Tiger Woods soepel door

Jeffrey

Tiger Woods heeft zaterdag soepel de 'cut' gehaald bij het PGA Championship, het vierde en laatste Majortoernooi van het golfseizoen. De Amerikaan produceerde op de tweede negen drie birdies en kwam daarmee uit op een totaalscore van 141 slagen (drie onder par). Met een rondje van 70 verbeterde Woods zich ook ten opzichte van zijn eerste omloop (71).

De nummer 1 van de wereldranglijst was één van de 78 spelers die zaterdag op de Whistling Straits-baan in Sheboygan vroeg in actie moest komen om de tweede ronde te voltooien. Het toernooi heeft vanaf de eerste dag te lijden onder hardnekkige mist.

Woods bezet na twee ronden de 21e plaats, op vijf slagen van zijn landgenoot Matt Kuchar die op vrijdag al zijn tweede omloop afsloot met een opgetelde score van 136. De Amerikanen Nick Watney (137), Jim Furyk en J.B. Holmes (beiden 138) staan dicht in de buurt van de klassementsleider.

Woods heeft sinds zijn rentree na grote privéproblemen nog geen toernooi gewonnen. Afgelopen zondag eindigde hij bij de WGC-Bridgestone Invitational nog op zijn slechtste score ooit als profspeler (+18).