Podolski: "Geen ontzag voor Engelse ploeg"

Lukas Podolski is van mening, dat de Duitse selectie erg veel zelfvertrouwen heeft. Die Mannschaft speelt later vandaag tegen Engeland. Volgens de aanvaller heeft de jonge Duitse formatie een goede kans om naar de kwartfinale te gaan, maar waakt tevens voor onderschatting.

"Het zou een domme fout zijn om Engeland te onderschatten, puur omdat ze wat problemen hebben gehad bij het doorkomen van de poulefase. Het kan best zijn dat ze hun niveau opschroeven nu de knockout-fase begint," aldus Podolski in een reactie.

Daarnaast benadrukte hij ook dat de Duitsers niet bang zijn voor de Engelse formatie. "Er is binnen de Duitse selectie geen sprake van ontzag. We hebben absoluut geen reden om bang voor ze te zijn. Uiteraard respecteren we het Engelse team, maar we zijn niet bang."

Op papier is het duel tussen Engeland en Duitsland een kraker, maar daar wil Podolski zich niet mee bezig houden. "Het is uiteraard een grote wedstrijd, maar ik denk dat je dat moet negeren. We moeten alleen denken aan het behalen van de kwartfinale."