FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 augustus 2009

Jessica Biel gevaarlijk voor je PC

Wees gewaarschuwd als je op Google zoekt naar Jessica Biel of Brad Pitt, deze sterren staan namelijk in de top tien van namen die de meeste computervirussen opleveren bij een zoekopdracht. Dat heeft computer beveiligingsbedrijf McAfee vandaag bekendgemaakt.

Het bedrijf noemt Jessica “de gevaarlijkste celebrity op het internet”, één op de vijf zoektermen met ‘Jessica Biel’ bevat resultaten die een gevaar bevat voor de beveiliging van de PC, zo licht een woordvoerder toe. Jessica Biel, vriendin van Justin Timberlake en actrice, wordt in de top tien gevolgd door Beyonce, Jennifer Aniston, Tom Brady en Jessica Simpson. Brad Pitt stond vorig jaar op de eerste plek maar zakt nu naar nummer tien.

Ook Chelsea toont interesse voor De Guzman

Hoewel Jonathan de Guzman dinsdagavond nog liet weten graag naar Valencia te gaan heeft Chelsea nu ook serieuze interesse voor de Feyenoorder. Zo liet VI.nl vanavond weten.

Afgevaardigden van de Londonse club zagen De Guzman zondag uitblinken tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. Chelsea is van plan een serieus bod te doen op de geboren Canadees, maar voorlopig staat de Engelse club op een zijspoor aangezien de Feyenoorder op het punt staat zijn handtekening onder een contract bij Valencia te zetten. Ook de transfer naar de Spaanse topclub is nog niet zeker omdat de club geen geld heeft om De Guzman aan te trekken. Deze moet eerst de transfer van de Argentijn Ever Banega naar Everton af zien te ronden.

The Blues worden al langer in verband gebracht met de Feyenoord-middenvelder en willen nu zaken doen. Het feit dat De Guzman niet veel hoeft te kosten maakt een transfer voor Chelsea aantrekkelijk. De jeugdinternational twijfelt echter over een toekomst bij de winnaar van de FA Cup omdat hij daar niet zeker is van veel speelminuten in de sterrenploeg van coach Carlo Ancelotti. Hij vreest te worden uitgeleend en ziet het niet zitten steeds op huurbasis voor andere clubs te moeten gaan spelen.

Live, love, dance.

EenVrijGevoel stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Na m’n hersenen gepijnigd te hebben wat nu mijn volgende stap zou zijn, had ik de dozen trash-food de deur uit gedaan. Lees: achterin de kast gegooid. Ik heb me daarna ingeschreven op een dansschool. Ik zag het al voor me; ik met een rode roos in mn golvend haar, een rood/zwarte jurk met een sexy spleet aan de zijkant al zwierend en zwevend door de zaal samen met een charmante, breed-gebouwde danspartner.

EK hockey: Uitslagen en stand 4e speeldag

Vandaag was de vierde speeldag van het EK hockey in Amstelveen. Alleen de dames kwamen vandaag in actie. Nederland deed goede zaken met 9-0 tegen Rusland.

Uitslagen

PouleD/HTeamTeamUitslag
Bdames Ierland Spanje 1-4
Bdames Duitsland Schotland 4-0
Adames Azerbeidzjan Engeland 1-4
Adames Nederland Rusland 9-0


Stand

Poule A (heren) en Poule B (heren)
De herenpoules kwamen vandaag niet in actie en houden dezelfde stand als gisteren.


Poule A (dames)

Poule A (dames) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Nederland 3 3 0 0 24 0 9
Engeland 3 2 0 1 8 6 6
Rusland 3 0 1 2 1 14 1
Azerbeidzjan 3 0 1 2 2 15 1


Poule B (dames)

Poule B (dames) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Duitsland 3 3 0 0 13 1 9
Spanje 3 2 0 1 8 4 6
Schotland 3 0 1 2 1 7 1
Ierland 3 0 1 2 1 11 1

'Ajax kijkt in Noorwegen naar spits'

Ajax heeft nog één grote opdracht voor komende maandag: het aantrekken van een spits. De Noor Erik Huseklepp is door de Amsterdammers gescout.

Dat meldt de Noorse publieke zender NRK dinsdag. De spits staat onder contract bij SK Brann en scoorde tot nu toe elf keer in 21 competitiewedstrijden. Chelsea, Sevilla, Newcastle United, Blackburn Rovers en Everton waren eerder al eens komen buurten in Noorwegen, terwijl Bolton Wanderers maandag ook op de tribune zaten.

Technisch directeur Roald Bruun-Hanssen liet aan NRK weten dat er nog geen enkel officieel bod is gedaan op Huseklepp. In de zoektocht naar een nieuwe spits worden ook de namen van Afonso Alves, Danny Koevermans en Eidur Gudjohnsen genoemd.

Modric verwijst United-gerucht naar doofpot

Luka Modric denkt er niet over om Tottenham Hotspur te verlaten. Dat laat de middenvelder weten in reactie op het gerucht dat Manchester United de Kroaat zou willen kopen.

Tottenham-manager Harry Redknapp reageerde dinsdag al lachend op het gerucht dat Modric naar United zou verkassen, maar nu heeft ook de speler zelf ontkend dat hij wil vertrekken.

"Ik voel me heel goed bij Tottenham en ik heb nog niet gedacht om de club te verlaten", zegt Modric tegen Sportske Novosti. "Mijn contract loopt tot de zomer van 2013 en ik denk er alleen maar over om te blijven."

"Ik zou niet verrast zijn als Tottenham mij een nieuwe aanbieding doet. Dat gebeurt wel vaker in Engeland. Maar ook als dat niet het geval is, blijf ik hier graag. Ik zal alles blijven geven voor deze club."

Houston verbiedt naaktfoto's op school

Houston heeft per direct het versturen van zogeheten 'Sex MS'jes', naaktfoto's per gsm of pc, op scholen verboden. De Amerikaanse metropool met zo'n 200.000 scholieren is hiermee een van de eerste steden die een dergelijk verbod instelt. Andere Amerikaanse steden overwegen ook zo'n verbod in te voeren.

Aanleiding voor het verbod is een onderzoek voor een campagne tegen tienerzwangerschappen. Maar liefst 22 procent van de minderjarige meisjes heeft aangegeven al eens een foto per sms of internet te hebben verstuurd, waarop zij half of geheel zijn ontkleed. Bij de jongens gaf achttien procent toe wel eens een naaktfoto te hebben verstuurd.

EK hockey: Oranje-dames drogen Rusland af

Nederland heeft ook in haar derde wedstrijd op het EK hockey een hoge score op het bord gezet. De Russische vrouwen kregen er negen om de oren. In de slotfase viel Maartje Paumen geblesseerd uit, nadat zij een bal tegen haar duim kreeg. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is.

Nederland begon wervelend tegen Rusland. Uit de eerste aanval was het meteen raak, Naomi van As maakte Oranjes eerste. Tussen de dertiende en de negentiende minuut was het open huis in de Russische defensie. Maartje Paumen (uit een corner), Kim Lammers en Wieke Dijkstra (opnieuw uit een corner) tilden de score naar 4-0.

In de tweede helft creëerde Oranje veel kansen, maar vond steeds keepster Oxana Serezhkina op weg naar het doel. In de 51e minuut brak Maartje Paumen de score weer open, door de 5-0 binnen te pushen. Binnen tien minuten werd de score opgevoerd naar 8-0 (twee keer Lammers, eenmaal Paumen). Vier minuten voor tijd tikte Marilyn Agliotti de 9-0 binnen.

Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Maartje Paumen. De topscorer bij het vrouwentoernooi kreeg in de slotfase een bal op haar duim. Paumen hoefde niet naar het ziekenhuis, maar het is nog onduidelijk wat voor kwestuur de linksachter precies heeft.

Bondcoach Herman Kruis gaf zijn ploeg een pluim: "We scoren heel vaak in de laatste tien minuten. Dat vind ik erg goed van ons. We blijven doorhockeyen tot de laatste minuut, ook al staan we ruim voor. Veel andere teams zouden allang de teugels hebben laten vieren. Wij doen dat niet."

Nederland-Rusland 9-0 (4-0)
2' 1-0 Van As
13' 2-0 Paumen (sc)
16' 3-0 Lammers
19' 4-0 Dijkstra (sc)
51' 5-0 Paumen (sc)
59' 6-0 Lammers
60' 7-0 Lammers
62' 8-0 Paumen (sc)
66' 9-0 Agliotti

Bourdais: "Ik ben niet eerste keus bij Ferrari"

Luca Badoer is momenteel de vervanger van Felipe Massa bij het team van Ferrari, maar door zijn slechte prestaties op het circuit van Valencia circuleren er al geruchten over een mogelijke vervanging. Sébastien Bourdais heeft van Ferrari gehoord dat hij in elk geval niet de eerste keus zou zijn.

De coureur wordt samen met coureurs als Giancarlo Fisichella, David Coulthard, Nelson Piquet jr. en Anthony Davidson genoemd als de mogelijke vervanger, maar de manager van Bourdais wist te melden dat de coureur niet bovenaan het verlanglijstje staat.

"Ferrari moet de beslissing nemen en jammer genoeg zijn er meer kandidaten die graag willen. Nicolas Todt, mijn manager, heeft al gesproken met de teamleiding van Ferrari, maar mijn naam staat helaas niet bovenaan het lijstje", aldus Bourdais.

Uitslagen CL Play-offs 25/08

De eerste vijf winnaars uit de play-off-ronde van de Champions League zijn bekend. Vandaag werd de helft van de duels afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

RSC Anderlecht (BEL) - Olympique Lyonnais* (FRA) 1-3 (1-5)
26' Lisandro López 0-1
32' Lisandro López 0-2
41' Lisandro López 0-3
51' Matías Suárez (Pen) 1-3

Maccabia Haifa FC* (ISR) - FC Red Bull Salzburg (AUT) 3-0 (2-1)
31' Vladimir Dvalishvili 1-0
57' Eyal Golasa 2-0
90' Mohammad Ghadir 3-0

FC Zürich* (SUI) - FK Ventspils (LAT) 2-1 (3-0)
6' Johan Vonlanthen 1-0
8' Igor Ţîgîrlaş 1-1
90'+2 Almen Abdi 2-1

Debreceni VSC* (HUN) - PFC Levski Sofia (BUL) 2-0 (2-1)
13' József Varga 1-0
35' Gergely Rudolf 2-0

Club Atlético de Madrid* (ESP) - Panathinaikos FC (GRE) 2-0 (3-2)
4' Loukas Vintra (e.d.) 1-0
71' Djibril Cissé (Panathinaikos)
83' Kun Agüero 2-0

* = door naar groepsfase Champions League.

[WTCC] Coronel maakt seizoen niet af

Tom Coronel zal het lopende seizoen niet af kunnen maken voor het SEAT Holland-team. Vanwege financiele problemen bij de hoofdsponsor zal de 37-jarige coureur de laatste twee races niet rijden.

Deze races vinden plaats in Okayama en Macau wat aanzienlijke kosten met zich mee brengt. Hoofdsponsor Pon Car heeft door de huidige crisis op de automarkt besloten om het motorsportbudget te verlagen. Dit heeft dus tot gevolg dat Coronel de laatste twee races niet mee zal doen.

"Het is onze bedoeling om actief te blijven in de motorsport met Tom Coronel. Voor het seizoen van 2010 zijn we onze opties al aan het bekijken, zodat we de juiste beslissing kunnen nemen", aldus een woordvoerder van de sponsor. De Nederlander ligt momenteel tweede in het indepenedents-kampioenschap met zestien punten achterstand op Felix Porteiro.

Lotingen WK Judo

Morgen start in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy' het WK Judo. Eerder vanavond heeft in het Rotterdamse stadhuis de loting plaatsgevonden. Hieronder kun je de lezen aan welke tegenstanders de Nederlanders zijn gekoppeld.

In de klasse heren onder de 60 kg zal Ruben Houkes het woensdag moeten opnemen tegen de Canadees Sergio Pessoa. Bij de vrouwen in de gewichtsklasse onder de 48 kilo zal Birgit Ente het op moeten nemen tegen de Kazachse Kelbet Nurgazina. Als laatste staat ook nog de klasse onder de 66 kilo bij de heren op het programma. De Nederlandse afgevaardigde hierin is Abdel Aziz Mesaoudi.

Op donderdag, een dag dat FOK!sport live verslag zal doen vanuit Ahoy' staan er weer drie gewichtsklasses op het programma. Eén bij de heren en twee bij de vrouwen. Bij de heren onder de 73 kg zal Dex Elmont het opnemen tegen Alejandro Clara uit Argentinië. Bij de vrouwen in de klasse onder de 52 kilo komt Kitty Bravik uit tegen de Noorse Sanna Askela. In de klasse onder de 57 kilo komt Deborah Gravenstijn tegen de Franse Morgane Ribout.

Ook op vrijdag zal opnieuw gestreden worden in Ahoy'. Bij de heren zal Guillaume Elmont het opnement tegen de Braziliaan Nacif Elias. Bij de vrouwen zal Elisabeth Willeboordse aantreden op de mat tegen Munkhzaya Tsedevsuren.

Ook zaterdag zal FOK!sport in Ahoy' aanwezig zijn om opnieuw verslag te doen van dit evenement. Bij de heren staat de klasse tot 90 kilo op het programma en daarin zal Marvin de la Croes het opnemen tegen Chingiz Mamedov. Bij de vrouwen komt Edith Bosch uit, in de klasse tot 70 kilo, tegen Lkhamdegd Purevjargal. In de klasse tot 78 kilo komt Marhinde Verkerk uit tegen de Koreaanse Gyeong-Mi Jeong.

Op de laatste dag van het WK staan er opnieuw drie gewichtsklasses op het programma. In de klasse tot 100 kilo komt Henk Grol in actie tegen Dimitri Peters uit Duitsland. Grim Vuijsters komt in actie in de klasse 100 kilo en meer tegen Alexander Mikhaylin uit Rusland. Bij de vrouwen is de laatste klasse 78 kilo en zwaarder. Daarin zal Carola Uilenhoed het opnemen tegen de Senegalese Aminata Diatta.

Megan Fox is in sekstherapie

Megan Fox is momenteel onder behandeling bij een psychiater. Deze wil haar helpen af te rekenen met seksdemonen. Megan wordt naar eigen zeggen al sinds haar prille jeugd door hen gekweld.

Megan, die door mannenblad FHM voor de tweede maal is uitgeroepen tot 's werelds mooiste vrouw, speelt haar streng religieuze opvoeding de zwarte piet toe. Deze zou haar zo onzeker hebben gemaakt. Ze geeft toe dat ze geregeld een joint opsteekt en in therapie is om te ontsnappen aan haar angsten.

"Ik ben grootgebracht binnen de Pinkstergemeente, een van de strengste stromingen binnen het christendom", vertelt ze. "Alles is kwaad en slecht en zal je de hel inhelpen. Daarom had ik vele gesprekken over hoe slecht en kwaad seks was."  Een ouderling van de kerk vertelde haar zelfs eens dat dankzij Megans nieuwe kapsel haar moeder in de hel zou terechtkomen.

