'Valencia wil De Guzman'

Jonathan de Guzman zal volgens Voetbal International deze week nog een contract tekenen bij het Spaanse Valencia. Zijn zaakwaarnemer Jan de Visser zal dinsdagavond met een delegatie van de club uit de sinaasappelstad de details van de transfer bespreken.

Valencia zag onlangs Ever Banega vertrekken naar Everton en kan voorlopig niet beschikken over Ruben Baraja. Derhalve is de club op zoek naar een middenvelder.

De Guzman ziet in Valencia de gewenste subtopper waar hij wekelijks aan spelen kan toekomen. "Als ik Feyenoord verlaat, dan is het voor een club die bij mij past en mij echt wil hebben," zei De Guzman zondag na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC.

Feyenoord kon vorig jaar nog veertien miljoen euro vangen voor De Guzman, maar algemeen directeur Eric Gudde en toenmalig technisch directeur Peter Bosz twijfelden te lang over het bod van Manchester City.

Vervolgens raakte De Guzman geblesseerd aan zijn meniscus, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie kon komen. De middenvelder heeft een medio 2010 aflopend contract in Rotterdam en wil zijn verbintenis niet verlengen.