[MotoGP] Uitslag Race Brno

Jorge Lorenzo heeft de MotoGP-race op het circuit van Brno op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef met de Yamaha Dani Pedrosa en Casey Stoner voor.

Pedrosa ging van poleposition van start en behield ondanks aandringen van tweede man Ben Spies de leidende positie. Lorenzo sloot daarachter aan en pakte het leidende duo al in de tweede bocht. Spies ging Pedrosa ook voorbij, maar moest de Spanjaard een ronde later alsnog laten gaan.

Lorenzo liep langzaam weg bij de rest van het veld en wist zo de race te winnen voor Pedrosa. Halverwege de race wist Stoner Spies te passeren en in deze volgorde kwam de rest van de race geen verandering meer. Valentino Rossi werd vijfde, voor Nicky Hayden.

De zege in de 125cc ging naar Nico Terol. De Spanjaard domineerde de race en finishte twintig seconden voor zijn landgenoot Pol Espargaro en Esteve Rabat. Jasper Iwema reed een goede race en kwam als achtste over de streep.

In de Moto2 was de zege voor Toni Elias. De Spanjaard wist te winnen na een langdurig gevecht met Andrea Iannone en Roby Rolfo. Yuki Takahashi werd uiteindelijk tweede, voor Iannone.