Sekou Cissé: "Nederland is soms te lief"

Feyenoord-aanvaller Sekou Cissé vindt dat Oranje iets meer fysieke kracht en vechtlust in het spel mag leggen. Van de meeste landen uit zijn continent vindt Cissé dat ze geen collectief vormen en daardoor zo vroeg zijn uitgeschakeld.

"Het probleem van Nederland is dat het team soms nog te lief is. Jullie willen het vaak te mooi oplossen," zo vindt Cissé volgens Voetbal International. De speler van Feyenoord is gecharmeerd van Nigel de Jong en Khalid Boulahrouz. "Ze spelen op zijn Afrikaans, met het hart."

De nationale ploeg van zijn vaderland Ivoorkust wist de groepsfase niet te overleven. "Maar iedereen in ons land ziet dat de jongens tegen Portugal (0-0) en Brazilië (3-1 verlies) hun best hebben gedaan," aldus de voormalige spits van Roda JC.

"Afrika heeft geweldige voetballers, maar met z'n elven vormen ze geen collectief. Ze zijn allemaal trots om voor hun land te spelen en willen graag zelf uitblinken. Op het WK zie je ook dat ze moeite hebben te scoren. Als ze de bal in het strafschopgebied krijgen, schieten ze te gehaast."