Vierde dode helikoptercrash Maasvlakte

Naar aanleiding van de helikoptercrash eerder vandaag op de Maasvlakte is nu ook een vierde persoon omgekomen. In totaal zaten er vijf mensen in het toestel, de piloot en vier passagiers, meldt een woordvoerder van de politie. Een andere inzittende raakte zwaargewond, over zijn toestand is op dit moment verder niets bekend. De identiteit van de vijf is nog niet bekendgemaakt.

Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur in de buurt van de Noordzeeboulevard en de Slufterdam. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Het toestel stortte boven land neer. Twee inzittenden waren direct dood, een derde overleed nadat tevergeefs geprobeerd was te reanimeren. In het ziekenhuis overleed later op de middag een vierde inzittende.

Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten zijn alle hulpdiensten uitgerukt. "Dat wil zeggen in ieder geval Luchtvaartpolitie, de kustwacht, de zeehavenpolitie, een traumaheli en natuurlijk de Rotterdamse politie."

De helikopter van het bedrijf Heli Holland Airservice was vertrokken van Rotterdam The Hague Airport en maakte opnamen van de wielertocht Tour du Port. Zo'n duizend amateurfietsers namen deel aan de toch over 120 kilometer door de Rotterdamse haven. Het evenement is na het ongeluk stilgelegd, meldt de organisatie.

Luchtverkeersleiding Nederland heeft geen informatie over het ongeluk. "De helikopter vloog niet onder begeleiding van de Luchtverkeersleiding", zegt een woordvoerder.

Update 19:05 uur

De toestand van de vijde inzittende, die zwaargewond raakte, is stabiel, zo meldt de behandelend arts. De enige overlevende van het helikopterongeluk is een 51-jarige man. Hij is fotograaf bij het persbureau ANP.