FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 augustus 2009

Zeventienjarige in brommobiel op snelweg

Je ziet ze steeds vaker: de brommobiel. Dat er met deze voertuigen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, is menig keer gebleken. 

Zo werd gisteren een 17–jarige jongen op de A28 aangehouden. Deze knaap reed daar in zo'n vierwielig ’bromfietsautootje’ samen met een leeftijdsgenoot. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) verraste hem met een boete van 240 euro.

Met de knipperlichten in werking reden de jongens over de vluchtstrook ter hoogte van de IJsselbrug. De bestuurder verklaarde dat hij niet in de gaten had dat hij de snelweg was opgereden. Daar eenmaal aangekomen bemerkte hij zijn fout en wilde met de knipperlichten aan zo snel mogelijk de racebaan weer verlaten.

Volgens de woordvoerder van het KLPD zijn deze vervoersmiddelen een hype onder jongeren: "Ze zijn er zelfs in cabrio–uitvoering".

Dat niet alleen jongeren gevaarlijke capriolen kunnen halen, bleek later. Even later op dezelfde dag op dezelfde weg trof de politie een 70–jarige spookrijder aan. De man werd tot stoppen gedwongen door een medewerker van Rijkswaterstaat. Deze man was zo slim om de sleutel uit het contact te halen.

De spookrijder verklaarde dat hij een afslag had gemist en daardoor de weg was kwijtgeraakt. Daarom was hij maar gekeerd om over de vluchtstrook tegen de richting in naar het laatste herkenningspunt terug te keren.

De politie beloonde de man door zijn rijbewijs in te nemen.

Met dank aan fen0x voor de submit!

EK hockey: Uitslagen, stand + programma

De laatste dag van de poulefase in het EK hockey zit erop, de halve finalisten zijn bekend. Hieronder vind je de uitslagen, stand met de halve finalisten en het programma voor de komende dagen.

Uitslagen

PouleD/HTeamTeamUitslag
Aheren België Engeland 2-8
Aheren Duitsland Oostenrijk 3-1
Bheren Spanje Polen 6-1
Bheren Frankrijk Nederland 0-6


Stand

Poule A (heren)

Poule A (heren) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Engeland 3 2 1 0 17 6 7
Duitsland 3 2 1 0 10 7 7
België 3 1 0 2 7 11 3
Oostenrijk 3 0 0 3 1 11 0


Poule B (heren)

Poule B (heren) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Spanje 3 3 0 0 12 1 9
Nederland 3 2 0 1 15 3 6
Frankrijk 3 1 0 2 3 11 3
Polen 3 0 0 2 3 18 0


Poule A (dames)

Poule A (dames) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Nederland 3 3 0 0 24 0 9
Engeland 3 2 0 1 8 6 6
Azerbeidzjan 3 0 1 2 2 15 1
Rusland 3 0 1 2 1 14 1


Poule B (dames)

Poule B (dames) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Duitsland 3 3 0 0 13 1 9
Spanje 3 2 0 1 8 4 6
Schotland 3 0 1 2 1 7 1
Ierland 3 0 1 2 1 11 1

Door naar de halve finales


Programma

Datum/TijdPouleD/HTeamTeam
27/8 12:00Cdames RuslandSchotland
27/8 14:00Cdames AzerbeidzjanIerland
27/8 16:00SF1dames NederlandSpanje
27/8 19:00SF2dames EngelandDuitsland
28/8 12:00Cheren OostenrijkFrankrijk
28/8 14:00Cheren BelgiëPolen
28/8 16:00SF1heren EngelandNederland
28/8 19:00SF2heren DuitslandSpanje
29/8 8:30Cdames RuslandIerland
29/8 10:30CdamesAzerbeidzjanSchotland
29/8 13:003e/4edames Verliezer SF1Verliezer SF2
29/8 15:30Finaledames Winnaar SF1Winnaar SF2
30/8 8:30CherenOostenrijkPolen
30/8 10:30Cheren BelgiëFrankrijk
30/8 13:003e/4eheren Verliezer SF1Verliezer SF2
30/8 15:30Finaleheren Winnaar SF1Winnaar SF2

Jol: "Veel zorgen weg door 5-0 voorsprong"

Ajax speelt donderdagavond een wedstrijd om des keizers baards in de vierde voorronde van de Europa League. In Amsterdam won de ploeg van Martin Jol met 5-0 van Slovan Bratislava en staat het hierdoor met één been in de groepsfase van de Europa League.

"Een groot deel van de zorgen die je normaal hebt, zijn door de 5-0 weggenomen", waren de woorden van Jol tijdens de persconferentie in Bratislava. "Maar je weet natuurlijk nooit welke snode plannen een tegenstander heeft."

"Als je de eerste wedstrijd met zulke cijfers hebt gewonnen, ga je het tweede duel toch anders in. Het liefst krijgen we hier geen doelpunten tegen en maken we er zelf een of twee. Ik kan er ook mee leven als we doorgaan met een gelijkspel. Ook omdat het doorgaans tóch niet makkelijk is om hier te spelen", aldus Jol op het digitale thuis van Ajax.

"Iedereen moet er donderdag vanaf het begin van doordrongen zijn dat we onszelf geen problemen op de hals moeten halen. We onderschatten Slovan dus ook niet."

Johan stopt ermee

De Nederlandse rockband Johan stopt ermee. Het viertal maakt de geplande tournee in dit najaar nog af, maar houdt er daarna mee op. Dat heeft platenmaatschappij Excelsior vandaag bekend gemaakt, meldt 3VOOR12.

De beslissing om te stoppen komt van zanger en gitarist Jacco de Geeuw, zo laat drummer Jeroen Kleijn weten. "Niets is zo veranderlijk als de mens in het algemeen, en Jacco de Greeuw in het bijzonder. Voor hem was de koek op, de rek eruit. Hij wilde niet meer verder gaan met de band Johan. We hebben niet geprobeerd hem over te halen. Het kwam voor ons als een verrassing, maar het was wel meteen duidelijk."

De Geeuw volstaat met een schriftelijke verklaring: "Ik heb heel veel zin om deze tour nu te gaan doen en ook veel zin om er daarna mee te stoppen. En vervolgens ga ik me bezinnen op m'n toekomst in de muziek."

Johan werd in 1996 opgericht en maakte in dertien jaar tijd vier studioalbums. Het laatste album, met de toepasselijke naam 4, verscheen enkele maanden geleden. De band werd door critici alom geprezen om zijn fijnzinnige popgeluid en de sterke composities.

 

Johan stopt ermee  (foto: DAG)

Basketbaldames wel naar play-offs

Het Nederlands dames basketballteam heeft zich geplaatst voor de play-offs van de EK-kwalificatie. Het team van bondscoach Meindert van Veen won woensdag zelf met 58-71 van Zwitserland en zag vervolgens naaste concurrent Ierland zeer verrassend in en tegen IJsland verliezen. Door de 77-68 nederlaag van de Ieren is het duel van komende zaterdag in Dublin tussen Ierland en Nederland niet meer van belang voor de stand in de poule van Oranje.

Nederland stuit in de play-offs op Zweden, de nummer één van de andere poule. De Nederlandse dames spelen op 5 september om 19.30 uur eerst thuis in het Topsportcentrum van Almere. De return in Zweden staat voor 9 september op de kalender.

De winnaar over twee duels promoveert naar de A-poule en plaatst zich rechtstreeks voor het Europees kampioenschap van 2011. Het EK van 2011 wordt in Polen gehouden.

In de andere serie van de play-offs in de B-Divisie vechten Montenegro en Portugal om promotie naar de A-poule.

Basketballers ondanks zege met lege handen

Het Nederlands basketbalteam kan promotie naar de Europese A-divisie uit het hoofd zetten. Het herenteam eindigde als tweede in groep A, achter Montenegro, met vijf zeges en drie nederlagen. De nummer twee van groep C, Zweden, heeft echter pas één nederlaag en kan niet meer worden gepasseerd door Oranje.

De laatste wedstrijd van het team van coach Gadi Kedar werd wel ruim gewonnen. In Almere was Denemarken kansloos, 82-58. Bij rust was de score pas 38-28, maar mede door het sterke optreden van Brian Defares (17 punten) liep de score in de tweede helft nog hoog op. NBA-speler Francisco Elson kwam niet in actie voor Oranje.

Uitslagen Champions League (26/08/2009)

In de laatste voorronde van de Champions League werden er vanavond de returns gespeeld van vijf wedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen.

Olympiacos FC (GRE) * - FC Sheriff (MOL) 1-0 (2-0)
82' Mitroglou 1-0

APOEL FC (CYP) * - FC København (DEN) 3-1 (0-1)
2' Koswoski 1-0
18' Michail (pen.) 2-0
22' N'Doye 2-1
41' Michail 3-1

Arsenal FC (ENG) * - Celtic FC (SCO) 3-1 (2-0)
28' Eduardo (pen.) 1-0
53' Eboué 2-0
74' Arshavin 3-0
90+2' Donati 3-1

VfB Stuttgart * - FC Timişoara (ROU) 0-0 (2-0)

ACF Fiorentina (ITA) * - Sporting Clube de Portugal (POR) 1-1 (2-2)
35' Moutinho 0-1
54' Jovetic 1-1

* = door naar het hoofdtoernooi.

Negers en oude vrouwen

Met een beetje gezond verstand kun je ervan uitgaan dat die hitsige vrouwen hier in Nederland niet aan de vent komen, want Nederlandse mannen van in de vijftig zoeken namelijk (op de vele datingsites) naar een lekker mokkeltje van dertig jaar oud. Mannen van zestig willen een vrouw van krap veertig en de mannen van zeventig slikken Viagra en gaan naar de hoeren omdat ze niet op een vijftigjarige verkreukelde boterhamzak willen kruipen. Nou ja, misschien wel, als ze zich heeft laten Botoxen, d’r tieten heeft laten vullen/liften en Patricia Paay heet.
Maar. Er is jammer genoeg toch weer een maar.

Hond dierenbeschermingbaas gekookt in auto

In de stad Richmond in de Amerikaanse staat Virginia is ophef ontstaan rond de treurige dood van een hond. De hond werd letterlijk gekookt nadat hij was achtergelaten in een snikhete auto. Nu gebeuren deze dingen helaas wel vaker, maar dat de viervoeter toebehoort aan de voorzitter van de lokale dierenbescherming is nieuw.

De zestienjarige hond Louie overleed vorige week woensdag. Zijn baas, Robin Starr, is de voorzitter van de Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA), de Amerikaanse Dierenbescherming  in Richmond. De hond ging regelmatig met zijn baasje mee naar het kantoor van de SPCA.

Zo ook vorige week woensdag. Haar man Ed had de hond achterin de auto gezet, maar vergat dit aan zijn vrouw mee te delen. Starr reed naar haar werk maar bemerkte niet dat Louie achterin zat. Pas tegen lunchtijd, toen de buitentemperatuur al was opgelopen tot 32 graden Celsius, kreeg ze in de gaten dat ze haar hond was vergeten.

De hond had na vier uur in een hete auto last gekregen van een zonnesteek en werd snel het gebouw binnengedragen waar dierenartsen vochten voor Louies leven. Naar verluidt werd de hond later vervoerd naar een tweede kliniek waar de bejaarde hond die nacht is overleden.

Voetbalsters verliezen van Finland

De Nederlandse voetbaldames hebben hun tweede wedstrijd op het EK verloren van gastland Finland. Oranje ging met 2-1 onderuit.

Finland kwam na zeven minuten al via Laura Österberg Kalmari op voorsprong, Kirsten van de Ven zorgde halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd besliste wederom Österberg het duel.

Nederland, dat eerder wel met 2-0 won van Oekraïne, speelt nog tegen Denemarken. De nummers één en twee van elke poule plus de beste twee nummers drie van de drie poules gaan door naar de kwartfinales.

EK hockey: Oranje-heren eenvoudig halvefinalisten

Het Nederlands elftal heeft zich dan toch vrij eenvoudig voor de halve finales van het EK hockey geplaatst. Na de deceptie tegen Spanje won Oranje ruim van Frankrijk: 6-0.

Grote man in het Wagener-stadion was Taeke Taekema die vier keer feilloos zijn specialiteit demonstreerde. Zelfs bij zijn afwezigheid was de Oranje-corner niet te stoppen. Tweede specialist Roderick Weusthof liet zien een goede vervanger te zijn en pushte zijn enige strafcorner binnen. Teun de Nooijer frommelde er ook nog één achter doelman Maxime Wilson en zo werd laagvlieger Frankrijk vrij eenvoudig verslagen.

Nederland speelt vrijdag in de halve finale tegen Engeland. Duitsland neemt het in de andere kruisfinale op tegen Spanje.

Frankrijk - Nederland 0-6 (0-3)
12' 0-1 Taekema (sc)
14' 0-2 Taekema (sc)
34' 0-3 Weusthof (sc)
37' 0-4 De Nooijer
54' 0-5 Taekema (sc)
70' 0-6 Taekema (sc)

Gele kaart: Sevestre, Monnier (Fra)

Haaialarm in Spanje

Drie stranden in het noordoosten van Spanje zijn vanmiddag gesloten vanwege een haaialarm. Volgens Spaanse media is er op minder dan honderd meter voor de kust van de plaats Vilanova i la Geltrú een haai gesignaleerd.

Nadat twee badgasten en een reddingszwemmer melding maakten van de aanwezigheid van het dier, werd een zwemverbod ingesteld. Op de drie stranden van de kustplaats werd de rode vlag gehesen. Vakantiegangers werden door de politie geattendeerd op het gevaar.

