[GP2] Uitslag Valencia Race 2

Marcus Ericsson heeft zijn eerste overwinning in de GP2 Series geboekt. De Zweed startte in de sprintrace in Valencia sterk en pakte de leiding. Hij won voor de goed gestarte Giedo van der Garde en Michael Herck.

Herck mocht van polepostion vertrekken, maar hij raakte de eerste plaats al bij de start kwijt nadat hij met wielspin vertrokken was. Ericsson stak hem al voor de eerste bocht voorbij, waarna enkele bochten later Van der Garde volgde. Op plaats vier reed Charles Pic, voor Dani Clos en Pastor Maldonado.

Tijdens de start waren er enkele crashes waarbij Alberto Valerio Sergio Perez uitschakelde, waarbij Perez na een bezoek aan de pits verder kon. Christian Vietoris reed met zijn bolide Jules Bianchi aan, terwijl Johnny Cecotto tegen Fabio Leimer aan reed die op zijn beurt Giacomo Ricci raakte. Cecotto kon verder rijden, terwijl de andere rijders uitstapten.

In de derde ronde reed Josef Kral achterop de bolide van Rodolfo Gonzalez waarbij de bolide van Kral een salto maakte en op de achtervleugel landde en de muur in ging. De Tsjech leek geen verwondingen te hebben opgelopen. Hierdoor kwam de safety car voor zes ronden op de baan om de marshalls de ruimte te geven om de rommel op te ruimen.

Doordat de maximale racetijd verstreken was werd de race voortijdig afgevlagd. Ericsson stond de hele race onder druk van Van der Garde maar wist de eerste plaats te behouden voor de Nederlander. Herck werd derde, voor Maldonado die na de herstart Pic en Clos in wist te halen. Laatstgenoemde verloor later in de race nog een plaats aan Valsecchi waardoor hij buiten de punten eindigde.

- Uitslag volgt -