Lotingen WK Judo

JJdJ1984
Morgen start in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy' het WK Judo. Eerder vanavond heeft in het Rotterdamse stadhuis de loting plaatsgevonden. Hieronder kun je de lezen aan welke tegenstanders de Nederlanders zijn gekoppeld.

In de klasse heren onder de 60 kg zal Ruben Houkes het woensdag moeten opnemen tegen de Canadees Sergio Pessoa. Bij de vrouwen in de gewichtsklasse onder de 48 kilo zal Birgit Ente het op moeten nemen tegen de Kazachse Kelbet Nurgazina. Als laatste staat ook nog de klasse onder de 66 kilo bij de heren op het programma. De Nederlandse afgevaardigde hierin is Abdel Aziz Mesaoudi.

Op donderdag, een dag dat FOK!sport live verslag zal doen vanuit Ahoy' staan er weer drie gewichtsklasses op het programma. Eén bij de heren en twee bij de vrouwen. Bij de heren onder de 73 kg zal Dex Elmont het opnemen tegen Alejandro Clara uit Argentinië. Bij de vrouwen in de klasse onder de 52 kilo komt Kitty Bravik uit tegen de Noorse Sanna Askela. In de klasse onder de 57 kilo komt Deborah Gravenstijn tegen de Franse Morgane Ribout.

Ook op vrijdag zal opnieuw gestreden worden in Ahoy'. Bij de heren zal Guillaume Elmont het opnement tegen de Braziliaan Nacif Elias. Bij de vrouwen zal Elisabeth Willeboordse aantreden op de mat tegen Munkhzaya Tsedevsuren.

Ook zaterdag zal FOK!sport in Ahoy' aanwezig zijn om opnieuw verslag te doen van dit evenement. Bij de heren staat de klasse tot 90 kilo op het programma en daarin zal Marvin de la Croes het opnemen tegen Chingiz Mamedov. Bij de vrouwen komt Edith Bosch uit, in de klasse tot 70 kilo, tegen Lkhamdegd Purevjargal. In de klasse tot 78 kilo komt Marhinde Verkerk uit tegen de Koreaanse Gyeong-Mi Jeong.

Op de laatste dag van het WK staan er opnieuw drie gewichtsklasses op het programma. In de klasse tot 100 kilo komt Henk Grol in actie tegen Dimitri Peters uit Duitsland. Grim Vuijsters komt in actie in de klasse 100 kilo en meer tegen Alexander Mikhaylin uit Rusland. Bij de vrouwen is de laatste klasse 78 kilo en zwaarder. Daarin zal Carola Uilenhoed het opnemen tegen de Senegalese Aminata Diatta.