertrouwen bij CDA-kiezers

PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. Toch geniet Wilders van de fractieleiders van de grotere partijen met een gemiddelde van 3,8 het minst vertrouwen doordat hij laag scoort bij linkse kiezers.

Het meeste vertrouwen krijgt VVD-leider Mark Rutte (5,3). PvdA-leider Job Cohen is op dit punt het sterkst teruggezakt. Vanaf maart daalde hij van 5,8 naar 5,5 in juni en nu staat hij op 4,5. Dat is wel net iets meer dan CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen (4,3), die overigens slecht scoort onder PVV-kiezers (score 2,7).

Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond, waarin verder weinig verschuivingen te zien zijn. De PVV blijft daarin de grootste partij met 31 zetels. De VVD houdt stand op 26 zetels en het CDA krabbelt weer een zetel omhoog naar 19. Hoewel de echte zetelverdeling bijna omgedraaid is (VVD 31, PVV 24, CDA 21) komt een beoogde coalitie met deze drie partijen virtueel uit op 76 zetels. Dat is dezelfde nipte meerderheid als nu in de Tweede Kamer.

De Hond gaf zondag aan dat hij het niet eens is met de Politieke Barometer, een andere peiling, van donderdag. Daarin staan de VVD en PVV gelijk op 31 zetels en het CDA op 19 en daarmee zou deze coalitie op 81 zetels uitkomen, een winst van vijf. De Hond vindt dat onbegrijpelijk want hij ziet onder zijn deelnemers dat er weinig kiezers van links naar rechts overstappen. De vijf zetels die de PvdA sinds juni virtueel verloor, vloeien volgens De Hond vooral naar de SP, GroenLinks en D66.

Inbreker blijkt krakende kokosnoot

Haagse agenten stonden zaterdagavond raar te kijken toen zij op een inbraakmelding af waren gekomen, maar in plaats van een insluiper een kokosnoot aantroffen. Dat meldt de politie zondag.

De politie kreeg rond 20.30 uur melding van een inbraak in een woning aan de Vreeswijkstraat. Uit de melding bleek dat iemand harde klappen had gehoord en een hamer en schroevendraaiers op het balkon had gezien.

Meerdere politie-eenheden omsingelden de woning. Van een inbreker bleek echter geen sprake. De bewoner van het huis had met het gereedschap een kokosnoot gekraakt, wat gepaard ging met een paar flinke klappen.

Winkelier verjaagt overvallers met samoeraizwaard

De eigenaar van een supermarkt in IJmuiden heeft vrijdag twee jonge overvallers met een samoeraizwaard zijn winkel uitgejaagd. Het duo, twee 16-jarige Amsterdammers, kwam de winkel aan de Kennemerboulevard omstreeks 14.15 uur binnen. De twee bedreigden de eigenaar van de supermarkt met een mes en eisten geld, meldt de politie zondag.

De winkeleigenaar liet het er echter niet bij zitten en pakte het zwaard. De jongens vluchtten vervolgens het duingebied in, waarop de politie een uitgebreide zoekactie startte.

Na een tip van een getuige werden de overvallers met behulp van een speurhond gevonden in een dicht struikgewas en aangehouden. Ze werden allebei gebeten door de hond. Een liep geen letsel op, de ander is voor behandeling van een beet in zijn arm naar een ziekenhuis vervoerd. Het tweetal zit nu vast voor verder onderzoek. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Al-Qaida-leider hekelt Turkse regering

De nummer twee van Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, heeft zondag in een audioboodschap op het internet zijn condoleances aangeboden voor de negen Turkse activisten die omkwamen bij de commandoraid van Israël op een hulpkonvooi. In hetzelfde bericht uitte Al-Zawahri echter stevige kritiek op de Turkse regering vanwege de steun van het land aan Israël.

De uit Egypte afkomstige Al-Zawahri riep het Turkse volk op de regering onder druk te zetten om de economische en militaire banden met Israël door te snijden en de Turkse troepenmacht uit Afghanistan terug te trekken.

"De Turkse regering sympathiseert met de Palestijnen door verklaringen of het sturen van hulpgoederen, maar in feite erkent ze Israël, handelt met het land, voert gezamenlijke militaire trainingen uit en deelt informatie", aldus de Al-Qaida-leider.

"De verandering zal komen wanneer het Turkse volk hun regering oproept te stoppen met het samenwerken met Israël of met het deelnemen aan het doden van moslims in Afghanistan. De Turkse regering geeft verklaringen uit tegen Israël, maar begaat op hetzelfde moment joodse misdaden tegen de islamitische moedjahedien door hun huizen in brand te steken en hun dorpen te verwoesten", voegde hij daar aan toe.

Turkije was in het verleden de belangrijkste islamitische bondgenoot van Israël. De beide landen hadden nauwe militaire banden en een bloeiende handelsrelatie. De relatie tussen de twee landen verkilde echter na de Israëlische aanval op Gaza in 2009. De relatie liep vervolgens opnieuw een deuk op na de Israëlische commandoraid op een hulpkonvooi met aan boord Turkse activisten. Ankara eiste excuses van de Israëlische regering, die dat vooralsnog heeft geweigerd.

Al-Qaida-leider hekelt Turkse regering
Al-Qaida-leider hekelt Turkse regering (Foto: Novum)

Pelgrims geëvacueerd na bommelding Lourdes

Ongeveer dertigduizend pelgrims zijn zondag geëvacueerd uit het rooms-katholieke heiligdom in de Franse bedevaartsplaats Lourdes nadat bij de politie een bommelding was binnengekomen. Onder de geëvacueerden bevinden zich veel gehandicapten en zieken.

De middagmis stond op het punt van beginnen toen de politie van Lourdes de bommelding ontving. Volgens de melder zou er zondagmiddag een bom ontploffen. De politie gaf vervolgens opdracht tot evacuatie en explosievendeskundigen kamden het heiligdom uit.

Wie de bommelding deed en wat de aard van de bedreiging precies was, is vooralsnog niet bekend.

15 Augustus is een belangrijke dag voor katholieken. Op deze datum wordt Maria-Tenhemelopneming gevierd. Veel pelgrims trekken dan naar Lourdes, dat bekendstaat om het bronwater waaraan veel gelovigen helende krachten toedichten. Zieke mensen nemen een bad in het koude water en nemen flesjes water in de vorm van de maagd Maria mee naar huis. Duizenden mensen zeggen door het water genezen te zijn.

Wiebelende Pokémon te zien in Pokémon Black & White gameplay-beelden

Op de Japanse Yahoo Pokémon site is er een filmpje verschenen dat, na het halen van al hun minigames, een aantal pokébattles laat zien. Munna vs. Swana (Swana gebruikt Brave Bird), Kirumiru vs. Chillarmy (Kirumiru gebruikt Bug Resistance) en Coromori & Kibago vs. Gochiruzeru & Mamanbo (Coromori's gebruikt de Psychic aanval Heart Stamp).

