Uitslagen Eredivisie speelronde 2

Dit weekend werd de tweede speelronde gespeeld in de Eredivisie. FC Twente speelde wederom gelijk, Ajax en PSV wisten thuis de drie punten te houden. Feyenoord verloor verrassend uit bij Excelsior. NEC en PSV zijn de koplopers na deze speelronde.

PSV had een gemakkelijke avond tegen De Graafschap. De promovendus, die een week lang de ranglijst mocht aanvoeren, stond al na vier minuten met een man minder op het veld. Fränkel maakte een overtreding op Lens en mocht zich met een rode kaart naar de douches begeven. De toegekende strafschop werd benut door Dzsudzsák: 1-0. Dankzij drie doelpunten van de Zweed Toivonen in de 25e, 46e en 55e minuut liep PSV uit naar 4-0. Amrabat (80e minuut), ingevallen voor Lens, en Afellay (84e minuut), ingevallen voor Toivonen, bepaalden de eindstand op 6-0.

Vitesse leek zich gisteren op bezoek bij Ajax lange tijd te kunnen meten aan de tegenstander. De Arnhemmers kwamen zelfs op voorsprong in de 26e minuut via Pröpper. Vertonghen (37e minuut) en Van der Wiel (40e minuut) bogen die achterstand nog voor rust om in een voorsprong, maar Vitesse kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte door Van Ginkel. Vlak na rust kwam Ajax echter al snel weer op voorsprong, De Jong maakte in de 47e minuut de 3-2, elf minuten later gevolgd door de 4-2 van Anita. Aan Ajax-zijde maakten twee jeugdspelers hun debuut, Bonevacia startte in de basis en mocht de wedstrijd uitspelen, Jozefzoon verving in de rust Emanuelson.

De doelpuntrijkste wedstrijd van het weekend was Willem II - NEC. NEC stond lange tijd met 2-1 achter, maar wist in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mede door drie goals van Vleminckx werd het uiteindelijk 3-5 in het voordeel van de Nijmegenaren. Door de tweede winst van het seizoen gaat NEC nu samen met PSV aan de leiding in de Eredivisie.

FC Twente wist gisteravond wederom niet te winnen, thuis tegen sc Heerenveen bleef de ploeg wederom steken op 0-0. VVV-Venlo won toch wel verrassend van Heracles Almelo met 1-0, en FC Groningen nam een punt mee uit Alkmaar tegen AZ: 1-1. Vandaag verloor het sterk verzwakte NAC Breda met 3-1 van FC Utrecht en wist Roda JC met 3-1 te winnen van en bij ADO Den Haag.

De Wedstrijd van de Week was die tussen Excelsior en Feyenoord. Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.