Parkpop weer van start

Zondagmiddag om een uur is de dertigste editie van Parkpop van start gegaan. Het weer werkt prima mee en deze jubileumeditie van het festival belooft de warmste in vijf jaar te worden.

In de aanloop naar het festival kende de organisatie nogal wat problemen. Men had Snoop Dogg geboekt om deze speciale editie extra elan te geven, maar op last van de politie en het Openbaar Ministerie werd zijn optreden verboden.  Hij zou niet passen bij het ‘open en vriendelijke’ karakter van het festival. Burgemeester van Aartsen van Den Haag wist te melden dat er signalen zijn geweest van rivaliserende bendes die elkaar bij het concert van Snoop wilde treffen. Bovendien is de gemeente Den Haag de gebeurtenissen van vorig jaar in Hoek van Holland nog niet vergeten.

Ook vervanger Beenie Man werd niet met open armen ontvangen, vanwege zijn sterke anti-homo sentimenten. Daarop besloot de organisatie Alpha Blondy te boeken. Deze, uit Ivoorkust afkomstige, reggaeartiest is een grootheid in de reggaewereld en staat bekend om zijn politieke liedjes en zijn inzet voor de ontwikkeling van Afrika. Een woordvoerder van de organisatie zegt dat hij een prima vervanging is voor Snoop Dogg. “Alpha Blondy past heel goed bij de jubileumeditie van Parkpop”, zei hij. “We hebben nog wel even zijn strafblad gechecked”, grapte de woordvoerder erachteraan.

Men verwacht dat het recordaantal bezoekers van vorig jaar, toen er 275.000 mensen kwamen, dit jaar overtroffen zal worden. Met dank aan het mooie weer. Naast Alpha Blondy zullen onder meer Juliette Lewis, Admiral Freebee, Mamas Gun en Danko Jones hun opwachting maken. Het festival wordt om half negen afgesloten door Nena.

Tip van de redactie: Neem water mee in kleine flesjes of kartonnen pakjes, andere verpakkingen zijn niet toegestaan. En natuurlijk zonnebrandcrème.