Met dank aan crv voor de submit.

Zwangere vrouw mishandeld in Stadskanaal

Een vrouw mishandelen doe je niet, laat staan een vrouw die zwanger is. Toch gebeurde dit afgelopen weekend bij het busstation in Stadskanaal.

Het slachtoffer stond met familieleden 's middags op de bus te wachten. Een groepje jongeren dat voorbij liep, begon zonder enige aanleiding haar verstandelijk gehandicapt broertje uit te schelden.

De vrouw was hier niet erg van gecharmeerd en vroeg of ze ermee wilden ophouden. Deze opmerking schoot het groepje in het verkeerde keelgat en deelden vervolgens meerdere klappen uit. De vrouw raakte hierbij lichtgewond.

De politie is nu op zoek naar de daders. Het groepje bestond uit vier lichtgetinte jongens en een meisje. Getuigen kunnen zich melden bij de politie (tel. 0900-8844).
 

Met dank aan WAARHEID voor de submit!

Pandemiebroodje wordt verboden

Een bakker uit het Groningse Bedum zag wel brood in de hype rond de Mexicaanse griep en besloot het pandemiebroodje op de markt te brengen. De broodjes gingen als warme broodjes over de toonbank, totdat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) de bakker terugfloot. Mocht hij de broodjes nogmaals onder dezelfde naam verkopen, dan gaat hem dat dertigduizend euro kosten.

Met de aanprijzing dat het Pandemiebroodje preventief werkt tegen de Mexicaanse griep introduceerde de beste man begin deze maand het broodje. En dat mag niet, aldus de VWA. Zonder bewijs beweren dat iets een ziekte tegengaat is namelijk verboden. 

De VWA heeft de bakker persoonlijk te woord gestaan, maar de Groninger kan er niet wakker van liggen. "De actie loopt op zich goed. Het is geen wereldhandel, maar dat hadden we ook niet verwacht. We hebben leuke reacties gekregen. Prima dus", reageert hij nuchter.

Sneijder naar Internazionale

Wesley Sneijder heeft volgens La Gazetta dello Sport een nieuwe club gevonden. De international zet zijn loopbaan voort in Italië bij landskampioen Internazionale. De middenvelder tekent een verbintenis voor vier jaar bij de club uit Milaan.

Sneijder was bij Real Madrid overbodig geworden nadat de Spaanse club Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema en Xabi Alonso had aangetrokken. Hij gaf aan ondanks alles toch bij de Koninklijke te willen blijven, maar heeft nu alsnog voor Inter gekozen.

De 25-jarige middenvelder hoefde van trainer Manuel Pellegrini niet weg, maar het bestuur van Real besloot anders. Naar verluidt betaalt Inter vijftien miljoen euro voor Sneijder die in Italië vier miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Goud voor dressuurploeg, WR Gal

De Nederlandse dressuurploeg heeft in Windsor zijn Europese titel geprolongeerd. Bovendien zorgde Edward Gal voor een nieuw wereldrecord.

De Nederlandse ploeg was op het EK oppermachtig. Nadat Imke Schellekens-Bartels (Hunter Douglas Sunrise) en Adelinde Cornelissen (Parzival) gisteren in actie kwamen had Nederland al een straatlengte voorsprong. Ondanks dat Anky van Grunsven met Salinero tot een voor haar doen teleurstellende score van 73,957% kwam was Nederland toen al zeker van de titel.

Daarna kwam Gal nog in actie met Totilas en leverde een bijna perfecte oefening af. De score van 84,085% was een nieuw wereldrecord. Het oude record stond sinds 2006 op naam van Van Grunsven, die toen kwam tot 81,333%. "Eerlijk gezegd denk ik dat het nóg beter kan", aldus Gal na zijn fenomenale Grand Prix.

Achter Nederland eindigde Groot-Brittanie als tweede, eeuwige concurrent Duitsland werd pas derde.

Kennedy wordt begraven op Arlington

De gisteren overleden politicus Edward ‘Ted’ Kennedy wordt begraven op de nationale begraafplaats Arlington bij Washington, waar ook zijn beide vermoorde broers, president John F. Kennedy en senator Robert Kennedy, liggen. De datum is nog onbekend, berichtten Amerikaanse media vandaag. President Barack Obama zal de begrafenis bijwonen.

In totaal liggen vijf familieleden van de Kennedy’s op de militaire begraafplaats. Ook de echtgenote van oud-president John F. Kennedy, Jacqueline, ligt er begraven. Net als hun twee dagen oud geworden baby Patrick en een ongeboren kindje van het beroemde paar. De 46 jaar geworden John F. Kennedy was president van 1961 tot en met november 1963. Robert Kennedy werd op 42-jarige leeftijd in 1968 vermoord, net nadat hij in Californië de Democratische voorverkiezingen voor het presidentschap had gewonnen.

Arlington telt ruim 300.000 graven, onder meer van staatshoofden, oorlogshelden en ministers. Elk jaar komen er ongeveer zesduizend graven bij.

Een hersentumor werd Kennedy gisteravond na een jaar strijd fataal. De Democratische senator is 77 jaar oud geworden.


Kennedy wordt begraven op nationale begraafplaats Arlington  (foto: DAG)

[WK] Goud voor jonge judoka Zantaraya

De eerste dag bij het WK Judo is Rotterdam heeft in de klasse tot 60 kilogram een gouden medaille opgeleverd voor Georgij Zantaraya. De Oekraïner legde in de finale de Japanner Hiroaki Hiraoka op zijn rug. Ruben Houkes geraakte niet door de eerste ronde.

In de klasse tot 66 kilogram was er een gouden plak voor de Mongoliër Tsagaanbaatar Khashbaatar. De Nederlander Abdel Aziz Mesaoudi sneuvelde al in de eerste ronde. Hij verloor van de Kazach Sergej Lim.

Ook de vrouwen kwamen vandaag in actie. In de klasse tot 48 kilogram kende debutante Birgit Ente een goed toernooi. Ze reikte tot de kwartfinale waar ze de voet werd dwarsgezet door de Zuid-Koreaanse Chung Jung-Yean. Vervolgens verloor ze in de herkansingen van de Française Frederique Jossinet. Uiteindelijk was een zevende plaats haar deel. Het goud in deze klasse ging naar Tomoko Fukumi uit Japan.

Kluivert weer dronken achter stuur

Een van Neerlands bekendste alcomobilisten is weer eens lazarus achter het stuur betrapt. Patrick Kluivert reed dit weekend in een politiefuik vlakbij zijn huis. Daar bleek hij maar liefst een promille alcohol in zijn bloed te hebben, tweemaal zoveel als toegestaan.

Een woordvoerder van Rosanna Kluivert-Lima, Patricks echtgenote, bekent de aanhouding. "Het gebeurde vrijdagavond na het barbecueën", aldus de zegsman. "De controle was vlakbij het huis van Patrick en Rossana. Uit de blaastest bleek dat hij een alcoholpromillage van 1 in zijn bloed had."

Het is de zoveelste maal voor de oud-voetballer dat hij met drank op achter het stuur wordt betrapt. In 2001 werd hij al eens in Spanje opgepakt door de politie toen hij met te veel drank achter de kiezen in zijn auto reed. In 1995 raakte hij betrokken bij een ongeluk, waarbij het slachtoffer om het leven kwam. Kluivert werd dood door schuld ten laste gelegd, waarna hij 240 uur mocht schoffelen.

Van de arrestatie van Kluivert heeft Shownieuws sappige beelden weten te filmen. Klik hier voor de video.

'Henin plant rentree in tenniscircuit'

Na Kim Clijsters wil ook Justine Henin mogelijk terugkeren in het proftennis. Dit meldt de Belgische krant Vers l'Avenir woensdag.

"Haar beslissing staat zo goed als vast: vanaf januari wil Juju terug in competitie komen. In de entourage van de voormalige nummer één van de wereld wordt bevestigd dat ze de trainingen heeft hervat, maar officieel bereidt ze enkel de exhibitiewedstrijden voor die ze later dit jaar zal afwerken in Charleroi en Dubai," zo meldt de krant.

De oud-coach van de voormalig nummer één van de wereld Carlos Rodriguez denkt dat Henin helemaal haar rentree niet wil maken. "Er is niets dat me vertelt dat ze gaat terugkeren. We hebben daar zelfs nog nooit over gesproken. Ik ben echt verbaasd," zei de Argentijn tegen radiozender RTBF. Hij weet wel dat Henin voorbereidingen treft voor enkele wedstrijden in Charleroi en Dubai. "Ze traint, ja. Op de club. Twee, drie keer per week om opnieuw in conditie te komen, want ze heeft een jaar lang niet gespeeld."

'Dood Michael Jackson is hoax'

De fans zijn ervan overtuigd. Michael Jackson behoort nog steeds tot het rijk der levenden. De King of Pop is namelijk onlangs levend gefilmd.

Op het filmpje is een man te zien die sprekend lijkt op de artiest die 25 juni het tijdige met het eeuwige zou hebben verwisseld. De man stapt uit een busje van een lijkschouwer en verdwijnt door een zijdeurtje.


Michael zou inmiddels aan het schaken zijn met Elvis

Huntenpop klaar voor 20e editie

Na een druk festivalzomer is er komend weekend nóg een festival om de zomer mee af te sluiten. Vrijdag barst de 20e editie van Huntenpop los in de Achterhoek. 

Vrijdag trapt The Offspring af. De Heideroosjes staan dan in het voorprogramma. Zaterdag treden onder anderen Junky XL, Roosbeef en Pete Murray op. Verder zijn er onder meer VanVelzen en de Jeugd van Tegenwoordig.

Huntenpop wil de bezoekers echter meer bieden dan muziek.  Zo is er het project 'Music for a Better World’, waar het festivalpubliek op een laagdrempelige wijze geconfronteerd met Afrikaanse en Oost-Europese culturen en tevens inhoudelijk worden betrokken bij de achtergronden van de artiesten. Dit gebeurt op het zogenoemde Wereldplein. Enkele bands die hier optreden zijn de Black Angels, Haydamaky en New Sound Sistim uit Nederland.

Wil je meer informatie over Huntenpop, de bands, het Wereldplein en beschikbare kaarten, dan kun je kijken op www.huntenpop.nl.



Het dak eraf met The Offspring.

PS3 slim binnenstebuiten gekeerd

Het blijft toch een bizarre plaats, dat internet. Vol met vreemde vogels die vreemde dingen doen. Zoals bijvoorbeeld het openschroeven van een gloednieuwe PS3 Slim. Onze collega's van iFixit namen geen genoegen met een zwarte matglanzende buitenkant. Ze wilden weten hoe Sony er in was geslaagd dezelfde computercapaciteit in pak 'm beet de helft van de ruimte te proppen. Waarom? Gewoon, omdat het kan en omdat zelfs volwassen mannen altijd jongens zullen blijven. En jongens moet je nu eenmaal nooit een schroevendraaier en een PS3 Slim (of welk apparaat ook) geven.

Het resultaat is in ieder geval een leuk kijkje in het binnenste van een PS3 Slim. Netjes in stappen gefotografeerd en voorzien van een gedetaileerde uitleg.

Hier is een selectie van de foto's:




Wil je ondanks dat we nu de foto's al hebben, toch nog zelf je nieuwe PS3 slim onderzoeken, hier vind je het 27 stappenplan. En als je moeder er naar vraagt: je hebt het niet van ons!

Supermarkt staakt verkoop pepernoten

Het mag dan nog steeds hartje zomer zijn, bij de Jumbo-supermarkten in Groningen en Drachten waren de pepernoten, marsepein en andere Sinterklaas-lekkernijen de afgelopen weken al volop verkrijgbaar. Inmiddels zijn de schappen in de winkels echter weer ontdaan van het snoepgoed. Na klachten van klanten heeft Jumbo de verkoop van Sinterklaasprodukten voorlopig gestaakt.

De supermarktketen ging overstag nadat klanten een actie op internet op touw hadden gezet onder de noemer Pepernoten in augustus, het moet niet gekker worden. Overigens hadden niet alle klanten boodschap aan dat motto: de lekkernijen "vlogen de supermarkt uit", aldus een verkoopmedewerker. Liefhebbers van pepernoten zullen desondanks de komende tijd uit moeten wijken naar de drogisterijen van Kruidvat en Trekpleister: ook daar is het Sinterklaas-snoepgoed al volop te krijgen.

Met dank aan MRen voor de submit.

Interview: Moke op Lowlands

We hebben het er met FOK! maar druk mee; interviews op Lowlands. In drie dagen hebben we met twee personen zeven interviews afgenomen met grote en ook minder grote namen. Erg? Totaal niet. Zo goed als ieder interview is erg leuk verlopen door de zeer goede en positieve instelling van zowel interviewer als geïnterviewde. Zo ook het interview met de Nederlandse band Moke. Het interview vond plaats met zanger Felix Maginn en gitarist Phil Tilli achter de India-tent, onder een opgezette partytent van 3FM.

Volop afwisseling in Heroes over Europe

Ubisoft heeft twee nieuwe "Heroes over Europe"-video's vrijgegeven.
'Heroes over Europe' is gebaseerd op de verhalen van echte piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog talloze luchtgevechten voerden boven de bezette gebieden.

In deze twee korte video's zien we niet alleen een aantal prachtig nagebouwde modellen zoals de legendarische Spitfire en de tweemotorige Mosquito, maar krijgen we ook alvast een voorproefje van de gameplay en het uitzicht dat je straks voorgeschoteld krijgt. En dat laatste beperkt zich zeker niet tot enkel 'clear blue skies'. Sneeuwstormen boven Oost Europa, totaal verduisterde steden in bezet gebied en de fameuze 'White Cliffs of Dover' zijn zomaar een paar locaties die straks 'bevlogen' kunnen worden.