Ondanks dat Megan door vele mannen als sekssymbool wordt gezien, draagt ze het liefst ruimvallende kleding. Strakke kleding maakt haar onzeker, net als het dragen van make-up. De actrice beweert zelfs dat het haar pijn doet als mensen haar een sekssymbool noemen. "De aandacht, dat andere mensen jou vertellen dat je mooi bent, voedt juist mijn onzekerheid. Dergelijke dingen maken het ondragelijk."


Dan maar onzeker, ze blijft een lekker ding...

Technische fout oorzaak damramp Rusland

Een technische fout is de oorzaak van de ramp in een Siberische stuwdam, waardoor vorige week maandag zeker 71 mensen omkwamen. Vier mensen worden nog vermist, berichtte het Russische persbureau Itar-Tass vandaag.

Na het barsten van een waterleiding in de Savano-Sjoesjenskajadam, liep de machinekamer van de waterkrachtcentrale vol. Drie veiligheidssystemen, die bij een ongeluk de sluizen automatisch sluiten en de turbines stoppen, werkten die dag niet. Uit onderzoek moet nog blijken waarom de techniek faalde, zei de chef van de Russische milieu-, technologie- en atoomwaakhond, Nikolai Koetjin, dinsdag.

In de machinekamer van het dertig jaar oude bouwwerk zou een explosie hebben plaatsgevonden. De centrale gold eens als een technisch wonder in de Sovjet-Unie, maar onderging de laatste jaren de ene na de andere reparatie. President Dmitri Medvedev heeft na de ramp toegegeven dat Rusland "technologisch ver achterloopt" op andere landen.

Drie jongeren willen verhaal strandfeest kwijt

Een bijeenkomst waar Hoekse jongeren vanavond hun verhaal kwijt konden over het stranddrama van afgelopen zaterdag, is bezocht door drie personen. Dat heeft een zegsvrouw van de gemeente gemeld.

Zij kon geen directe verklaring geven voor de lage opkomst. "Misschien zijn de betrokkenen er nog niet aan toe om er met andere mensen over te praten", suggereert ze. "Of heeft de uitnodiging toch niet de juiste mensen bereikt. Het bleek lastig om in de schoolvakantie heel snel alle benodigde adresgegevens te achterhalen."

Het Hoekse jongerenwerk organiseerde de bijeenkomst vanavond in het jongerencentrum De Hoekstee.

Sultan betaalt 17K voor nieuw kapsel

Bijna de gehele wereldbevolking mag dan gebukt gaan onder de recessie, in Brunei is daar bitter weinig van te merken. De sultan heeft namelijk ruim 17.000 euro uitgegeven aan een nieuwe look.

Voor dit geld liet de vorst zijn favoriete kapper uit Londen overvliegen. Deze kapper werd vervoerd in een luxe privékabine, opdat hij niet in contact kon komen met passagiers die wellicht Mexicaanse griep onder de leden hebben. 

Toch vraagt de kapper niet absurd hoge prijzen voor zijn diensten. Zijn dagelijkse clientèle moet doorgaans zo'n 35 euro betalen voor een knipbeurt.

[Fotoreportage] Slotetappe Eneco Tour

Vandaag was de laatste etappe in de Eneco Tour. De dertien kilometer lange tijdrit door de straten van Amersfoort werd een prooi voor Edvald Boasson Hagen. FOK!fotograaf Marc H was er bij een maakte onderstaande reportage.

Het parcours in Amersfoort was nat, maar daar trok deze Milramrenner zich niets van aan.


Een AG2R-renner door de bocht


Aart Vierhouten


Een Rabobank-renner in opperste concentratie bezig


Deze Euskaltel-renner neemt de rontonde


Zijn ploeggenoot Javier Aramendia was elders op het parcours bezig


Bradley Wiggins in volle inspanning. De Brit zou onderweg uitstappen vanwege het door regen gevaarlijk geworden parcours


Zijn ploeggenoot Svein Tuft deed het rustig aan en werd 113e vandaag


Steven de Jongh finishte op 1:06 van winnaar Boason Hagen


Flecha bezig met het behalen van plek acht vandaag

Eerder deze week is op FOK!sport al een reportage verschenen over de proloog in de Eneco Tour. De reportage van FOK!user Madmarine kun je hier nog eens bekijken.

Particuliere belegger is terug

Aangetrokken door de stijgende beurskoersen, lijkt de particuliere belegger terug van weggeweest. Volgens marktkenners zijn zij over de schrik heen van de ineengestorte aandelenkoersen van 2008 en speculeren zij op een spoedig economisch herstel.

Marcel Kalse, directeur bij beleggersbank Alex: "Twee derde van onze klanten zei aan het begin van het jaar dat 2009 een prachtig beursjaar zou worden. Vooralsnog hebben zij gelijk gekregen. Na de gebeurtenissen van vorig jaar zou je denken dat beleggen volledig uit de mode is geraakt, maar wij merken juist het tegenovergestelde." Het klantenbestand van Alex nam sinds begin dit jaar 'ongekend toe'.

Gewoon instappen
Patrick Beijersbergen van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) denkt dat beleggers die nog niet zijn ingestapt, niet bang hoeven te zijn de boot te hebben gemist: "Als je op de lange termijn belegt, maakt het niet uit of je bij 280 punten of 300 punten instapt."

Volgens Beijersbergen zijn veel aandelen nog altijd goedkoop, ondanks de aandelenrally van de afgelopen maanden: "De problemen bij veel bedrijven zijn opgelost. Dat rechtvaardigt het herstel van de AEX." De toonaangevende Amsterdamse beursindex moet vanaf de huidige stand bijna verdubbelen om op het niveau te komen van de zomer van 2007. 

300 punten
Dinsdagmiddag werd de psychologisch belangrijke stand van 300 punten uitgenomen, wat voor sommige beleggers een extra stimulans kan zijn om in te stappen. "Mooie ronde getallen, dat vinden mensen mooi. Maar verder heeft het geen betekenis", aldus beursanalist André Sirks van zakenbank Theodoor Gilissen. 

Insiders verkopen juist
Insiders van grote Amerikaanse banken en bedrijven zijn iets minder enthousiast over de huidige aandelenrally. De CEO's, bestuursvoorzitters en andere topmannen verkopen juist op recordsnelheid hun eigen aandelen. De insiderverkopen zijn in jaren niet zo hoog geweest.

26 arrestaties na steekpartij in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft vandaag 26 personen, allen afkomstig uit het voormalige Oostblok, aangehouden. Dat gebeurde nadat afgelopen nacht een 28-jarige man ernstig gewond raakte als gevolg van een steekpartij in een woning aan de Prins Hendrikkade. Hij ligt op de intensive care.

Omdat niet duidelijk was wat de betrokkenheid van de aanwezigen in het pand was, zijn zij allemaal aangehouden. Bij de aanhouding was de SEON aanwezig, het onderdeel van politie dat zich normaal bezighoudt met het oprollen van wietplantages.

Amy Winehouse klaagt ex-schoonmoeder aan

Amy Winehouse heeft haar ex-schoonmoeder aangeklaagd voor het verkopen van één van haar liefdesbrieven.

Amy verstuurde de brief aan haar man Blake Fielder-Civil terwijl hij een straf uitzat voor mishandeling en het belemmeren van de rechtsgang. Blake’s moeder Georgette verkocht de brief nadat twee gescheiden waren.

50.000 pond schadevergoeding
Amy eist nu 50.000 pond (ongeveer 57.000 euro) schadevergoeding voor copyrightinbreuk.  Een vriend vertelt: "Amy was woedend dat de privé-correspondentie gebruikt was om geld mee te verdienen." Georgette beschuldigde Winehouse er eerder al van haar zoon aan de drugs te hebben geholpen.

Gescheiden in juli
Winehouse en Fielder-Civil, een voormalig productie-assistent die sinds hij van school afgeschopt werd meer in dan buiten de gevangenis is geweest, trouwden in 2007. Afgelopen juli scheidde het paar officieel, ze hadden elkaar sinds Blake vastzat maar weinig gezien.

Oud-politieman hoogleraar cybersafety

Oud-politieman Wouter Stol is aan de Open Universiteit benoemd als hoogleraar politiestudies met bijzondere aandacht voor ‘cybersafety’. Stol werkt onder meer aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, die de leerstoel ook financiert.

Stol gaat de problemen die politie en justitie tegenkomen op het gebied van criminaliteit en veiligheid in de digitale wereld, beschrijven. Doel is de achterstand op dit gebied te verkleinen en effectieve bestrijdingsmethodes te ontwikkelen.

Stol werkte in de jaren negentig als politiechef in Amsterdam. Na een studie sociologie is hij onder meer als onderzoeker verbonden aan de Politieacademie in Apeldoorn. Binnenkort verschijnt zijn studie Verkenning cybercrime in Nederland 2009, aldus de Open Universiteit.

Interview: Opeth op Lowlands

Het is de vrijdag van het Lowlands festival en vanavond staat Opeth in de Grolsch tent. In de middag heeft FOK! een interview met gitarist Frederik Åkesson. Opeth is een Zweedse band met roots in de heavy metal maar met een diverse sound waarin elementen van progressieve metal, progressieve rock en folk terug te vinden zijn. Terwijl ik wacht bij de ingang van het backstage gedeelte zie ik wat langharige mannen aan komen sloffen door de warmte en jahoor, het zijn de kerels van Opeth die net in de Echo tent de film Anvil! The story of anvil hebben gekeken. Samen met Frederik zoeken we de schaduw van de backstage tent op. Hij trekt de koelkast open en vraagt me wat ik wil. Ik kies een Corona, die hij op de rand van de tafel probeert open te beuken (auw, pas je op met je hand, je moet zo optreden!). De tafelrand blijkt niet hoekig genoeg maar uiteindelijk is Frederik mijn held met behulp van een flesje spa blauw waarmee hij de kroon van de Corona afgewipt krijgt. Zelf zit hij aan de koffie, drinken doet hij niet voor een concert.



Doden door autobommen Kandahar

Zeker acht mensen zijn vandaag in de Zuid-Afghaanse stad Kandahar omgekomen door een serie ontploffende autobommen. Onder de slachtoffers zijn zowel agenten als burgers, meldden de politie en medische bronnen. Ruim dertien mensen raakten gewond.

Bommen in vijf geparkeerde auto’s gingen tegelijkertijd af bij een gebouw waarin een Canadese ontwikkelingsorganisatie zetelt. Veel ramen in de stad sprongen door de harde knallen.

Politie verspreidt nieuwe foto crèchemoord-verdachte

De politie heeft opnieuw een foto verspreid van de 41-jarige voortvluchtige Nevzat Koyak. Koyak wordt ervan verdacht twee weken geleden crècheleidster Arzu Çakmakci-Erbas te hebben doodgestoken in het Amsterdamse Geuzenveld.

De nieuwe foto (afbeelding onder) is recenter dan de afbeelding die gisteren werd verspreid door de politie. Wel is het goed mogelijk dat het uiterlijk van Koyak afwijkt van de foto, omdat zijn haar ten tijde van de steekpartij mogelijk kortgeschoren was.

Gevaarlijk
Koyak is volgens de politie verslaafd aan alcohol en drugs en heeft geen vaste verblijfplaats. De verdachte zou gevaarlijk en onberekenbaar zijn. De politie adviseert mensen dan ook geen contact te zoeken met Koyak als ze hem treffen, maar direct de politie te bellen.

Tips
Er zijn inmiddels honderden tips binnengekomen over de verdachte, volgens een woordvoerder zit hier 'heel nuttige informatie' tussen. Justitie in Amsterdam heeft een beloning van 5.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van Koyak.


Nevzat Koyak wordt verdacht van de 'crèchemoord'  (foto: DAG)

Massa naar Miami voor onderzoeken

Felipe Massa zal naar de Verenigde Staten gaan om daar meer medische onderzoeken te ondergaan na zijn verwonding in de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije. In Miami ontmoet de Ferrari-coureur dokter Steve Olvey, de medisch directeur van de Cart Series uit de VS.

Massa had breuken in zijn schedel nadat hij geraakt werd door een veer die van de auto van landgenoot Rubens Barrichello afkwam vorige maand. Daarna onderging de Braziliaan spoedoperaties in Boedapest en verbleef hij een paar dagen in een kunstmatig coma waarna hij naar Sao Paulo vloog om daar verder te herstellen.

"Ik zal waarschijnlijk verdere onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis van Miami", bevestigde Massa op de officiële site van Ferrari, nadat hij zijn teamgenoot Kimi Räikkönen in Valencia derde had zien worden, het derde podium op rij voor Ferrari. Hoewel het Italiaanse team niet won, was Massa erg blij dat Brawn GP-coureur Barrichello na bijna vijf jaar weer op het hoogste treedje mocht staan. De Ferrari-rijder belde direct na de race zijn landgenoot op, die op zijn helm de beste wensen had staan voor Massa.

"Mijn eerste poging om te bellen mislukte, omdat hij nog aan het napraten was met zijn team", legde Massa uit. "Maar later lukte het toch om met hem te praten en ik feliciteerde hem met zijn fantastische overwinning. Natuurlijk bedankte ik hem ook voor alles wat hij gedaan en gezegd heeft dit hele weekend. Ik heb hem verklapt dat ik erg geraakt was toen ik het design van zijn helm had gezien ter ere van mij."

Massa zag de Grand Prix van Europa thuis in zijn bed naast zijn vrouw Raffaela, en hij gaf per sms commentaar voor de Braziliaanse televisie. "Ik volgde de race ook op mijn notebook, uitgebreid de Live Timing bestuderend. De laatste keer dat ik een Formule 1-race op tv zag was de Japanse GP in 2003. Het was de laatste race van dat jaar en ik was niet meegereisd naar Japan want ik was toen maar testrijder voor Ferrari."

Er is nog geen datum genoemd wanneer Massa weer terugkomt om mee te strijden om het Formule 1-kampioenschap, en de komende race in het Belgische Spa-Franchorchamps rijdt opnieuw testcoureur Luca Badoer voor Ferrari. Al zijn er alom geruchten dat de Italiaanse renstal iemand anders in de wagen zet vanwege de teleurstellende resultaten die Badoer na zijn eerste raceweekend ten toon spreidde.

Cornelissen zet dressuurploeg op titelkoers

Nederland gaat op de eerste dag van het EK dressuur in Windsor Castle ruim aan de leiding. Dit vooral dankzij een geweldige score van Adelinde Cornelissen.

Zij kwam vandaag met haar paard Parzival tot een score van 80,64 de op één na hoogste ooit in de Grand Prix. Alleen Anky van Grunsven scoorde ooit beter. "Als mijn paard oplet, is hij tot veel in staat. Vandaag lette hij op," was de verklaring van Cornelisse.

Nederland staat na de proeven van Cornelissen en Imke Schellekens-Bartels ruim aan de leiding. Het heeft nu 153,79 punten, Duitsland staat tweede met 141,92.Groot-Brittanie is derde met 140,00.

