Weer verlies volleyballers tegen Brazilië

Tijdens een prachtige volleybalshow in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy hebben de volleyballers van Oranje in vijf sets verloren van wereldkampioen Brazilië. De Nederlandse ploeg nam een 2-0 voorsprong in sets, maar moest afhaken toen de Brazilianen in de loop van het duel hun ware gezicht toonden: 25-19, 25-23, 22-25, 17-25, 10-15.

De koploper van poule A veroverde zodoende twee punten voor de ranglijst, Nederland krijgt 1 punt als troostprijs. Met de vaste basis begon Nederland geweldig. Dit in een sfeervol decor waarbij de duizenden Oranje supporters en een flinke groep aanhangers van de wereldkampioen voor veel kabaal zorgen. Het waren vooral de middenaanvallers Rob Bontje en Wytze Kooistra die samen met de voortreffelijke diagonaalspeler Niels Klapwijk voorop gingen in de strijd.

Bij Brazilië worstelde wereldster Giba met zijn vorm, maar toen hij in de derde set werd vervangen door Endres Murilo keerde het tij. Het was onder aanvoering van deze voortreffelijke buitenaanvaller dat de bezoekers hun vertrouwen hervonden. Oranje vocht voor wat het waard was en bondscoach Peter Blangé probeerde in de vijfde set nog voor een ommekeer te zorgen door Nico Freriks te vervangen voor Yannick van Harskamp.

Maar het mocht niet baten want Oranje kon de 0-4 achterstand in set nummer vijf niet meer overbruggen. Murilo zelf benutte het matchpoint via een prachtige pipe-aanval. Toch kan Oranje met een goed gevoel terugkijken op de twee hoogstaande ontmoetingen in Rotterdam. Komende week reist de ploeg naar Varna aan de Zwarte Zee waar twee ontmoetingen met Bulgarije op het programma staan.