F1 2010 niet bang voor concurrentie

Rod Cousen, CEO van Codemasters, heeft in een interview aangegeven dat hij niet bang is voor concurrentie van Gran Turismo 5. Het spel F1 2010 komt in september uit, twee maanden voor het al langverwachte en veelbesproken Gran Turismo 5 van Polyphony. Cousen verwacht niet dat het spel veel fans zal weghouden van hun F1 spel.

"F1 2010 is veel meer dan een traditioneel F1-racespel, dus we zijn niet van plan een vergelijking te maken", zei hij. "F1 enthousiastelingen hebben nog geen kans gehad om een F1 racespel op een next-gen systeem te kunnen spelen. Wij gaan laten zien wat die ervaring kan zijn. De fans zullen niet worden teleurgesteld".

Verder verwacht Rod Cousen dat het spel meer dan twee miljoen keer over de toonbank zal gaan. Sony zal met Gran Turismo hogere verwachtingen hebben, maar volgens Rod Cousen zullen F1-fans niet snel geneigd zijn een ander spel dan dat van Codemasters kopen. We zullen het snel gaan meemaken, want F1 2010 komt op 24 september uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Voor de racefans breken er dus sowieso deze herfst goede tijden aan.

F1 2010F1 2010