Morgen komen voor Nederland nog Edward Gal en Anky van Grunsven in actie.

Boasson Hagen wint Eneco Tour

Edvald Boasson Hagen is de winnaar geworden van de Eneco Tour. De Noor had al de leiding in het klassement en won vandaag ook de afsluitende tijdrit.

In de 13,1 kilometer lange tijdrit door Amersfoort bleef Hagen Sébastian Langeveld vier seconden voor. Maarten Tjallingii eindigde op vijf seconden achterstand als derde. Joost Posthuma leek vooraf de grootste Nederlandse kanshebber, maar hij kwam op het regenachtige parcours ten val en was kansloos. Het natte wegdek zorgde er ook voor dat en andere grote concurrent, Bradley Wiggins, de tijdrit voortijdig verliet.

"Ik ben niet vol gas gegaan," zei Boasson Hagen na zijn succesvolle rit tegen de klok. "Ik wilde in de regen niet te veel risico nemen." Achter Hagen en Sylvain Chavanel eindigde Langeveld als derde in het klassement. "Ik vertrok in de tijdrit om in de top 10 van het klassement te eindigen. Aan het podium had ik nooit gedacht."

'Armlastig Liverpool probeert Robben te halen'

Naast Manchester United heeft ook Liverpool interesse om Arjen Robben los te weken bij Real Madrid. Rafael Benítez is volgens The Daily Mail een fan van de Nederlander en wil hem voor de linkerflank naar Anfield Road halen.

Dan moet Benítez eerst wel met Sir Alex Ferguson zien af te rekenen, die volgens de tabbloid eveneens interesse heeft in de snelle aanvaller. Een bod van twintig miljoen euro zou genoeg moeten zijn om Robben terug te laten keren naar de Premier League.

Voor Liverpool, dat deze zomer noodgedwongen de hand op de knip heeft gehouden, zal het lastiger zijn de transfersom op te hoesten dan United. Ferguson en co hebben nog flink wat geld over van de Cristiano Ronaldo-transfer.

De mogelijke komst van Robben betekent het einde van Ryan Babel op Anfield, schrijft het tabloid verder. Babel moet wel eerst van de hand gedaan worden voor een kleine tien miljoen euro.

'Landzaat mag transfervrij vertrekken'

Denny Landzaat mag transfervrij vertrekken bij Feyenoord. De 33-jarige middenvelder heeft nog een contract, maar de Rotterdamse clubleiding verscheurt deze als Landzaat voor het einde van de transferdeadline een nieuwe club vindt.

Landzaat is één van de slachtoffers van de vernieuwingsdrang van Mario Been. De oefenmeester liet niet alleen Landzaat op de bank of tribune, maar hield ook Tim de Cler, Kevin Hofland en Roy Makaay buiten de basisopstelling.

Volgens de NOS heeft Landzaat inmiddels te horen gekregen dat hij mag vertrekken. De middenvelder zou zelf ook open staan voor een vertrek. Wanneer hij geen nieuwe club vindt, maakt hij dit jaar gewoon af in dienst van Feyenoord.

"Ik ben door Feyenoord uitgenodigd om te komen praten. Dan weet je hoe de situatie is", zei zaakwaarnemer Sigi Lens vorige week al. Landzaat speelt ruim anderhalf jaar voor Feyenoord, dat hem overnam van Wigan Athletic.

Van der Geest als Belg naar WK judo

Elco van der Geest kan via een omweg toch meedoen aan het wereldkampioenschap judo in Rotterdam. Door de deelname van Henk Grol zijn categorie viel hij aanvankelijk buiten de boot, maar Van der Geest gaat nu uitkomen voor België.

Vandaag kreeg Van der Geest van de internationale judofederatie toestemming om in Ahoy' als Belg mee te doen in de klasse tot 100 kilogram.

Het wereldkampioenschap begint morgen. Van der Geest en Grol komen zondag in actie.

Skil-Shimano niet verder met Eltink

Skil-Shimano heeft het contract met Theo Eltink niet verlengd. De 27-jarige renner afkomstig uit Westelbeers is na elf jaar Rabobank bezig aan zijn eerste seizoen voor Skil-Shimano.

De teamleiding van Skil-Shimano hoopte dat Eltink, die bij Rabobank jaren in dienst reed van anderen, dit seizoen zelf tot enkele mooie uitschieters zou kunnen komen. Aan die verwachtingen kon de Brabander niet voldoen. De belangrijkste overwinningen van Eltink dateren uit 2004, toen won hij zowel een etappe in de Ronde van de Pyreneeën als de Ronde van de Toekomst.

Sneijder houdt poot stijf; Bayern en Utd in de rij

De berichtgeving in de Italiaanse media ten spijt: Wesley Sneijder blijft bij zijn standpunt om bij Real Madrid te blijven.

De middenvelder zou volgens Gazzetta Dello Sport in Milaan zijn om een contract bij Internazionale te ondertekenen, maar dat is onwaar volgens Marca, goed ingevoerd bij De Koninklijke.

Het mogelijk vooruitzicht van een vaste tribuneplaats schrikt Sneijder niet af. De international houdt zich vast aan een gesprek met trainer Manuel Pellegrini, die aan het begin van de voorbereiding zei hem goed te kunnen gebruiken.

De Telegraaf meldt voorts dat Manchester United en Bayern München inmiddels een bod bij de leiding van Real hebben neergelegd. Of Sneijder wel gevoelig is voor deze clubs valt echter te betwijfelen.

Uitslag Shakhtar - Sivasspor

Shakhtar Donetsk heeft als eerste de groepsfase van de Europa League bereikte. De 'titelhouder' (het won vorig seizoen de UEFA Cup) versloeg Sivasspor in eigen huis: 2-0.

Shakhtar wist in Turkije al korte metten te maken met de nummer twee van de Turkse competitie, en hoefde thuis de klus slechts af te maken. Al snel verdienden de Oekraïeners een strafschop, die door Jádson tegen de touwen werd geschoten. Doelman Akın Vardar, die de geschorste Michael Petkovic verving, moest ook in de tweede helft weer vissen toen invaller Luiz Adriano eveneens vanaf elf meter het doel wist te vinden. Even daarvoor zagen de Turken Abdurrahman Dereli al met een blessure afhaken.

Door de winst is Shakhtar de eerste ploeg die zich plaatst voor de Europa League. Vanavond komen daar vijf ploegen bij; de verliezers van de Champions League play-off-ronde. Donderdag worden de overige duels in de play-off-ronde van de Europa League afgerond. Dit duel werd vandaag reeds gespeeld omdat Shakhtar vrijdag als UEFACuphouder moet aantreden tegen FC Barcelona in de strijd om de Europese SuperCup.

FC Shakhtar Donetsk* (UKR) - Sivasspor (TUR) 2-0 (3-0)
21' Jádson (Pen) 1-0
59' Luiz Adriano (Pen) 2-0

Stadion: RSC Olimpiyskiy, Donetsk
Arbiter: Matteo Simone Trefoloni (ITA)
Gele kaart: Oleksiy Polyansky (Shakhtar), Murat Sözgelmez, Yasin Çakmak, Uğur Kavuk (Sivasspor)

Verbrande man fietst naakt door België

Het Vlaamse Westerlo is in de ban van een bijzondere fietser. De man, die door de koperen ploert is veranderd in een rode kreeft, fietste afgelopen week naakt door het dorp. Vandaag heeft de lokale politie bekendgemaakt dat ze nu naarstig op zoek zijn naar deze geheimzinnige fietser.

Volgens getuigen is de man zo rond de veertig jaar oud. Zijn zonverbrande huid steekt mooi af bij zijn lichtkleurige haren. Tijdens de naakte fietstochtjes heeft de man zijn kleren vastgemaakt op zijn bagagedrager. De politie roept iedereen die de man heeft gesignaleerd contact op te nemen met de politie.


Voor de man is het te hopen dat zijn fiets over een zadel beschikt

Colin en Levita tekenen bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk is in haar zoektocht naar een doelman uitgekomen bij Israëlisch jeugdinternational Ohad Levita. Daarnaast maakt nu ook Jurgen Colin de overstap naar de Waalwijkers.

Levita tekent na een proefperiode van enkele dagen, mits hij de medische keuring goed doorstaat, in Waalwijk een verbintenis tot de zomer van 2010. Daarnaast heeft RKC Waalwijk een optie om de 23-jarige doelman nog een jaar langer in Waalwijk te houden.

Ohad Levita debuteerde op 17-jarige leeftijd onder de lat bij het Israëlische Hapoel Kfar Saba. In het seizoen 2006/2007 veroverde hij bij de ploeg uit Kefar Saba een basisplaats, die de voormalig aanvoerder van Israel onder-21 tot het einde van zijn contract behield.

Mohammed Allach, manager technische zaken van RKC WAALWIJK, is erg te spreken over de doelman die tevens in het bezit is van de Duitse nationaliteit. "Met de komst van Ohad Levita hebben we weer de beschikking over twee keepers. Na het vertrek van Theo Zwarthoed naar FC Volendam is er een leegte ontstaan, die nu prima wordt opgevuld."

Trainer/coach Ruud Brood is positief: "Ohad is een jonge, gretige en talentvolle doelman. We hebben deze jongen een aantal dagen aan het werk gezien, waarna we snel hebben gehandeld."

Nadat eerder Derk Boerrigter, Shkodran Metaj, Gijs Luirink en Kemy Agustien werden vastgelegd, mag ook Jurgen Colin zich voortaan RKC'er noemen. Colin tekent in Waalwijk een contract tot de zomer van 2011. Wel ondergaat hij woensdag nog een medische keuring.

Colin, geboren Utrechter en inmiddels 28-jaar oud, debuteerde in 2001 bij PSV, om vervolgens via Racing Genk, NAC Breda, Standard Luik, Norwich City en Ajax bij het Spaanse Sporting Gijón te belanden. In de Noord-Spaanse havenstad liep zijn contract deze zomer ten einde.

"Jurgen kan op verschillende plaatsen in de achterhoede uit de voeten en voegt kwaliteit en ervaring toe aan onze laatste linie", aldus manager technische zaken Mohammed Allach.

"Multi-inzetbaar, kordaat en ervaring bij clubs als Ajax en PSV. Ik ben ervan overtuigd dat Jurgen toegevoegde waarde heeft voor de huidige groep", is de eerste reactie van trainer/coach Ruud Brood.

Politie zoekt naar vrouwenbende

De Britse politie zoekt naar zes vrouwen die een 38-jarige man hebben mishandeld. De vrouwen, van rond de 20 jaar, hebben de man in Liverpool een aantal keren geschopt met hun stilettohak. Er zijn beelden van de bewakingscamera vrijgegeven waarop te zien is hoe de man word bewerkt door de dames.


Het slachtoffer zat ergens met zijn vriendin waarna de passerende dames hem uitscholden. Na de 'behandeling' heeft hij er een gebroken enkel aan overgehouden en een afdruk van een hak op zijn hoofd. Zijn enkel moest worden behandeld door een arts.

Vrouw ontdekt 2 tumoren onder 25cm vet

De Britse Rachel Drago is net op tijd enorm afgevallen. Voor haar veertigste verjaardag wilde de verpleegster er goed uitzien. Toen ze enorm was afgevallen, werd ontdekt dat de enorme vetlagen twee kwaadaardige tumoren verborgen.

In slechts honderd dagen viel Drago maar liefst 25 kilo af. Haar borsten krompen van een flinke 90F naar een mooie 80D. Pas toen kwam zij erachter dat haar vetkwabben al die tijd twee kankertumoren hadden verborgen. Dokters vertelden haar dat zij deze net op tijd had ontdekt. De borstkanker bevond zich namelijk al in een ver stadium.

"Ik ben zo gelukkig", bekent ze. "Ik zou de tumoren nooit hebben ontdekt als ik niet zo flink was afgevallen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn dieet mijn leven heeft gered. Anders was de kanker veel later ontdekt en was ik waarschijnlijk te laat om nog te worden behandeld."

Coutinho woensdag terug bij ADO

Gino Coutinho traint vanaf woensdag weer mee met de selectie van ADO Den Haag, laat de club weten in een verklaring. De doelman zat twee weken vast voor verdenking van wietteelt, maar werd vorige week vrijgelaten.

Technisch directeur André Wetzel gaf vorige week al aan dat ADO niet van plan was de doelman te straffen. "Die jongen is al stevig gestraft, moeten we hem dan ook nog zijn werk afpakken?"

De spelersgroep van de Hagenaars heeft bovendien aangegeven de doelman graag weer bij de groep te hebben, hetgeen woensdag dus weer gaat gebeuren.

Coutinho zou betrokken zijn bij een wietplantage in een loods in de plaats Ens. De politie trof daar onlangs bij een inval 4500 plantjes aan. Samen met een Eindhovenaar werd de doelman opgepakt.

'Alienvinder vermoord door aliens'

Het raadsel rond de vondst van het bizarre wezen in Mexico wordt steeds groter. De boer die het schepsel vond en verzoop, vond slechts een maand later op bizarre wijze de dood. De Mexicaan was levend verbrand in zijn auto, die aan de kant van de weg stond geparkeerd.

"Marao Lopez stierf op een raadselachtige wijze", vertelt de Amerikaanse ufo-expert Joshua P. Warren. "Zijn lichaam was volledig verkoold. De vlammen waren klaarblijkelijk veel heter dan bij een normaal vuur."

De Duitse ufoloog Hartwig Hausdorf is ervan overtuigd dat aliens achter de aanslag zitten. "Dit was niet de eerste keer. Telkens weer duiken er berichten op dat ooggetuigen van buitenaardse wezens of ufo's worden vermoord."

Ruim twee jaar geleden verdronk de doodsbange Lopez de alien. "Dat zou de toorn van van de ouders van het wezen hebben gewekt. Een dier reageert in zo'n geval agressief en gevaarlijk. Des te meer reden om te vermoeden dat het hier om een wezen gaat dat ons technisch ver overstijgt."

De plaatselijke autoriteiten hebben de raadselachtige dood tot op heden nog niet kunnen verklaren. De weduwe heeft daarom ruim een jaar gewacht voordat zij het vreemde lijkje wilde vrijgeven. De Mexicaanse ufoloog Jaime Maussan is een van de gelukkigen die de alien mogen onderzoeken. Ook hij is ervan overtuigd dat de dood van de boer geen toeval was. "Hij is vermoord", zegt hij zonder enige twijfel in zijn stem.


Zelfs dood is hij levensgevaarlijk

Jongetje overleeft 8 dagen in wildpark

Een 8-jarig Mozambikaans jongetje heeft acht dagen in zijn eentje in een wildpark in Zuid-Afrika weten te overleven. Alex Mboweni probeerde samen met zijn familie stiekem de grens tussen Mozambique en Zuid-Afrika over te steken. Toen de politie hen in de gaten kreeg, raakte Alex in de drukte zijn ouders kwijt en verdwaalde in het nabijgelegen wildpark, meldden lokale media dinsdag.

