EK hockey: Oranje-dames drogen Rusland af

Sally (Tessa)
Nederland heeft ook in haar derde wedstrijd op het EK hockey een hoge score op het bord gezet. De Russische vrouwen kregen er negen om de oren. In de slotfase viel Maartje Paumen geblesseerd uit, nadat zij een bal tegen haar duim kreeg. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is.

Nederland begon wervelend tegen Rusland. Uit de eerste aanval was het meteen raak, Naomi van As maakte Oranjes eerste. Tussen de dertiende en de negentiende minuut was het open huis in de Russische defensie. Maartje Paumen (uit een corner), Kim Lammers en Wieke Dijkstra (opnieuw uit een corner) tilden de score naar 4-0.

In de tweede helft creëerde Oranje veel kansen, maar vond steeds keepster Oxana Serezhkina op weg naar het doel. In de 51e minuut brak Maartje Paumen de score weer open, door de 5-0 binnen te pushen. Binnen tien minuten werd de score opgevoerd naar 8-0 (twee keer Lammers, eenmaal Paumen). Vier minuten voor tijd tikte Marilyn Agliotti de 9-0 binnen.

Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Maartje Paumen. De topscorer bij het vrouwentoernooi kreeg in de slotfase een bal op haar duim. Paumen hoefde niet naar het ziekenhuis, maar het is nog onduidelijk wat voor kwestuur de linksachter precies heeft.

Bondcoach Herman Kruis gaf zijn ploeg een pluim: "We scoren heel vaak in de laatste tien minuten. Dat vind ik erg goed van ons. We blijven doorhockeyen tot de laatste minuut, ook al staan we ruim voor. Veel andere teams zouden allang de teugels hebben laten vieren. Wij doen dat niet."

Nederland-Rusland 9-0 (4-0)
2' 1-0 Van As
13' 2-0 Paumen (sc)
16' 3-0 Lammers
19' 4-0 Dijkstra (sc)
51' 5-0 Paumen (sc)
59' 6-0 Lammers
60' 7-0 Lammers
62' 8-0 Paumen (sc)
66' 9-0 Agliotti