Ook zien we duidelijk in het filmpje dat er heel wat veranderd is aan de gevechten. De animatie van de pokétrainer die een pokéball gooit is aanzienlijk verbeterd. De Pokémon zelf hebben wat meer animatie dan eerst, ze wiebelen namelijk het hele gevecht heen en weer, alsof ze niet stil kunnen zitten. Aanschouw het filmpje hieronder.

MVV-goalie op stage bij West Ham

Doelman Ruud Boffin verruilt MVV mogelijk voor de Engelse club West Ham United. De Belg gaat deze week op stage bij the Hammers en hoopt een contract in de wacht te slepen.

Boffin heeft in Maastricht nog een contract tot medio 2011. De 22-jarige keeper werd door PSV naar Nederland gehaald en speelde namens FC Eindhoven, MVV en VVV-Venlo 84 competitieduels in het Nederlands betaald voetbal. Afgelopen vrijdag verdedigde de Belg nog het doel van MVV in de wedstrijd tegen FC Volendam, die eindigde in 2-2.

Olie gevonden in Afghanistan

In het noorden van Afghanistan, in de provincies Balkh en Jawzjan, ligt mogelijk een olieveld waaruit 1,8 miljard vaten olie kunnen worden gewonnen. Dat blijkt uit een voorbereidend onderzoek, heeft het Afghaanse ministerie voor Mijnbouw zondag gezegd.

Het onderzoek wordt nu opnieuw bekeken en de verwachting is dat aan het eind van het jaar of begin volgend jaar meer duidelijkheid kan worden gegeven. Het ministerie gaf verder geen details.

In juni zeiden de Afghaanse regering en Amerikaanse geologen al dat Afghanistan bijna een biljoen dollar aan minerale rijkdom in de grond heeft zitten. Het kan echter nog tientallen jaren duren voordat dit succesvol kan worden geëxploiteerd. Bovendien is het noodzakelijk dat er vrede wordt gesloten met de Taliban en andere opstandelingengroepen.

[MotoGP] Uitslag Race Brno

Jorge Lorenzo heeft de MotoGP-race op het circuit van Brno op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef met de Yamaha Dani Pedrosa en Casey Stoner voor.

Pedrosa ging van poleposition van start en behield ondanks aandringen van tweede man Ben Spies de leidende positie. Lorenzo sloot daarachter aan en pakte het leidende duo al in de tweede bocht. Spies ging Pedrosa ook voorbij, maar moest de Spanjaard een ronde later alsnog laten gaan.

Lorenzo liep langzaam weg bij de rest van het veld en wist zo de race te winnen voor Pedrosa. Halverwege de race wist Stoner Spies te passeren en in deze volgorde kwam de rest van de race geen verandering meer. Valentino Rossi werd vijfde, voor Nicky Hayden.

De zege in de 125cc ging naar Nico Terol. De Spanjaard domineerde de race en finishte twintig seconden voor zijn landgenoot Pol Espargaro en Esteve Rabat. Jasper Iwema reed een goede race en kwam als achtste over de streep.

In de Moto2 was de zege voor Toni Elias. De Spanjaard wist te winnen na een langdurig gevecht met Andrea Iannone en Roby Rolfo. Yuki Takahashi werd uiteindelijk tweede, voor Iannone.

Tofste baas - Tweede Ronde - dag 40

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Dark link (Zelda-serie)
Hoe sterk moet je zijn om jezelf te overwinnen? Al vanaf Zelda II vechten wij als Link tegen onszelf: Dark Link. We hebben tegen ons gevochten in Zelda: OoT op de N64 en vechten zo nu en dan in Super Smash Bros: Brawl tegen de donkere versies van onszelf. Elke keer blijft deze vraag hangen: Zijn wij sterk genoeg om onszelf te verslaan?

Bowser (Mario-serie)
Wie Mario zegt, zegt eigenlijk ook meteen Bowser. Deze aartsvijand van de besnorde loodgieter komt vrijwel in elke Mario-game terug. In de meeste games doet hij zijn best om Princess Peach te ontvoeren maar in andere games strijdt hij tegen Mario en zijn vrienden in kartraces en tennismatches. Wat Bowser zo speciaal maakt is moeilijk uit te leggen want de gevechten met hem zijn vaak niet erg speciaal en ook heeft hij niet heel erg veel diepgang. Toch heeft Bowser bij de meeste mensen een warm plekje in het hart en is hij één van de meest bekende game-bazen allertijden.

T-Rex (Tomb Raider)
Stel je loopt in een jungle-omgeving waar je een afgebroken brug boven je ziet, wat kleine dinosaurusjes neerschiet en niet goed kunt zien wat er voor je ligt. stel je nou een voor dat je dan een Tyrannosaurus Rex tegenkomt die misschien wel vijf keer zo groot als jij is. Wat doe je dan? Huilen, rennen en buttonbashen is misschien het beste idee. Bidden dat je dit gaat overleven is ook een optie. Deze situatie kwam voor in de eerste Tomb Raider-game maar is in Tomb Raider: Anniversary voor de liefhebbers nog eens nagemaakt. Veel succes, Lara!

Dark LinkBowserT-Rex

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Hockenheim maakt geen verlies

Hockenheim kan opgelucht ademhalen. Voor het eerst sinds jaren staat het circuit niet in de rode cijfers na de Grand Prix van Duitsland. Volgens burgemeester Dieter Gummer is er zelfs 140.000 euro winst gemaakt.

De gemeente, die eigenaar is van het circuit, wil niet langer opdraaien voor de kosten van het circuit, dat in 2008 nog een verlies maakte van zes miljoen euro. De deal die Hockenheim met Bernie Ecclestone gemaakt heeft, heeft hier verandering in gebracht. Volgens deze afspraak dragen de Formule 1-organisatie en het circuit samen de financiële risico's. Dit contract loopt tot 2018.

De komst van 65.300 toeschouwers zorgde voor een positief resultaat voor het circuit. Zou het circuit volgens de oude voorwaarden gehandeld hebben, zou dit een verlies betekenen van 7,2 miljoen euro.

Snipen in Medal Of Honor singleplayer-beelden

EA Los Angeles is momenteel druk bezig met de reboot van de Medal Of Honor-franchise. Over een kleine twee maanden, op 12 oktober, zal de nieuwe Medal Of Honor verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

De game speelt zich deze keer eens niet af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze keer zul je je een weg moeten banen door het moderne Afghanistan. Tot nu toe hebben we voornamelijk beelden van de multiplayer voorbij zien komen, maar vandaag mogen wij de eerste beelden van de singleplayer laten zien. Het betreft flink wat sluipwerk en snipe-skills. Bekijk je de video's liever in HD? Klik dan hier en hier.

