Been: "Complete wanprestatie"

Sjors (Sj0rSz)

Mario Been baalde vandaag, na afloop van het duel tegen Excelsior, als een stekker. De oefenmeester van Feyenoord zag zijn manschappen namelijk met 3-2 van de de derde ploeg uit Rotterdam verliezen.

Na afloop was de analyse van Been dan ook glashelder. "We moeten ons doodschamen. Dit was een complete wanprestatie", foeterde de trainer. "Er ging helemaal niks goed. De opbouw was veel te traag en met het vele balbezit hebben we amper iets gedaan. Daar is geen enkel excuus voor, ook het kunstgrasveld niet."

"We hebben de doelpunten kinderlijk eenvoudig weggegeven. Het was van onze kant een schandalige vertoning. Dat doet verder niets af aan de prestatie van Excelsior. Ze hebben verdiend gewonnen."

Volgens Been kwamen de spelers van Feyenoord tegen Excelsior veel tekort. "Ze stoppen te weinig van zichzelf in de wedstrijd. Ze spelen niet met hun hart. Dat was vorige week in de eerste helft tegen FC Utrecht ook al het geval. Het is een gek fenomeen. Ik krijg het er maar niet uit. Maar de spelers moeten dat ook uit zichzelf kunnen opbrengen. Als de spelers van Excelsior het kunnen, moeten we daartoe toch ook in staat zijn?"

Been heeft in elk geval weinig tijd om herstelwerkzaamheden door te voeren, aangezien komende donderdag AA Gent alweer wacht. Het duel tegen de Belgen staat in het kader van de vierde voorronde van de Europa League. "In dat duel moeten we er toch weer staan. Maar met deze wedstrijd zijn we voorlopig nog niet klaar."