Buffon tot medio 2011 uit de roulatie

Gianluigi Buffon staat tot medio 2011 aan de zijlijn. De doelman van Italië ondervond tijdens het openingsduel op het WK voetbal hinder van zijn rug. Deze blessure speelde hem het afgelopen seizoen met regelmaat parten, waardoor de goalie nu voor een operatieve ingreep kiest.

"Ik heb mijn besluit genomen. Ik ben er klaar mee om te leven met de onzekerheid of het wel of niet goed gaat komen", legde Buffon zijn keuze uit. "Dus ik ga onder het mes. Er is me verteld dat mijn rug in 2011 weer zo goed als nieuw is. Misschien zelfs al eerder, maar ik ga mezelf niet voor de gek houden door te hopen op een snellere rentree."

"Ik zal er niet omheen draaien, ik had dit veel eerder moeten doen," ging de keeper van Juventus verder. "Maar ik hoorde telkens maar dat ik nodig was. Nu heb ik voor mezelf gekozen. Ik heb erover gesproken met Alessandro Nesta die dezelfde problemen heeft gehad. Bij hem is het probleem verdwenen na een operatie. Na het gesprek met Nesta heb ik mijn twijfels opzij gezet en besloten om een ingreep te ondergaan."