Uitslag Shakhtar - Sivasspor

Maikel (WeebI)
Shakhtar Donetsk heeft als eerste de groepsfase van de Europa League bereikte. De 'titelhouder' (het won vorig seizoen de UEFA Cup) versloeg Sivasspor in eigen huis: 2-0.

Shakhtar wist in Turkije al korte metten te maken met de nummer twee van de Turkse competitie, en hoefde thuis de klus slechts af te maken. Al snel verdienden de Oekraďeners een strafschop, die door Jádson tegen de touwen werd geschoten. Doelman Akın Vardar, die de geschorste Michael Petkovic verving, moest ook in de tweede helft weer vissen toen invaller Luiz Adriano eveneens vanaf elf meter het doel wist te vinden. Even daarvoor zagen de Turken Abdurrahman Dereli al met een blessure afhaken.

Door de winst is Shakhtar de eerste ploeg die zich plaatst voor de Europa League. Vanavond komen daar vijf ploegen bij; de verliezers van de Champions League play-off-ronde. Donderdag worden de overige duels in de play-off-ronde van de Europa League afgerond. Dit duel werd vandaag reeds gespeeld omdat Shakhtar vrijdag als UEFACuphouder moet aantreden tegen FC Barcelona in de strijd om de Europese SuperCup.

FC Shakhtar Donetsk* (UKR) - Sivasspor (TUR) 2-0 (3-0)
21' Jádson (Pen) 1-0
59' Luiz Adriano (Pen) 2-0

Stadion: RSC Olimpiyskiy, Donetsk
Arbiter: Matteo Simone Trefoloni (ITA)
Gele kaart: Oleksiy Polyansky (Shakhtar), Murat Sözgelmez, Yasin Çakmak, Uğur Kavuk (Sivasspor)