Laat het alarm maar loeien, tijd om het luchtruim te kiezen voor een blik op Europa ten tijde van WOII.


De "airplanes" video



De "environments gameplay" video

Bruma naar Willem II

Marciano Bruma zal tot 2010 uitkomen voor Willem II. De 25-jarige Rotterdammer heeft een contract getekend voor één jaar met een optie voor een extra jaar.

De medische keuring zal aanstaande donderdag plaatsvinden. De 25-jarige speler is al op velden in Tilburg te vinden sinds 18 augustus en heeft in deze periode een goede indruk gemaakt op de technische staf.

"Marciano is inzetbaar als vleugelverdediger en middenvelder. Ik ken hem nog uit zijn Sparta-periode. Hij is een complete speler, technisch vaardig en sterk in duels. Met de ervaring die hij in Engeland heeft opgedaan is hij een welkome versterking", aldus trainer Fons Groenendijk.

Bruma heeft in de jeugd van Feyenoord gespeeld alvorens hij in 2004 de overstap naar Sparta maakte. Vanaf het seizoen 2007/2008 maakte de speler deel uit van de selectie van Barnsley FC dat uitkomt in het Engelse Championship.

De Tilburgse club zet alles op alles om de speler tijdig over te kunnen schrijven waardoor de speler aanstaande zaterdag tegen AZ al speelgerechtigd zal zijn.

'Politie vocht voor haar leven in HvH'

De politie heeft afgelopen weekend gevochten voor haar leven in Hoek van Holland. Dat zegt korpschef Meijboom van de politie Rotterdam-Rijnmond in een verklaring.

Volgens de man werden de aanwezige politiemannen in een hoek gedreven en waren honderden mensen uit op 1 ding: slachtoffers maken onder de politie. De rellen zijn niet pas ontstaan nadat de politie schoot, aldus de korpschef. Volgens Meijboom waren er al diverse steekpartijen voordat de politie ingreep met getrokken wapens.

Wie is verantwoordelijk? Wie moet betalen? Lees hier meer daarover, en meer "politienieuws" lees je hier.

KNVB verlengt transferperiode met 1 dag

De voetbalbond KNVB heeft besloten om in navolging van de Engelse en Deense bond de transferperiode voor het betaald voetbal met een dag te verlengen.

De Engelse voetbalbond FA liet vorige week al weten de transferdeadline met één dag te verlengen naar 1 september. "Om de Nederlandse voetbalclubs geen nadelen te laten ondervinden van de verschoven transferdeadline in andere landen, verlengt de KNVB de overschrijvingsperiode eveneens tot en met 1 september."

"Daarmee proberen we onze eigen clubs te beschermen. Anders had een Engelse club op dinsdag nog een speler uit Nederland kunnen kopen, terwijl die Nederlandse club dan geen vervanger meer zou kunnen aantrekken" aldus KNVB-woordvoerdster van der Laan.

Pedrosa: "Ik kan voor de overwinning gaan"

Nadat Dani Pedrosa de race op Laguna Seca won, denkt de Spanjaard ook voor zege op Indianapolis te kunnen gaan. Al kon de Honda-coureur in Tsjechië niet tippen aan de snelheid van de twee Yamaha fabrieks-fietsen van Valentino Rossi en Jorge Lorenzo, toch ziet hij zijn kansen positief in.

"Ik kijk er naar uit om weer terug te keren naar Amerika, aangezien ik de vorige race in de VS heb gewonnen", vertelde Pedrosa. "Het zou voor het team en voor mijzelf geweldig zijn als ik dat resultaat komend weekend kan herhalen. Dit zal echter niet gemakkelijk worden, want onze concurrenten waren de afgelopen paar races erg sterk. Ik denk echter niet dat Brno een goede weergave was van de werkelijke situatie. Ik denk dat ik er in Indianapolis een stuk beter bij zal zitten."

Nederland gaat Westerschelde uitdiepen

Nederland zal de Westerschelde zonder vertraging uitdiepen, zoals afgesproken in een verdrag tussen Nederland en België. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft dat vandaag beloofd aan zijn Belgische collega Yves Leterme.

Verhagen zei dat Nederland een "betrouwbare en goede buur" is en wil zijn. "Een verdrag is een verdrag, de Westerschelde wordt gewoon uitgediept", zei Verhagen na zijn gesprek met Leterme. Die toonde zich tevreden, vooral over de belofte van Verhagen dat de uitdieping "zonder vertraging" zal plaatsvinden.

Hoe het Nederlandse kabinet het probleem van de uitspraak van de Raad van State gaat oplossen, kon Verhagen nog niet zeggen. De Raad van State stak voorlopig een stokje voor de uitdieping omdat de belangen van het milieu dreigden te worden geschaad. Het kabinet buigt zich overmorgen weer over het dossier.

Gears of War 2 GOTY editie in beeld

Gears of War 2 komt als Game of the Year edition in de winkels. De game komt samen met de All Fronts DLC dus alle multiplayer maps zitten erin plus de extra Road to Ruins campaign chapter. De GOTY editie is gespot bij Gamestop voor $40. Amazon heeft hem daarentegen voor $37 liggen. Bij beide sites staat ook dat de game op 1 september uitgebracht zal worden. Of deze editie ook naar Europa komt is nog niet bekend.



"Feyenoord kan salaris Honda niet betalen"

In Beste Johan heeft Johan Derksen vanmiddag kenbaar gemaakt niet te geloven in een snelle transfer van Keisuke Honda naar Feyenoord. VVV-Venlo gaf al eerder aan de deadline op vrijdag te hebben gesteld.

"Ik heb heel erg lang contact gehad met de investeerder in Japan, en we hebben de zaken heel goed doorgesproken" vertelde Derksen. "Hij (de investeerder red.) denkt dat het deze week niet meer lukt, het is te kort dag. Hij heeft al uitgebreid contact met Feyenoord gehad over de kosten die het met zich mee brengt."

"De investeerder is alleen van plan de transfersom te betalen, en dus niet het salaris. Feyenoord heeft direct daarna te kennen gegeven dat zij het salaris van Honda niet zouden kunnen betalen. Daarom heeft de investeerder voorgesteld om de zaak door te schuiven naar januari, wanneer er weer een transferperiode is."

De hoofdredacteur van de VI maakte vrijdagavond al bekend dat er een investeerder was opgestaan om Honda te financieren voor Feyenoord. De clubleiding nam in eerste instantie de zaak niet serieus. Maar na de vrijdagavonduitzending van Voetbal International en het vele contact tussen Derksen en de investeerder is Feyenoord toch serieus met de Japanner gaan praten.

Renault denkt na over KERS in Italië

Renault denkt erover na om bij de Grand Prix van Italië haar Kinetic Energy Recovery System (KERS) weer te monteren. Zo liet technisch directeur Bob Bell weten.

"We hebben geen plannen om het systeem te gebruiken in Spa, maar we zijn momenteel wel aan het overwegen om het op Monza in te zetten, omdat KERS daar wel een groot voordeel kan betekenen", zei de technische baas van Renault.

Ook liet de technisch directeur los al in een vergevorderd stadium te zijn met de ontwikkeling voor de auto van 2010. "In de fabriek wordt het accent steeds verder verschoven naar de auto voor volgend jaar. Gelukkig zijn de regels volgend jaar niet heel anders, zodat we dingen die we leren voor de R30, ook kunnen toepassen op de R29. Inmiddels wordt er meer gewerkt aan de nieuwe auto."

'Bortolotti kandidaat als opvolger Badoer'

Volgens de Italiaanse media is Mirko Bortolotti één van de gegadigde om Luca Badoer op te volgen na de Grand Prix van België. Badoer reed afgelopen weekend voor het eerst in tien jaar weer een Formule 1-race, maar liet geen goede indruk achter.

De Italiaan spinde twee keer, kreeg een doorrijstraf en kwam als laatste aan de finish. Bortolotti rijdt momenteel in de Formule 2 en staat daar zesde in het kampioenschap. De Italiaan testte afgelopen winter al eens in de Formule 1-wagen van Ferrari op Fiorano. Deze test had de coureur gekregen vanwege zijn titel in de Italiaanse Formule 3. Tijdens deze test zette de 19-jarige coureur een nieuwe onofficieel ronderecord en was meer dan een seconde sneller dan de nummers twee en drie van het kampioenschap die ook deelnamen aan de test.

"Ik denk momenteel alleen aan het Formule 2-kampioenschap. We hebben nog een paar races te gaan en ik hoop nog te kunnen klimmen in het kampioenschap. Ik weet dat er momenteel druk gespeculeerd wordt over een mogelijke opvolging van Luca Badoer, maar persoonlijk denk ik dat hij gewoon wat meer tijd nodig heeft om een goed gevoel in de auto te krijgen. Hij zal in Spa zeker sneller zijn. Het is wel een eer om met Ferrari in verband gebracht te worden, maar momenteel focus ik mijzelf op de Formule 2", aldus de jeugdige coureur.

Bortolotti komt hiermee in goed gezelschap van coureurs die gelinkt worden aan het zitje van Badoer, coureurs als Giancarlo Fisichella, David Coulthard, Sébastien Bourdais, Nelson Piquet jr. en Anthony Davidson worden ook genoemd.

Nintendo patenteert nieuwe controller

Nintendo blijft bezig met het patenteren van speciale controllers. Zo hebben ze nu een nieuw patent op een American Football-controller aangevraagd. De controller bestaat uit en bal met aansluitingen voor Wii Motion Plus en de Nunchuck. Als alles eenmaal op z'n plek zit zou de bal je bewegingen als rennen en gooien perfect in het spel moeten brengen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe dit in de praktijk in z'n werk zal gaan. We houden jullie op de hoogte.



Naam Miss Montreal ontstaan uit seks

De naam van het Nederlands bandje Miss Montreal, met zangeres Sanne Hans, komt van een eerdere seksbeurt van Sanne. Het bandje is bekend van nummers als Just a Flirt en This Is My Life. De band staat 10 september in Nijmegen in het voorprogramma van Coldplay.

In een interview op Lowlands bekende ze dat de naam ontstaan is uit seks met een eerdere scharrel. "Het heeft te maken met dat ik ooit seks had en dat er een bepaalde vloeibare substantie op een tekstboekje kwam. Het kwam net op de M van Montreal. Toen dacht ik in een dronken bui dat Miss Montreal wel een leuke naam zou zijn voor een bandje."

De man achter het zaad kan niet meer achterhaald worden, de zangeres wist de naam van de man niet meer. 

Wii Sports Resort verkoopt meer dan 1 miljoen keer in EU

Wii Sports Resort heeft de magische grens van 1 miljoen verkopen bereikt in Europa. De game staat nog altijd veilig op de eerste plek in UK na de release op 24 juli. Het was eigenlijk een game die de precisie van Wii Motion Plus moest laten zien. Dankzij de toevoeging van Wii Motion Plus werd Resort nog realistischer dan zijn voorganger. Ditmaal vinden de activiteiten niet plaats op de tennis- en goflbaan, maar op een tropisch eiland, waar je spelletjes kunt doen als zwaardvechten en frisbeeën.

Geen voertuigen in multiplayer Call of Duty Modern Warfare 2

Robert Bowling heeft in een interview aan GamerZines verteld dat er geen voertuigen zullen zijn in de multiplayer van Call of Duty Modern Warfare 2. Hij vertelt dat ze nooit voertuigen in de multiplayer zullen gebruiken. Infinity Ward streeft naar snelle gevechten met alleen infanterie waar je niet kan vertrouwen op voertuigen. Hij vertelt ook dat ze de Kill Streak beloningen hebben uitgebreid. Zo kan je nu de controle nemen over bijvoorbeeld een wapen in een helikopter waardoor je zelf de controle hebt over waarop je wilt schieten.

“For example, where you previously could call in UAV, Airstrikes, and Helicopter Support but had no control on how helpful they were, there are many more options which allow you to take control of the gunner or control its success a bit more for a limited time. Such as the AC130 gunship where you can fire any of the three weapons on it during its limited time in the air.”

Nog even wachten en we kunnen zelf ervaren hoe dit werkt.

Mexicaanse Griep 2 - Q Koorts 4

Totdat het vaccin er zou komen werd er op grote schaal met Tamiflu gestrooid. Dit zou de griep moeten remmen. Dat doet het met de kracht van een Fiat Vijfhonderd die een op hol geslagen vrachtwagen probeert te stoppen. Door Tamiflu voel je je iets beter, je hebt wat minder koorts en ben je een dagje minder ziek, zes in plaats van zeven. Ook niet echt bepaald het wondermiddel waar men het voor hield. Sterker nog, er is gebleken dat de kans dat je een beroerte krijgt na het gebruik van Tamiflu toeneemt. Er zouden in Engeland al twee mensen als gevolg hiervan overleden zijn.

Red Faction: Guerrilla multiplayer DLC volgende maand

THQ heeft nieuwe downloadable content aangekondigd voor Red Faction: Guerrilla. Dit pakket met nieuwe multiplayer modes en maps draagt de spannende naam 'The Multiplayer Pack' en zal 560 MS points gaan kosten, of $6.99 op PSN. Ook komt er nog een derde DLC pack aan in oktober, waar we later meer van gaan horen. De nieuwe modes in The Multiplayer Pack zijn Bagman en Team Bagman, waarin je een soort zak moet oppakken en zo lang mogelijk moet beschermen. De nieuwe maps dragen de namen Broadside, Compound, Division, Equilibrium, Gradient, Haven, Remnant en Puncture. 17 september kunnen we dit pakket gaan downloaden.


