Brute beroving op WK voetbal

In Zuid-Afrika  zijn negen personen op brute wijze beroofd, onder hen waren vijf Australische voetbalfans. Vier gewapende mannen overvielen hen en misbruikten een van de slachtoffers.

De beroving vond plaats toen de voetbalfans na de wedstrijd Australië – Servië terugkwamen in hun hotel in Nelspruit. Volgens een Australische gast van het hotel, Steve Gaynor, werden de toeristen gevolgd door vier Nigeriaanse mannen die gewapend waren met geweren en pistolen, en die hen vervolgens in hun kamers overvielen.

Ik had de wedstrijd die avond bekeken in het hotel en rond half één ’s nachts kwamen de mensen terug. Ik zat in de bar en sommige mensen gingen direct naar hun kamer, anderen kwamen nog even naar de bar”, aldus Gaynor. “We waren ons niet bewust van wat er gaande was. Deze arme mensen zijn onder schot vastgebonden en beroofd. Mijn kamer is ook onder handen genomen, maar gelukkig was ik er niet toen ze binnenkwamen".

Gaynor, die zelf ook voor 10.000 dollar beroofd zegt te zijn, zei dat de overvallers alles roofden; contant geld,  sieraden, horloges, telefoons en laptops. “Ik denk dat ze wisten dat er Australiërs in het hotel zaten, ze hadden het specifiek op ons gemunt”.
Eén van de slachtoffers was een agent van de Australische Federale Politie, die probeerde de rust te bewaren zodat er geen onnodige doden zouden vallen. Volgens Gaynor was het 'een gewelddadige overval, het was serieus'.