Stekelenburg: "Edwin is Edwin, ik ben Maarten"

JJdJ1984

Oranje-doelman Maarten Stekelenburg is bezig aan een goed WK, maar lijkt nog steeds druk te voelen. De doelman van Ajax is de opvolger van Edwin van der Sar, een keeper van absolute wereldklasse. Toch kan Stekelenburg hier goed mee omgaan.

"Het is mooi dat er niet meer meteen over hem wordt gediscussieerd. Maar ook ik weet: één foutje tegen Slowakije en iedereen zegt meteen: die zou Edwin van der Sar hebben gehad", aldus de eerste doelman van Oranje tegenover Algemeen Dagblad.

"Ik begrijp het wel. Edwin heeft dertien jaar het doel van Oranje verdedigd en ontzettend veel gewonnen. Ik vind alleen niet dat je ons steeds met elkaar moet vergelijken. Messi en Maradona zijn ook niet te vergelijken. Edwin is Edwin, ik ben Maarten", zo vervolgde de keeper.

Toen Marco van Basten hoofdcoach bij Ajax was, bleek Stekelenburg niet altijd zekerheid over zijn basisplaats te hebben. Bij Oranje heeft bondscoach Bert van Marwijk nooit aan de doelman getwijfeld. Toch is er geen sprake van rancune jegens Van Basten.

"Nee hoor, ik heb helemaal geen rancune naar Marco. In die periode speelde ik ook niet goed. Ik had alleen op iets meer krediet gerekend. Hij vond dat ik het me allemaal wat te gemakkelijk had gemaakt. Dat beeld klopte niet."