Ondergang FASA Interactive Microsofts schuld

De naam FASA Interactive zal voor fans van Mechwarrior en Shadowrun wel een belletje doen rinkelen. Helaas is de studio kort na hun release van Shadowrun gesloten door Microsoft, die de studio kocht in 1999. Blijkbaar is het allemaal Microsofts schuld dat de studio ten onder ging.

FASA oprichter Jordan Weisman vertelde dat er veel dingen veranderden na de overname van Microsoft. Er waren volgens hem twee redenen waarom Microsoft hun studio kocht. Ten eerste wilde Microsoft de IP's van FASA in handen hebben, en ten tweede vond Microsoft dat ze een goed ontwikkelingsteam hadden opgezet. Volgens Weisman is het ontwikkelingsteam van FASA vrijwel meteen na de overname enorm verslechterd, wat 10 jaar later de ondergang van FASA betekende.

Verdachte crèchemoord opgepakt

De 41-jarige verdachte Nevzat K. is opgepakt. De man wordt er van verdacht crèche-eigenaar Arzu Çakmakçi-Erbas te hebben doodgestoken. Eerder deze week publiceerde de politie al zijn foto.

De man was lekker aan het kuieren in het Erasmuspark. Voorbijgangers herkenden hem en belden de  politie. Toen de politie hem aanhield zei hij al meteen dat hij wist dat hij gezocht werd, hij had zijn eigen foto in het nieuws gezien. Nevzat is naar verluidt drugs- en drankverslaafd en is geen onbekende van justitie. Ook is hij illegaal in Nederland.

Obama 'bedroefd' om dood Kennedy

President Barack Obama is diepbedroefd door het overlijden van senator Ted Kennedy. Hij was "een groot leider" en "de grootste Amerikaanse senator van onze tijd", liet de president vandaag weten in een verklaring.

Kennedy schaarde zich begin 2008 achter Obama, toen die de Democratische kandidaat bij de presidentsverkiezingen wilde worden. Hij wilde campagne voeren voor Obama, maar moest dat plan laten varen toen bij hem een hersentumor werd ontdekt. Kennedy was in januari van dit jaar aanwezig bij de inauguratie van Obama als president. Hij werd onwel en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Gisteravond stierf Kennedy in zijn woning in het dorp Hyannis Port. Niet ver ervandaan, op het eiland Martha’s Vineyard, zijn Obama en zijn gezin momenteel op vakantie.

Section 8 een weekje uitgesteld

SouthPeak heeft bekend gemaakt dat hun futuristische multiplayershooter Section 8 met een weekje is uitgesteld naar 11 september. Dit komt door een klein foutje in het productieproces van de game. De game verschijnt voor de PC en de Xbox 360.

Section 8 is een futurische FPS, waarin een groeiende volksopstand tussen verschillende kolonies centraal staat. Om een of andere reden is ook de Aarde hierin betrokken en als antwoord sturen wij onze zwaar bewapende 8th Armored Infantry. Dit is een unit van elite vechters die ook wel "Section 8" genoemd worden. Section 8 bestaat uit een groep knettergekke vrijwilligers, die als enige dapper genoeg zijn om zich vanuit de lucht midden in een slagveld te laten droppen.

Tram ramt bus in A'dam, zes gewonden

Bij een aanrijding tussen een bus en een tram op de kruising van de Slotermeerlaan met de Burgemeester De Vlugtlaan in Amsterdam-West zijn vanmiddag zes mensen lichtgewond geraakt. Dat maakte de politie bekend.

De bus wilde de kruising oversteken, maar moest remmen omdat ineens een oude man de straat overstak. De achteropkomende trambestuurder zag te laat dat de bus vaart minderde, waardoor de tram achterop de bus botste. Alle gewonden waren passagiers van de bus. Zij hadden lichte verwondingen aan nek en armen. De meeste slachtoffers konden ter plekke worden behandeld.

Sony brengt e-reader naar Nederland

De Japanse elektronicafabrikant Sony gaat zijn e-readers verkopen in Nederland. De onderneming werkt daarbij innig samen met internetwinkel Bol.com, zo bleek vandaag op een persbijeenkomst van beide partijen.

De partijen hopen met hun samenwerking digitaal lezen in Nederland een zetje in de rug te geven. Via e-readers is het mogelijk om honderden boeken op te slaan. De fabrikanten beloven een natuurlijke leeservaring, doordat zij gebruikmaken van een speciale digitale inkt.

Voor het goedkoopste leesapparaat dat Sony nu introduceert, moet 199 euro worden betaald. Het duurste met touchscreen en ruimte voor een geheugenkaart kost 299 euro. De prijzen van de e-boeken zullen ongeveer 20 procent lager zijn dan die van papieren versies, zo wordt verwacht.

Songtekstsites nu ook aangepakt

Niet alleen het aanbieden van mp3's en torrents is strafbaar, ook het plaatsen van songteksten mag niet zomaar. Diverse sites die songteksten aanbieden worden dan ook voor de rechter gesleept.

Volgens de aanklacht ondermijnt het illegaal publiceren van songteksten 'de mogelijkheid van de uitgevers om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden' en 'ontneemt het de liedjesschrijvers hun compensatie voor hun creatieve inspanningen waar zij recht op hebben'.

Het is de eerste keer dat er een rechtszaak over songteksten wordt voorbereid. De National Music Publishers Association die de sites aanklaagt heeft de afgelopen drie jaar 84 sites gesommeerd te stoppen met hun activiteiten. 66 gaven gehoor aan de eis. De platenmaatschappijen publiceren zelf tegenwoordig de songteksten op het net.

FOK!: "Honda moet naar topclub"

Keisuke Honda moet zo snel mogelijk naar een Nederlandse topclub. Dat is althans de mening van de bezoekers van FOK!sport, die stemden in de poll over de Japanse sensatie van VVV-Venlo.

237 mensen namen sinds vorige week maandag de moeite te stemmen in deze poll. Liefst 99 bezoekers gaven aan dat Honda onmiddellijk naar Ajax, PSV, AZ of FC Twente moet vertrekken. De keuze voor een subtopper is volgens 26 stemmers de beste optie, terwijl 16 mensen hem al rijp achten voor een stap naar een buitenlandse topclub.

Volgens 69 stemmers doet Honda er goed aan om lekker nog een jaar bij VVV-Venlo te blijven. Overigens zijn 27 stemmers niet echt onder de indruk van de Japanner. Zij schatten Honda in als een hype, die straks niet meer zal opvallen.

Voor de uitslagen van deze en andere polls, zie http://sport.fok.nl/voetbal.php/poll/

Babovic traint met Feyenoord mee

Naar verluidt meldt Stefan Babovic zich donderdag op de Rotterdamse trainingsvelden van Feyenoord. Leo Beenhakker heeft geregeld dat hij donderdagmorgen mee mag trainen met Feyenoord 1. Op dit moment zijn Babovic en Feyenoord in overleg over een contract, maar Mario Been wil de middenvelder graag eerst zelf in actie zien.

"Ik haal geen spelers meer van alleen maar een dvd’tje" liet Been weten. "Ik heb natuurlijk wel beelden gezien van Babovic en die logen er niet om. Mooie speler om te zien, linkspoot, technisch goed, op het eerste gezicht wel een aanwist voor Feyenoord. En toch wil ik hem morgen eerst met eigen ogen bekijken."

De komst van Babovic hangt ook af van een eventueel vertrek van Jonathan de Guzman, die in de belangstelling staat van Valencia en Chelsea. De Guzman trainde vandaag nog gewoon mee met Feyenoord.

Infinity Ward bevestigt dual-wield voor Modern Warfare 2

Infinity Ward heeft bevestigd dat er een Perk in de game komt welke ervoor zorgt dat je twee Desert Eagles tegelijk kunt dragen. Voordat mensen gaan roepen dat dit overpowered is, de Akimbo perk is goed gebalanceerd net als de rest.

"Now to calm some initial fears of 'OMG! Overpowered!'. Akimbo is limited and balanced, just like everything in the game. It's limited to side-arms, harder to aim than standard and you can't go ADS (aim down sights) since you have a weapon in each hand," he said. "So don't freak out before you see it in action."

Eis: 15 jaar Puttense moordzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de Puttense moordzaak vijftien jaar cel geëist tegen Ron P. voor de verkrachting van en moord op Christel Ambrosius. De jonge vrouw was 23 toen zij in januari 1994 werd gedood. Volgens het OM heeft P. de stewardess uit de Gelderse plaats Putten ‘als lustobject misbruikt’, toen hij haar verkrachtte en ombracht.

Officier van justitie M. Fröberg zette uiteen wat in de namiddag van 9 januari 1994 gebeurd moet zijn in de woning van Christels oma, waar de verkrachting en moord zijn gepleegd. P. heeft de jonge vrouw daar eerst gewurgd, vervolgens verkracht en ten slotte doodgestoken. Nadat ze bewusteloos was geraakt doordat haar keel werd dichtgedrukt, heeft Christel nauwelijks nog bewogen, stelt het OM op basis van bloedsporen en een onverstoorde spermadruppel op het bovenbeen van het slachtoffer.

Voor de aanwezigheid van zijn sperma heeft P. als verklaring gegeven dat de vrouw en hij negen of tien maanden voor haar dood een geheime seksuele relatie onderhielden. De aanklaagster deed dat af als ‘een kletsverhaal’. Het verbaast de officier niet dat P. kort na zijn aanhouding is gestopt met praten met de politie. ‘Hij wilde al die vragen niet beantwoorden omdat hij dat niet kon. Die hele relatie heeft namelijk nooit bestaan.’

P. werd pas op 20 mei 2008 aangehouden voor de moord op de stewardess. Twee mannen werden al eerder, naar later bleek ten onrechte, veroordeeld voor het misdrijf. Wilco Viets en Herman Dubois zaten hun volledige gevangenisstraf van tien jaar (zeven jaar effectief) uit, voordat ze in een herziene rechtszaak werden vrijgesproken. Beide mannen hebben een schadevergoeding gekregen voor de tijd die ze in de gevangenis hebben doorgebracht.

Versluis langer in Dordrecht

FC Dordrecht gaat langer door met Johan Versluis. De verdediger verlengde zijn aflopende contract met drie seizoenen.

De 25-jarige Dordtenaar hoort al sinds het seizoen 2005/06 bij de A-selectie van FC Dordrecht. Als jongen van de stad is de lange verdediger zeer populair bij de fans. Clubliefde deed hem ook besluiten bij te tekenen, zo meldt hij op de site van de club: "Dordrecht is mijn stad en FC Dordrecht is mijn club. Ik heb het goed naar mijn zin en wilde graag langer blijven. Daarom ben ik blij nu al een nieuw contract met de club geregeld te hebben."

Vorig seizoen mocht Versluis aanvankelijk vertrekken en leek op weg naar Georgië, maar hij zag van die overstap af vanwege de politieke onrust in dat land. Uiteindelijk groeide hij uit tot sterkhouder bij de Schapenkoppen. Dit seizoen maakte Versluis al twee goals in vier optredens. In totaal speelde hij 87 keer in de Jupiler League. De Dordtenaar scoorde daarin acht goals.

Koeman twee jaar langer in Hongarije

De Hongaarse voetbalbond heeft het contract met de Nederlandse bondscoach Erwin Koeman verlengd tot oktober 2011. Mocht Koeman zich met Hongarije voor het EK plaatsen, dan zal het contract tot medio 2012 lopen.

De 47-jarige ex-international is sinds vorig jaar bondscoach van Hongarije. In groep 2 van de WK-kwalificatie staat Koeman momenteel tweede met de Hongaren, op drie punten achterstand van koploper Denemarken en met vier punten voorsprong op achtervolgers Portugal en Zweden. Zijn oorspronkelijke contract liep tot oktober dit jaar. De Hongaarse bond is echter zo tevreden dat men nu al wilde verlengen, ongeacht de uitkomst van de kwalificatiereeks.

'Bevallingen bij Jehova's riskanter'

Vrouwelijke Jehova’s getuigen sterven zes keer vaker bij een bevalling dan andere moeders. Dat blijkt uit een artikel in het septembernummer van AMC-Magazine, dat wordt uitgegeven door het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Veel Jehova’s getuigen weigeren onder alle omstandigheden bloedtransfusies omdat ze zich letterlijk aan de bijbel willen houden. Daarin staat dat mensen zich moeten onthouden van bloed.

Volgens onderzoek overlijden 68 Jehova-moeders per 100.000 bevallingen. Een vrouwenarts vertelt in het artikel twintig jaar geleden een sterfgeval te hebben meegemaakt van een moeder die Jehova’s getuige was. Toen de bevalling steeds meer fout ging, bleef ze bloed weigeren, terwijl ze wist dat ze zou sterven door bloedverlies. De artsen konden haar nog vertellen dat ze een gezonde zoon had gebaard, maar ook dat trok haar niet over de streep. Volgens de gynaecologe had de vrouw de bevalling waarschijnlijk overleefd als ze een zak bloed had geaccepteerd.