"Ik dacht dat niemand me meer zou vinden. Aan het einde van de eerste dag ben ik op een mierenhoop gaan zitten om warm te blijven", aldus het jongetje. "Ik was heel erg bang 's nachts. Ik hoorde leeuwen brullen en andere dieren geluid maken." Pas op de derde dag kon Alex wat te drinken vinden, bij een poel waar ook wilde dieren kwamen drinken.

De ouders van Alex hadden zich bij de politie gemeld en begonnen een zoektocht in het Kruger Nationaal Park. Op de achtste dag, toen Alex al ernstig verzwakt was, vond zijn moeder hem. "Het was echt mijn moeder die mijn naam riep", aldus de jongen. Alex is naar het ziekenhuis gebracht om te herstellen.

Vliegtuig weigert dikke vrouw (98 kilo)

Anna Delluci leek het wel een leuk idee om een vlucht naar Rome te maken en ze boekte daarom een trip naar deze stad via EasyJet. 

Voordat ze het vliegtuig in kon stappen, moest ze maar eerst even op de weegschaal. Deze gaf 98 kilo aan, niet wereldschokkend, maar de dienstdoende EasyJet-medewerkster aan de balie zei: "Het spijt me. U bent te dik en als u mee wil, moet u twee tickets kopen."
Dit vond de 55-jarige niet echt leuk. Ze spande daarom een rechtszaak tegen EasyJet aan.

De luchtvaartmaatschappij verkondigt in een reactie dat deze gang van zaken niet door de beugel kan en bood inmiddels zijn excuses aan.

"Het was een onvergeeflijke fout. We onderzoeken het incident. EasyJet heeft geen speciale regels voor lichaamsgewicht. We hebben alleen een regel voor de minimale ruimte tussen stoelen (43 centimeter) en we verwachten dat klanten twee tickets kopen als ze weten dat ze anders niet comfortabel kunnen vliegen. Maar we stellen nooit vragen over hun gewicht. Laat staan dat we ze zouden wegen vóór de ogen van de andere klanten," aldus woordvoerder Thomas Meister.

Met dank aan tracer60 voor de submit!

 

 

[upd] AEX sluit op 300,03 punten

De vlag kan uit op het Damrak, de beursgraadmeter AEX is zojuist door de 300 punten geknald. Om 15.00 gepubliceerde huizencijfers uit de VS waren beter dan verwacht.

De huizenprijsindex van Standard & Poor's (S&P) en Case-Shiller vertoonden in juni een daling van 15,4 procent op jaarbasis. Echter, maand op maand stegen de huizenprijzen in de VS in juni vergeleken met mei 1,4 procent.

Dit was een stuk beter dan economen hadden verwacht. Beleggers reageerden positief en stuurden de AEX door de 300 punten. Ook een zakelijk vertrouwenscijfer uit België viel beter uit dan gedacht.

Afgelopen vrijdag beloofde Dries Roelvink de AEX binnen één maand naar de 300 punten te zingen. Deze belofte heeft de geliefde volkszanger zo blijkt snel ingelost.

Update 17:47
De AEX is dinsdag gesloten op 300,03 punten, een plus van 0,7 procent. Dit is het hoogste niveau sinds begin oktober 2008. Ook de herbenoeming van Fed-voorzitter Ben Bernanke deed de beurzen wereldwijd goed. 

Crisis is voorbij, aldus beleggers

Bernanke: nieuwe termijn bij de Fed

Ben Bernanke blijft tot 2014 de voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed). Dat maakte de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag bekend. Bernanke (55) werd in 2006 door de vorige president, George Bush, aangesteld als opvolger van Alan Greenspan.

In het afgelopen jaar onderscheidde Bernanke zich door de ongekend forse maatregelen die onder zijn leiding werden genomen om de financiële crisis en de zwaarste economische recessie sinds de Tweede Wereldoorlog te bestrijden.

Zo werd het belangrijkste rentetarief verlaagd tot de historisch lage bandbreedte van nul tot 0,25 procent, werden banken en verzekeraars van de de ondergang gered en werden honderden miljarden dollars in de economie gepompt.

De nieuwe termijn van Bernanke gaat op 1 februari 2010 in.

Fed-voorzitter Ben Bernanke krijgt nieuwe termijn

Toekomst Brawn GP veiliggesteld

De toekomst van het Formule 1-team Brawn GP is voor de komende drie jaar veiliggesteld. Autosport.com meldt dat het team er in geslaagd is om vanaf 2010 enkele grote sponsoren aan zich te binden.

Bij deze sponsoren behoort niet Virgin. Het bedrijf van Richard Branson was in Australië de eerste die de nieuwe renstal sponsorde, maar beide partijen slaagden er niet in om een nieuwe, grotere overeenkomst te sluiten. Na dit seizoen zal Virgin naar verluidt de renstal gaan verlaten en Manor Grand Prix gaan sponsoren.

Volgens de president van Brawn GP Nick Fry hoeft zijn team niet te wanhopen, want zijn team wordt nog tot begin 2010 door Honda ondersteund. Daarnaast zullen de nieuwe sponsoren bij de introductie van de nieuwe auto bekend worden gemaakt.

"We hebben geen zorgen over de financiering van dit jaar en de drie jaar die gaan volgen," zei Fry. "Ik lach er om als mensen over geld praten, want als we het geld voor dit jaar niet hadden gehad, dan hadden Ross (Brawn, red.) en ik het team niet overgenomen. Nu hebben we enkele mooie contracten getekend en deze worden openbaar als we de auto voor volgend jaar lanceren. Wij maken ons geen zorgen meer."

De totstandkoming van het nieuwe Concorde Agreement in de zomer heeft hier een grote rol in gespeeld. "Dat heeft lang voor oponthoud gezorgd," zei Ross Brawn. "Onze sponsoren wilden weten waar ze aan toe waren en tot die tijd werd alles bevroren. Iedereen vindt alles nu beter, omdat er nu een commerciële basis voor de toekomst ligt."

Overvaren jongens zaten te barbecuen

De onfortuinlijke jongens die afgelopen weekeinde in een sloep op de Oosterschelde werden overvaren door een binnenvaartschip, zaten te vissen en te barbecuen.
Het geluk was met het viertal; hun boot zonk, maar zij bleven ongedeerd.

De duwboot en daarvoor gekoppeld een geladen tankduwbak, kwam vanuit het Kanaal door Zuid Beveland de Oosterschelde opgevaren. In de buurt van het Brabantse Vaarwater vond de aanvaring met de sloep plaats.

Het viertal had het erg gezellig; ze waren aan het vissen, de barbecue deed zijn werk en drank bleek ruimschoots aanwezig. Dat moeten redenen geweest zijn dat ze niet in de gaten hebben gehad dat er een binnenvaartschip op hen afkwam om hun feestje te verstoren.

Bij dit ongeluk liepen ze slechts brandwonden aan hun voeten op door de barbecue. "Op die plek moet je als pleziervaarder heel goed opletten, maar deze jongens waren met totaal andere dingen bezig. En ze hadden al flink wat alcohol achter de kiezen", aldus Kees Groeneveld van reddingspost Neeltje Jans tegen BN de Stem.

Met dank aan crv voor de submit!

Lego-giraf voor vierde keer ontmand

Legoland in Berlijn is het zat: voor de vierde keer in korte tijd is de penis van een legogiraf, die bij de ingang van het complex staat, gestolen. "Het is een populair souvenir", zei een woordvoerster vandaag.

Het 30 centimeter lange geslachtsdeel bestaat uit 15.000 legosteentjes. De bouw ervan duurt een week en kost ongeveer 3000 euro. Om de genitaliën van de giraf in de toekomst te beschermen gaat Legoland een hek rond het dier bouwen.

Rus door in The Bronx

Tennisster Arantxa Rus heeft de tweede ronde bereikt van het Challenger-toernooi in The Bronx. In New York versloeg de 18-jarige Nederlandse de Canadese Marie-Eve Pelletier met 7-5 en 6-1.

Het toernooi is voor Rus een goede voorbereiding op de US Open die volgende week maandag begint. Voor dat toernooi heeft de Nederlandse een wildcard gekregen. Daarmee is de nummer 112 van de wereld de enige landgenoot die in Flushing Meadows te zien zal zijn in het enkelspel.

Rijen dik voor sekshotel

Het wordt maar drukker en drukker voor het Standard Hotel in New York. Veel gasten hebben namelijk openlijk seks voor de ramen en dit gaat natuurlijk als een lopend vuurtje door de stad.

Het hotel is gelegen in het populaire Meatpacking district en kijkt uit over het nieuwe High Line-park. Het heeft ramen van de grond tot het plafond, dus met de gordijnen open valt er veel te zien. De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat de gasten de gordijnen openlaten waar ze normaal gesloten worden. "Je ziet gasten die seks hebben, zich naakt afdrogen of zichzelf betasten voor de ramen", aldus een opgewonden voorbijganger onderaan het hotel.

Het management van het hotel zal zijn gasten er nogmaals op wijzen, de gordijnen op tijd en helemaal te sluiten.

Met dank aan crv voor de submit!

 

Ongelovigen hebben het makkelijk

Poepchinees, kutmarokkaan en mongool, scheldwoorden en vooroordelen zijn overal aanwezig. Ik voel me bevoorrecht dat ik zelden geconfronteerd word met vooroordelen. Als supersexy hetero chick en een vrouwelijke baas komt het zelfs niet op mijn werk voor. Behalve in een discussie met een christelijke kennis. ‘Ongelovigen hebben het zo makkelijk, die hoeven geen enkele verantwoording af te leggen.’ Mijn haar springt van nek tot schaamstreek overeind.

Gemeente schrijft zeilster (13) niet uit

De uitschrijving van de zeilster Laura Dekker uit Wijk bij Duurstede zal zeker niet voor vrijdag plaatsvinden. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente vanmiddag bekendgemaakt

Vrijdag bepaalt de rechter of de ouders uit het ouderlijk gezag worden ontheven door de rechter. De ouders willen het meisje laten vertrekken.  Laura Dekker is 13 en wil twee jaar lang de wereld rondzeilen. Solo. De Nederlandse wet houdt haar en de ouders echter aan de leerplicht. Daarom wil Laura zich uitschrijven uit Nederland zodat ze met een Nieuw Zeelands paspoort aan de Nederlandse wet kan ontkomen. Maar vooralsnog kan ze zowel de wereld als de Nederlandse wet niet omzeilen.

Patrick vd Eem opgepakt op Aruba

Patrick van der Eem is gisteravond op Aruba in zijn hotelkamer gearresteerd. Dat meldden Arubaanse media dinsdag. Van der Eem verbleef in het Radisson Hotel zonder te betalen en zou bedreigingen hebben geuit tegenover verschillende personeelsleden van het hotel. Bij zijn arrestatie had Van der Eem cocaïne in zijn bezit.

Voor zijn arrestatie had hij al bij drie andere dure hotels op Aruba gelogeerd zonder te betalen. Bij zijn arrestatie verzette Van der Eem zich volgens de kranten erg fel. Hij zit nog steeds opgesloten.

Van der Eem verwierf internationale bekendheid toen hij voor een verborgen camera van het televisieprogramma Peter R. de Vries de Arubaan Joran van der Sloot uithoorde over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba.

Why so serious?  (foto: ANP)

Dakloze bedelt 30.000 euro bij elkaar

De dagen zijn lang en het werk best saai, maar toch loont het bestaan als bedelaar voor een dakloze man uit Sydney, Australië. De Australische zwerver krijgt op jaarbasis rond de $ 50,000 Australische dollar (29.356,51 euro) van vrijgevige burgers.

De 52-jarige Ken Johnson bedelt altijd op dezelfde hoek naast de Meyerwinkel in het centrum van de stad, meldt de Daily Telegraph. Hij zit daar soms wel 16 uur per dag, altijd zeven dagen per week.

Volgens Johnson kan hij op een goede dag wel 235 euro krijgen van de genereuze voorbijgangers. Een mindere dag levert toch nog tussen de 45 en 85 euro op. Een paar keer per week brengt de dakloze het kleingeld naar de bank en stort het op zijn rekening of geeft een deel aan een vriend.


Dakloze bedelt 30 duizend euro bij elkaar  (foto: DAG)

Dronken boer verkracht en wurgt geit

Op de Filipijnen wordt een 18-jarige boer er van beschuldigd een geit te hebben verkracht. Het tweejarige dier heeft de gewelddaad niet overleefd, schrijft HLN.be.

Volgens de Filippijnse radiozender dzXL vond het gruwelijke incident zondag plaats in de provincie Iloilo. De jonge boer Rogie Calamaan was rijst gaan planten en had het na de dagtaak op een stevig zuipen gezet.

Op weg naar huis stootte Calamaan op de geit en vergreep zich aan het dier. Hij geeft de feiten toe, maar zegt dat de geit hem uitgelokt heeft en dat hij op haar avances is ingegaan. Dat staat letterlijk in het politierapport te lezen.

Het rapport vermeldt verder dat de geit niet gediend was van de opdringerige boer waarop hij het dier wurgde. Eliseo Minerva, de eigenaar van de geit, zag het onverkwikkelijke tafereel voor zijn ogen ontrollen. De man is in shock. Calamaan wordt beschuldigd van dierenmishandeling.

Rock Band updates van deze week

Ook deze week zal Harmonix weer nieuwe tracks in de verschillende online stores zetten die je tegen betaling kunt downloaden voor extra speelplezier in Rock Band, Rock Band 2 en Rock Band Unplugged.

Voor de X360- en PS3-versie komen deze week de volgende tracks uit:
Billy Idol – “Mony Mony”
Billy Idol – “Rebel Yell”
Fleetwood Mac – “Don’t Stop”
Fleetwood Mac – “World Turning”
Jet – “She’s a Genius”
Tom Petty – “I Won’t Back Down”
Tom Petty – “Runnin’ Down a Dream”

Deze tracks kosten €1,49 of 160 MS Points per stuk en zijn vanaf vandaag op XBL Marketplace te vinden en vanaf donderdag in de PS Store.

De Wii-versie van Rock Band maakt weer een aardige inhaalslag met de volgende tracks die vanaf vandaag te downloaden zijn:
Blind Melon - “No Rain”
Blur - “There’s No Other Way”
Dropkick Murphys - “I’m Shipping Up to Boston”
Eve 6 - “Inside Out”
Foo Fighters - “All My Life”
Foo Fighters - “I’ll Stick Around”
Foo Fighters - “Lonely as You”
Kaiser Chiefs - “I Predict a Riot”
Belly – “Feed the Tree”
Ghost Hounds – “Wind Me Up”
Godsmack – “I Stand Alone”
Grateful Dead – “Cold Rain & Snow”
Grateful Dead – “Doin’ That Rag”
Grateful Dead – “Don’t Ease Me In”
Grateful Dead &nd ash; “Fire on the Mountain”
Grateful Dead – “Hell in a Bucket”
Grateful Dead – “Uncle John’s Band”
James Gang – “Funk #49”
Mute Math – “Typical”
Rob Zombie – “War Zero”
Turbonegro – “Wasted Again”
White Zombie – “Black Sunshine”
White Zombie – “More Human Than Human”

Deze tracks kosten 200 Wii Points per stuk.

