Force India kampt met bandenproblemen

Peterselieman

Voor Force India liep de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in Valencia uit op een teleurstelling. De bolides van het Indiase team zaten er het hele weekend goed bij, maar in de kwalificatie strandden Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi al in Q2.

"Vanochtend voelde de auto met beide banden goed aan maar in de tweede kwalificatie had ik op een rustige baan niet voldoende grip. We kregen de hele sessie de banden niet aan het werk: een groot verschil met de ochtend," zei een sippende Sutil die niet verder kwam dan plaats dertien. "Het is natuurlijk heel teleurstellend. We leken onze zaakjes goed voor elkaar te hebben en daarom focussen we ons nu op de race. In Montréal kwamen we sterk voor de dag en er zijn altijd mogelijkheden om plaatsen goed te maken."

Liuzzi start naast zijn teamgenoot, maar weigert de hoop op een puntenfinish op te geven. "Zowel Adrian als ik hadden veel problemen met de banden in de tweede kwalificatie. Ik kampte met veel onderstuur. Dat is erg zonde. Gister en vanochtend stonden we er nog zo goed voor. We gooien natuurlijk nog niet de handdoek in de ring: in de race liggen veel mogelijkheden. Kijk maar naar de chaos in Canada."