Opnieuw moordpartij op Duitse camping

Op een camping in de Duitse kustplaats Cuxhaven, net ten noorden van Bremen, zijn twee jonge vrouwen vermoord. De vrouwen werden vanochtend dood in een camper aangetroffen. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Het Duitse boulevardblad Bild weet te melden dat een campinggast in de vroege ochtend een jonge vrouw om hulp hoorde roepen. Vervolgens zou een mannelijke stem haar hebben gezegd stil te zijn. Toen de gast op onderzoek uitging, vond hij de twee lichamen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een Duitse camping wordt opgeschrikt door een moordpartij. Afgelopen weekend werden een vrouw en haar ouders doodgestoken in een vakantiehuisje op een camping in de plaats Coesfeld, net over de grens bij Winterswijk. Een baby van tien maanden was de enige overlevende. In de auto van de ex-man van de vrouw vonden agenten onder meer een samoeraizwaard met bloedsporen. Of er een verband is tussen de beide moorden is niet bekend.

'Heavy Rain haalt nog niet het onderste uit de kan'

David Cage heeft op de GamesCom in Keulen verklaard dat hij nog groeipotentie ziet in de grafische kwaliteiten van de PlayStation 3. De beste man is oprichter en CEO van Quantic Dream, de studio achter de PS3-exclusive Heavy Rain.
Naar aanleiding van de vraag of Heavy Rain de console tegen de grenzen van het mogelijke duwde, antwoordde hij dat dit pas de eerste titel is die ze maken voor de PS3. Hij verwacht met komende titels nog veel meer grafische pracht en praal uit de zwarte doos van Sony te kunnen persen.


Dit vergt niet het uiterste van de PS3

Well, you need to keep in mind that Heavy Rain is our first title on PS3. It's not the second or third generation of games on the same platform. We've just discovered the platform right now. So yeah, there's plenty of room for improvement I'm sure.
At Quantic Dream we know we can do much better than what we do here.

Drenthe: "Had geen mental coaching nodig"

Royston Drenthe lijkt één van de weinige Nederlanders in Madrid te zijn die rustig kan slapen de komende week. Toch kende hij in zijn begintijd bij Real Madrid een moeilijke tijd, waarin hij ook werd uitgefloten.

Ook in die moeilijke tijd probeerde Drenthe zichzelf op de rails te houden. "Ik heb nooit een mental coach gehad", vertelt hij aan Sportweek. "Heb er nooit om gevraagd ook. Alleen gezegd dat ik ervoor opensta. Jongen, je wilt niet weten hoeveel belletjes mijn zaakwaarnemer en ik hebben gehad van allemaal mental coaches, die van over de hele wereld naar Madrid wilden komen om mij te helpen. Ik heb alles afgehouden, heb het helemaal zelf gedaan."

"Alleen mijn familie gaf me wat steuntjes in de rug. En nu lees ik overal dat ik er dankzij mental coaching bovenop ben gekomen. Pfff, als ik dat écht nodig had gehad was ik er nu nog niet bovenop geweest. Zo diep zat ik nou ook weer niet."

AZ met Kalmar om tafel over Elm

AZ zal donderdag met Kalmar FF gaan praten over een mogelijke transfer van Rasmus Elm naar Alkmaar. De club ziet in de Zweed een goede versterking voor het middenveld en Elm zelf ziet zijn overstap naar AZ wel zitten.

De broer van sc Heerenveen-speler Viktor Elm heeft al diverse clubs waaronder Everton en Bayer Leverkusen afgewimpeld. In plaats daarvan wil hij naar de Eredivisie. Iets wat AZ-directeur Marcel Brands toejuicht. "We moeten er met de club dus uit zien te komen over een transfersom," zei hij over de onderhandelingen.

'Tekort VS loopt sterker op dan gedacht'

De tekorten op de Amerikaanse overheidsbegroting lopen de komende jaren sterker op dan verwacht. Dit maakte het Witte Huis afgelopen dinsdag bekend in een samengesteld rapport. De overheidstekorten tussen 2010 en 2019 lopen bij elkaar op tot 9 biljoen dollar, en dat is 2 biljoen dollar meer dan de Amerikaanse overheid in mei nog voorspelde.

Dit jaar valt het tekort met 1,58 biljoen dollar nog wel 250 miljard dollar lager uit dan eerder gedacht. Daarna is de verwachting dat het tekort afneemt, maar de VS zitten nog vele jaren met een structureel tekort van tegen de 1 biljoen dollar per jaar.

De overheid verwacht dat de werkloosheid in de VS op kan lopen tot boven de 10 procent, die momenteel nog 9,4 procent bedraagt. De commissie die het rapport samenstelde, toonde zich wel hoopvol over het herstel van de Amerikaanse economie in de komende twee jaar. Na een krimp van 2,8 procent in 2009, voorzien zij voor 2010 en 2011 een groei van respectievelijk 2 en 3,8 procent.

Projectie tekorten Amerikaanse overheid

Heineken tapt 20 procent meer winst

Heineken, de derde grootste bierbrouwer ter wereld, heeft een onverwacht sterk eerste halfjaar achter de rug. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Nederlandse bedrijf. De nettowinst over de eerste zes maanden van 2009 steeg met 20 procent naar 489 miljoen euro, tegenover 407 miljoen euro het eerste halfjaar van 2008.

De winsten werden met name vergroot door forse kostenbesparingen. De volumes daalden het eerste halfjaar wel met 6,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Het aandeel Heineken steeg woensdag met 7,2 procent op het Damrak.

Heineken topman Jean-Francois van Boxmeer zei bij de cijfers in de toekomst minder ruimte te zien om de prijzen te verhogen. "De prijzenverhogingen zullen in de toekomst gematigd zijn", aldus Van Boxmeer.


Rabobank: 1,32 miljard euro winst

Rabobank heeft een moeilijk eerste halfjaar achter de rug door de economische neergang. De nettowinst daalde met 18 procent tot 1,32 miljard euro, tegen 1,61 miljard euro over de eerste helft van 2008. Dat heeft de coöperatieve bank woensdag bekendgemaakt

De bank spreekt van "zware economische omstandigheden". De resultaten werden gedrukt door hogere voorzieningen voor kredietverliezen en "hevige concurrentie" op de Nederlandse spaarmarkt. De totale baten stegen over de eerste zes maanden van het jaar wel, met 9 procent tot 6,26 miljard euro. Door kostenbesparingen daalden de bedrijfslasten met 1 procent tot 3,7 miljard euro.

"Hoewel sommige economen alweer een zwaluw zien, voorzie ik op dit moment nog geen economische zomer. Veel westerse landen kampen met een recessie en Nederland ondergaat zelfs de hevigste terugval sinds de Tweede Wereldoorlog", aldus bestuursvoorzitter Piet Moerland in een toelichting. Daardoor zijn klanten van Rabobank in zwaar weer gekomen.

Het renteresultaat nam af met 1 procent tot 3,89 miljard euro. De toevertrouwde spaargelden van particulieren stegen over de afgelopen periode met 4 procent tot 120 miljard euro. Bedrijven brachten een bedrag van 285 miljard euro onder bij de bank, een daling van 6 procent. "Bij de lokale Rabobanken leidde de concurrentie op de spaarmarkt tot een daling van de rentemarge", aldus de bank.

GPD liegt in excuusbrief over 06-lek

Het GPD, de persdienst voor regionale kranten, dat een paar weken terug per ongeluk de nulzesnummers van honderden BN'ers openbaar maakte, liegt keihard in hun excuusbrief aan BN'ers. Dat blijkt uit onderzoek van Tweakers.net.

In een excuusbrief die aan alle BN'ers is gestuurd staat dat hackers de boel op straat gooiden. "Hackers slaagden erin zich toegang te verschaffen tot een bestand met persoonlijke contactgegevens van relaties waarmee onze redactie contacten onderhoudt. De publiciteit daarover op de websites van Tweakers.net en GeenStijl heeft deze gegevens korte tijd bereikbaar doen zijn voor de mensen die die sites bezochten", aldus de GPD-brief. 

Financieel directeur van de GPD Luut Stallinga, die de brief heeft ondertekend, geeft tegenover Tweakers.net echter toe dat de GPD weet dat de informatie in de brief niet klopt. "Dit was de manier waarop we het wilden uitleggen aan onze relaties. We weten dat het geen 'hackers' waren, maar dat de informatie op te zoeken was via Google. We vonden dat we het ons konden permitteren om het op deze manier op te schrijven." Op de vraag waarom het persbureau willens en wetens onjuiste informatie verspreidt, wilde Stallinga geen commentaar geven aan Tweakers.

Grootste huurstijging in vijf jaar

De huren in Nederland zijn met ingang van 1 juli met 2,8 procent gestegen. Dat is de grootste stijging sinds juli 2004. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) gingen de huren in Rotterdam voor het tweede achtereenvolgende jaar het meest omhoog. Dit jaar bedroeg de huurstijging in de havenstad 3,1 procent. Met 2,5 procent was de huurstijging in Utrecht het laagst.

Groningen was dit jaar de provincie met de sterkste huurstijging. De huren werden er gemiddeld met 3 procent verhoogd. De huurstijging was in Flevoland, Utrecht, Noord-Holland en Noord-Brabant met 2,7 procent het laagst.

Brein wint rechtszaak van Mininova

De Nederlandse downloadsite Mininova moet stoppen met het aanbieden van links naar bestanden met auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald in een zaak die was aangespannen door antipiraterijstichting Brein.

Volgens Stichting Brein worden via Mininova links aangeboden naar duizenden populaire films, cd's, dvd's en games die in Nederland in de handel zijn en die zonder toestemming van rechthebbenden via de zogenoemde torrentsite te downloaden zijn.

De rechter oordeelde dat Mininova onrechtmatig handelt door gebruikers de gelegenheid te geven tot het schenden van auteursrechten en daar zelf van te profiteren. Mininova moet alle torrentlinks naar bestanden die mogelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten, in de komende drie maanden verwijderen. Voor elke verboden link die na drie maanden nog wordt aangetroffen, moet de site 1000 euro betalen aan stichting Brein.

Brein spande eind juli ook al een kort geding aan tegen The Pirate Bay. De rechter oordeelde toen dat The Pirate Bay zijn site ontoegankelijk moet maken voor Nederlandse gebruikers.


Downloadsite Mininova moet links verwijderen  (foto: DAG)

Eneco Tour niet blij met afstappen toppers

De organisatie van de Eneco Tour is niet blij dat Tom Boonen en Tyler Farrar voortijdig in de remmen hebben geknepen om zich voor te kunnen bereiden op de Vuelta a España die komende zaterdag in Assen van start zal gaan.

"Ik vind niet dat je - zoals Farrar deed - de boel in de steek moet laten als je tweede staat in het klassement," foeterde organisator Rob Discart dinsdag. "Dan heb je verplichtingen tegenover publiek en organisatoren." Farrar stapte bij de afsluitende tijdrit niet meer op de fiets.

Tom Boonen gaf er na de vijfde etappe al de brui aan. "Als je aan iets begint, moet je volharden want je bent er goed voor betaald," zei Discart.

Chinatown Wars krijgt datum

Rockstars PSP-game Chinatown Wars zal op 23 oktober in Europa in de winkels liggen. Eerder liet de developer via een Tweet weten dat de game drie dagen eerder in Amerika beschikbaar zal zijn.

Chinatown Wars kan op twee manieren aangeschaft worden; via een download in de PlayStation Store, of ouderwets in de winkel. Dit is om te zorgen dat zowel eigenaars van de 'oude' PSP als PSP Go bezitters (die op 1 oktober naar ons toe komt) met het spel aan de slag kunnen.

Eerder dit jaar verscheen de game op de Nintendo DS:

Overvaller stikt door vermomming

Een 24-jarige dief dacht slim te zijn door zich op een ongebruikelijke manier te vermommen alvorens op pad te gaan. Helaas voor hem; het bleek niet echt afdoende te zijn, hij stikte namelijk door zijn aangebrachte vermomming...

Deze niet zo slimme overvaller uit South Carolina had zijn gezicht onherkenbaar gemaakt met verf uit een spuitbus, meldden Amerikaanse media. Nadat Thomas James een telefoonwinkel was binnengevallen, bedreigde hij winkelbedienden met een wapen. De aanwezige klanten moesten hun portefeuilles, handtassen en creditcards afgeven. Dit ging nog gesmeerd.

Toen hij echter wilde vluchten ging het ademen niet meer zo lekker. Op de stoep zakte hij vervolgens in elkaar.De aangebrachte verf op zijn gezicht bleek hem noodlottig; de overvaller overleed ter plaatse.

Met dank aan crv voor de submit!

Piepende banden op Xbox Live

De racegames Need for Speed: Pro Street en Burnout Revenge zijn zeer binnenkort te downloaden via Xbox Live. Nieuw zijn de games niet meer; Pro Street komt uit 2007 en Burnout Revenge werd zelfs eind 2005 op de markt gebracht.




De ontvangst van Burnout Revenge was over het algemeen beter dan de Need for Speed-game, die meer als repetitief ervaren werd.

De games liggen voor 19,99 Britse ponden in de winkel (bijna 23 euro).

Microsoft fotoshopt zwarte man blank

Microsoft heeft in een Poolse advertentie het hoofd van een zwarte man vervangen door die van een blanke man. De handen van de man werden echter niet blank gemaakt. Het bedrijf heeft de foto vervangen door het origineel en biedt excuses aan voor het voorval.

De oorspronkelijke foto op de Amerikaanse website van Microsoft laat een Aziatische man, een zwarte man en een blanke vrouw zien. De foto op de Poolse website toont naast de Aziatische man echter twee blanke mensen.

Er bestaan verschillende theorieën over het waarom. Bloggers stellen dat men alle markten tevreden wil houden en dat daarom de handen niet zijn aangepast. Ook wordt er gesuggereerd dat de etnische diversiteit in Polen een rol speelt.

Microsoft gaat onderzoeken wie de foto (zie bron) heeft aangepast.