Laatste jaar zwemmer Van Aggele

Zwemmer Robin van Aggele zet na dit jaar een punt achter zijn loopbaan. De 26-jarige schoolslagspecialist eindigde dit weekend tijdens de Europese kampioenschappen nog als vijfde op de 50 meter, maar hij ziet te weinig perspectief op medailles in de toekomst om door te kunnen gaan.

Het grootste succes voor Van Aggele was vorig jaar toen hij tijdens de WK kortebaan goud veroverde op de 100 meter. Bij de langebaan kwam hij nog nooit tot een finaleplaats op de schoolslag. Tijdens de Olympische Spelen van Peking kwam de Nederlander driemaal niet verder dan de series.

VS en Zuid-Korea houden massale oefening

Amerikaanse en Zuid-Koreaanse militairen beginnen maandag met een massale oefening die het stalinistische bewind in Noord-Korea ervan moet weerhouden het zuiden aan te vallen. Dat hebben militaire functionarissen in Seoul zondag gezegd. Noord-Korea heeft met 'strenge vergeldingsacties' gedreigd.

Aan de operatie van tien dagen, waarbij met computers oorlogssituaties worden nagebootst, nemen ongeveer 30.000 Amerikaanse militairen deel. Aan Zuid-Koreaanse kant zijn 56.000 manschappen opgeroepen.

Vorige maand hielden beide landen in de Japanse Zee een gezamenlijke oefening van hun marine en luchtmacht.

De Noord-Koreaanse strijdkrachten dreigden zondag met een 'genadeloze reactie' op de oefening. "De militaire tegenactie zal de strengste afstraffing zijn die de wereld ooit heeft gezien", waarschuwde een woordvoerder van de legerleiding in een verklaring, die zondag in Pyongyang werd gepubliceerd.

Noord- en Zuid-Korea zijn officieel nog in staat van oorlog. Beide landen hebben in 1953 een wapenstilstand gesloten, maar nooit een vredesregeling getekend.

Call of Duty: Black Ops heeft meer pre-orders dan Modern Warfare 2

Josh Olin, communitymanager bij Treyarch, meldde eerder al op zijn twitter al dat ze serieus een multiplayer bèta overwogen en nu meldt hij dat Call of Duty: Black Ops nu al meer pre-orders krijgt dan Modern Warfare 2, sterker nog, de game heeft nu al meer pre-orders dan elke andere Call of Duty game. Blijkbaar heeft Activison goed ingezet.

This just in: #CODBlackOps pre-orders are out-pacing all other COD pre-orders to date. Thanks all for your support!

Ook meldt Olin dat alle vier de Zombie maps uit World at War in de Hardened en Prestige editions van de game zullen komen. Mogelijk keert de zombie-mode weer terug in Black Ops als één van de co-op modi.

All 4 existing #CoDWaW Zombies maps will be included in Hardened & Prestige editions of #CODBlackOps as callback co-op levels!

[WvdW] Uitslag Excelsior - Feyenoord

Excelsior heeft voor een enorme verrassing gezorgd door 'grote broer' Feyenoord met 3-2 te verslaan. Het beslissende doelpunt viel pas diep in blessuretijd en werd door Gyon Fernandez gemaakt. In de eerste helft was de aanvaller ook al verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Excelsior kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Fernandez, die de bal op fraaie wijze in de bovenhoek wist te krullen. Feyenoord heerste echter op het veld, maar de manschappen van trainer Mario Been slaagden er niet in om dit in treffers uit te drukken. Toch kwam de formatie uit Rotterdam-Zuid voor rust op gelijke hoogte, nadat Ron Vlaar de bal binnen kopte.

In de tweede helft was Excelsior brutaler, maar kwam toch op achterstand. Miguel Nelom werkte de bal namelijk achter zijn eigen keeper. Enkele minuten later stonden beide ploegen echter weer op gelijke hoogte, nadat Daan Bovenberg raak kopte.

De slotfase werd uiteindelijk erg aantrekkelijk met aan beide zijden nog kansen op een doelpunt. Fernandez was uiteindelijk het gelukkigste en bezorgde zijn ploeg de eerste drie punten van het nieuwe seizoen.


Excelsior

3 - 2

Feyenoord

 29' Fernandez
 77' Bovenberg
90+3' Fernandez
   41' Vlaar
 74' Nelom (e.d)
 
 Gele kaart: Clasie, Lagouireh (Excelsior), Bahia, Vlaar (Feyenoord)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.600
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Paauwe
Bovenberg
van Steensel
Nieveld
Nelom
Koolwijk
Clasie (Ribeiro/74)
Wattamaleo
Vincken (Lagouireh/66)
Fernandez
Alisic (Bergkamp/79)
  Mulder
de Vrij
Vlaar
Bahia
de Cler (Lumb/46)
El Ahmadi
Bruins
Fer
Schaken
Smolov (Castaignos/71)
Wijnaldum (Cabral/59)

ProRail: zelfdoding spoor moet vijf procent omlaag

Spoorwegbeheerder ProRail wil het aantal zelfdodingen de komende vier jaar met vijf procent terugbrengen. Een woordvoerder van ProRail bevestigt zondag een bericht hierover in het vakblad Psy. Vorig jaar vonden er tweehonderd suïcides plaats op het spoor. Dit is het hoogste aantal in jaren en twaalf procent van het totaal aantal zelfdodingen in Nederland.

In omringende landen ligt het aantal suïcides op het spoor lager. In Duitsland en Zweden ligt dit rond de zes procent en in Engeland is dit 2,8 procent. Het aantal zelfdodingen steeg volgens het CBS van 1435 in 2008, naar 1525 vorig jaar. Het gaat om 1064 mannen en 461 vrouwen. ProRail wil eerst bestaande gegevens bundelen om te zien of eerdere maatregelen succes hebben gehad. Zo kan bijvoorbeeld bekeken worden of bestaande hekwerken effect hebben op suïcidecijfers.

Bij een pilot rond een ggz-instelling in Eindhoven uit 2005 werden stevige metalen hekken langs het spoor geplaatst en werd de spoorwegovergang vervangen door een viaduct. Ook werden bomen en struiken verwijderd, zodat mensen zich daar niet kunnen verstoppen. Het aantal zelfdodingen in de buurt nam af, maar op andere plekken was er een toename.

ProRail wil de precieze effecten van de maatregelen in nieuwe pilots toetsen. Dan wordt mogelijk een proef gedaan met schriklichten en praatpalen. Ook moeten reizigers meer alert gemaakt worden op verwarde mensen. ProRail schat dat ongeveer de helft van de zelfdodingen op het spoor gepleegd wordt door mensen die in behandeling zijn.

Naast het leed dat de zelfdodingen op het spoor bij nabestaanden, maar ook bij conducteurs en machinisten veroorzaakt, leidt dit tot grote verstoringen van het treinverkeer. Jaarlijks is het oponthoud in totaal drie weken, doordat een baanvak na een zelfdoding gemiddeld 145 minuten gestremd is.

