Uitslag Liverpool - Arsenal

Liverpool en Arsenal hebben in de eerste speelronde van de Premier League al averij opgelopen. Beide grootmachten stonden vanavond tegenover elkaar en kwamen beide één keer tot scoren. Hierdoor zullen beide ploegen nu al in de achtervolging moeten.

Het duel kwam pas in de slotminuut van de eerste helft echt op gang. David N'Gog was voor Liverpool dichtbij een doelpunt, maar Gaël Clichy wist de bal nog van de lijn te halen. Vlak daarna moesten The Reds met tien man verder, omdat Joe Cole de rode kaart kreeg voorgehouden. De middenvelder maakte een harde overtreding op Laurent Koscielny.

Na de pauze ging Liverpool, ondanks het ondertal, fanatiek verder. Dit leverde de formatie uiteindelijk ook de voorsprong op. N'Gog wist vanaf een moeilijke hoek raak te schieten. Arsenal was er tot op dat moment nog niet in geslaagd om ook maar één fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

Ook het inbrengen van Robin van Persie en Theo Walcott gaf niet het gewenste resultaat voor Arsenal, dat uiteindelijk toch op 1-1 zou komen. Tijdens een vreemde scrimmage werkte de goalie van Liverpool, José Reina, de bal in zijn eigen doel.

Beide ploegen zouden het duel overigens met tien spelers beëindigen. In de laatste seconden van de wedstrijd kon ook Koscielny (Arsenal) met een rode kaart vertrekken.