En ten slotte kunnen Rock Band Unplugged-eigenaren uitkijken naar twee nieuwe tracks die donderdag in de PS Store voor €1,49 per stuk zullen verschijnen:
The Zombies – “She’s Not There”
White Zombie – “Black Sunshine”

[Update] Mass Effect: Pinnacle Station nu te downloaden

Update 15:03
Inmiddels is de DLC te downloaden via de marketplace, voor de hieronder genoemde 400 Microsoft punten. De content valt hier naar je Xbox 360 te downloaden. Het vreemde is dat de content nog steeds niet is aangekondigd.

Met dank aan Ceased2Be voor de update

Originele bericht
De Zwitserse Xbox-site heeft een nieuw stukje DLC onthuld voor Mass Effect. BioWare had al beloofd om nog voor de release van Mass Effect 2 met nieuwe DLC voor het eerste deel te komen, en het lijkt nu alsof ze hun afspraak gaan houden.

De DLC heet Pinnacle Station, is 237 MB groot en kost 400 Microsoft punten (ongeveer € 4,80). Volgens de beschrijving bevat de DLC een nieuw geheim Alliance ruimtestation met daarin 13 actievolle scenario's die al snel 2 tot 3 uur spelplezier met zich meebrengen. De DLC is alleen te spelen als je eenmaal een Spectre bent, gelukkig gebeurt dit vrij vroeg in het spel.

Daarnaast staat er inmiddels ook al een betaalde theme online voor de DLC, welke voor 240 Microsoft punten (ongeveer € 2,40) en 19 MB te downloaden is. Plaatjes zijn hieronder te vinden.

Mass Effect: Pinnacle Station is echter nog steeds niet officieel aangekondigd door BioWare, EA of Microsoft, maar de verwachting is dat de aankondiging nu niet lang meer op zich zal laten wachten. Hoe het met de plannen voor de PC zit is voorlopig nog onbekend, wel heeft Mass Effect vandaag een nieuwe patch gekregen.



Crash op nieuwe kantorenmarkt na 2010

De wereldwijde financiële en economische crisis treft de bouw van nieuwe kantoren in Nederland hard. De vereniging van projectontwikkelaars Neprom verwacht dat het oppervlak van nieuwe opgeleverde kantoren na 2010 terugzakt naar minder dan 200.000 vierkante meter.

Dit is een daling van ruim 77 procent ten opzichte van 2008, toen er nog 900.000 vierkante meter nieuw kantoor werd bijgebouwd. Dat maakte Neprom dinsdag bekend op basis van onderzoek, dat samen met PropertyNL is verricht onder bijna 250 projectontwikkelaars.

En 2008 was al relatief beroerd, toen de nieuwe kantorenmarkt ook al een klap van 30 procent te verwerken kreeg. Het aantal nieuwbouwvergunningen halveerde vorig jaar zelfs.

VVV: "Honda tot vrijdag te koop"

VVV-Venlo is niet van plan het eventuele vertrek van spelmaker Keisuke Honda te laten uitlopen op een last-minute transfer. Voorzitter Hai Berden heeft geïnteresseerde clubs gewaarschuwd dat ze voor vrijdag actie moeten ondernemen, mochten ze Honda willen overnemen van de promovendus.

Berden is duidelijk niet van plan tot het laatste moment te wachten wat betreft een mogelijk vertrek van Honda. "Er zijn voldoende momenten geweest dat clubs zich konden melden," aldus Berden tegen het ANP.

De afgelopen weken speelde Honda zich in de kijker van verschillende clubs in binnen- en buitenland. De Japanner geeft de voorkeur aan een topclub in Nederland. Berden: "We hebben aanbiedingen ontvangen die voldoen aan de vraagprijs, maar dat zijn clubs waar Honda niet naartoe wil."

VVV wil tien miljoen euro ontvangen voor de Japanner. Voor vrijdag moet er gehandeld worden, zo maakte Berden duidelijk. "We willen niet gaan wachten tot de laatste dag."

Een in Japan gevestigde Nederlandse zakenman wil Honda met twee Engelsen naar Feyenoord halen. Berden blijft op de vlakte over dit nieuws. "Feyenoord heeft zich nog niet gemeld. In ieder geval doen wij geen zaken met investeerders, alleen met andere voetbalclubs."

Apogee Software bezig met een Rise of the Triad reboot

Oude tijden herleven! Niet alleen op de iphone komen bijna dagelijks oude games opnieuw uit, ook op de andere platformen worden de franchises van weleer uit de kast getrokken om maar zoveel mogelijk dollarcentjes te verdienen aan de aan de gaming verslaafde menigte. Een van deze herontdekkingen is die van Rise of the Triad. Apogee Software is namelijk bezig met een nieuwe game in de serie!

Veel is er nog niet bekend over de game, behalve dat de makers hem op hun Twitterpagina een reboot noemen, wat over het algemeen betekent dat het originele spel wordt genomen en deze compleet opnieuw wordt gemaakt. Het hoe, wat, waar, waarom, wie en wanneer is vooralsnog onbekend, maar we gaan ervan uit dat we binnenkort een trailer mogen verwachten, vervolgens jarenlange mediastilte, dan een nieuwe trailer, de aankondiging dat men van engine is veranderd, enkele uitgelekte screenshots, een CV waarop staat dat iemand heeft meegewerkt aan de game, weer een nieuwe engine, een teaser-trailer die eigenlijk helemaal niets laat zien en vervolgens een rechtszaak waarna het spel niet meer uitkomt.

Oudere PC-gamers kunnen zich de brute Tweede Wereldoorlog-shooter vast nog wel herinneren, voor de jongere gamers onder ons is hieronder een filmpje te bewonderen van het origineel.

Loeb: "Ik wil in 2010 Formule 1 rijden"

Vijfvoudig rallykampioen Sébastien Loeb zou een aanbod om in de Formule 1 te stappen niet afwijzen. De Fransman liet weten dat hij contact heeft gehad met het USF1 team. Eerder werd zijn naam al genoemd als mogelijke vervanger van Sebastien Bourdais, maar deze is vervangen door Jaime Alguersuari.

"Na het verhaal over Abu Dhabi, vroeg Toro Rosso me of ik echt de Formule 1 in wilde", zei Loeb tegen de Franse krant L'Equipe. "Ik wilde graag weten of iemand interesse had in mijn diensten, gewoon uit nieuwsgierigheid. Een bekende van mij heeft daarop contact gezocht met het team van USF1, maar ik weet niet wat ze gezegd hebben."

"Ik heb het prima naar mijn zin in de WRC en ik sta op het punt om mijn contract met Citroën te verlengen. Mocht de kans zich echter voordoen om een paar races te rijden in 2010 en het past in mijn agenda, waarom niet?"

"Je kan me constant vragen waar ik toe in staat zou zijn in de Formule 1, maar ik zou het ook gewoon eens kunnen proberen. Dan weten we het zeker."

1000 camera's lossen 1 misdaad op

In de Britse hoofdstad Londen hangen momenteel meer dan één miljoen camera's die het publiek overal in de gaten houden. De beelden worden geregistreerd door middel van een gesloten circuit (CCTV). Het Verenigd Koninkrijk is het land met de meeste camera's ter wereld. In het hele land hangen momenteel een geschatte vier miljoen camera's.

Een willekeurig persoon die in Londen woont, of werkt, wordt gemiddeld 300 keer per dag geregistreerd op de camera's. Het Verenigd Koninkrijk heeft ongeveer één camera op elke 14 inwoners.

Cijfers van de Londense politie, die onlangs verschenen, wijzen uit dat er minder dan één misdadiger wordt gepakt per duizend  camera's die aanwezig zijn.

Politie niet effectief
De Londense politie geeft, bij monde van Detective Chief Inspector Mick Neville, aan dat er veel klachten binnenkomen over dat de politie de beelden niet eens bekijkt bij aangifte. Ook blijkt uit het rapport dat de camera's regelmatig niet actief zijn ten tijde van ongeregeldheden.

Neville geeft ook aan dat, volgens de Londense politie, het probleem grotendeels ligt aan het gebrek aan mankracht en kennis bij de politie.

Kosten
Sinds 2006 is er 500 miljoen pond (573 miljoen euro) uitgegeven om de camera's bij de Britten op te hangen. 200 miljoen pond (229 miljoen euro) daarvan is gebruikt om de camera's in Londen op te hangen. Geschat wordt dat elke geregistreerde misdaad ongeveer 20.000 pond (22.900 euro) kost.

Politiek
David Davis, parlementslid, vindt dat deze cijfers een heroverweging van het huidige beleid rechtvaardigt. Hij voegt toe dat de enorme kosten en minimale effectiviteit de inbreuk op de privacy niet of nauwelijks rechtvaardigt.

Anita Coles, beleidsmedewerker van de campagnegroep Liberty: "Het zijn van 's werelds meest opgenomen samenleving kost ons niet alleen onze privacy, maar ook ons geld. Het cameratoezicht kost miljoenen en is niet goed gereguleerd. Er is ook geen bewijs van gericht en efficiënt gebruik."

Eamonn Butler, directeur van de denk-tank the Adam Smith Institute: "Het is duidelijk dat de enorme toename in camera's niets bijdraagt aan de veiligheid."

Vertrouwen
Het vertrouwen van de burgers in Londen in dit systeem heeft een deuk gekregen na het verschijnen van dit rapport. Ook in Nederland wordt er steeds vaker afgevraagd hoe effectief het cameratoezicht eigenlijk is. Hier zijn momenteel geen harde cijfers van.

Meisje blijft met piercing steken in zwembad

Piercings kunnen soms nare bijwerkingen hebben. Dat ondervond een 15-jarig meisje dat gisteren anderhalf uur met haar navelpiercing vast zat aan een wandrooster in zwembad Het Sportpark in Almelo.

In eerste instantie heeft de brandweer gepoogd om de piercing van het rooster los te maken, maar dat mislukte. Vervolgens moest het waterpeil in het zwembad verlaagd worden om zo het volledige rooster uit de zwembadmuur te kunnen nemen.

Pas toen het meisje met rooster en al op een brancard lag, kon de piercing losgemaakt worden. Behalve wat pijn en lichte onderkoelingsverschijnselen heeft de jongedame geen verwondingen aan het avontuur overgehouden.

Met dank aan tracer60 voor de submit

Door Italiaanse setting goede verkopen van Assassin's Creed II verwacht

Patrice Desilets heeft aangegeven hoge verwachtingen te hebben dat Assassins Creed 2 beter gaat verkopen dan deel 1 door de Italiaanse setting en het feit dat er een 2 achter de titel staat. Desilets vertelt dat Italië iets heeft waar mensen iets mee hebben. En omdat dit het tweede deel is dat verbeteringen kent ten opzichte van het eerste deel, zal dit ook aan de verkopen meewerken. Daardoor hoopt hij dat Assassins Creed 2 meer dan de 9 miljoen exemplaren die er van Assassins Creed verkocht zijn gaat verkopen.

quote
“Why? Because of Italy,” he said. “Italy has something, really. I’ve met a bunch of people, and Italy has something. Italy is one of the most visited places in the world, and there’s a reason for that.“Being able to visit Florence, or visit Venice and Tuscany, is something that people will be attracted by.”The “II” at the end of the game’s title will help seal the deal, Desilets added.“And it’s a sequel, and [there's been] good press on it, so I think we’re going to outsell [the original]

Assassins Creed 2 komt uit op 20 november en dan zullen we zien of het echt zo'n groot succes zal worden.

Gulle pinautomaat in Vries

De pinautomaat van een bank in Vries (Drenthe) is maandagavond wel erg gul geweest. Door een storing kregen klanten die geld pinden, het vijfvoudige van het bedrag waar ze om hadden gevraagd. Dat zei een woordvoerder van de bank dinsdag.

Aan het begin van de avond ging het mis. Het nieuws van de vrijgevige automaat ging als een lopend vuurtje door het dorp. "Omwonenden hebben ons een paar uur later gebeld. Zij vonden dat het wel erg druk werd bij de automaat", aldus de woordvoerder.

De politie belette iedereen te pinnen, tot bankmedewerkers de storing hadden verholpen. Hoeveel geld er weg is, is nog niet bekend. Een medewerker meldde in een regionale krant dat het om minstens driehonderd briefjes van vijftig euro gaat. Een enkeling bracht het te veel gekregen geld terug.

Mass Effect krijgt eindelijk weer een patch

BioWare heeft besloten om Mass Effect eindelijk van een patch te voorzien, waarmee nu meer dan een jaar na de lancering van de game eindelijk bugs zijn gefixed die al vanaf de eerste dag bekend waren.

De patch, die 70,9 MB groot is, lost onder andere problemen op met de lift op Feros, de zwaar pixelige bloom en depth of field op ATi Radeon X1650 en X1950 kaarten en de problemen met het gezicht van Garrus. Het volledige changlog staat hieronder, de patch zelf is hier te vinden.

* The player will no longer become stuck in the Feros elevator
* Quickslot abilities are now disabled in elevators
* The pixilated bloom and DoF on Radeon x1650 and x1950 cards has been addressed
* GPF crashes when playing Quasar have been addressed
* The player's weapon will not auto fire if the fire button is released as an active loading screen appears
* Low LOD on Garrus' face has been addressed
* Reconfiguring the PRIMARY INTERACT key (Default set to E) to any other key will no longer make the ENTER key interact TWICE when used.
* Player will not become stuck in his action station in elevators (primarily occurred in the Peak 15 elevators)
* Occasional crash when encountering Rachni on UNC_73 has been addressed
* Using the enter key to add and remove talent points will function properly
* GUI: Pressing U when first getting control of Shepard and then pressing ESC to close it will not cause the player to lose all input functionality
* Romance confrontation conversation will fire after 3rd planet complete
* The player will no longer become stuck when using the Enter key rather than the primary interact key to initiate conversation with certain followers on the Normandy
* Audio skipping during conversations has been addressed
* Addressed cases where Realtec HD audio users were experiencing issues with cut off / crackling audio after patching the game to version 1.01
* The issue regarding dynamic character shadows appearing grainy has been resolved.
* Nihilus and all Turians are no longer missing their face markings
* The issue of Garrus having no lighting on his face until a save is loaded has been addressed
* The game will now create save files when "My Documents" is set to the root of a drive
* -The issue where PCs with NVIDIA GeForce 8xxx and above video cards were experiencing random General Protection Fault crashes appears to have been fixed with the GeForce 182.06+ drivers. Please ensure when playing Mass Effect that all PC drivers are up to date.

Waterman wederom geblesseerd

ADO Den Haag zal het langer moeten stellen zonder keeper Boy Waterman. De doelman maakte zijn rentree bij de beloftes van de club uit de Hofstad, maar viel daar al snel uit met een blessure.

