PSV wil verder met Zhou Haibin

PSV is voornemens de optie van 2,5 jaar in het contract van de Chinees Zhou Haibin te lichten. De middenvelder ligt tot het einde van dit jaar vast in Eindhoven, maar PSV wil hem graag tot de zomer van 2012 bij de club houden.

"Ik heb begrepen dat ze willen verlengen en hem nog komende week of anders in het volgende transferwindow in januari bij een club op eredivisieniveau willen stallen", vertelt zaakwaarnemer Romain Woo aan De Telegraaf.

"Zhou kan zich daar volledig in vinden. Hij weet dat hij nog niet goed genoeg is voor PSV, maar wil bij een kleinere club op een goed niveau de stap naar PSV 1 zetten."

PSV heeft de international van China reeds aangeboden bij VVV-Venlo en Roda JC, maar beide Limburgse clubs besloten niet in te gaan op het voorstel uit Eindhoven. Ook clubs uit Duitsland en Oostenrijk zijn geïnformeerd over de beschikbaarheid van Zhou.

"Het probleem is echter dat de clubs die interesse hebben, moeten afgaan op de wedstrijden van Zhou in Jong PSV. We moeten daarom geduldig zijn", legt Woo uit.

De talenten Freek Heerkens en Olivier ter Horst zijn volgens PSV toe aan een hoger niveau dan het beloftenelftal en mogen verhuurd worden aan een andere club. Verder willen de Eindhovenaren aanvaller Olivier Minatel (17) aantrekken. De Braziliaan met Spaans paspoort werkte recentelijk een bevredigende stage af bij PSV.