Zoek en vernietig in de H.A.W.X. 2 demo

Ubisoft heeft een H.A.W.X. 2 demo aangekondigd voor de Xbox 360 en de PS3. Voor de Xbox 360 komt de demo 16 augustus en voor de PS3 op 17 augustus.

In de demo zullen twee missies beschikbaar zijn:

Interception Course: Hier speel je een Russische piloot die gestolen vliegtuigen boven de Kaukasus moet onderscheppen. Je zult deze piloot ook spelen in een deel van het verhaal van H.A.W.X. 2.

Seek and Destroy: Je bent deel van het elite U.S. HAWX escadron dat een conflict in Afrika moet oplossen. Je krijgt de taak om in de nacht verschillende doelwitten uit te schakelen. Precisie is hier het sleutelwoord als je toeslaat tegen de wapensmokkelaars.

H.A.W.X. 2 komt uit op 3 september voor de Xbox 360, PS3, PC en Wii.


Vernietiging.

Ben Arfa weigert in actie te komen

Hatem Ben Arfa wil niet meer voor Olympique Marseille spelen. De middenvelder aast op een transfer naar Newcastle United en wil zijn vertrek middels werkweigering alsnog bewerkstelligen.

Ben Arfa liet de laatste twee trainingen al aan zich voorbij gaan. Daarnaast hield trainer Didier Deschamps de Fransman buiten de selectie voor de competitiewesdtrijd tegen Valenciennes.

"Ik ga niet meer terug naar de Commanderie (het trainingscomplex van Marseille, red.)", liet Ben Arfa aan de Franse sportkrant L'Équipe weten. "Het is voorbij. Ik ben bereid het hele seizoen niet te spelen."

Newcastle United zou overigens nog geen bod op de 23-jarige middenvelder hebben uitgebracht, dus het is nog maar de vraag of Ben Arfa inderdaad naar de Premier League vertrekt.

Straatcoach in hand gestoken

Een 23-jarige straatcoach is zaterdagavond in Utrecht door een 17-jarige jongen met een mes in zijn hand gestoken. De tiener is aangehouden en zit vast. Dat meldt de politie zondag.

De straatcoach was rond 22.15 uur met zijn collega aan het werk op de Burgjeslaan toen de tiener langsliep. De straatcoach zei hem gedag, maar de tiener liep door en schold de twee vervolgens uit. De coaches vroegen waarom hij dit deed, waarop hij wat mompelde en doorliep. Vervolgens stapte hij bij iemand in de auto.

De straatcoaches fietsten verder, maar op de Boomgaardlaan stapte de jongen uit de auto en begon te schelden en te tieren. Toen de coaches hem tot bedaren probeerden te brengen, stak de tiener de 23-jarige straatcoach met een mes in zijn hand. De jongen werd overmeesterd en zit vast voor verhoor. De straatcoach moest naar het ziekenhuis.

Toivonen vond het een eitje

Ola Toivonen is het seizoen bijzonder goed begonnen. Na twee wedstrijden staat de Zweed al op vijf doelpunten. "Het was een makkelijke avond", zei de PSV-aanvaller tegen de Telegraaf na de 6-0 zege van PSV op De Graafschap. "Zeker nadat zij na vijf minuten een rode kaart kregen en wij op voorsprong kwamen."

"Na de drie nul ging ons ritme een beetje omlaag", merkte Toivonen. "Maar zes nul, met drie goals van mij, dat is goed. Ik heb het vertrouwen van de trainer en voel me lekker."

Ola Toivonen staat nu fier aan kop in de topscorerslijst. Met vijf doelpunten lijkt de Zweed na twee wedstrijden al een aardige voorsprong opgebouwd te hebben op de concurrentie die voorlopig op twee doelpunten blijft staan.

Enoh keert weer terug bij Ajax

Eyong Enoh zal de komende week waarschijnlijk weer beschikbaar zijn voor de ontmoeting met Dinamo Kiev in de Oekraïne. De middenvelder was in de afgelopen periode in Kameroen om zijn overleden vader te begraven.

Enoh is dinsdag waarschijnlijk beschikbaar voor de uitwedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev.

Ook Demy de Zeeuw en Urby Emanuelson kunnen tegen Dinamo Kiev in actie komen. Jol wisselde beide spelers tegen Vitesse uit voorzorg. De Zeeuw had last van zijn kuit. Emanuelson kende klachten aan zijn rug.

Vastgelopen schip niet voor maandag weg

Het Nederlandse schip dat vrijdag aan de grond liep bij de haven van de Zweedse stad Helsingborg zal daar zeker tot maandag blijven liggen. Voordat het 86 meter lange vaartuig losgetrokken kan worden, moet eerst de lading eruit worden gehaald. Dat meldt de website van de Helsingborg Daily.

De kapitein van het schip, een 44-jarige man uit Oekraïne, zit vast omdat hij meer dan vier keer te veel had gedronken.

Het schip Flinterforest van de Nederlandse rederij Forest Wave Navigation liep vrijdagochtend vast. Toen de Zweedse kustwacht bij het schip aankwam, bleek dat de kapitein gedronken had en werd de politie ingeschakeld.

Tiener (15) bij disco zwaar mishandeld en beroofd

Een 15-jarige jongen uit Geleen is vrijdagavond zwaar mishandeld en beroofd nadat hij was uitgegaan in een tienerdisco in het Limburgse Beitel. Een 13-jarige jongen en een 14-jarig meisje zijn aangehouden. Dat meldt de politie zondag.

Hij stond rond 23.30 uur met een vriend te wachten op zijn vader, toen de 13-jarige jongen zei dat zij weg moesten gaan. De twee gingen weg om ruzie te voorkomen. De 15-jarige jongen kreeg, toen hij wegliep, een duw en klappen in zijn gezicht. Toen hij probeerde weg te rennen viel de jongen en werd hij geschopt, geslagen en beroofd. Een andere jongen wist de mishandeling te stoppen.

De politie wist later de daders aan te houden. Zij zitten vast. Het slachtoffer moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft onder meer een hersenschudding.

Fans PSV: "Nodig Ooijer niet uit"

PSV neemt volgende week donderdag, voorafgaand aan het Europa League-duel tegen het Russische Sibir Novosibirsk, afscheid van André Ooijer. De voorzitters van de supportersvereninging van PSV en PSV Fans United zouden graag zien dat de Eindhovense formatie Ooijer niet uitgenodigt.

PSV wil alle vertrekkende spelers donderdagavond nog één keer in het zonnetje zetten. Ooijer koos echter voor een avontuur bij Ajax, wat zeer slecht is gevallen bij de supportersvereningingen. Daarom achten zij het verstandiger de verdediger niet publiekelijk uit te zwaaien.

Ooijer speelde in totaal tien seizoenen voor PSV en kwam daarin tot 217 competitiewedstrijden. Daarin was hij goed voor 19 doelpunten.