Waterman haakte maandagavond in het met 3-1 verloren duel met Jong Sparta al na twintig minuten af. De liesblessure waarvan hij hersteld leek bleek hem weer parten te spelen. Onduidelijk is nog hoelang de doelman aan de kant zal staan.

Vooralsnog is Barry Ditewig de enige fitte keeper bij ADO. Robert Zwinkels is uitgeschakeld door een gescheurde kruisband in de knie en Gino Coutinho heeft enige weken in de cel gezeten vanwege mogelijke betrokkenheid bij de teelt van wiet. Hij is daarvoor door de club geschorst.

[MotoGP] Lorenzo langer bij Yamaha

MotoGP-coureur Jorge Lorenzo heeft zijn contract met Yamaha met een jaar verlengd. De Spanjaard werd in de afgelopen periode met Honda en Ducati in verband gebracht, maar zal nu toch langer bij het Japanse team blijven.

Lorenzo staat momenteel tweede in het kampioenschap achter Valentino Rossi die ook volgend jaar zijn teamgenoot zal zijn. "Ik ben erg blij," zei de Spanjaard. "Vandaag is een goeie dag, omdat ik besloten heb om bij het fabrieksteam van Yamaha te blijven in 2010. Het is een belangrijke beslissing geweest en het is voor mij het beste op dit moment. Ik wil Yamaha bedanken omdat ze altijd hun beloftes zijn nagekomen en mijn speciale dank gaat uit naar Lin Jarvis en Masao Furusawa."

'Gudjohnsen op weg naar West Ham United'

Volgens The Sun kan West Ham United op zeer korte termijn beschikken over aanvaller Eidur Gudjohnsen.

De aanvaller uit IJsland is bij FC Barcelona overbodig geworden en mag vertrekken uit Catalonië. Gudjohnsen, ooit actief voor PSV, werd al meerdere keren in verband gebracht met The Hammers. De transfer zou nu zo goed als rond zijn.

Naar verluidt mag Gudjohnsen voor zes miljoen euro weg bij Barcelona. West Ham heeft echter niet genoeg financiële middelen tot zijn beschikking om deze transfersom over te maken aan Champions League-houders.

Beide clubs zouden het nu eens zijn geworden over een verhuur van Gudjohnsen, wiens contract bij Barcelona medio 2010 afloopt.

Art Director praat over A Boy and his Blob

Zo'n twintig jaar geleden kwam A Boy and his Blob uit voor de NES. Nu komt een game met een gelijknamige titel uit op de Wii. Alhoewel deze twee games dezelfde titel delen, zal de nieuwe versie niet helemaal hetzelfde worden als het origineel. Behalve de gameplay van het spel, zal ook de grafische stijl veranderen. Zo zijn de achtergronden en personages van A Boy and his Blob helemaal met de hand getekend. Iets wat we de laatste tijd weinig zien in games. De Art Director vertelt hieronder hoe een jongen en een blubber getekend ontstaan zijn.


Yolanthe trekt in bij Wesley

Waar de twee beroemdheden gaan wonen hangt af van de voetbalclub die Sneijder wil hebben, maar Yolanthe blijft voorlopig bij haar Wesley, zo meldt vandaag de Telegraaf.

Twee van de bekendste voornamen van Nederland gaan samenwonen. Yolanthe Cabau van Kasbergen vertelt vandaag: "Ik ben nu bij Wesley in Spanje en ik blijf een tijdje hier. Het is heel spannend." Ook de moeder van de actrice is gelukkig: "Mijn dochter straalt weer. Dat is het belangrijkste. Als je kind gelukkig is, ben je dat als ouder ook."

Eind deze week eindigt voorlopig de kans voor voetbalclubs om spelers van andere teams over te nemen, pas dan zal duidelijk zijn of de twee in Madrid blijven of bijvoorbeeld in Milaan een stulpje zullen moeten gaan uitzoeken. De trainer van Real wil Sneijder eigenlijk behouden, maar wordt waarschijnlijk gedwongen om wat ruimte op Madrids enorm gegroeide loonlijst te creëren door spelers te verkopen.

Om zich wel met enige stijl te kunnen verplaatsen kocht Wesley al een rode Range Rover voor Yolanthe. Ook heeft zij uitgebreid kennis gemaakt met zijn driejarige zoontje Jessey. Voor de carrière van de presentratrice hoeft ook niet gevreesd te worden, haar manager verzekert de Telegraaf dat ze gewoon heen en weer vliegt naar haar Nederlandse werk.

Deel strand HvH nog afgesloten

Een deel van het strand van Hoek van Holland zal ook vandaag gesloten zijn voor het publiek. Daar wordt het onderzoek naar de toedracht van het zaterdag uit de hand gelopen dancefeest voortgezet.

Het Openbaar Ministerie (OM) kon dinsdagochtend nog geen nadere mededelingen verstrekken over het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche. Drie bezoekers die bij ongeregeldheden gewond raakten, worden nog steeds in het ziekenhuis behandeld. Een van hen zou er slecht aan toe zijn.

Bij de ongeregeldheden tijdens het gratis dancefeest kwam de 19-jarige Rotterdammer Robby van der Leeden door een kogel om het leven. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag wie er heeft geschoten toen het feest op een massale vechtpartij uitliep. Van de zes gewonden werden er drie snel uit het ziekenhuis ontslagen.

Het onderzoek is in volle gang  (foto: ANP)

Bosbranden bij Athene onder controle

De bosbranden ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene lijken grotendeels onder controle. Dat heeft de Griekse brandweer vandaag laten weten.

"De situatie is sterk verbeterd, we hebben op dit moment geen actief front meer", aldus een woordvoerster. Ze zei dat de brandweer zeer alert blijft op weer oplaaiende brandhaarden.

De afgelopen dagen teisterde een verzengende vuurzee het gebied noordelijk van Athene, waardoor bewoners in buitenwijken moesten worden geëvacueerd. Door de massale inzet van blustoestellen waren de brandhaarden dinsdag al sterk geslonken. Ook hielp mee dat de wind maandag was gaan liggen, een ontwikkeling die zich dinsdag doorzette.

De brandweer kan zich nu meer concentreren op het bestrijden van brandhaarden elders in het land. Zo zijn er nog brandhaarden in onbewoonde gebieden ten westen van Athene en op het eiland Euboea ten oosten van de hoofdstad.

Beerens niet tegen PAOK Saloniki

Sc Heerenveen zal het donderdag in het thuisduel in de vierde voorronde van de Europa League tegen PAOK Saloniki moeten stellen zonder Roy Beerens. De aanvaller is nog te geblesseerd om mee te kunnen doen. In Griekenland eindigde de heenwedstrijd in 1-1.

Vorige week verstapte Beerens zich na twintig minuten in Thessaloniki. Hij hield hier een enkelblessure aan over. "Roy speelt donderdag zeker niet. Hij heeft nog te veel last. PAOK komt te vroeg voor hem," zei trainer Trond Sollied.

Tennisser Minar betrapt op doping

Tennisser Ivo Minar is betrapt op het gebruik van doping. De Tsjech is volgens het persbureau CTK bij de Davis Cup-ontmoeting tussen zijn land en Argentinië betrapt op pseudo-efedrine.

De nummer 66 van de wereld werd gecontroleerd na zijn verloren duel met Juan Martín del Potro. Hij heeft ontkend dat hij het middel bewust tot zich te hebben genomen. Tennisbond ITF onderzoekt de zaak en legt de Tsjech mogelijk een schorsing op, waardoor hij in ieder geval de halve finale van de Davis Cup zal moeten missen.

Van Nistelrooy beleeft rentree bij Madrid

Ruud van Nistelrooy heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij Real Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad speelde een oefenduel tegen Rosenborg BK. De Nederlander, die terug is na lang blessureleed, mocht het laatste kwartier meespelen.

Er stonden in het duel geen Nederlanders in de basis. Karim Benzema (2) en Lassana Diarra hadden de Madrilenen voor rust al op 3-0 gezet en Raúl zette tien minuten na rust de 4-0 eindstand op het bord. Arjen Robben was even later de vervanger van Raúl, waarna ook Royston Drenthe ook twintig minuten mee mocht doen. Als laatste Nederlander kwam Van Nistelrooy binnen de lijnen. Hij werd de vervanger van Kaká.

Hij was blij voor het eerst sinds 5 november 2008 weer aan een wedstrijd deelgenomen te hebben. "Ik voelde sterke emoties vandaag. Ik was diep geroerd door het welkom van de fans toen ik mijn warming-up begon en het veld opkwam. Het was ongelofelijk," zei Van Nistelrooy op de website van de club.

De aanvaller kampte met problemen aan zijn rechterknie en is uiteindelijk aan het gewricht geopereerd. "Ik heb maanden keihard gewerkt om te herstellen en ik heb zware momenten gekend die ik heb overwonnen. Ik was totaal verrast door het welkom van de fans. Woorden kunnen niet uitdrukken wat er door me heenging."

The Pirate Bay afgesloten van internet

Een Zweedse rechter bepaalde gisteren dat de provider van website The Pirate Bay per direct de internetverbinding moest verbreken. Internetprovider Black Internet gaf hier gehoor aan en de website is sindsdien uit de lucht.

De oprichters van de torrentsite werden in april al veroordeeld tot een celstraf en 2,7 miljoen euro boete. Er werden echter geen maatregelen genomen om de activiteiten te stoppen. In mei bepaalde een rechter zelfs dat de site online mocht blijven. Een beslissing over het al dan niet offline moeten gaan van de site, werd uitgesteld totdat de beheerders van de site hadden gereageerd op de veroordeling.

Een Nederlandse rechter oordeelde eind vorige maand dat The Pirate Bay binnen tien dagen niet meer vanuit Nederland te bezoeken mocht zijn. De rechtszaak was aangespannen door de auteursrechtenorganisatie Brein. Een woordvoerder van de site liet daags na de veroordeling weten dat de site niet op zwart zou gaan voor Nederlandse bezoekers.  Vandaag zal de advocaat van de beheerders bezwaar aantekenen.  De veroordeling in Nederland vond bij verstek plaats.  De beheerders waren niet aanwezig en de rechter heeft dan ook puur op basis van beweringen van Brein uitspraak gedaan.  De zaak zal nu opnieuw dienen en ditmaal zal de rechter de zaak wèl inhoudelijk moeten behandelen.  Of de uitspraak dan nog steeds stand zal houden valt nog te bezien.

De eis van de Zweedse rechter en het afsluiten van de website staat overigens los van de eis die de Nederlandse rechter stelde.  De beheerders hebben al aangekondigd dat de site snel weer online zal zijn.

Vinokourov start in Vuelta

Alexandre Vinokourov zal deelnemen aan de Vuelta a España die komende zaterdag op het TT-circuit van Assen van start gaat. De Astanaploeg heeft de Kazach, die de ronde in 2006 won, opgenomen in de formatie. Vinokourov is sinds kort terug in het wielerpeloton na een dopingschorsing.

De Kazach behoort meteen tot de favorieten voor de ronde zal de steun krijgen van zijn ploeggenoten Chris Horner, Assan Bazajev, Maxim Iglinskij, Jesus Hernandez, Daniel Navarro, Jose Luis Rubiera, Haimar Zubeldia en Michael Schar.

47 jaar roken, 10 mln schadevergoeding

Een Amerikaanse jury heeft de bekende tabaksfabrikant Philip Morris veroordeeld tot het betalen van $13.8 miljoen dollar (9.63 miljoen euro) aan de dochter van een levenslange roker.

De jury in Los Angeles stelde Jodie Bullock in het gelijk, wiens moeder Betty in 2003 overleed aan longkanker op 64-jarige leeftijd. Dit meldt BBC news. De vrouw had ruim 47 jaar gerookt.

Volgens Philip Morris had de vrouw op elk gewenst moment kunnen stoppen met roken aangezien de schadelijke gevolgen van roken al bekend waren. Al in 2001 klaagde Betty Bullock de tabaksfabrikant aan voor fraude en stelde dat het bedrijf wettelijk gezien, verantwoordelijkheid is voor (de gevolgen van) haar eigen product.

Gamescom is grootste games-event van de wereld

Afgelopen week was de Gamescom in Keulen. FOK!games was aanwezig op de beurs en we kunnen zeggen dat het een succes was. Andere journalisten hebben het er zelfs over dat de E3 hier veel van zou kunnen leren. Nu de beurs voorbij is worden langzamerhand cijfers vrijgegeven over de beurs waaruit blijkt dat de Gamescom de grootste in zijn soort op dit moment is.

De beurs heeft maar liefst 245.000 mensen weten te trekken en is hierdoor dus het grootste games-event van de wereld. Door het succes is ook meteen maar die van volgend jaar gepland. Tussen 18 en 22 augustus 2010 zal de beurs een vervolg krijgen.

Van de 245.000 man waren 17.000 journalisten en 228.000 consumenten aanwezig. Daarnaast stonden er maar liefst 458 verschillende bedrijven uit 31 verschillende landen hun producten te tonen. De aanwezigen waren allemaal zeer tevreden. 92% heeft aangegeven dat de beurs een succes was en 90% zou graag volgend jaar terug willen komen.



Een groot succes!

Professor Layton komt jaarlijks naar het witte doek

In Professor Layton and the Curious Village gingen Layton en zijn compagnon Luke aan de slag om mysteries op te lossen in een mysterieus dorpje. Level-5 bracht hierna nog twee vervolgen uit die nog altijd niet verschenen zijn in Europa.

Nu komt Level-5 met Professor Layton and The Eternal Diva. Dit is geen game, maar een film die zich afspeelt voor de gebeurtenissen in Professor Layton and the Curious Village. Level-5 gaf aan om elk jaar een Professor Layton-film uit te brengen in de stijl van de tussenfilmpjes in de game. Professor Layton and The Eternal Diva verschijnt op 19 december in de Japanse bioscopen.



Lowlands 2009

100 jaar werd ze afgelopen juni, Truus Osinga: inwoonster van Biddinghuizen. In een interview gaf ze aan dat ze wel eens naar Lowlands wilde. Dat heeft ze geweten. Zaterdagmiddag werd ze (keurig voorzien van backstage travelpass) in een golfkarretje over het hele terrein geëscorteerd, na een hele tocht arriveerde ze uiteindelijk bij de perstent. Breeduit lachend reed ze voorbij en zorgde voor heel wat bekijks. "Fantastisch" zei ze en zoveel "nette en vriendelijke lui". Waar Snoop Dogg zondag even de godfather van Lowlands was, was mevrouw Osinga de godmother van het jaarlijkse festival, dat ook ditmaal weer dubbel en dwars uitverkocht was.

Truus Osinga op Lowlands (Foto Rob Verhorst)

Interview: Bloc Party op Lowlands

Bloc Party is één van de grote namen op het Lowlands festival dit jaar en uiteraard springt FOK! dus in op de mogelijkheid ze te interviewen. In de eerste instantie was het interview gepland met basgitarist Gordon Moakes maar ter plekke zit drummer Matt Tong in korte jeans en wit tshirtje op de bank in het backstage gedeelte van de band. Met dreunende hiphop en een flinke wietlucht, afkomstig van het Snoop Dogg entourage die tijdelijk de buren vormen van deze Engelse post-punk, indie rock, britpop band, beantwoord Matt de eerste vraag...