Bayonetta regio-locked? Ook op Playstation 3?

Veel games zijn regio-locked. Dat betekent dat een game uit de VS niet op een Japanse console gespeeld kan worden of dat een Japanse game niet op een console gespeeld kan worden in de PAL-regio. Tegenwoordig zijn veel games regio-vrij en op de Playstation 3 zelfs alle games. Toch gaan er nu geruchten dat dit met Bayonetta wel eens anders zou kunnen zijn.

Bayonetta verschijnt eind oktober in Japan maar pas in januari 2010 in Europa en de VS. Om te voorkomen dat mensen de game uit Japan zouden importeren zou er nu een regio-lock op gezet worden. Dit is vrijwel altijd het geval met Xbox 360 games uit Japan maar erg opmerkelijk voor de Playstation 3 want tot nu toe zijn alle Playstation 3 games uit Japan regio-vrij geweest. Het is wachten op een officieel woord van SEGA over deze kwestie tot we meer kunnen zeggen over dit gerucht.


Only in Japan?

[WK] Houkes al na eerste ronde naar huis

Ruben Houkes is er op de eerste dag van het WK Judo in Rotterdam niet in geslaagd om een medaille te behalen. De Nederlander verloor in de klasse tot zestig kilogram al in de eerste ronde op ippon van Sergio Pessoa.

De Canadese Braziliaan zorgde hiermee voor een stunt op het WK, want Houkes was in 2007 nog wereldkampioen geworden in zijn klasse. Ook de herkansingen gaan aan de Nederlander voorbij, want door het verlies in de eerste ronde komt hij daarvoor niet meer in aanmerking.

Sijsling stap dichter bij US Open

Igor Sijsling is een stap dichter bij kwalificatie voor het US Open. De Nederlander won in de eerste kwalificatieronde van de Brit Joshua Goodal die op moest geven.

Sijsling verloor de eerste set in de tiebreak: 6-7 (7). Daarna wist de Nederlander de tweede set met 6-4 te winnen en ook in de derde set stond hij met 4-2 voor. Bij die stand voelde Goodal zich genoodzaakt om op te geven. In de tweede kwalificatieronde speelt Sijsling daardoor tegen de Oekraïner Alex Bogomolov jr. of Somdev Devvarman uit India.

Storing 20 procent ov-chipautomaten

Gemiddeld 20 procent van de verkoopautomaten voor de ov-chipkaart in Amsterdam heeft een storing. Er blijft dan bijvoorbeeld een wegwerpkaartje in de automaat vastzitten of het geldbakje zit vol. Een woordvoerster van het openbaarvervoerbedrijf GVB bevestigde vandaag een bericht van die strekking in De Telegraaf.

Een deel van de problemen komt doordat er structurele, technische problemen zijn met de automaten. Andere storingen worden veroorzaakt doordat momenteel veel mensen een ov-chipkaart willen kopen. Vanaf morgen kunnen reizigers de Amsterdamse metro namelijk niet meer met strippenkaarten in.

Om de problemen met de automaten op te lossen, zijn op alle metrostations monteurs aanwezig. Ook zet het GVB mobiele verkoopbalies in. Als op een bepaald station de automaten het begeven, gaan die daarheen.


Een op vijf ov-chipkaartautomaten kampt met storing  (foto: DAG)

Jonge mannen vaker werkloos

Als door economische teruggang de arbeidsmarkt verslechtert, zijn jongeren het eerst de dupe. Vooral jonge mannen worden dit keer getroffen. Onder jonge vrouwen is de werkloosheid nauwelijks toegenomen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt bovendien dat vooral jonge mensen zonder diploma minder kans maken op een baan.

De jeugdwerkloosheid is in het tweede kwartaal van dit jaar opgelopen tot 11,4 procent, tegenover 9,3 procent in dezelfde periode vorig jaar. Dat is veel meer dan onder 25-plussers.

In de jaren tachtig was het erger. In 1983 liep de jeugdwerkloosheid op tot 17,3 procent, terwijl de werkloosheid onder de 25-plussers toen met 8,2 procent aanzienlijk minder was. De ervaring leert dat de jeugdwerkloosheid ook weer snel afneemt, zodra het economisch weer beter gaat.

Dit jaar is de werkloosheid onder jonge mannen gestegen naar 11,8 procent in het tweede kwartaal. Vorig jaar was dat nog 8,1 procent. Bij vrouwen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar was dat 11 procent, nauwelijks meer dan een jaar geleden. Mannen hebben vaker een baan in de industrie, de bouw, het transport of de ICT, bedrijfstakken die gevoelig zijn voor de schommelingen in de economie. Jonge vrouwen werken vaker in de zorg en hebben daar geen last van de economische tegenwind.

Onder jongeren die met een geschikt diploma het onderwijs verlaten, is de werkloosheid 6,7 procent tegenover 3,7 procent een jaar eerder. Mensen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar die geen onderwijs volgen en geen zogeheten startkwalificatie hebben, worden het hardst getroffen. Bij hen komt de werkloosheid in de nieuwste cijfers uit op 15,2 procent tegenover ruim 9 procent een jaar eerder.

Verklaring moeder Christel Ambrosius

De moeder van de in januari 1994 vermoorde Christel Ambrosius, Marijke Simon, heeft vandaag een uitgebreide verklaring afgelegd voor de rechtbank in Zutphen. De verklaring kenmerkte zich door een dwingende en verbitterde oproep aan iedereen om Christels nagedachtenis te respecteren en de nabestaanden met rust te laten.

"Ik wil de nagedachtenis aan mijn dochter terug, zonder de inmenging van derden", aldus Simon. Ze wil zich Christel in alle rust kunnen herinneren, in de wetenschap dat de dader zijn straf ondergaat.

Simon haalde fors uit naar de pers en naar particulieren die Putten sinds de moord zien als toeristische attractie. "Er is een stroom artikelen verschenen waarin de gevoelens van nabestaanden hoegenaamd geen rol spelen en de auteurs zich niet gehinderd voelden door enige menselijke of zelfs maar journalistieke integriteit."

Vooral misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft Simons woede gewekt, omdat hij volgens haar geen mededogen had met het feit dat zij de privacy van haar dochter wilde beschermen. Over de dagjesmensen die nog altijd aan haar deur komen voor "interessante, sappige details": "Het is zeer pijnlijk om steeds maar weer te worden geconfronteerd met deze morbide en ongegeneerde nieuwsgierigheid."

Gran Turismo 5 damage op GC het topje van de ijsberg

Afgelopen week op de Gamescom in Keulen was, verrassend genoeg, Gran Turismo 5 te spelen. Wat vooral opviel was de mogelijkheid om je auto in de prak te rijden. Tot grote vreugde van de fans zijn er namelijk voor het eerst in de serie schade-modellen geïntroduceerd. Toch was deze vreugde van korte duur toen bleek dat de schade niet zo spectaculair was als men had gehoopt. Gelukkig heeft Polyphony D. nu in een interview gezegd dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.

Volgens Polyphony D. is de schade die te zien is in de video's van Gamescom niet representatief voor wat er uiteindelijk in de volledige game komt. Hopelijk zijn de fans hiermee een beetje gerustgesteld.


Wie zou deze Ferrari nou in de prak willen rijden?

Frisdrankconflict AH/Vrumona opgelost

De komende weken liggen weer volop frisdranken als Pepsi-Cola, 7UP, Royal Club, Crystal Clear en Sisi in de schappen van Albert Heijn. Aan een maandenlang conflict tussen producent Vrumona en Albert Heijn is een eind gekomen. Dat heeft een woordvoerder van Albert Heijn vandaag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving hierover in het AD.

Het conflict tussen Vrumona en marktleider Albert Heijn draaide om de prijs. Wie aan het langste eind heeft getrokken, is niet duidelijk. "Daarover doen we geen mededelingen. Uiteindelijk is de klant de winnaar, die heeft weer de keuze over een volledig assortiment frisdranken", aldus de woordvoerder van Albert Heijn.

Jurassic Park...

Jurassic Park, maar dan bijna in het echt. Een Canadese wetenschapper is er al jaren mee bezig en hij denkt het nu eindelijk voor elkaar te hebben. Hij gaat met wat embryootjes van kippen rommelen zodat het uiteindelijk heuse dinosaurusjes zouden moeten worden. Het goede nieuws is, dat ze nog niet van plan zijn om er een dinoboerderij van te maken....

Of willen jullie ooit echte dinosaurussen zien rondlopen?

Maar één Playstation 3 "Wand" nodig om games te spelen

Op de E3 kondigde Sony de Playstation 3 Motion Controller aan die op het internet de naam "Wand" heeft gekregen. De Wand werkt door middel van een gekleurde bol aan de bovenkant van de controller zit. Deze wordt herkent door de Playstation Eye-camera en kan zo de bewegingen in de ruimte registreren. Op de E3 werd er verteld dat het mogelijk is om met twee controllers in twee handen te spelen. Toch zul je er maar één nodig hebben.

Sony heeft namelijk laten weten dat alle games met één zo'n controller te spelen zullen zijn. Volgens Sony zul je de ultieme ervaring krijgen als je beschikking hebt over meerdere controllers maar dat het niet nodig zal zijn.

The ultimate goal or wish for us is if you have two controllers, like we demoed at E3, we can do something really amazing. It's like putting your arms into the TV, like a gaming space, and you have total control of the 3D space in front of you.
But because of cost-of-goods and, you know, people have to have the PlayStation Eye camera as well, we are approaching the launch by making sure that all games that we create can be played with one controller and the camera.

Om de kosten laag te houden zullen alle games dus te spelen zijn met één controller. Er zullen wel speciale opties in games zitten mocht je de beschikking hebben over meer controllers. De Playstation Eye heeft de mogelijkheid om vier Wands tegelijk te herkennen en te volgen.

Daarnaast liet Sony weten nog druk met de ontwikkeling van de controller bezig te zijn. Volgende maand op de Tokyo Game Show zal de wand uitgebreid te zien zijn en dan horen we hopelijk snel meer.

Klachten over treinlawaai HSL

Omwonenden van de hogesnelheidslijn (hsl) tussen Amsterdam en Rotterdam klagen over het lawaai van de treinen die daar sinds kort rijden. Bij ProRail, dat de lijn namens het ministerie van Verkeer en Waterstaat beheert, zijn in een paar maanden tijd 1600 klachten binnengekomen.

Een woordvoerder van ProRail bevestigde vandaag een bericht hierover in de Volkskrant. Hij spreekt over "opvallend veel klachten in zo'n korte tijd. Voor ons is het duidelijk dat er iets aan de hand is." De meldingen komen binnen sinds wordt proefgereden.

NS Hispeed begint volgende maand met een treindienst over het hsl-tracé tussen Amsterdam en Rotterdam. In december gaat ook de Thalys van Amsterdam naar Parijs van de spoorverbinding gebruikmaken.

Vrouw bijt tong verkrachter af

Ronald Douglas McGovan wordt verdacht van het verkrachten van een vrouw in Murrieta, VS. De vrouw is er tijdens de aanval in geslaagd een deel van de tong van haar aanrander af te bijten.

McGovan, die al eerder veroordeeld is voor verkrachting, liep vrijdagavond een ziekenhuis binnen en vroeg om hulp. Agenten die aan de overkant van de straat bij het slachtoffer waren konden hem vervolgens arresteren.

Volgens agent Jim Ganley was het uitgespuugde stuk tong dat hij vond 'zo groot als een munt van 50 cent'. Dokters slaagden er niet in de tong weer compleet te maken.


Vrouw bijt tong verkrachter af  (foto: DAG)

Boonen beboet voor cocaïnegebruik

Wielrenner Tom Boonen heeft van het Belgische parket een geldboete opgelegd gekregen voor zijn cocaïnegebruik. De Belg werd in april voor de tweede keer betrapt op het gebruik van de harddrug.

Boonen kon volgens de Belgische wet voor maximaal vijf jaar achter de tralies verdwijnen en een boete tussen duizend en honderdduizend euro tegemoet zien. Het bleef voor de Quickstep-renner bij een boete.

Een woordvoerder van het parket licht de sanctie als volgt toe: "Een iets strengere straf dan de vorige keer. Toen werd Boonen niet echt bestraft. Nu dus wel. We behandelen hem als een gewone drugsgebruiker, niet als een beroemde sporter die daarvoor extra gestraft moet worden."

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad bedraagt de boete 1.000 euro. Het parket bevestigt wel dat Boonen een geldboete heeft gekregen, maar wil niets over de hoogte hiervan zeggen. "Het gaat om een serieuze boete. En het bedrag ligt iets hoger dan normaal omdat het al zijn tweede keer was."

EA: Duitse ratings-systeem is pure censuur

Omdat er in games nog wel eens aanstootgevende beelden kunnen zitten of thema's die niet geschikt zijn voor kinderen, heeft de industrie verschillende rating-systemen in gebruik. Deze vertellen de gebruiker onder andere voor wat voor leeftijd de game geschikt is om te spelen. De Duitse ratings-bond, de Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) staat erom bekend nogal streng te zijn. Volgens Electronic Arts is dit een slechte zaak en eist dat Duitsland overstapt op het veel gebruikte PEGI-systeem.

Volgens Electronic Arts Vice President Gerhard Florin is de Duitse ratingsbond pure censuur. Door het strenge systeem zijn bijvoorbeeld games waarin bloed voorkomt niet te koop in Duitsland. Electronic Arts is hier dus absoluut niet blij mee.

What we're doing here [with USK rating] is censorship. And no one complains. When we talk about games here it's about violence or their alleged addictiveness, and not about their cultural status. The few good studios are asking themselves why they should stay here anyway.

