Colin en Levita tekenen bij RKC Waalwijk

donroyco
RKC Waalwijk is in haar zoektocht naar een doelman uitgekomen bij Israëlisch jeugdinternational Ohad Levita. Daarnaast maakt nu ook Jurgen Colin de overstap naar de Waalwijkers.

Levita tekent na een proefperiode van enkele dagen, mits hij de medische keuring goed doorstaat, in Waalwijk een verbintenis tot de zomer van 2010. Daarnaast heeft RKC Waalwijk een optie om de 23-jarige doelman nog een jaar langer in Waalwijk te houden.

Ohad Levita debuteerde op 17-jarige leeftijd onder de lat bij het Israëlische Hapoel Kfar Saba. In het seizoen 2006/2007 veroverde hij bij de ploeg uit Kefar Saba een basisplaats, die de voormalig aanvoerder van Israel onder-21 tot het einde van zijn contract behield.

Mohammed Allach, manager technische zaken van RKC WAALWIJK, is erg te spreken over de doelman die tevens in het bezit is van de Duitse nationaliteit. "Met de komst van Ohad Levita hebben we weer de beschikking over twee keepers. Na het vertrek van Theo Zwarthoed naar FC Volendam is er een leegte ontstaan, die nu prima wordt opgevuld."

Trainer/coach Ruud Brood is positief: "Ohad is een jonge, gretige en talentvolle doelman. We hebben deze jongen een aantal dagen aan het werk gezien, waarna we snel hebben gehandeld."

Nadat eerder Derk Boerrigter, Shkodran Metaj, Gijs Luirink en Kemy Agustien werden vastgelegd, mag ook Jurgen Colin zich voortaan RKC'er noemen. Colin tekent in Waalwijk een contract tot de zomer van 2011. Wel ondergaat hij woensdag nog een medische keuring.

Colin, geboren Utrechter en inmiddels 28-jaar oud, debuteerde in 2001 bij PSV, om vervolgens via Racing Genk, NAC Breda, Standard Luik, Norwich City en Ajax bij het Spaanse Sporting Gijón te belanden. In de Noord-Spaanse havenstad liep zijn contract deze zomer ten einde.

"Jurgen kan op verschillende plaatsen in de achterhoede uit de voeten en voegt kwaliteit en ervaring toe aan onze laatste linie", aldus manager technische zaken Mohammed Allach.

"Multi-inzetbaar, kordaat en ervaring bij clubs als Ajax en PSV. Ik ben ervan overtuigd dat Jurgen toegevoegde waarde heeft voor de huidige groep", is de eerste reactie van trainer/coach Ruud Brood.