Muramassale moord in Muramasa video

Vanilla Ware komt later dit jaar met Muramasa: The Demon Blade voor de Nintendo Wii. Muramasa is een 2D-sidescroller waarin verschijnende ninja's de strijd aan gaan tegen grote demonen. Vandaag hebben we een nieuwe video waarin we zien hoe het vechten er aan toe gaat. Vanilla Ware probeert met Muramasa duidelijk een unieke Wii-game neer te zetten. Of dit lukt kunnen jullie vanaf 8 september ondervinden.

Miljoenen voor crypte boven Monroe

De crypte boven de tombe van de legendarische Hollywood-actrice Marilyn Monroe (1926-1962) is op de internetveiling eBay verkocht voor ruim 4,6 miljoen dollar (3,2 miljoen euro). Het is nog onbekend wie de nieuwe eigenaar is.

De crypte in het Westwood Village Memorial Park in Los Angeles is nu nog bezet door de succesvolle zakenman Richard Poncher, die 23 jaar geleden op 81-jarige leeftijd stierf. Zijn weduwe Elsie laat de stoffelijke resten verwijderen en wil met de opbrengst van de verkoop van de crypte haar hypotheek in Beverly Hills aflossen, meldden Amerikaanse media gisteren. Het bieden begon bij 500.000 dollar.

Poncher kocht de tombe in 1954 van honkbalspeler Joe DiMaggio, die toen net van Monroe was gescheiden. Hij eiste dat hij met het gezicht naar beneden begraven zou worden.

De oprichter van het tijdschrift Playboy, Hugh Hefner, verwierf in 1992 al een plek in de buurt van het sekssymbool. Hij betaalde 75.000 dollar. Elders op de begraafplaats is onlangs nog actrice Farrah Fawcett bijgezet.

 


Miljoenen voor crypte boven Marilyn Monroe  (foto: DAG)

Willem II heeft interesse in Anita

De Telegraaf meldt dat Willem II geïnteresseerd is om Vurnon Anita op huurbasis over te nemen van Ajax.

De Tilburgers hebben zich gemeld bij Ajax, dat het verzoek in overweging heeft genomen. Anita zelf ziet een verhuur absoluut zitten, daar hij van mening is dat hij in deze fase van zijn loopbaan veel aan spelen moet toekomen.

Zo startte Anita afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam in de basis, terwijl hij de week ervoor tijdens de topper tegen PSV op de tribune zat.

Rasmus Lindgren heeft laten weten dat hij tot de winterstop voor zijn kans wil gaan bij Ajax. Dit vertelde de Zweed tegenover RTV Noord-Holland. Voorlopig komt de verdedigende middenvelder dit seizoen niet aan spelen toe in Amsterdam.

Everton trekt Bilyaletdinov aan

Het Engelse Everton heeft zich verzekerd van de diensten van de Russische middenvelder Diniyar Bilyaletdinov. De 24-jarige Rus komt voor een niet nader genoemde transfersom over van Lokomotiv Moskou.

Beide partijen bereikten maandag in het Duitse Hamburg een akkoord over de transfer. Bilyaletdinov tekent bij The Toffees een vijfjarig contract. De middenvelder, 28-voudig international van Rusland, zal nu in zijn vaderland de laatste formaliteiten gaan afronden.

Begin september speelt Bilyaletdinov met Rusland de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. Waarschijnlijk sluit hij daarna aan bij zijn nieuwe ploeggenoten en maakt hij zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Fulham.

Bilyaletdinov maakte in 2004 zijn debuut bij Lokomotiv Moskou en groeide al snel uit tot een belangrijke speler bij de club. De linkspoot was in elke wedstrijd van Rusland tijdens Euro 2008 van de partij.

PSV wil verder met Zhou Haibin

PSV is voornemens de optie van 2,5 jaar in het contract van de Chinees Zhou Haibin te lichten. De middenvelder ligt tot het einde van dit jaar vast in Eindhoven, maar PSV wil hem graag tot de zomer van 2012 bij de club houden.

"Ik heb begrepen dat ze willen verlengen en hem nog komende week of anders in het volgende transferwindow in januari bij een club op eredivisieniveau willen stallen", vertelt zaakwaarnemer Romain Woo aan De Telegraaf.

"Zhou kan zich daar volledig in vinden. Hij weet dat hij nog niet goed genoeg is voor PSV, maar wil bij een kleinere club op een goed niveau de stap naar PSV 1 zetten."

PSV heeft de international van China reeds aangeboden bij VVV-Venlo en Roda JC, maar beide Limburgse clubs besloten niet in te gaan op het voorstel uit Eindhoven. Ook clubs uit Duitsland en Oostenrijk zijn geïnformeerd over de beschikbaarheid van Zhou.

"Het probleem is echter dat de clubs die interesse hebben, moeten afgaan op de wedstrijden van Zhou in Jong PSV. We moeten daarom geduldig zijn", legt Woo uit.

De talenten Freek Heerkens en Olivier ter Horst zijn volgens PSV toe aan een hoger niveau dan het beloftenelftal en mogen verhuurd worden aan een andere club. Verder willen de Eindhovenaren aanvaller Olivier Minatel (17) aantrekken. De Braziliaan met Spaans paspoort werkte recentelijk een bevredigende stage af bij PSV.

Bennett plaatst zich niet voor WK-individueel

Dylan Bennett is er gisterenavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Kuwait Men’s World Open 2009, die later dit jaar (1-7 november) plaatsvindt in Koeweit.

De 24-jarige Nederlander moest in het kwalificatietoernooi voor het grootste mannelijke squashtoernooi aller tijden - gedoteerd met een totale prijzenpot van 277,500 dollar - zijn meerdere erkennen in Julien Balbo. De Eindhovenaar won nog wel de eerste game, maar moest in het vervolg van de partij toezien hoe de hoger aangeslagen Fransman het heft in handen nam. Na 72 minuten stond de 14-12, 9-11, 7-11, 4-11 eindstand op het scorebord.

Door de mislukte missie van Bennett zal alleen Laurens Jan Anjema ons land vertegenwoordigen bij het WK-individueel. De 26-jarige Hagenaar is tijdens het prestigieuze squashkampioenschap als vijftiende geplaatst. De loting voor de Kuwait Men’s World Open 2009 zal later dit jaar bekend gemaakt worden.

NK Routerrennen

Ben je sportief en wil je eens met je luie reet achter de pc of laptop vandaan komen, ga dan alvast maar trainen: het NK Router Rennen gaat zeer binnenkort van start. Dit evenement zal plaatsvinden op 29 augustus in Ridderkerk, dus veel tijd om te trainen heb je niet.

Een computerwinkel organiseert dan de allereerste finale om het Nederlandse kampioenschap Router Rennen. Als jij wilt deelnemen zal je twee routers moeten onderbinden, één onder elke voet. Daarna moet je zo snel mogelijk een parkoers van zestig meter overbruggen.

De uitendelijke winnaars van elke ronde moeten het tegen elkaar opnemen in een finale. Wie hierbij als eerste over de finish gaat, wordt de eerste Router-Renkampioen van Nederland.

Gelukkig hoef je niet je eigen router(s) mee te nemen: daar zorgt de organisatie voor.

Voor meer details klik hier!

Met dank aan LWaS voor de submit!

Sony verliest geld bij elke verkochte Playstation 3 Slim

Afgelopen week werd in Keulen de langverwachte en beruchte Playstation 3 Slim aangekondigd. Na maanden van speculaties was dit de spreekwoordelijke verlossing. Naast een ander design is het apparaat ook nog eens 100 euro goedkoper dan zijn voorganger. Deze prijsdaling is fijn voor de consument, iets minder voor Sony zelf.

Sony verliest namelijk nog steeds geld bij elke console die ze verkopen. Dit heeft Kaz Hirai, baas van Playstation, gezegd in een interview. Hoeveel ze verliezen bij elke console is niet bekend maar de productie-kosten zijn dus nog steeds hoger dan dat het apparaat oplevert.


'Rafinha begeerd door Milan en Juventus'

AC Milan en Juventus zouden serieuze interesse hebben in rechtsback Rafinha, zo meldt de Italiaanse krant Corriere dello Sport.

Rafinha speelt momenteel voor het Duitse Schalke 04 en heeft in Gelsenkirchen een contract tot medio 2011. De Braziliaan zou voor een bedrag van tien miljoen euro mogen vertrekken bij die Königsblauen.

Juventus volgt de verrichtingen van de 23-jarige Rafinha al een tijdje, maar krijgt dus nu concurrentie van Milan. Alessio Secco, directeur voetbalzaken van Juventus, zou maandag een gesprek hebben met de zaakwaarnemer van Rafinha om zijn persoonlijke wensen door te nemen.

Bij Milan wil men Rafinha graag aantrekken zodat Gianluca Zambrotta naar de linkerkant kan verhuizen. Ook Lorenzo De Silvestri van Lazio zou in beeld zijn bij de rossoneri.

'De Silvestri nieuwe aanwinst Fiorentina'

Fiorentina neemt Lorenzo De Silvestri over van Lazio, zo meldt de krant La Gazzetta dello Sport maandag.

De Florentijnen betalen 5,5 miljoen euro voor de rechterverdediger, die al langere tijd zijn zinnen had gezet op een vertrek bij Lazio. Bij Fiorentina tekent De Silvestri een contract voor vier seizoenen.

De talentvolle verdediger heeft inmiddels de medische keuring doorstaan. Ondanks wat problemen met de rechterknie leverde deze keuring geen problemen op en kan de transfer gewoon worden afgerond. De verwachting is dat de overgang dinsdag officieel bekend wordt gemaakt.

De in Rome geboren De Silvestri debuteerde ruim twee jaar geleden in de Serie A namens Lazio. Het voorbije seizoen speelde hij 21 competitieduels namens de biancocelesti.

'Feyenoord bezig met Babovic en Depetris'

In het programma Voetbal International werd maandag melding gemaakt van twee mogelijke versterkingen voor Feyenoord. Het zou gaan om de Servische middenvelder Stefan Babovic en de Argentijnse aanvaller David Depetris.

Babovic speelt momenteel bij het Franse Nantes, maar is bij deze club geen basisspeler. De vermogende vader van de Servische middenvelder zou bereid zijn de komst van zijn zoon naar Feyenoord te financieren. Nantes, dat de speler dan vrijgeeft, zou mogen meedelen in een eventuele verkoop van Babovic.

Ook met David Depetris zou Feyenoord momenteel bezig zijn. De jonge Argentijn staat onder contract bij AS Trencin, waar Tscheu La Ling momenteel de scepter zwaait. Depetris was eerder dit jaar op proef bij FC Utrecht, maar kon de Domstedelingen niet voldoende overtuigen van zijn kwaliteiten.

Toyota met nieuwe aerodynamica naar België

Na de Grand Prix van Europa liet het team van Toyota weten niet blij te zijn met de prestaties van de huidige TF109. Het Japanse team hoopt het op Spa-Francorchamps beter te doen doormiddel van een aerodynamische update.

"Spa is een van mijn favoriete circuits op de Formule 1-kalender. De hele ronde wordt je als coureur voortdurend uitgedaagd en daar houd ik van", vertelde Jarno Trulli. "Een paar jaar geleden stond ik hier op pole, en dat was erg speciaal. We zullen hard pushen voor een goed resultaat."

Ook teamgenoot Timo Glock is een groot fan van Spa. "Samen met Monaco is Spa mijn favoriete circuit. Het is een fantastische ervaring om er met een Formule 1-auto te rijden. Ik heb echter ook wat nare herinneringen aan de baan. In 2007 werd ik op weg naar de grid van de baan gereden en vorig jaar verloor ik een punt door een straf. Dit jaar moet het beter!"

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag opnieuw over de belachelijke manier waarop met levenslange celstraffen wordt omgegaan.

Soms plegen mensen misdrijven die zo verschrikkelijk zijn, dat de rechter beslist dat die mensen nooit meer terug mogen keren naar de maatschappij. Levenslange gevangenisstraf. Dat geldt ook voor Cevdet Yilmaz. Hij schoot in de jaren-80 in een Delfts café zes mensen dood. De rest van zijn leven in de gevangenis, oordeelde de rechter. Niet dus...

Groei Duitse economie bevestigd

Het Duitse bureau voor de statistiek heeft dinsdag in een tweede raming bevestigd dat de Duitse economie in het tweede kwartaal met 0,3 procent is gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarmee heeft Duitsland de recessie achter zich gelaten.

De groei in het tweede kwartaal was onder meer te danken aan hogere consumentenuitgaven, een sterke toename van investeringen in machines en een eveneens sterke toename van de export.

In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar daalde het bruto binnenlands product wel sterk, met 7,1 procent. Ook dit cijfer is ongewijzigd. In het eerste kwartaal van dit jaar kromp de economie met 6,4 procent op jaarbasis.

'Valencia wil De Guzman'

Jonathan de Guzman zal volgens Voetbal International deze week nog een contract tekenen bij het Spaanse Valencia. Zijn zaakwaarnemer Jan de Visser zal dinsdagavond met een delegatie van de club uit de sinaasappelstad de details van de transfer bespreken.

Valencia zag onlangs Ever Banega vertrekken naar Everton en kan voorlopig niet beschikken over Ruben Baraja. Derhalve is de club op zoek naar een middenvelder.

De Guzman ziet in Valencia de gewenste subtopper waar hij wekelijks aan spelen kan toekomen. "Als ik Feyenoord verlaat, dan is het voor een club die bij mij past en mij echt wil hebben," zei De Guzman zondag na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC.

Feyenoord kon vorig jaar nog veertien miljoen euro vangen voor De Guzman, maar algemeen directeur Eric Gudde en toenmalig technisch directeur Peter Bosz twijfelden te lang over het bod van Manchester City.

Vervolgens raakte De Guzman geblesseerd aan zijn meniscus, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie kon komen. De middenvelder heeft een medio 2010 aflopend contract in Rotterdam en wil zijn verbintenis niet verlengen.

[Gerucht] God of War Trilogy eind dit jaar?

Volgens een tweet van MarkPlayStation zal eind dit jaar een BluRay-disc verschijnen met daarop God of War, God of War II en een demo van God of War III. Normaal gesproken nemen we tweets niet zo serieus, aangezien iedere malloot een Twitter-account kan openen en er onzin op kan spuien, maar volgens PSX Extreme is dit account van een manager van Sony Mexico. Neem dit nieuws hoe dan ook voorlopig nog maar met een korreltje zout ter grote van Terschelling, zodra we meer weten, laten we het jullie uiteraard weten.

