Apogee Software bezig met een Rise of the Triad reboot

Christophe (SpankmasterC)
Oude tijden herleven! Niet alleen op de iphone komen bijna dagelijks oude games opnieuw uit, ook op de andere platformen worden de franchises van weleer uit de kast getrokken om maar zoveel mogelijk dollarcentjes te verdienen aan de aan de gaming verslaafde menigte. Een van deze herontdekkingen is die van Rise of the Triad. Apogee Software is namelijk bezig met een nieuwe game in de serie!

Veel is er nog niet bekend over de game, behalve dat de makers hem op hun Twitterpagina een reboot noemen, wat over het algemeen betekent dat het originele spel wordt genomen en deze compleet opnieuw wordt gemaakt. Het hoe, wat, waar, waarom, wie en wanneer is vooralsnog onbekend, maar we gaan ervan uit dat we binnenkort een trailer mogen verwachten, vervolgens jarenlange mediastilte, dan een nieuwe trailer, de aankondiging dat men van engine is veranderd, enkele uitgelekte screenshots, een CV waarop staat dat iemand heeft meegewerkt aan de game, weer een nieuwe engine, een teaser-trailer die eigenlijk helemaal niets laat zien en vervolgens een rechtszaak waarna het spel niet meer uitkomt.

Oudere PC-gamers kunnen zich de brute Tweede Wereldoorlog-shooter vast nog wel herinneren, voor de jongere gamers onder ons is hieronder een filmpje te bewonderen van het origineel.