Jongetje overleeft 8 dagen in wildpark

Een 8-jarig Mozambikaans jongetje heeft acht dagen in zijn eentje in een wildpark in Zuid-Afrika weten te overleven. Alex Mboweni probeerde samen met zijn familie stiekem de grens tussen Mozambique en Zuid-Afrika over te steken. Toen de politie hen in de gaten kreeg, raakte Alex in de drukte zijn ouders kwijt en verdwaalde in het nabijgelegen wildpark, meldden lokale media dinsdag.

"Ik dacht dat niemand me meer zou vinden. Aan het einde van de eerste dag ben ik op een mierenhoop gaan zitten om warm te blijven", aldus het jongetje. "Ik was heel erg bang 's nachts. Ik hoorde leeuwen brullen en andere dieren geluid maken." Pas op de derde dag kon Alex wat te drinken vinden, bij een poel waar ook wilde dieren kwamen drinken.

De ouders van Alex hadden zich bij de politie gemeld en begonnen een zoektocht in het Kruger Nationaal Park. Op de achtste dag, toen Alex al ernstig verzwakt was, vond zijn moeder hem. "Het was echt mijn moeder die mijn naam riep", aldus de jongen. Alex is naar het ziekenhuis gebracht om te herstellen.