Aparte telefoonlijn voor zwartspaarders

Belastingplichtigen die tot inkeer komen en alsnog vermogen in het buitenland bij de fiscus willen melden, kunnen vanaf nu voor informatie terecht bij een apart telefoonnummer en e-mailadres.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat vandaag bekendgemaakt. In de praktijk bleek dat mensen sneller de stap namen nadat de werking van de inkeerregeling was uitgelegd. Sinds begin dit jaar hebben meer dan 2100 belastingplichtigen gebruik gemaakt van de regeling om boetevrij het zwart geld aan te geven.

In totaal gaven zij aan ruim 463 miljoen euro op buitenlandse rekeningen te hebben staan. De meeste inkeerders hebben hun geld op rekeningen in Zwitserland, België en Luxemburg staan.

Gratis open bèta Gatheryn is van start gegaan

Mindfuse, een onafhankelijke ontwikkelaar van online virtuele werelden en casual games, heeft gisteren de open bèta voor hun online virtuele wereld Gatheryn gestart. Gatheryn plaatst spelers op het fantasie-eiland Elymia, waar ze hun vaardigheden in een aantal casual games moeten verbeteren om zo zilver te verdienen.

In Gatheryn vind je meer dan 30 casual games die geintegreerd zijn in een door stoom aangestuurde wereld. Daarnaast kun je ook je avatar aanpassen en virtuele items kopen met het verdiende zilver. Het spel staat gepland voor eind 2009.



Zesvoudig moordenaar op verlof

De man die in 1983 in een café in Delft zes mensen doodschoot en daarvoor tot levenslang werd veroordeeld, is de afgelopen jaren verscheidene keren op begeleid verlof geweest. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft berichtgeving daarover in het AD en De Telegraaf bevestigd.

Cevdet Yilmaz schoot op 5 april 1983 in café 't Koetsiertje zes mensen dood, onder wie een 12-jarig meisje. In een documentaire vertelde hij in 1997 dat de eerste man die hij in de kroeg doodschoot hem "kankerturk" noemde. Yilmaz was bang dat de man hem zou aanvallen en schoot hem neer. Daarna liep hij naar de uitgang, en schoot nog vijf mensen dood en verwondde er vier. "Ik schoot uit paniek. ik wist niet meer wat er aan de hand was, ik wilde alleen koste wat kost zo snel mogelijk van die plek vandaan", zei Yilmaz.

Hoewel Yilmaz tot levenslang werd veroordeeld, werd hij later naar een tbs-kliniek verplaatst omdat hij 'niet geschikt was voor detentie'. De kliniek wilde hem opnemen, maar verbond daar de voorwaarde aan dat hij een normale tbs-behandeling zou krijgen, met de daarbij behorende mogelijkheid tot verlof.

De eerste afkeurende commentaren zijn inmiddels binnen.

Nabestaanden gijzelingsdrama Beslan boos

Nabestaanden van de slachtoffers en overlevenden van het gijzelingsdrama van 2004 op een school in de Russische stad Beslan eisen een gesprek met president Dmitri Medvedev. Zij stellen dat de bloedigste terreurdaad in de Russische geschiedenis nog steeds niet is opgehelderd.

De slachtofferorganisatie Golos Beslana (Stem van Beslan) wil nog voor de vijfde verjaardag van het begin van de gijzeling op 1 september overleg met het Kremlin. Tot nu toe wezen de machthebbers in Moskou elk verzoek van de organisatie af om een mogelijke rol van de Russische geheime dienst in het bloedbad te laten onderzoeken.

Na de tragedie had een parlementaire onderzoekscommissie vastgesteld dat de onderhandelaars fouten maakten in hun contacten met de gijzelnemers. Voormalige gegijzelden zeiden dat de gedode terroristen niet degenen waren die hen ruim twee dagen lang zonder water en voedsel hadden vastgehouden.

Door de islamistische terreuraanslag op de eerste dag van het nieuwe schooljaar kwamen uiteindelijk ruim 330 mensen om het leven, onder wie 186 leerlingen. Tientallen overlevenden raakten ernstig gehandicapt.

De ruim dertig daders waren rebellen uit de Russische deelrepublieken Ingoesjetië en Tsjetsjenië. Ze gijzelden 1128 personen, van eersteklassertjes tot ouders en leerkrachten. De gijzeling eindigde met een urenlang vuurgevecht tussen de terroristen en veiligheidstroepen.

CD: Dinosaur Jr. - Farm

Reviews behoren actueel te zijn. Nou dat is ze/hij/het(?) ook, als een review bedoeld is om de lezer te attenderen op het feit dat Dinosaur Jr. woensdag en donderdag a.s. (26 en 27 augustus) in Rotterdam (Watt) respectievelijk Amsterdam (Paradiso) speelt.

Reviews behoren objectief te zijn. Nou, vergeet het deze ene keer maar. Ondergetekende kan namelijk niet objectief schrijven over Dinosaur Jr. en J. Mascis. Fysiek, mentaal en spiritueel onmogelijk, zelfs niet nu J. Mascis getooid is met grijze haren en een uilenbril. Een soort bijziende Gandalff met een Fender Jazzmaster en teveel watts aan versterkers.


McCarthy en Alves nog niet haalbaar voor Ajax

In de zoektocht naar een aanvallende versterking gaat Ajax voor Benni McCarthy. Ook Afonso Alves van Middlesbrough staat op het lijstje van Martin Jol.

McCarthy staat momenteel onder contract bij Blackburn Rovers. Wanneer Ajax de 31-jarige speler wil aantrekken, zal de club zeven miljoen euro moeten betalen aan Blackburn Rovers. De transfersom is vooralsnog het probleem, zo werd gemeld in het programma Voetbal International.

Als Ajax een speler wil aantrekken, zullen er eerst een paar spelers moeten vertrekken uit de huidige selectie. Met nog een week te gaan zal de hoofdstedelijke club dan ook snel moeten handelen.

Door het financiële plaatje is ook Alves momenteel nog niet haalbaar. Ajax zou de Braziliaanse spits willen huren van Middlesbrough. Bij de gedegradeerde club uit Engeland drukt hij zwaar op de begroting.

Einde nadert voor spaceshuttle Discovery

De spaceshuttle Discovery is klaar voor lancering. Vanochtend (Nederlandse tijd) vertrekt het ruimteveer naar het internationale ruimtestation ISS.

De Discovery heeft in de 25 jaar van zijn bestaan 36 ruimtevluchten gemaakt, meer dan de andere spaceshuttles. Na de huidige missie staan nog twee lanceringen op het programma. Eind 2010 maakt de Discovery de allerlaatste spaceshuttlevlucht ooit.

De zeven bemanningsleden van de Discovery - zes Amerikanen en een Zweed - nemen onder meer een nieuwe loopband mee, waarop de bewoners van het ISS hun conditie op peil moeten houden. Het apparaat is vernoemd naar de komiek Stephen Colbert. Hij had een internetverkiezing gemanipuleerd voor de naam van een nieuwe ISS-module, maar de NASA legde zijn overwinning naast zich neer. Colbert moest het toen doen met de loopband.

Over ongeveer twee weken keert de Discovery terug op aarde. De Amerikaanse astronaute Nicole Stott blijft tot november aan boord van het ISS. Haar plaats wordt op de terugvlucht ingenomen door Timothy Kopra, die in juli was gelanceerd.

CIA-medewerkers mogelijk alsnog vervolgd

De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holden heeft een aanklager aangesteld die onderzoek moet doen naar harde ondervragingstacktieken door medewerkers van de inlichtingendienst CIA. Mogelijk worden zij alsnog vervolgd voor mishandeling van terreurverdachten.

Holden maakte zijn besluit gisteren bekend, nadat The New York Times er eerder op de dag al over had bericht. Volgens de minister zal de aanklager onderzoeken "of de wet is overtreden bij de ondervraging van specifieke gevangenen op locaties overzee". Voor de klus heeft hij federaal aanklager John Durham aangesteld.

The New York Times meldde dat het gaat om minder dan twaalf gevallen van gevangenenmisbruik in Irak en Afghanistan. Die zouden op advies van het Bureau voor Professionele Verantwoordelijkheid van het ministerie weer onderzocht worden.

Het betreft zaken die in 2004 door de inspecteur-generaal van de CIA waren onderzocht en doorverwezen naar het ministerie van Justitie. Maar onder de vorige president George Bush werd besloten de zaken te sluiten. Ongeveer de helft van de gevallen van mishandeling die de inspecteur-generaal had doorverwezen, gaat nu opnieuw onderzocht worden.

CIA-directeur Leon Panetta sprak gisteren in een brief aan zijn medewerkers van een "oud verhaal", omdat het omstreden programma na de beëdiging van de huidige president Barack Obama in januari is beëindigd. Panetta zei dat niet gebeurtenissen uit het verleden, maar die van het heden en de toekomst de uitdaging voor zijn organisatie zijn.

KRO laat tieners over seks praten met ouders

De nieuwe KRO-presentatrice Sofie van den Enk presenteert vanaf zondag 13 september het nieuwe programma 'Ouders hebben geen seks' op Nederland 3.

In dit programma bespreekt seksuologe Maria Schopman (Maria weet raad) samen met een gezin de communicatieproblemen tussen kinderen (15-22 jaar) en ouders. "Het uitgangspunt van het programma is dat wanneer je met je ouders over seks kunt praten, je daarna alles met elkaar kunt bespreken en de onderlinge communicatie zichtbaar verbetert", kondigde de KRO gisteren aan.

In elke aflevering staat een gezin centraal, waarin de problemen tussen de ouders en de jongere worden besproken. Maria Schopman: "Meestal heeft de onderlinge problematiek niets met seks te maken. Het bespreken van seksualiteit is een middel om de communicatie tussen pubers en hun ouders te herstellen, vebeteren of zelfs weer optimaal te laten zijn."


'Ouders hebben geen seks' bestaat uit acht afleveringen en is gebaseerd op het BBC-programma 'Sex...with Mum and Dad', waaraan Schopman eveneens meewerkte.

GTST, Bassie & Adriaan en Friends onmisbaar

Op een ideale tv-avond zouden programma's als Goede Tijden, Slechte Tijden, Kopspijkers en Gooische Vrouwen niet mogen ontbreken. Dat blijkt uit een onderzoek dat Veronica Magazine uitvoerde.

Ruim 41.000 mensen vulden de enquête in, waarbij zij hun ideale tv-avond samenstelden. Ze konden stemmen op honderd programma's, verdeeld over tien genres. In de categorie reality-tv kwam Wie is...de Mol? van de AVRO als grote winnaar uit de bus. Ook AVRO's Sterrenslag scoorde hoog, in de categorie familieshows.

Maar liefst 10 procent van de respondenten gaf aan dat de Amerikaanse komedieserie Friends bovenaan hun lijstje staat voor de ideale tv-avond. Andere populaire tv-programma's zijn Bassie en Adriaan, Oprah Winfrey en Idols. De volledige uitslag van de enquête staat in de editie van Veronica Magazine die morgen uitkomt.

Directeur Antilliaanse bank pleit voor dollar

Emsley Tromp, directeur van de Bank van de Nederlandse Antillen, heeft gisteren gepleit voor de invoering van de dollar als Curaçao een autonoom land wordt.

Volgens Tromp is de invoering van de dollar het beste wapen tegen toekomstige internationale financiële crises. Hij noemde verder het minimaliseren van inflatie en het wegvallen van koerskosten als belangrijke voordelen.

De regering van de Antillen is nog niet zover als Tromp. Minister van Financiën Ersilia de Lannooy weegt de voor- en nadelen van invoering van de dollar nog af.

Curaçao hoopt volgend jaar na de ontmanteling van de Antillen een autonoom land binnen het Koninkrijk te worden, net als Sint Maarten. Momenteel gebruiken de eilanden de Antilliaanse gulden.

Bier in pubs voortaan in plastic

Uit veiligheidsoverwegingen wordt in Britse pubs bier voortaan in plastic bekers getapt. Tenminste, als het aan het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken ligt.

De autoriteiten willen voorkomen dat de traditionele bierglazen als wapen worden gebruikt en mensen gewond raken. Volgens officiële cijfers worden in Engeland en Wales elk jaar 5500 mensen aangevallen met glazen en flessen, meldden Britse media.

De vereniging van pubs wil niet dat het plastic wordt verplicht. Voor veel Britten is de pint in de pub 'heilig'. "Een glas voelt beter aan", aldus Neil Williams van de British Beer and Pub Association. Hij vreest dat het bier slechter gaat smaken. Daarnaast verwacht hij hogere kosten, terwijl veel pubs het toch al moeilijk hebben in deze tijd van recessie.

Het huidige glas, dat ruim een halve liter bier kan bevatten, werd in 1960 uitgevonden.

13-jarige zeilster wil andere nationaliteit

De 13-jarige Laura Dekker wil zich eventueel in Nieuw-Zeeland vestigen om haar reis rond de wereld te kunnen maken. Het meisje heeft alvast een verzoek ingediend bij afdeling burgerzaken van haar woonplaats Wijk bij Duurstede om zich te laten uitschrijven. Dat maakte haar advocaat Peter de Lange bekend in de actualiteitenrubriek Nova.

Bij het verzoek heeft ze aangegeven dat ze zich "per heden" in Nieuw-Zeeland gaat vestigen, zei De Lange.

Of zij Nederland daadwerkelijk verlaat, hangt af van het oordeel van de kinderrechter in Utrecht. Die oordeelt vrijdag of de ouders van de tiener, die in haar eentje de wereld wil rondzeilen, worden beperkt in het gezag over hun dochter. De vader en de moeder van het meisje steunen haar plan voor de twee jaar durende reis. Volgens De Lange wachten Laura en haar ouders het oordeel vrijdag af voor ze zich gaan richten "op andere rechtssystemen".

  (foto: ANP)

Badoer: "In Spa gaat het beter"

Luca Badoer is er van overtuigd dat hij in België heel wat beter voor de dag zal komen dan in de straten van Valencia. De Italiaan maakte bij Ferrari zijn rentree in de Formule 1 als vervanger van Felipe Massa, maar kon in Spanje geen potten breken.

Badoer is er van overtuigd dat hij de F60 nu beter kent en bovendien kent hij Spa-Francorchamps, zodat het makkelijker voor hem wordt om naar voren te komen. "Ik voel dat ik een seconde zekerder, want dat is het stuk dat ik verbeterd ben," zei Badoer. "Op een baan als deze is dat een redelijke stap. Spa is een baan die ik beter ken en daar zal ik op een hoger niveau presteren. Alleen ik weet niet hoeveel beter dat zal zijn. We zullen zien, want ik heb nu een veel betere feeling met de auto, het team, de baan en de rest. Het zal veel beter zijn, dat beloof ik."

De 38-jarige Italiaan reed tien jaar geleden voor het laatst en Formule 1-race en had zich in Valencia ten doel gesteld om de race uit te rijden; iets wat hij gedaan heeft. "Het was zwaar, omdat de F1 erg veranderd is vergeleken met tien jaar geleden. Het was zwaar vanwege de druk om geen fouten te maken. De belangrijkste druk was die van het team om de race uit te rijden, zodat ik veel ronden kon rijden en vertrouwen in de auto kon krijgen. We hebben het programma gedaan en dat was het."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.