'Engeland verandert startopstelling tegen Duitsland'

De Engelse bondscoach Fabio Capello gaat met vertrouwen het duel tegen Duitsland tegemoet. Verwacht wordt dat er één verandering in de startopstelling zal zijn in vergelijking met de wedstrijd tegen Slovenië.

De Italiaanse oefenmeester van het Engels nationale team heeft zaterdag door laten schemeren tegenover de pers dat hij één wissel zal doorvoeren binnen zijn eerste elf spelers.

Verwacht wordt dat Matthew Upson, die nog van groot belang was tegen de Slovenen, wordt geslachtofferd voor of Jamie Carragher of Ledley King. Capello antwoordde op de vraag of hij met dezelfde elf zou gaan spelen als tegen Slovenië: "Ja, ik weet het (de basiself, red). Het is waarschijnlijk hetzelfde (als tegen Slovenië, red) "De eerste tien spelers die speelden, één niet."

Wayne Rooney zal, ondanks dat hij nog geen doelpunt maakte dit toernooi, echter niet snel vervangen worden. "Rooney heeft zeer goed getraind", vertelde een vertrouwensvolle Capello."Hij scoorde veel doelpunten, we hopen dat hij morgen hetzelfde kan. Hij is belangrijk."

Engeland en Duitsland komen elkaar voor het eerst in tien jaar tegen op een groot toernooi. Capello erkende dat de druk om te winnen vanuit beide landen enorm is, maar over een aartsrivaal wilde hij niets weten. "Het is een zeer belangrijk wedstrijd, omdat we door willen gaan (naar de kwartfinale,red)", aldus Capello.