Uitslagen België speelronde 3

Een knotsgekke wedstrijd tussen Standard en Lokeren vormde het openingsduel van de derde speelronde in de Belgische Jupiler Pro League. Maar liefst zes wedstrijden zijn er op de zaterdag afgewerkt. Vandaag stonden er ook nog twee duels op het programma.

Standard - Lokeren

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en wist een hoop kansen te creëren alleen deed het zichzelf geen plezier door deze kansen te verspelen. Vlak voor rust was het Koen Persoons die de bezoekers uit Lokeren op voorsprong wist te brengen. Een kleine acht minuten na de herstart van de wedstrijd was het opniew Lokeren dat wist te scoren. Persoons was opnieuw belangrijk door de bal af te leggen op Nill de Pauw die de bal wist te raken.

Een doelpunt van Stefan Defour voorafgegaan door een verschrikkelijke blunder van doelman Copa bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. Toen ook Carcela na zeventig minuten het net wist te raken, was de spanning terug in de wedstrijd. Carcela was nog niet klaar met juichen toen hij opnieuw zijn handen in de hemel kon steken. De ploeg uit Luik dacht lange tijd de punten niet te hoeven delen maar twee minuten voor tijd was het Katuka Tshimanga die Lokeren op gelijke hoogte bracht.

Racing Genk - Charleroi

Koploper Racing Genk blijft nog een week de aanvoerder van de Belgische ranglijst. De ploeg uit Genk was met 5-0 te sterk voor de bezoekers uit Charleroi. Jelle Vossen wist na een tiental minuten al keeper Baguette te passeren. Toen voor het rustsignaal ook Kevin de Bruyne tweemaal en Elianiv Barda eenmaal het net wisten te vinden leek het al onbegonnen werk voor de ploeg uit Charleroi.

Dat bleek ook al snel in de tweede helft toen ook Barda voor de tweede maal het net wist te vinden. In het resterende gedeelte van de wedstrijd deden beide ploegen rustig aan en zo stond na 48 minuten al de eindstand op de borden.