'Primeur' voor FC Twente na remise

FC Twente is er gisteravond wederom niet in geslaagd om te scoren. De ploeg uit Enschede speelde namelijk gelijk tegen sc Heerenveen (0-0). Daarnaast was het voor het eerst in de historie van de Eredivisie, dat een regerend kampioen in de eerste twee wedstrijden niet tot scoren kwam.

Vorige week speelde de ploeg van trainer Michel Preud'homme namelijk ook al gelijk. Toen werd er niet gescoord in de seizoensouverture tegen Roda JC.

In het verleden begon een landskampioen overigens één keer eerder met twee gelijke spelen aan een nieuwe voetbaljaargang. In het seizoen 1976/1977 had PSV deze twijfelachtige eer.

Fränkel: "Ik ben te zwaar gestraft"

Het duel tussen PSV en De Graafschap, dat gister werd gespeeld, was al na vijf minuten beslist. Scheidsrechter Bas Nijhuis stuurde verdediger Purrel Fränkel met een rode kaart van het veld, nadat hij de doorgebroken Jeremain Lens neerhaalde.

Fränkel was van mening dat de rode prent overdreven was. "Ik vind rood te zwaar gestraft, ik had niet het gevoel dat ik hem onderuit haalde", liet de voetballer weten. Het gevolg was een strafschop voor PSV, die door Balász Dzsudzsák werd ingeschoten.

Na de verzilverde strafschop wist Fränkel al dat de wedstrijd gespeeld was. "Lens kruiste voorlangs, we maken even contact, maar het was geen bewuste overtreding. Naar mijn gevoel kon ik daar niets aan doen. Dit was in meerdere opzichten een verloren avond."

Doelman GBA loopt dubbele beenbreuk op

Voor Tome Pacovski, de doelman van Germinal Beerschot, zit het seizoen er zo goed als zeker op. In de wedstrijd tegen Anderlecht van gisteravond kwam de Macedonische keeper met zijn linkervoet vast te zitten onder zijn lichaam nadat hij redding bracht op een schot van Mbark Boussoufa.

Pacovski werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar bleek dat hij een dubbele beenbreuk opliep. Al snel bleek dat zowel zijn scheenbeen als zijn kuitbeen zijn gebroken, waardoor er een lange revalidatie wacht voor de Macedonische international.

De bewuste actie is hier te zien, vanaf 30 seconden.

Guardiola twijfelt over inzetten Spaanse internationals

FC Barcelona verloor de eerste wedstrijd in de strijd om de Spaanse Super Cup. Sevilla won met 3-1 van een team zonder de Spaanse WK-gangers. Trainer Josep Guardiola twijfelt of hij in de terugwedstrijd de wereldkampioenen ook buiten de ploeg laat.

Barcelona verloor de wedstrijd, toch was trainer Josep Guardiola niet ontevreden. "We hebben geprobeerd om de wedstrijd te winnen en iedereen heeft zijn best gedaan", vertelde Guardiola na afloop.

"Over het algemeen heeft iedereen een goede wedstrijd gespeeld", aldus de trainer na afloop tegenover Xinhua. "Maar het is wel een te ruime nederlaag als we kijken naar hoe de wedstrijd is gelopen. Sevilla speelde desondanks wel sterk."

Guardiola weet nog niet of hij de Spaanse internationals, die hij rust gaf in de eerste wedstrijd, de tweede wedstrijd wel in gaat zetten. "Dat ligt er aan of zij er klaar voor zijn. In de loop van de week zal meer duidelijk worden. Wellicht zullen een paar de return spelen, maar waarschijnlijk niet iedereen. We zullen zien."

Clijsters en Sharapova in finale Cincinnati

Kim Clijsters en Maria Sharapova zullen het in de finale van het WTA-toernooi in Cincinnati tegen elkaar op gaan nemen. Waar Clijsters al vroeg klaar was moest Sharapova diep gaan om haar tegenstandster te kloppen.

Clijsters moest spelen tegen de Servische Ana Ivanovic die na twaalf minuten in de partij al op moest geven met een voetblessure. De speelsters waren bezig met de vierde game toen de blessure opdook. Ivanovic probeerde het na behandeling nog wel, maar moest na de game ingeleverd te hebben alsnog opgeven.

Sharapova had heel wat meer te stellen met haar Russische landgenote Anastasia Pavlyuchenkova. Na 2,5 uur wist de voormalig nummer één van de wereld met 6-4, 3-6 en 6-2 zegevierend van de baan te stappen.

Rus geeft op in Montréal

De Nederlandse tennisster Arantxa Rus heeft opgegeven tijdens de tweede ronde van de kwalificaties voor het toernooi in Montréal. De tennisster stond met 6-2 en 3-1 achter tegen Vania King toen ze opgaf. Het was de tweede partij van de dag voor Rus, eerder die dag versloeg ze al Sania Mirza.

In de eerste set brak Rus haar tegenstandster nog, maar daarna waren er vijf games op rij de prooi van King. Op 2-1 in de tweede set werd Rus wederom gebroken en gaf ze op.

VVD, CDA en PVV weer op 76 zetels

VVD en CDA die afgelopen week onderhandelden over een coalitie met gedoogsteun van de PVV hebben gezamenlijk met de partij van Geert Wilders weer een meerderheid in de Tweede Kamer. Uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond blijkt zondag dat het CDA er een zetel bij krijgt. De partij komt hiermee op 19. Vorige week stond de rechtse coalitie nog op 75.

De VVD van Mark Rutte staat net als vorige week op 26 zetels en de PVV staat nog steeds op 31. Ook de PvdA krijgt er een zetel bij. SP en D66 verliezen beide een zetel. GroenLinks staat nog steeds op 12 en de ChristenUnie op 5.

Donderdag bleek uit de Politieke Barometer van onderzoeksbureau Synovate dat zowel PVV als VVD 31 zetels zouden krijgen en het CDA 19, waardoor de drie partijen gezamenlijk op 81 zetels zouden komen. De virtuele winst voor de partijen van in totaal vijf zetels ten opzichte van de verkiezingen, noemt Maurice de Hond 'onbegrijpelijk'. Dit zou er volgens de opiniepeiler op wijzen dat de winst vrijwel geheel van de PvdA zou komen. Deze partij verloor vier zetels.

Volgens De Hond zijn er sinds de verkiezingen op 9 juni weinig bewegingen tussen links en rechts. Wel ziet hij forse overgangen binnen links en rechts.

Federer naar finale in Toronto

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de finale van het tennistoernooi in Toronto. De Zwitser klopte de Serviër Novak Djokovic met 6-1, 3-6 en 7-5. Door deze overwinning streeft de Zwitser de Serviër voorbij op de wereldranglijst en staat nu achter Rafael Nadal tweede.

In de finale in Toronto neemt Federer het op tegen Andy Murray. De Brit klopte gisteravond een vermoeide Nadal met 6-3 en 6-4.

