Vettel dolblij na zege

Sebastian Vettel doet na zijn winst in de Grand Prix van Europa weer mee in de titelstrijd. De Duitse Red Bull-coureur vertrok op het circuit van Valencia van poleposition en reed mede dankzij de safety car eenvoudig naar de zege.

"Het werd tijd om weer eens te winnen. Ik heb geen gemakkelijk seizoen gekend tot nu toe, maar ik ben blij om weer terug te zijn," zei een dolblije Vettel na afloop van de race. "Zeker omdat we niet verwacht hadden op dit circuit zo goed te kunnen presteren. Maar ik kon een klein gat slaan en heb daarna de auto naar de finish gebracht."

Na de crash van teamgenoot Mark Webber leek de safety car roet in het eten te gooien, maar deze bleek voor de Duitser uiteindelijk goed uit te pakken. De Red Bull-rijder was net de pitstraat voorbij toen de bolide de baan opgestuurd werd. Hierdoor kon hij gemakkelijk de leiding behouden. "Maar gelukkig zaten mijn naaste belagers in hetzelfde schuitje."

Vettel kende bij de herstart nog wel een heikel moment omdat hij zich bij het oprijden van het rechte stuk verremde. De Duitser bleef aan de leiding rijden en na de drive-through-penalty van Lewis Hamilton kon hij rustig naar de zege rijden. "Dit is goed voor het team en het kampioenschap. Het was een zwaar weekend, de monteurs hebben tot laat doorgewerkt, maar het is de moeite waard geweest."