Volgens de USK zijn zij het probleem niet maar is het de Duitse overheid die games verbied als ze schadelijk kunnen zijn voor jongere personen. Deze zouden al besluiten dat een game verboden moet worden voordat de game bij de USK aankomt.

Boonen: boete voor cocaïnegebruik

Wielrenner Tom Boonen heeft van het Belgische parket een geldboete opgelegd gekregen voor zijn cocaïnegebruik. Boonen werd in april voor de tweede keer betrapt op het gebruik van de harddrug; hij kon voor maximaal vijf jaar achter de tralies verdwijnen en een boete tussen duizend en honderdduizend euro tegemoet zien.

Een woordvoerder van het parket licht de sanctie als volgt toe: "Een iets strengere straf dan de vorige keer. Toen werd Boonen niet echt bestraft. Nu dus wel. We behandelen hem als een gewone drugsgebruiker, niet als een beroemde sporter die daarvoor extra gestraft moet worden."

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad bedraagt de boete 1.000 euro. Het parket bevestigt wel dat Boonen een geldboete heeft gekregen, maar wil niets over de hoogte hiervan zeggen. "Het gaat om een serieuze boete. En het bedrag ligt iets hoger dan normaal omdat het al zijn tweede keer was."

Aanslag op reisbureau Onurair

Onbekenden hebben afgelopen nacht in Amsterdam een aanslag gepleegd op een reisbureau van Onurair. Het explosief heeft weinig schade aangericht, slechts de ruit van het kantoorpand ging kapot en er zijn geen gewonden gemeld.

Volgens ooggetuigen hebben twee personen op een motor een pakketje neergelegd op de stoep voor het pand. Kort daarna ontplofte dit zonder ernstige gevolgen.

Onurair is een low-cost luchtvaartmaatschappij die de afgelopen jaren geregeld negatief in het nieuws kwam.

Update 11.05 uur
De Pers meldt dat er is geschoten op het reisbureau aan de Johan Huizingalaan.

Van Nistelrooy: "Real heeft geld nodig"

Ruud van Nistelrooy weet wel waarom zijn club Real Madrid driftig probeert spelers te slijten aan andere clubs. In de Spaanse hoofdstad heeft men namelijk geld nodig. Onder meer bijna alle Nederlanders mogen vertrekken, maar tot op heden heeft alleen Klaas-Jan Huntelaar een andere club gevonden.

"Onderling praten we natuurlijk veel over de huidige ontwikkelingen binnen Real", zei Van Nistelrooy die zelf mag blijven. "Al pratende weg probeer je sommige jongens moed in te praten. Intussen kan ik alleen maar hopen dat alles op zijn pootjes terechtkomt. Want ondanks alle verhalen is alleen Klaas-Jan Huntelaar verkocht."

"Duidelijk moet wel zijn dat het niets met hun kwaliteiten te maken heeft. Het is absoluut geen kwestie van aan de kant geschoven worden. Het gaat puur om het feit dat Real geld nodig heeft en daardoor gedwongen is om spelers te verkopen. Dat is toch een iets ander verhaal."

Red Bull: "Snel beslissing over motoren"

Red Bull Racing zal binnen enkele dagen bekend gaan maken welke motoren er volgend jaar in haar Formule 1-bolides gemonteerd gaan worden. Het Oostenrijkse team rijdt momenteel met Renault-motoren, maar gefluisterd wordt dat deze ingeruild gaan worden voor die van Mercedes.

In april onthulde Autosport dat Red Bull een deal met Mercedes nastreeft voor 2010, iets wat mogelijk is geworden doordat een fabrikant nu aan vier teams motoren mag gaan leveren. Renault leek door het maken van een commitment terug in de running te zijn, maar de twee geplofte motoren van Sebastian Vettel in Valencia afgelopen weekend doen de Franse fabrikant waarschijnlijk de das om.

Motorsport-adviseur van Red Bull Helmut Marko zei dat zijn team snel een beslissing moest maken, omdat de auto voor volgend jaar, de RB6, al op de tekentafel ligt. "Vanwege de auto voor volgend jaar moeten we dit voor eind augustus beslissen, dus binnen enkele dagen," zei Marko. "Dit is het laatste punt in onze strategie. We hebben de contracten met onze rijders al verlengd en daarnaast heeft al het personeel op de hoogste niveaus zich gecommiteerd tot 2012. Dat betekent dat we continuïteit en stabiliteit binnen het team hebben de komende jaren."

"Er zijn goede argumenten voor het blijven bij Renault, maar ook goede om te switchen naar Mercedes. Er zijn dingen die niet genegeerd kunnen worden, zoals de vier geplofte motoren, waaronder twee in Valencia, van Sebastian dit jaar. De zes rijders van Mercedes hebben er nog geen gehad."

Forlin gaat naar Espanyol

Espanyol heeft zich versterkt met Juan Forlin. De 21-jarige speler, die ook in de belangstelling stond van Ajax, maakte de overstap van Boca Juniors. De verdediger zal direct de overstap maken naar Spanje aangezien de competitie op het punt van beginnen staat.

In de zomer waren de scouts van Ajax onder de indruk van de jonge verdediger. De clubleiding van de Amsterdammers hebben meerdere gesprekken gehad met de zaakwaarnemer van Forlin maar kon het uiteindelijk niet eens worden over de transferbedrag.

De Spaanse club was wel bereid het gevraagde bedrag op tafel te leggen. Het gaat om een bedrag van ongeveer vier miljoen euro. Forlin is de vierde aankoop van de club. Eerder werden Sebastián Roncaglia, Shunsuke Nakamura en Ben Sahar gehaald.

Knieoperatie voor Drost

Aankomende vrijdag zal Jeroen Drost een knieoperatie ondergaan. De Vitesse-verdediger zal hierdoor een aantal wedstrijd moeten missen. Hoe lang Drost uit de roulatie zal zijn is vooralsnog niet duidelijk.

De 22-jarige linksback zal aan de buitenmeniscus van zijn linkerknie geopereerd worden. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is. Voor de verdediger is dit een zeer ongelukkig moment, aangezien hij van vaste waarde is in het elftal van Theo Bos. Afgelopen seizoen speelde hij ook voor Vitesse maar op huurbasis. In de zomer werd Drost definitief van sc Heerenveen overgenomen.

Vidic: "De pers loopt maar wat te roddelen"

De fans en de technische staf van Manchester United kunnen weer gerust slapen. Er gingen geruchten rond dat Nemanja Vidic de overstap naar FC Barcelona zou gaan maken, vanwege het feit dat hij en zijn vriendin niet meer gelukkig zijn in Engeland.

De 27-jarige topverdediger ontkent alles. "Ik heb nooit iets gezegd over Barcelona, Real Madrid, AC Milan, of één of andere buitenlandse topclub", aldus Vidic. "Ik spreek nooit over mijn toekomst, dus ik snap niet waarom anderen dat wel doen. Ik heb tegen Wigan laten zien hoe gelukkig ik hier ben."

De wedstrijd tegen Wigan Athletic, die met 5-0 werd gewonnen door United, was de eerste na een langdurige enkelblessure. "Daar hebben de United-fan kunnen zien hoe goed ik me nog altijd inzet voor deze club." Na het vertrek van Cristiano Ronaldo en Carlos Tevez kwamen er meteen geruchten dat Vidic de volgende zou zijn. "Ik zou de eerste jaren niet willen vertrekken op Old Trafford. Ik heb hier een contract en daar hou ik me aan."

"Dat mijn vriendin hier niet gelukkig zou zijn, snap ik helemaal niets van", gaat Vidic rustig verder. "Ze is geen beroemdheid en er wordt nooit over haar gesproken in de media, dus laten we dat ook maar zo houden."

Bemiddeling Honduras mislukt

Een internationale bemiddelingspoging om de democratie in het Midden-Amerikaanse Honduras te herstellen, is op niets uitgelopen. De huidige machthebbers weigeren de verdreven president Manuel Zelaya toe te laten zolang hij wil terugkeren naar de macht.

Dat maakte een delegatie van ministers van Buitenlandse Zaken van zeven Amerikaanse staten bekend. De bewindslieden hadden sinds maandag geprobeerd een oplossing voor de crisis te vinden. De Hondurese overgangspresident Roberto Micheletti benadrukte echter dat hij pas aftreedt als Zelaya ook afziet van het presidentschap.

Micheletti voelt niets voor het compromis om een regering van nationale verzoening te vormen onder leiding van Zelaya. De huidige machthebber houdt vast aan zijn plan later dit jaar presidentsverkiezingen te houden.

Ondertussen voerden de Verenigde Staten de druk op de regering in Tegucigalpa op. Washington besloot het verstrekken van visa in Honduras vanaf vandaag fors te beperken. Het Witte Huis uitte herhaaldelijk kritiek op de tijdelijke regering wegens de verdrijving van Zelaya op 28 juni.

Whitmarsh: "McLaren minder sterk in Spa"

Martin Whitmarsh denkt dat McLaren komende race op Spa-Francorchamps minder goed zal presteren dan tijdens de afgelopen twee races, waarin Lewis Hamilton in Hongarije won en de beide McLaren in Valencia de eerste startrij bezetten.

"Ondanks enkele flinke verbeteringen aan de MP4-24, gaan we naar Spa in de wetenschap dat de aard van dat circuit met zijn snelle bochten waarschijnlijk niet helemaal geschikt zal zijn voor onze auto", aldus de McLaren-teambaas. "Echter, ons technische pakket doet ons geloven dat we een goede kans maken op punten om zo onze vierde plaats in het constructeurskampioenschap te verbeteren."

"We hebben hier in totaal tien keer gewonnen en Lewis en Heikki zijn dol op het circuit, dus ik verwacht opnieuw een spannende race."

Verlies bij Nederlandse deel ABN

Het Nederlandse deel van ABN Amro heeft in het tweede kwartaal van 2009 een nettoverlies geboekt van 10 miljoen euro, tegen een winst van 267 miljoen euro in 2008. Dit was een gevolg van voorzieningen voor slechte leningen die de bank moest treffen. ABN Amro maakte de cijfers vandaag bekend.

Door de recessie komen steeds meer bedrijven en consumenten in financiële problemen. Hiervoor moeten banken voorzieningen treffen. Bij ABN Amro betrof deze post in het tweede kwartaal 344 miljoen.

De lederen koffertjes zijn al ingeruild...  (foto: ANP)

Oude auto's en gevechten in The Saboteur screenshots

The Saboteur is een spel dat geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal dat vertelt over Sean Devlin, een door de straat geharde Ierse racer, die vast komt te zitten achter de vijandelijke linies in het door de Nazi's bezette Frankrijk van 1940. Om wraak te nemen vecht, klimt en racet Sean door Parijs om Nazi-operaties te saboteren.

Het spel komt 8 december 2009 uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC. Hieronder kun je de nieuwste screenshots bekijken.





Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de eigen verantwoordelijkheid van de organisatoren van een dodelijk goed feest…

 Naar verluidt, heeft de Rotterdamse politie geen ME paraat gehad bij het tragisch uit de hand gelopen feest op het strand van Hoek van Holland. Te duur. Altijd een lastige afweging. Als je wél ME paraat houdt, en dat blijkt niet nodig, klagen mensen over het geld en over de gebrekkige politiesteun bij het opsporen van een gestolen fiets (ik ook), maar wanneer de ME om budgettaire redenen niet paraat wordt gehouden, en het gaat mis, dan is het wéér niet goed...

Dancetour: geen kogels, maar knuffels!

Het is kwart voor twaalf in de middag als ik wakker word van een vervelende Barend die herrie aan het produceren is op het Koningsplein. Het was dit keer niet de marktkoopman met zijn kutaardbeien, bananen of smerige kiwi’s. Ook was het geen louche kermisexploitant die het nodig vond zo’n vervelende kitscherige tune de ether in te knallen. De vrolijke vriend die mij uit een heerlijke droom haalde waarin ik geitjes aan het melken was met degene waar ik een oogje op heb, was zijn microfoon aan het testen.

Argentinië legaliseert hasj en wiet

Mensen in Argentinië mogen voortaan kleine hoeveelheden marihuana voor privégebruik in bezit hebben. Dat heeft het Argentijnse Hooggerechtshof gisteren (plaatselijke tijd) besloten.

Volgens de rechters is in de Argentijnse grondwet vastgelegd dat "iedere volwassene zelfstandig beslissingen kan nemen over zijn of haar levensstijl zonder dat de staat kan ingrijpen." Privégedrag is alleen strafbaar "als het een concreet gevaar oplevert of de rechten of goederen van anderen schaadt".

Enkele dagen geleden besloot Mexico het bezit van kleine hoeveelheden heroïne, marihuana en cocaïne te legaliseren. Volgens de Mexicaanse autoriteiten kost de bestrijding van privégebruik van drugs te veel politie-inzet. Dit zou ten koste gaan van de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Latijns-Amerika is de bakermat van drugs als cocaïne. Met name in Mexico sterven ieder jaar duizenden mensen door drugsgerelateerd geweld.

Film: Inglourious Basterds

Met dank aan Jimbo voor de review.


Het heeft weer een tijdje geduurd, maar daar is hij dan eindelijk. De nieuwe film van Quentin Tarantino: Inglourious Basterds. De stijl van de film is grotendeels gebaseerd op die van de Italiaanse oorlogsfilm Quel maledetto treno blindato (Inglourious Basterds) van Enzo G. Castellari en de Amerikaanse klassieker The Dirty Dozen uit 1967. Ditmaal is de crew weer geweldig uitgekozen met hoofdrollen voor Eli Roth en Brad Pitt. De film start al gelijk met een 15 minuten durend hoofdstuk waarin Ss'er Hans Landa (Christoph Waltz) eigenlijk alle elementen van de film al laat zien. Veel humor en geweld, eigenlijk dus zoals elke Quentin Tarantino film bekend staat.