Tiger Woods soepel door

Tiger Woods heeft zaterdag soepel de 'cut' gehaald bij het PGA Championship, het vierde en laatste Majortoernooi van het golfseizoen. De Amerikaan produceerde op de tweede negen drie birdies en kwam daarmee uit op een totaalscore van 141 slagen (drie onder par). Met een rondje van 70 verbeterde Woods zich ook ten opzichte van zijn eerste omloop (71).

De nummer 1 van de wereldranglijst was één van de 78 spelers die zaterdag op de Whistling Straits-baan in Sheboygan vroeg in actie moest komen om de tweede ronde te voltooien. Het toernooi heeft vanaf de eerste dag te lijden onder hardnekkige mist.

Woods bezet na twee ronden de 21e plaats, op vijf slagen van zijn landgenoot Matt Kuchar die op vrijdag al zijn tweede omloop afsloot met een opgetelde score van 136. De Amerikanen Nick Watney (137), Jim Furyk en J.B. Holmes (beiden 138) staan dicht in de buurt van de klassementsleider.

Woods heeft sinds zijn rentree na grote privéproblemen nog geen toernooi gewonnen. Afgelopen zondag eindigde hij bij de WGC-Bridgestone Invitational nog op zijn slechtste score ooit als profspeler (+18).

Dader schietpartij VS opgepakt

Vier personen zijn zaterdag om het leven gekomen bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Buffalo (New York). De politie kon de verdachte schutter uren na het bloedbad arresteren, meldden Amerikaanse media.

De slachtoffers zijn twee mannen en twee vrouwen. Vier mannen raakten gewond, van wie een ernstig. Een van de doden is een man uit Texas, die speciaal naar zijn geboortestad was teruggekeerd om de eerste verjaardag van zijn huwelijk te vieren.

Tijdens het feest in een restaurant bij de Niagarawatervallen brak ruzie uit. De ruzie verplaatste zich naar buiten, waarbij werd geschoten.

Pirelli begint morgen met F1-bandentests

Bandenfabrikant Pirelli zal morgen beginnen met het testen van de Formule 1-banden voor het seizoen 2011. Volgens de Spaanse krant AS zal de Italiaanse rubbermaker met een Toyota TF109 gaan rijden op het circuit van Mugello.

Naar verwachting zal Nick Heidfeld zijn reserverol bij Mercedes Grand Prix op gaan geven en Pirelli gaan helpen met de tests. De test zal tot woensdag gaan duren. Daarna zal er nog gereden gaan worden op Jerez, Monza, Le Castellet en wederom Mugello.

Al Qaidaleider in Jemen geeft zich over

Jamaan Safian, leider van de activiteiten van het terroristennetwerk Al Qaida in de Jemenitische provincie Al-Jawf, heeft zich aan de autoriteiten overgegeven. Dat heeft een veiligheidsfunctionaris in Jemen zondag gezegd. Safian wordt ervan verdacht dat hij militante moslims uit het buitenland, waaronder Saudi's, onderdak heeft geboden.

De zegsman, die anoniem wilde blijven, maakte niet duidelijk of de autoriteiten over de overgave van Safian hebben onderhandeld. Zijn naam staat niet op de lijst van meest gezochte terreurverdachten die de regering in Sanaa heeft opgesteld.

In het verleden hebben stamleiders akkoorden gesloten over de overgave van leden van Al Qaida. De terreurbeweging is vooral actief in het oosten van het land. Al-Jawf ligt ten noordoosten van Sanaa. Onder druk van de Amerikaanse regering hebben de autoriteiten hun operaties tegen terreurverdachten opgevoerd. Eind vorig jaar eiste de lokale afdeling van Al Qaida de verantwoordelijkheid op voor een poging een Amerikaans vliegtuig op te blazen dat van Amsterdam naar Detroit onderweg was.

Jan Schaeferbrug verwijderd voor Sail

Het tweede deel van de Jan Schaeferbrug in het oostelijk havengebied in Amsterdam is zaterdagavond laat gelicht. De logistiek ingewikkelde operatie is zonder problemen verlopen, aldus Lucette Bruinsma van Stichting Sail Amsterdam zondag.

Volgens haar waren er geen problemen bij het demonteren van het tweede brugdeel. "Er stond geen druk op de ketel en ze hebben het rustig aan gedaan conform de planning. De mensen die er werken hebben ook gewoon de pauzes in acht genomen", aldus Bruinsma.

Het eerste deel van de ruim 200 meter lange brug werd in de loop van de middag verwijderd. De brug moet weg, om de doorgang mogelijk te maken van de grote historische zeilschepen tijdens Sail deze week.

Jan Schaeferbrug verwijderd  voor Sail (foto: ANP)

Abraham maakt overstap naar MotoGP

Moto2-rijder Karel Abraham zal volgend jaar met het familieteam Cardion AB-team de overstap naar de MotoGP maken. De Tsjech bevestigde dat hij met een Ducati GP11 aan de start zal gaan verschijnen. Hierdoor staan er naar verwachting volgend seizoen achttien motoren op de MotoGP-grid.

De 20-jarige Abraham finishte tijdens de laatste Moto2-races vierde en vijfde, maar tijdens de kwalificaties voor zijn thuisrace op Brno ging hij tweemaal onderuit en kwam hij niet verder dan de 34e tijd.

Tropico 4 onderweg, screenshots en features

Eind vorig jaar kwam Kalypso Media met Tropico 3. Vandaag hebben we goed nieuws voor de fans van deze game; Tropico 4 is momenteel in ontwikkeling en staat gepland voor het tweede kwartaal van 2011. Het betreft de PC-versie, over een eventuele consoleversie is nog niks bekend.

In Tropico 4 keert El Presidente terug naar Tropico met nieuwe vrienden en vijanden. Hieronder hebben we een aantal features op een rij gezet die de game zal bevatten, alsmede enkele screenshots.

- Nieuwe campaign-modus met twintig missies en tien maps.
- twintig nieuwe gebouwen waaronder Stock Exchange, Shopping mall, Aqua Park en een Mausoleum.
- Council of Ministers: wijs burgers aan voor in de gemeente om lastige, controversiële beslissingen door te drukken.
- National Agenda: een agenda waar verscheidene zaken op aangegeven worden, waaronder de objectives.
- Facebook- enTwitter-integratie: het is mogelijk om live te tweeten terwijl je de game aan het spelen bent. Daarbij kun je de game automatische tweets laten genereren bij bijvoorbeeld het halen van een missie. Behaalde resultaten kunnen op Facebook gezet worden om te vergelijken met andere Tropico-spelers. Daarbij is het mogelijk om screenshots te maken en te uploaden naar je Facebook.
- Trading System: de game kent de mogelijkheid om te handelen met andere facties voor het boosten van je economie.

Moto3 vervangt 125cc-klasse in 2012

De 125cc-klasse wordt vanaf 2012 vervangen door de Moto3, zo heeft de Grand Prix Commission bekendgemaakt. Voor dit seizoen werd de 250cc vervangen door de Moto2, wat een veld van 41 deelnemers opleverde. Iets soortgelijks is organisator Dorna van plan voor de 125cc.

