Talpa biedt beelden Laura internationaal aan

Mediabedrijf Talpa gaat kijken of er internationaal belangstelling is voor de beelden van het zeilmeisje Laura Dekker. Vrijdagavond kwam productiebedrijf MasMedia met Dekker overeen dat het de beelden van het Nederlandse kind gaat schieten terwijl zij haar zeiltocht rond de wereld maakt.

Welke omroep de beelden in Nederland gaat uitzenden, is nog onbekend. Talpa vertegenwoordigt de programma's van MasMedia in het buitenland. "Wij hebben natuurlijk onze eigen portefeuille van Talpa-producties die we verkopen. De contacten die wij daarbij hebben opgedaan, kunnen wij ook gebruiken bij de verkoop van de producties van MasMedia", legt de woordvoerder van Talpa uit.

Of er veel belangstelling vanuit het buitenland zal zijn voor de beelden, is nog onduidelijk. "De overeenkomst is vrijdagavond gesloten. Maandag gaan we ermee aan de slag."

Laura Dekker kwam zaterdagmiddag samen met haar vader aan in de Portugese havenplaats Portimao. De 14-jarige zeilster testte de afgelopen tien dagen samen met haar vader of haar boot helemaal in orde was. Dat bleek het geval. Eind volgende week begint ze officieel aan haar solozeiltocht rond de wereld en vertrekt ze richting de Canarische Eilanden. Ze hoopt de jongste te worden die ooit alleen de tocht maakt.