Nederland vierde qua internetsnelheid

Nederland staat wereldwijd op de vierde plaats wat de snelheid van internetverbindingen betreft. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek, waarvan de resultaten gisteren zijn bekendgemaakt.

In Nederland ligt de gemiddelde downloadsnelheid op 11 megabits per seconde (mbps). Zuid-Korea doet het het snelst met 20.4 mbps, gevolgd door Japan (15.8) en Zweden (12.8). De Verenigde Staten komen met 5.1 mbps niet verder dan de 28ste plek. Daarmee is de snelheid bij de Amerikanen nauwelijks verbeterd in vergelijking met vorig jaar, toen 4.2 mbps werd gemeten.

Japanners kunnen een high-definition video in twaalf minuten uploaden, tegen een "slopend" gemiddelde van 2,5 uur in de Verenigde Staten, aldus de onderzoekers.

Film: Kabuli Kid

Hoe moeilijk is het een film te maken waarvan het verhaal dermate summier is dat het zich in minder dan een minuut laat vertellen? Een verhaal dat op het eerste gezicht beter dienst doet als kring-anekdote op een verjaardag, in plaats van het plot van een speelfilm. Ik zou persoonlijk zo ver willen gaan om deze bezigheid tot kunst te verheven, onder de voorwaarde dat de regisseur er met geringe middelen toch in slaagt zijn kijkers geboeid te houden. Helaas lijkt een substantieel deel van de hedendaagse regisseurs aan artistieke armoede te lijden, waardoor dit trucje te vaak wordt aangewend door talentloze filmmakers om hun wanstaltige hersenspinsels van een pseudo-artistiek laagje te voorzien.


Brown moet poetsen om mishandeling Rihanna

Het mishandelen van popzangeres Rihanna is de Amerikaanse r&b-ster Chris Brown op een taakstraf van zes maanden komen te staan. Brown moet 1400 uur volmaken met activiteiten als auto's wassen en graffiti verwijderen, besliste de rechter in Los Angeles gisteren. Dat meldden Amerikaanse media.

De rechter heeft de 20-jarige zanger ook voor de komende vijf jaar verboden contact te zoeken met zijn 21-jarige ex-vriendin. Tenslotte moet hij een jaar lang een cursus over huiselijk geweld volgen, aldus TMZ.com.

Brown heeft een deal gesloten met justitie. In ruil voor zijn bekentenis liet het Openbaar Ministerie een tweede aanklacht, wegens bedreiging, vallen.

De zanger heeft toegegeven dat hij Rihanna in februari laat op de avond heeft toegetakeld in een gehuurde Lamborghini. Ze hield daar kneuzingen en blauwe plekken aan over. Brown bood onlangs publiekelijk zijn excuses aan.

Lancering spaceshuttle weer uitgesteld

Een tweede poging om de Amerikaanse spaceshuttle Discovery te lanceren, is opgeschort wegens een kapot ventiel in de brandstoftank. Dat maakte een woordvoerder van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gisteravond bekend.

Het ruimteveer had vanochtend moeten starten. Bij de eerste poging gisterochtend gooiden onweer en regen rond de lanceerbasis in Florida roet in het eten. De Discovery moet met zeven bemanningsleden - zes Amerikanen en een Zweed - een tweeweeks bezoek aan het internationale ruimtestation ISS brengen. De Amerikaanse astronaute Nicole Stott blijft tot november aan boord van het ISS. Haar plaats wordt op de terugvlucht ingenomen door Timothy Kopra, die in juli was gelanceerd.

De missie is een van de laatste vluchten voor de 25-jaar oude Discovery. Eind 2010 gaat het ruimteveer met pensioen.

Geen ME bij strandfeest wegens kosten

De korpsleiding van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft uit bezuinigingsoverweging preventief geen mobiele eenheid ingezet bij het fataal verlopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland. Dat terwijl de politie van te voren al op de hoogte was dat hooligans het evenement wilden aangrijpen voor geweld. Toch werd bewust van een grote politie-inzet afgezien.

Dit meldt het AD vandaag. Politiebond ACP heeft deze geluiden ook opgevangen van de achterban, zegt voorzitter Gerrit van de Kamp in een reactie op het bericht. Tijdens het strandfeest overleed een 19-jarige man en raakten zes mensen gewond, mogelijk door politiekogels.

De vraag blijft, of organisatoren van dit soort feesten niet gewoon de politierekening zouden moeten betalen.

Film: My Sister's Keeper

De mogelijke redenen die achter een zwangerschap kunnen schuilen zijn talrijk; van een gescheurd condoom tot de oerchristelijke moraal van vermenigvuldiging. De reden achter de geboorte van Anna Fitzgerald in de film (en tevens boek) My Sister's Keeper is er echter één van een geheel andere orde. Het meisje is namelijk ter wereld gebracht om te dienen als perfecte donor voor haar aan leukemie lijdende zus Kate. Anna heeft haar bestaan te danken aan een vleugje wetenschappelijke expertise, die ervoor heeft gezorgd dat al haar potentiële donormateriaal naadloos aansluit op het lichaam van haar zieke zus. Niet geheel verwonderlijk, brengt deze wetenschappelijke innovatie de nodige controverses met zich mee.


'Wikipedia beperkt gebruikersvrijheid'

Wikipedia gaat de vrijheid om artikelen in de Engelstalige versie van de online encyclopedie aan te passen inperken. De online encyclopedie wil hiermee de betrouwbaarheid vergroten. Wijzigingen in artikelen over bijvoorbeeld nog levende mensen, worden pas zichtbaar als een ervaren redacteur deze heeft beoordeeld.

Onlangs werden de artikelen over de Franse componist Maurice Jarre en de Amerikaanse senator Ted Kennedy van onjuiste 'nieuwe' informatie voorzien. Jarre werden uitspraken toegedicht die hij nooit had gedaan en Kennedy zou zijn overleden.

De Nederlandstalige Wikipedia telt momenteel ruim 554.000 artikelen en is daarmee de op zes na grootste editie.

The Pirate Bay weer bereikbaar

De omstreden downloadsite The Pirate Bay is gisteren van het internet afgesloten geweest. De Zweedse provider Black Internet maakte de website ontoegankelijk na een bevel van een Zweedse rechtbank maandag. Gistermiddag was de site echter weer bereikbaar.

De provider hing een boete van 50.000 euro boven het hoofd als het de zogeheten torrentsite niet zou afsluiten. De Pirate Bay biedt links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals films, software en muziek. In april werden de beheerders van de site al door een Zweedse rechtbank veroordeeld wegens schending van het auteursrecht.

'Jeugd drinkt niet minder als kroeg vroeg sluit&apos

Jongeren gaan niet minder drinken, als de sluitingstijden in de horeca worden vervroegd. Ze gaan dan naar andere plaatsen waar ze drank kunnen kopen, of gaan thuis door met drinken.Dat blijkt uit een onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland in West-Friesland, waarover RTV Noord-Holland gisteren berichtte. De horecabond hield in de regio een onderzoek onder meer dan zeshonderd jongeren over hun alcoholconsumptie.

Ruim de helft van de respondenten zegt dat ze hun drankgebruik niet temperen, als de cafés eerder sluiten. Bijna de helft van de jongeren zegt eerder naar de kroeg te zullen gaan en een bijna een kwart zegt op een andere locatie te gaan stappen.

Onderzoek wees vorige jaar uit dat het aantal jongeren in West-Friesland dat met alcoholproblemen in het ziekenhuis is beland, met 1100 procent is gestegen. Bijna de helft van alle tieners drinkt te vaak, te veel en vanaf een te jonge leeftijd. Ook een opvallende recente stijging van het aantal zelfmoorden onder jongeren in West-Friesland baart de lokale autoriteiten flinke zorgen. In 2008 kwamen vier van de 45 tieners die landelijk zelfmoord pleegden uit de regio.

Een groot aantal gemeenten gaat per 1 januari een 'toegangsstop' invoeren, wat inhoudt dat cafés na middernacht geen klanten meer binnen mogen laten. De Koninklijke Horeca Nederland, die dit voorstel "onzinnig" noemde, gaat de komende weken proberen lokale politici te overtuigen de cafés tot één uur 's nachts open te houden voor nieuwe klanten. Het irriteert de bond mateloos dat "maatschappelijke, opvoedkundige en handhavingtechnische problemen op het bordje van de horeca wordt gelegd".

Nicolette, Winston en Gordon nachtbrakers

Presentatrice en actrice Nicolette van Dam, presentator Winston Gerschtanowitz en zanger Gordon worden het vaakst uitgenodigd op feesten en partijen. Samen met de binnenhuisarchitecten Jan en Monique des Bouvrie en chefkok Joop Braakhekke staan ze in de top 10 van de lijst Most Invited, die magazine Miljonair gisteren in willekeurige volgorde op zijn website prijsgaf.

Op de lijst van meest geïntroduceerde bekende Nederlanders staan ook actrice Micky Hoogendijk en politicus Ed Nijpels. Ook zakenman Henk Keilman, Telegraafjournalist Willem Kool (Stan Huygens Journaal) en Christine Kroonenberg, weduwe van de Amsterdamse vastgoedbaron Jaap Kroonenberg, krijgen vaak een invitatie.

Miljonair onthult vrijdagavond wie van deze nachtbrakers zich het meest uitgenodigde feestbeest van 2009 mag noemen. Dat gebeurt op het zomerfeest The Summer Fair in Huis ter Duin in Noordwijk.

Miljonair publiceert jaarlijks de lijst Most Invited. Vorig jaar bezette Nicolette van Dam de eerste plaats, in 2007 was dat Christine Kroonenberg. Braakhekke stootte in 2006 Jan en Monique des Bouvrie (2005) van de eerste positie.

Consumentenbond wil onderzoek sms-diensten

De Consumentenbond wil dat er een onderzoek komt naar de werkwijze van telecomaanbieders en aanbieders van sms-diensten. De bond krijgt geregeld klachten over sms-diensten, waarvoor telecomaanbieders bij hun klanten soms grote bedragen afschrijven.

De consumentenorganisatie pleitte gisteren voor duidelijke regels om problemen met torenhoge rekeningen voor zulke diensten te voorkomen. Ondanks de gedragscode van telecomaanbieders constateert de Consumentenbond dat die nog veel voorkomen. Consumenten kunnen ongevraagd sms-berichten toegestuurd krijgen of kunnen zelf ingaan op een misleidend of onduidelijk aanbod, stelt de bond.

Wendy van Dijk zwanger van RTL baas

Wendy van Dijk verwacht haar tweede kind. De televisiepresentatrice en actrice is ruim drie maanden zwanger van RTL4-directeur Erland Galjaard, bevestigde haar management gistreen naar aanleiding van een bericht van RTL Boulevard. Alles gaat goed met de zwangerschap, aldus een woordvoerster.

De 38-jarige Van Dijk heeft al een zoon, Sem (6), uit haar eerdere relatie met zanger Xander de Buisonjé.

Gevaarlijke bijtschildpad ontsnapt in Diever

In de Drentse plaats Diever is een bijtschildpad ontsnapt. Het 50 centimeter lange dier kan gevaarlijk zijn, waarschuwt eigenaar Patrick Vos.

De schildpad, die volgens Vos maandagavond al ontsnapte, kan vingers, tenen of zelfs een hele hand afbijten als mensen of kinderen te dicht bij hem in de buurt komen. Ook kan hij een gevaar vormen voor huisdieren.

Vos is aan het verhuizen en had de schildpad maandag tijdelijk in een speciekuip gehuisvest. Het verblijf van het dier was echter niet goed afgesloten.

De eigenaar heeft gisteren in de omgeving naar zijn schildpad gezocht. Hij heeft inmiddels de politie en de dierenambulance in Zuidwest-Drenthe ingelicht. Vandaag zoeken medewerkers van een reptielenbedrijf uit Leeuwarden verder.

De bijtschildpad wordt uiteindelijk 80 centimeter lang en kan ongeveer 15 kilometer per uur afleggen.

Celstraf geëist voor gooien koelkast van 10 hoog

Twee inwoners van het Overijsselse Hengelo riskeren celstraf vanwege de manier waarop ze zich van een koelkast ontdeden. Het tweetal, bezig met het opruimen van een flatwoning, gooiden het apparaat namelijk domweg van tien hoog naar beneden. Het gevaarte viel vlak voor de ingang van de flat ter aarde. Wonder boven wonder raakte daarbij niemand gewond.

De heren hadden geen trek om de koelkast via de lift naar beneden te tillen en kozen dan ook voor dit levensgevaarlijke alternatief. Keerzijde is wel dat het duo zich vandaag moest verantwoorden voor de rechter in Almelo. Tegen beiden is een jaar cel geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Met dank aan Wobbel voor de submit.

Sgt. Johnson vertelt over multiplayer Halo 3: ODST

Gisteren hadden we bericht over het extraatje wat gamers krijgen wanneer ze Halo 3: ODST pre-orderen bij Gamestop. Vandaag hebben we een video waarin dit extraatje ons toespreekt over de multiplayer van de game en de functionaliteit van de zogeheten skulls. De video zegt echter niks over de exclusiviteit bij Gamestop, dus vermoedelijk kunnen ook wij met Johnson aan de slag.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.