De motoren zullen vervangen worden door exemplaren van ongeveer 250cc met een boring van maximaal 81 millimeter. "Het doel is om de klasse zo aantrekkelijker en goedkoper te maken," zei Dorna-baas Carmelo Ezpeleta. "Ons idee is om het een klasse voor meerdere motoren te maken en niet voor één motortype. Er moet nog veel besproken worden, maar het zal in 2012 ingevoerd worden."

De kosten voor een motor zullen naar verwachting maximaal 10.000 euro gaan bedragen en de fabrikanten moeten bereid zijn om aan minimaal vijftien rijders te gaan leveren.

Bos: "Trots op jonge ploeg"

Theo Bos is ondanks de 4-2 nederlaag tegen Ajax trots op zijn jonge ploeg. "De eerste 20 minuten stond het prima, de eerste echte kans was dan ook voor ons. Enkele minuten later komen we op voorsprong. Vanaf dat moment gingen we te ver achteruit lopen en kreeg Ajax meer ruimte. Uit een vrije trap valt de 1-1 en direct daarna de 2-1. Vlak voor rust komen we dan nog wel terug op 2-2."

"In de rust heb ik gezegd dat we ervoor moesten zorgen dat we de eerste 10 minuten doorkomen, maar na 30 seconden is het al gebeurd. Uit de eerste voorzet in de tweede helft wordt het 3-2 en niet veel later 4-2. Uiteindelijk ben ik trots op deze ploeg. Een goal van een 17- en een 18- jarige speler is iets om trots op te zijn. We gaan met een goed gevoel weg uit Amsterdam," aldus Bos op de website van Vitesse.

Preud'homme ziet doelpuntenprobleem niet in één dag opgelost

FC Twente heeft een probleem. Dat heeft de nieuwe trainer Michel Preud'homme toegegeven na het tweede gelijkspel in de competitie.

Zondag kwam de landskampioen opnieuw niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Dit keer hield sc Heerenveen de landskampioen van het eerste doelpunt van het seizoen. "We scoren heel moeilijk. Dat is iets wat we moeten oplossen", aldus de Belg tegenover de Telegraaf

Kalezic: "Alles wat ik zeg over dit duel, is overbodig"

De Graafschap-coach Darije Kalezic had tijdens zijn perspraatje na afloop van het met 6-0 verloren partij tegen PSV niet veel woorden nodig. "Drie minuten duurde het, en toen lieten we ons verrassen. Hier hadden we de hele week voor gewaakt."

"We kwamen ook met heel andere gedachten, namelijk zoals we hier acht maanden geleden in de beker nipt met 2-1 verloren. We wilden ons in dat licht manifesteren, maar na die penalty en de 1-0 was het over. Alles wat ik zeg over de wedstrijd daarna, is overbodig."

Gewonde bij schietpartij Roermond

Een 24-jarige Fransman is zondagochtend bij een schietpartij in een uitgaansgebied in Roermond lichtgewond geraakt. De toedracht van de schietpartij is onbekend. Nog niemand is aangehouden, meldt de politie.

De Fransman werd rond 05.00 uur op het Stationsplein beschoten. Het slachtoffer en getuigen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De plek waar de man werd beschoten is afgezet. De politie onderzoekt de zaak.

Jol: "Foutjes in de verdediging moeten eruit"

Ajax won, maar Martin Jol moet met zorgen naar het optreden van zijn ploeg hebben gekeken. Vooral het makkelijk weggeven van doelpunten is de achilleshiel van Ajax in het nog prille seizoen.

Vitesse werd echter wel verslagen met 4-2. Na afloop wilde Jol niet toegeven dat de verdediging hem zorgen baart. De trainer koppelde het weggeven van doelpunten ook aan de totale bezetting van zijn elftal. "Van de tien counters onderscheppen we er acht", zei Jol na afloop. "Maar we moeten iets geconcentreerder verdedigen."

"Luis (Suárez) komt nu terug, dan zijn we ook weer wat balvaster", voorspelde Jol, die zich geen zorgen had gemaakt op de bank. "Wij hebben een jonge ploeg en dat zie je. We hadden moeite om de ruimtes te vinden. Dat is soms wel verklaarbaar. Op de vleugels stonden twee spelers waar er één last van z’n rug had (Urby Emanuelson, red) en de ander bijna nooit daar speelt", doelend op Christian Eriksen.

Na de 2-2 ruststand maakte Ajax het in het eerste kwartier van de tweede helft af. "Achteraf hebben we het goed gedaan, alleen die foutjes die we maken in de verdediging moeten er zo snel mogelijk uit." Dinsdagavond begint Ajax aan het tweeluik met Dinamo Kiev. Eyong Enoh keert zondagavond terug in Amsterdam. "Hij zou mogelijk kunnen spelen", zei Jol, die niet inging op de fitheid van de Kameroener.

Verbeek boos: "Belachelijke uitslag"

Gertjan Verbeek heeft opnieuw van zich doen spreken tijdens een persconferentie. De coach van AZ kon zich maar moeizaam inhouden tijdens de analyse van FC Groningen-coach Pieter Huistra.

Het Eredivisieduel eindigde na een 0-1 voorsprong voor Groningen met 1-1. AZ was in Alkmaar veruit de betere ploeg, maar Huistra meldde dat zijn spelers teleurgesteld waren omdat ze de voorsprong hadden weggeven. Daarop volgde de tirade van Verbeek. "De spelers van Groningen kunnen dan beter maar niet naar de samenvatting gaan kijken. Dan zien ze dat ze hier heel goed zijn weggekomen. De enige kans die Groningen creëert, gaat erin. Qua kansen is deze uitslag belachelijk, maar dat is ook voetbal. We hebben niet goed gespeeld, maar ik ben wel blij met de veerkracht die we toonden."

Vorig seizoen haalde Verbeek als trainer van Heracles Almelo uit naar zijn Roda JC-collega Harm van Veldhoven. Hij noemde Van Veldhoven onder meer een "vervelende kerel".

Honkbalsters Hongkong trekken zich terug

Het schietincident van vrijdag tijdens de honkbalwedstrijd op het WK tussen de honkbalsters van Hongkong en Nederland heeft ervoor gezorgd dat Hongkong zich per direct van het toernooi terugtrekt. Tijdens de wedstrijd werd een speelster van Hongkong geraakt door een kogel.

Op dat moment werd het duel tussen beide landen gestaakt. Nederland stond toen met 12-9 voor. De Nederlandse dames kwamen ongedeerd van het veld af. De onfortuinlijke Hongkongse raakte niet ernstig gewond maar moest wel een bezoek brengen aan het ziekenhuis.

Het is op dit moment nog altijd niet bekend waar de kogel vandaan kwam. Het wereldkampioenschap wordt gehouden bij een militaire basis. De andere landen blijven wel op het wereldkampioenschap dat zondag wordt voortgezet.

