Hamilton: "Ik wist niet wat er gebeurde"

Peterselieman

Lewis Hamilton heeft dankzij een tweede plaats in de Grand Prix van Europa zijn leidende positie in de stand om het Formule 1-wereldkampioenschap behouden. Onomstreden is de tweede plaats van de Britse McLaren-coureur in Valencia niet.

Hamilton kende een goede start en klom ten koste van Mark Webber op naar plaats twee. De Brit viel in de tweede bocht ook leider Sebastian Vettel aan maar kon de Duitser niet passeren. Na de crash van Mark Webber kwam de safety car naar buiten waarbij Hamilton in de fout ging. De McLaren-rijder haalde de safety car in terwijl deze net de tweede safetycarlijn gepasseerd was. Hierdoor kon hij een pitstop maken en tweede blijven, terwijl de Ferrari's achter de safety car moesten blijven en veel posities verloren.

Hamilton werd voor het inhalen van de safety car bestraft met een drive through en bleef ondanks de straf rijden op plaats twee, de positie waar hij ook op zou eindigen. "Bij de start raakten Vettel en ik elkaar, waarna mijn auto steeds vibreerde. Ik maakte me zorgen dat er iets beschadigd was, dus probeerde ik de auto te controleren en hem in één stuk aan de finish te brengen," zei de Brit over de start.

Over het incident rond de safety car wilde hij niet te veel woorden vuil maken. "Ik weet niet exact wat er nou gebeurde. Toen ik de safetycarlijn naderde, zag ik de safety car naast me. Omdat ik het idee had dat ik die al voorbij was, ben ik maar doorgegaan. Ik ben erg blij met dit resultaat. We hebben hier hard voor gewerkt en verdienen dit ook echt."