Fiscus wil miljoenen van 'Crocodile Dundee'

'Crocodile Dundee'-acteur Paul Hogan heeft een betalingsachterstand bij de belastingdienst van vijftien miljoen Australische dollar, meer dan tien miljoen euro. De Australische acteur wordt ervan verdacht meer dan 26 miljoen euro aan inkomsten niet te hebben aangegeven.

De 70-jarige Hogan woont al jaren in de Verenigde Staten en betaalt daar ook belasting. Maar de Australische belastingdienst heeft laten weten de acteur fiscaal gezien nog steeds als Australiër te beschouwen, schrijft de krant The Australier.

'Dundee' ligt al jaren in de clinch met de belastingdienst, die beweert dat de acteur over een bepaalde periode noch in Amerika, noch in Australië belasting heeft afgedragen. Zijn financieel adviseur is inmiddels aangeklaagd wegens het aangeven van valse teruggaves.

Hogan zei eerder al tijdens een Amerikaans televisie-interview dat de belasting kon fluiten naar het geld. "Kom me maar halen, stelletje bastaarden", riep de acteur. Hogan woont sinds 1995, met tussenpozen, in de Verenigde Staten, samen met zijn vrouw Linda Koslowski. De 52-jarige actrice speelde zijn geliefde in de filmreeks van 'Crocodile Dundee'.

Fiscus wil miljoenen van 'Crocodile Dundee' (foto: Novum)