Hannover '96 en St. Pauli uitgeschakeld in DFB Pokal

De Duitse voetbalclubs zijn ondertussen ook alweer aan het bekertoernooi begonnen. In de DFB Pokal zijn gisteren alweer enkele verrassende uitslagen gevallen. St. Pauli en Hannover 96 kunnen zich namelijk weer gaan richten op de competitie. Het naar de Bundesliga gepromoveerde St. Pauli ondervond dat Chemnitzer FC uit de vierde divisie te sterk was. Hannover moest zijn meerdere erkennen in Elvërsberg.

Bij Chemnitzer was aanvoerder Andreas Richter de gevierde man. Hij zette na vijf minuten spelen al de enige treffer op het bord. In Elversberg werd de hele wedstrijd niet gescoord. De vierde divisionist toonde zich daarna vanaf de strafschopstip het sterkst en zorgde voor de grootste verrassing tot nu toe.

Janssen: "Geen paniek"

Gisterenavond kwam FC Twente opnieuw niet verder dan een gelijkspel. Ditmaal was sc Heerenveen een sta in weg voor de Tukkers. De eerste competitiewedstrijd van de landskampioen werd eerder ook al gelijkgespeeld tegen Roda JC.

"Toch hebben we voldoende jongens die een doelpunt kunnen maken," vond Theo Janssen. "We hoeven echt niet in paniek te raken. Het zou wel prettig zijn als het een keer lukt. De bal wil maar niet goed vallen. En als die een keer goed valt dan raken wij hem niet goed."

HALKa

Nee, geen typfout in de blogtitel. HALKa is de titel van een film uit Bangladesh die gaat over een man die kan veranderen in een grote, groene, extreem sterk monster. Komt me vaag bekend voor om eerlijk te zijn.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik twijfel of dit geen hoax is, maar als de trailer echt voor een film is dan moet ik die film gewoon zien. Al was het alleen maar om de riksja...

VN-topman in Pakistan aangekomen

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties (VN) is zondag in Pakistan aangekomen. Hij zal daar spreken met politieke leiders en gebieden bezoeken die door de overstromingen zware schade hebben opgelopen.

Pakistan schat dat twintig miljoen mensen door de watersnood zijn getroffen. Die zijn het gevolg van de jaarlijkse moessonregens. De VN hebben de lidstaten gevraagd om meer dan 350 miljoen noodhulp voor het Zuid-Aziatische land, maar daarvan is nog maar een klein deel toegezegd.

Eerste gladde slangen in Brabant gezien

De eerste jonge gladde slangen zijn dit jaar in het Brabantse Kempen gezien. Doordat slangenmoeders hun zogeheten slangenhemd afwerpen, zijn er nu ook veel slangenhemden te vinden. Dat meldt natuurbericht.nl. Reptielen vervellen een paar keer per jaar omdat de opperhuid niet meegroeit.

Gladde slangenvrouwtjes vervellen ook kort voordat de jongen geboren worden. Een groot vrouwtje kan veertien jongen krijgen, maar gemiddeld krijgen gladde slangen er zeven. De jonge slangetjes zijn zo'n veertien centimeter lang. Zij hebben amper de dikte van een potlood.

Schennispleger met lid uit de broek opgepakt

Agenten hoefden zaterdagochtend weinig speurwerk te verrichten om een schennispleger in Den Bosch aan te houden. De 24-jarige man uit Eindhoven werd met zijn lid uit zijn broek aangetroffen in de Schilderstraat. Hij mocht zijn broek weer aantrekken en werd mee naar het bureau genomen.

Iets na 05.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een man achter vrouwen aan liep en zijn geslachtsdeel toonde. Agenten gingen naar de schennispleger op zoek en zagen spoedig een man lopen die aan het signalement voldeed. Toen de agenten zagen dat zijn jongeheer nog uit zijn broek hing, sloegen ze hem in de boeien.

Reddingsbrigade haalt achttien mensen uit zee

De reddingsbrigade in Den Haag heeft zaterdagmiddag achttien mensen uit het water moeten halen. Voor de kust van Scheveningen en Kijkduin stond op verschillende plekken een sterke stroming die mensen de zee in trok. De zwemmers werden onder meer met boten en lijnen op het droge geholpen, meldt de reddingsbrigade zondag.

De meeste reddingen werden verricht naast golfbrekers. Hier kunnen zich zogeheten muistromen voordoen. De reddingsbrigade kreeg hulp van strandpubliek en politieagenten. Ze hielpen bijvoorbeeld bij de redding van twee broertjes van 11 en 6 jaar oud die voor de kust van Scheveningen in de problemen kwamen. De oudste hield zijn jongste broertje boven water totdat zij beiden gered waren. Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De reddingsbrigade adviseert zwemmers uit de buurt van golfbrekers te blijven en niet te ver in zee te gaan. Wie toch in een muistroom terechtkomt kan het beste schuin tegen deze stroming naar de kant zwemmen. Als dit niet lukt kunnen zwemmers zich het beste door de stroom mee laten nemen totdat de stroom aan kracht verliest en dan terugzwemmen. Zwemmers die problemen krijgen bij golfbrekers kunnen hier het beste omheen zwemmen.

Capitulatie Japan herdacht

In Nederland wordt zondag herdacht dat het precies 65 jaar geleden is dat Japan in de Tweede Wereldoorlog capituleerde. Koningin Beatrix en demissionair premier Jan Peter Balkenende zijn zondag aanwezig in Den Haag bij de herdenking bij het Indisch Monument. De capitulatie van Japan wordt sinds 1980 ieder jaar op 15 augustus herdacht.

Zondagochtend vindt eerst een herdenking plaats in het World Forum Convention Center in Den Haag. Rond 11.30 uur vertrekken de koningin en de premier naar het monument, waar Boudewijn de Groot een voordracht houdt. De herdenking bij het monument wordt afgesloten met een kranslegging en een defilé.

De oorlog in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië, begon in 1941. Japan bezette de voormalige Nederlandse kolonie in maart 1942, nadat het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) capituleerde. Rond de honderdduizend burgers kwamen terecht in zogeheten Jappenkampen. Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan, na de Amerikaanse atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. In 1970 vond de eerste Indië-herdenking plaats.

Boek: Asha ten Broeke - Het idee M/V

Is het niet heerlijk, dat je als vrouw ongegeneerd kunt shoppen omdat je van Venus komt en je als man je slippertjes heel logisch kunt verklaren omdat mannen nu eenmaal vanaf de oertijd al een jagersdrang bezitten? Geniet er nog maar even van, want als er meer mensen lucht krijgen van de theorieën uit Het idee M/V van wetenschapsjournalist Asha ten Broeke, is je gedrag binnenkort helemaal niet meer zo vanzelfsprekend.

Asha ten Broeke - Het idee M/V

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.